بازداشت یک نفر
یک نفر در «زرینشهر» اصفهان به اتهام تبلیغ برای حکومت «سلطنتی» و فعالیت تبلیغی به منظور «تحریم» انتخابات ریاست جمهوری و دو نفر در «مهاباد» به دلیل مدیریت یک کانال «تلگرام» فعال در زمینه «کارگران و کودکان کار» بازداشت شدند.
در اصفهان به اتهام تبلیغ برای «تحریم انتخابات»
یک نفر در «زرینشهر» اصفهان به اتهام تبلیغ برای حکومت «سلطنتی» و فعالیت تبلیغی به منظور «تحریم» انتخابات ریاست جمهوری و دو نفر در «مهاباد» به دلیل مدیریت یک کانال «تلگرام» فعال در زمینه «کارگران و کودکان کار» بازداشت شدند.
به گزارش خبرگزاری «میزان»٬ احمد خسروی وفا٬ رئیس کل دادگستری استان اصفهان، روز شنبه، ۱۶ اردیبهشت، از بازداشت فردی در «زرینشهر» خبر داده که در فضای مجازی اقدام به «ترویج سلطنتطلبی» کرده است.
آقای خسرویوفا دیگر اتهام این بازداشتی را «تخریب مسئولان نظام»٬ «سیاهنمایی سیاستهای کلی نظام» و «تحریم انتخابات» اعلام کرد.
دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران قرار است روز ۲۹ اردیبهشتماه برگزار شود و بار دیگر منجر به طرح بحثهای گوناگون در فضای مجازی درباره تحریم یا شرکت در این دوره از انتخابات شده است.
بازداشت یکی از موافقان تحریم انتخابات در فضای مجازی یکی از اقدامات قوه قضائیه در این دوره از انتخابات است که در نوع خود کمسابقه است.
قوه قضائیه ایران سالهاست که برخی از فعالان فضای مجازی در عرصههای مختلف فرهنگی٬ اجتماعی و مدنی را به اتهامهای مختلف بازداشت و کانالهای «تلگرام» یا صفحات آنها در شبکههای اجتماعی را مسدود میکند.
در تازهترین این برخوردها کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران از بازداشت دو مدیر یک کانال «تلگرام» فعال در زمینه «کارگران و کودکان کار» خبر داده است.
این کمپین به نقل از یک منبع آگاه خبر داد که هیوا کیایی و مهدی صلاحی از ۱۳ فروردینماه در «مهاباد» بازداشت شده و هنوز اطلاعی از سرنوشت آنها در دست نیست.
به گفته این منبع، «هنوز خانوادههای آنان از اتهامات، محل نگهداری و نهاد بازداشتکننده این دو شهروند اطلاعی ندارند و مقامهای قضایی و امنیتی نیز مسئولیت این بازداشت را نپذیرفتهاند.»
بر اساس این گزارش٬ هیوا کیایی و مهدی صلاحی روز پانزدهم فروردین در تماس تلفنی کوتاهی با خانوادههایشان از بازداشت خود خبر دادهاند، ولی به اتهامات و دلایل بازداشت و همچنین محل نگهداری خود اشارهای نکردهاند.
این دو نفر یک کانال «تلگرام» به نام «فریاد خاموش» را مدیریت میکردند که به گفته این منبع آگاه موضوع فعالیت آن «مشکلات کارگران و کودکان کار» است.
در دو سال گذشته سازمان اطلاعات سپاه پاسداران و وزارت اطلاعات، دو نهاد امنیتی قدرتمند ایران در کنار قوه قضائیه هر یک جداگانه اقدام به بازداشت مدیران فعال در تلگرام کردهاند.
در آخرین روزهای اسفند ۱۳۹۵ نیز تعدادی از مدیران کانالهای تلگرامی هوادار دولت حسن روحانی، از سوی اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شدند که تعدادی از آنان با وجود اعتراضاتی از سوی دولت و مجلس، همچنان در بازداشت به سر میبرند.
نظرات
ارسال یک نظر