اعتراضات واخبار کارگری 24 بهمن 1395

اخباروگزارشات کارگری24بهمن1395
لایحه اصلاح قانون کار احمدی نژاد – روحانی نه!
تغییرقانون کار بنفع کارگران آری!
- تجمعات اعتراضی کارگران کارخانه روغن نباتی جهان به سطح شهر زنجان کشیده شد!
- سی وهشتمین روزاعتصاب صدها کارگر کارخانه سیمان مسجد سلیمان!
- تجمع اعتراضی کارگران ﮔﺮﻭﻩ ﻣﻠﯽ ﺻﻨﻌﺘﯽ ﻓﻮﻻﺩ ﺍﯾﺮﺍﻥ امروزمقابل استانداری خوزستان!
- تجمع کارگران سد بابا حیدر شهرستان فارسان دراعتراض به عدم پرداخت14ماه حقوق مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری!
- تجمع اعتراضی کارگران طرح انتقال آب بالوله به مزارع دشت سیستان نسبت به عدم پرداخت 6ماه حقوق

- ادامه تجمع اعتراضی دیروزکارگران پروژه های غیرهمسطح گرگان درصحن علنی شورای اسلامی شهر!
- کارگران شاغل در ماهشهر و " قوانین کار در مناطق آزاد تجاری"
- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
رضا شهابی با دستور مقامات به زندان بازگردانده می شود

-21 کارگر دیگر هم از آپادانا سرام اخراج شدند

-14ماه است که کارگران کارخانه پارسیلون بجای حقوق وعده های توخالی دریافت می کنند!

-36کارگر کارخانه کشت و صنعت بروجرد اخراج شدند- سایه شوم بیکاری بالای54کارگر دیگر

- فساد در پرونده پلاسکو!

- افزایش آمار کارگران جان باخته براثرحوادث کار در استان مرکزی

- تعدادکارگران جان باخته حادثه انفجار گاز در روستای کولغان به 6نفر رسید

- سقوط در کانال آسانسورعیراستاندارد جان نگهبان ساختمان را در کرمان گرفت

- زخمی شدن 4کارگرشهرک صنعتی دلیجان دردوحادثه جداگانه – وخامت حال یکی از کارگران مصدوم

- آخرین اخبار درباره کارگران مصدوم معدن مس سرچشمه!

تجمعات اعتراضی کارگران کارخانه روغن نباتی جهان به سطح شهر زنجان کشیده شد!

اخباروگزارشات کارگری:امروزیکشنبه 24بهمن ماهدرهوای سرد وبرفی، کارگران کارخانه روغن نباتی جهان تجمعات اعتراضیشان رابه سطح شهر زنجان کشانده وبه همراه خانواده هایشان درمیدان قائم تجمع کردند.


اخبارمرتبط:

تجمع خانوادگی کارگران کارخانه روغن نباتی جهان مقابل استانداری زنجان!

اخباروگزارشات کارگری:امروز23بهمن،کارگران کارخانه روغن نباتی جهان درادامه تجمعات اعتراضیشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی،بهمراه خانواده هایشان درمقابل استانداری زنجان تجمع کردند.


سی وهشتمین روزاعتصاب صدها کارگر کارخانه سیمان مسجد سلیمان!

کارگران کارخانه سیمان مسجد سلیمان همزمان با سی وهشتمین روزاعتصابشان از نهادهای صنفی کارگری - دولتی در استان خوزستان وشهرستان مسجد سلیمان انتقاد کرده و گفتند: این نهادها تا این لحظه در پیگیری مطالبات آنها هیچ اقدامی نکرده‌اند.

به گفته یکی از کارگران این کارخانه در حالی اجتماعات اعتراضی امروز نیز در محوطه کارخانه ادامه دارد که روز گذشته برای اولین بار اجتماعات اعتراضی خود را از داخل کارخانه به مقابل ساختمان فرمانداری انتقال دادیم.

به گزارش24بهمن ایلنا،تعدادی از کارگران کارخانه سیمان مسجد سلیمان گفتند که همه اعضای شورای اسلامی کار این واحد تولیدی در روز چهارشنبه گذشته ( 20 بهمن ماه) استعفا کرده‌اند.

آنطور که اطلاعات منتقل شده از این کارگران نشان می‌دهد دلیل این استعفا اعمال فشاری بوده است که از سوی مسئولان شهرستانی واستانی برای پایان دادن اعتراض کارگران سیمان مسجد سلیمان وارد شده است.

به گفته کارگران از زمانی که اجتماع اعتراضی آنان در محوطه کارخانه آغاز شده است نه تنها کارفرما اهمیتی به پرداخت مطالبات عقب افتاده آنان نداده بلکه بدور از انتظار ما مسئولان استانی وشهرستانی برای خاتمه اعتراضات کارگری فشار زیادی را به اعضای شورای کارگری وارد کرده بودند که در نتیجه آن ناچارا همه اعضای شورای کارخانه استعفاء کردند.

به صورت مشخص این کارگران می‌گویند: ظاهرا وعده‌هایی که کارفرمای کارخانه برای پرداخت طلب ما کارگران داده بود در همان حد شعار باقیمانده است و انگار قرار نیست کسی به غیر از خود ما پیگیر مطالبات صنفی مان باشد.

این کارگران در عین حال از نهادهای صنفی کارگری ودولتی در استان خوزستان وشهرستان مسجد سلیمان انتقاد کرده و گفتند: این نهادها تا این لحظه در پیگیری مطالبات آنها هیچ اقدامی نکرده‌اند.

این کارگران که شمار آنها تا 480 نفر برآورد می‌شود بابت 5 تا 16ماه معوقات مزدی خود طلبکارند و به همین دلیل از تقریبا 38روز قبل با تجمع در محوطه کارخانه خواستار معوقات مزدی خود شده‌اند.

به گفته یکی از کارگران این کارخانه در حالی اجتماعات اعتراضی امروز نیز در محوطه کارخانه ادامه دارد که روز گذشته برای اولین بار اجتماعات اعتراضی خود را از داخل کارخانه به مقابل ساختمان فرمانداری انتقال دادیم.

طبق اظهارات این کارگر معترض همچنین دیروز شخص فرماندار شهرستان مسجد سلیمان در پی گیری مطالباتمان وعده رسیدگی داده است.

درهمین رابطه:

از کارگران اعتصابی کارخانه سیمان مسجد سلیمان در راه دست یابی به مطالبات برحقشان حمایت کنیم!

کارگران کارخانه سیمان مسجد سلیمان دردومین روزازماه دوم اعتصابشان تهدید به اخراج شدند!

کارفرمای کارخانه سیمان مسجد سلیمان کارگران را دردومین روزازماه دوم اعتصابشان تهدید به اخراج ازکارکرد.

به گزارش18بهمن ایلنا،منابع خبری گزارش کردند که کارفرمای کارخانه سیمان مسجد سلیمان پس از سی ودو روز از اعتراض کارگران به دلیل پرداخت نشدن 4 ماه از مطالبات معوقه‌شان، آنها را تهدید به اخراج کرده است.

براین اساس ظاهرا این تصمیم کارفرما پس از آن صورت گرفته است که اعتراض 32 روزه کارگرانی که خواهان معوقات مزدی خود هستند بر فعالیت این واحد تولیدی تاثیر گذاشته است به طوری که شنیده می‌شود کارفرما قصد دارد در روزهای آینده در مورد نحوه فعالیت این کارخانه تصمیمات جدیدی را اتخاذ کند.

در این زمینه یکی از کارگران کارخانه سیمان مسجد سلیمان در تشریح جزئیات این خبر گفت: صبح امروز کارفرما نامه ای را به مدیران داخلی شرکت ابلاغ کرده است که از آنها خواسته شده از تاریخ 20 بهمن ماه از ورود همه کارگران رسمی قراردادی و پیمانکاری به کارخانه جلوگیری کنند ودر عین حال این مسئله را در نامه ای جدا گانه به اداره کار مسجد سلیمان اطلاع رسانی کرده وخواستار برقراری بیمه بیکاری کارگران شده است.

با این حال منابع خبری می‌گویند که کارگران سیمان مسجد سلیمان همچنان خواستار معوقات مزدی خود هستندو پیگیری آن را از کارفرما مطالبه می‌کنند.

تجمع اعتراضی کارگران ﮔﺮﻭﻩ ﻣﻠﯽ ﺻﻨﻌﺘﯽ ﻓﻮﻻﺩ ﺍﯾﺮﺍﻥ امروزمقابل استانداری خوزستان!

صبح امروز24بهمن، کارگران ﮔﺮﻭﻩ ﻣﻠﯽ ﺻﻨﻌﺘﯽ ﻓﻮﻻﺩ ﺍﯾﺮﺍﻥ دراعتراض به نداشتن امنیت شغلی، عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه ودیگرمطالباتشان درمقابل استانداری خوزستان تجمع کردند.

به گزارش24بهمن ایرنا،ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﮐﺎﺭﮔﺮﺍﻥ ﺣﺎﺿﺮ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺗﺠﻤﻊ ﮔﻔﺖ: ما ﺣﺪﻭﺩ400 نفر ﺍﺯ ﮐﺎﺭﮔﺮﺍﻥ ﻭﺍﺣﺪ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﺍﯾﻦ ﺷﺮﮐﺖ هستیم که چهار ماه ﺍﺳﺖ ﺣﻘﻮﻕ ﺩﺭﯾﺎﻓﺖ ﻧﮑﺮﺩﻩ‌ ایم ﻭ ﺑﺮﺧﯽ از همکاران ما ﺣﻘﻮﻕ مهرماه و سنوات ﮔﺬﺷﺘﻪ ﺭﺍ هم هنوز ﻃﻠﺐ ﺩﺍﺭﻧﺪ.

ﻭﯼ ﮐﻪ ﺧﻮﺍﺳﺖ ﻧﺎﻣﺶ ﻓﺎﺵ ﻧﺸﻮﺩ ﺍﻇﻬﺎﺭ ﮐﺮﺩ: برخی نیز ﻣﻄﺎﻟﺒﺎﺕ ﻭ ﺗﺴﻮﯾﻪ ﺣﺴﺎﺏ یک سال ﮔﺬﺷﺘﻪ خود را ﻫﻨﻮﺯ دریافت نکرده‌اند.

این کارگر گروه ملی ادامه داد: ﮐﺎﺭﮔﺮﺍﻥ ﺑﺎ ﻣﺮﺍﺟﻌﻪ ﺑﻪ ﺑﯿﻤﻪ ﺑﺮﺍﯼ ﺗﻤﺪﯾﺪ ﺩﻓﺘﺮﭼﻪ ﺑﯿﻤﻪ ﺑﺎ ﻣﺸﮑﻞ ﺭﻭﺑﻪ ﺭﻭ ﻫﺴﺘﻨﺪ ، ﺑﻪ ﺩﻟﯿﻞ ﭘﺮﺩﺍﺧﺖ ﻧﺸﺪﻥ ﺣﻖ ﺑﯿﻤﻪ هنگام مراجعه به تامین اجتماعی ﺩﻓﺘﺮﭼﻪ درمانی آن‌ها ﺗﻤﺪﯾﺪ ﻧﻤﯽ‌ﺷﻮﺩ.

ﮔﺮﻭﻩ ﻣﻠﯽ ﺻﻨﻌﺘﯽ ﻓﻮﻻﺩ ﺍﯾﺮﺍﻥ ﺩﺭ ﺷﻬﺮ ﺍﻫﻮﺍﺯ ﺑﺎ 18ﺧﻂ ﺗﻮﻟﯿﺪ ﻣﺤﺼﻮﻻﺕ ﻣﻘﺎﻃﻊ ﻣﯿﻠﮕﺮﺩ، ﺗﯿﺮﺁﻫﻦ، ﻟﻮﻟﻪ ﺑﯽ ﺩﺭﺯ، ﻟﻮﻟﻪ ﺩﺭﺯﺟﻮﺵ، ﻣﺤﺼﻮﻻﺕ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﻔﺘﻮﻟﯽ، ﭘﺮﻭﻓﯿﻞ ﺍﻟﮑﺘﺮﻭﺩ ﻭ ﻗﻄﻌﻪﺳﺎﺯﯼ را تولید میکند این شرکت ﺑﺎ ﭼﻬﺎﺭ ﻫﺰﺍﺭ ﻧﻔﺮ ﺷﺎﻏﻞ، ﺩﺭ ﺟﻨﻮﺏﺷﺮﻗﯽ ﺷﻬﺮ ﺍﻫﻮﺍﺯ ﻭﺍﻗﻊ ﺍﺳت.

کارکنان گروه ملی صنعتی فولاد در دوماه گذشته چند بار برای پرداخت شدن حقوق معوقه شان دست به تجمع زدند.

گروه ملی صنعتی فولاد که از قطب های تولید فولاد کشور است در سال 89 با تولید یک میلیون و 360 هزار تن محصول نهایی و 300 هزار تن فولاد خام (به ترتیب 12 و 13 درصد رشد ) بالاترین رکورد تولید را در کشور داشت .

این شرکت یکی از شرکت های زیرمجموعه گروه امیر منصور آریا بود که پس از کشف فساد مالی در این مجموعه و ارتباط آن با دو بانک بزرگ کشور، مدیریت آن در اختیار دادگستری قرار گرفت.

به گزارش امروزتسنیم درهمین رابطه،شرکت گروه ملی خوزستان بیش از یک سال است که بنابر گفته پرسنل این شرکت اسیر گروهی شده است که قصد دارند با تعطیل نشان دادن کارخانه آن را با قیمتی کمتر از حد معمول خریداری کنند.

نزدیک به 2 ماه گذشته اعتراضات پیاپی پرسنل شرکت گروه ملی خوزستان به علت دریافت نکردن حقوق ماهانه آغاز شد که مدیران و مسئولان ذیربط هر بار با یک وعده عملی نشده به این اعتصابات پایان می‌دادند اما عملی نشدن وعده مدیران سبب شد که کاسه صبر نیروهای کار از کاسه سرریز شود و این بار اعتراض خود را از حد تجمع درون شرکتی فراتر برگزار کنند و با تجمع جلوی درب استانداری از استاندار و مسئولان استانی بخواهند که وضعیت شرکت گروه ملی که روزگاری یکی از افتخارات منطقه خاورمیانه در تولید محصولات فولادی بود را روشن کنند.

صبح امروز جمعیت زیادی از پرسنل زحمت‌کش شرکت گروه ملی برای احیای حقوق اولیه خود مقابل ساختمان استانداری به نشانه اعتراض تجمع کردند و با سردادن درخواست‌های خود خواستار روشن شدن وضعیت نامشخص و مبهم شرکت گروه ملی خوزستان شدند.

یکی از پرسنل گروه ملی در این باره به خبرنگار تسنیم گفت: یک سال و اندی پیش به اسم تبدیل وضعیت و قراردادی شدن با شرکت تعهدی را در دفاتر ثبت امضا کردیم که بر اساس آن شرکت متعهد شد تمام سنوات به اضافه هزینه ثبت را ظرف مدت 6 ماه پرداخت کند اما تاکنون نه تنها به تعهدشان عمل نکردند بلکه کارکنان 4 ماه حقوق معوقه از شرکت طلب دارند.

وی افزود: در این سند ثبتی یک بند وجود دارد که امضا کننده ( نیروی پرسنل شرکت گروه ملی) تمام مطالبات خود را دریافت کرده در صورتی که اینگونه نیست و ما تاکنون سنوات گذشته و هزینه ثبت را دریافت نکرده‌ایم البته ما را با وادار به این کار کردند زیرا مدیریت شرکت گفت اگر هر یک از پرسنل این سند را امضا نکند اخراج می‌شود حتی برای این تجمعات و اعتراض به اداره کار برای دریافت حقوقمان هم تهدید شده‌ایم.

این کارگر شرکت گروه ملی با بیان اینکه شرکت از لحاظ تولید هیچ مشکلی ندارد، گفت: شرکت در بدترین شرایط ممکن آب و هوایی با نشستن یک متر خاک بر روی تجهیزات در حال تولید بود و مدیریت در چنین شرایط نامطلوب خط تولید را تعطیل نمی‌کرد اما امروز با نصب پلاکاردی حراست به ما گفت که شرکت تعطیل است و امکان تداوم این تعطیلی وجود دارد.

وی با بیان اینکه چرا کارخانه‌ای که هیچ مشکلی ندارد باید تعطیل شود، عنوان‌کرد: تمام کارخانه‌جات گروه ملی در حال فعالیت هستند و صحیح نیست که می‌گویند تولید خوابیده زیرا ما تا ساعت یک و نیم هر روز که در حال تولید هستیم محصولات به صورت داغ حمل تریلی شده و از شرکت خارج می‌شود.

یکی دیگر از پرسنل شرکت گروه ملی با بیان اینکه به دلیل پیشرفت نیروهای خط تولید ضایعات به حداقل رسیده، بیان کرد:شرکت از لحاظ کار هیچ مشکلی ندارد و تا کنون سه بار به مزایده گذاشته شده اما مدیریت شرکت وقتی سرمایه‌گذاری برای خرید و سرمایه‌گذاری وارد شرکت می‌شود از دو روز قبل شرکت را برای اینکه نفروشد به حالت خوابیده و تعطیل در می‌آورد .

وی افزود: بانک ملی به عنوان خریدار و تملک شرکت سه روز در شرکت حضور داشت که متاسفانه مدیریت در طول این سه روز به بهانه خرابی خط تولید شرکت را تعطیل کرد. مدیر خطوط چون سهامدار شرکت هستند اجازه نمی‌دهند شرکت هنگام بازدید سرمایه‌گذار از خطوط تولید کار کند.

پرسنل شرکت گروه ملی گفت: معاونت سابق امور انسانی شرکت به ما گفت که عده‌ای قصد سنگ اندازی دارند که با وی به دلیل این حرف برخورد کردند و ایشان استعفا داد. برای ما جای سوال دارد که پول فروش محصولات کجاست که نه در حساب بلوکه شده شرکت می‌رود و نه به عنوان حقوق به کارکنان پرداخت می‌شود.

وی افزود: دیروز که به علت گرد و خاک استانداری تمام ادارات را تعطیل اعلام کردند کارخانه در حال تولید بود اما امروز که ما خواستیم برای حضور کارت بزنیم گفتند شرکت تعطیل است. تمام مناطق استان امروز برق دارد اما از ساعت 5 صبح امروز برق شرکت را قطع کردند و گفتند شرکت برق ندارد تا از حضور کارگران به کارگاه‌های خط تولید جلوگیری کنند.

پرسنل شرکت گروه ملی با بیان اینکه 30 هزار نفر از طریق این شرکت در حال گذراندن زندگی هستند، بیان‌کرد: ما مدیری که در هفته فقط دو بار شرکت می‌آید و درد دلمان را نمی‌داند نمی‌خواهیم. مگر در خوزستان قحط الرجال است که مدیر پروازی را برای مدیریت انتخاب می‌کنند. ما برای ادامه کار و رو به راه شدن وضعیت شرکت نیازمند مدیری بومی و استانی هستیم.

وی گفت: شرکت گروه ملی برای پرداخت نکردن مالیات اسپانسر یک تیم فوتبالی شده اما از حقوق پرسنل و نیروهای کارگری مالیات اخذ می‌شود بنابراین اگر این شرکت به دلیل تیم داری از پرداخت مالیات معاف است پس چرا از حقوق ما مالیات کسر می‌شود.

پرسنل شرکت گروه ملی با بیان اینکه حساب‌های شرکت برای توانایی پرداخت معوقات چند سال کارکنان را دارد، عنوان‌کرد: چرا شرکت از حقوق پرسنل هزینه بیمه، قسط فروشگاه ایثارگران و قسط وام بانکی را کسر می‌کنند اما دفترچه بیمه ما هنگام مراجعه به بیمه تامین اجتماعی به علت پرداخت نشدن سهم کارگر تمدید نمی‌شود و پولی به حساب بانک و فروشگاه ایثارگران پرداخت نمی‌شود.

وی گفت: اینکه در مطبوعات و جراید می نویسند گروه ملی تولید ندارد دروغ محض است نه تنها خطوط تولید این شرکت تعطیل نیست بلکه تمام کارخانجات زیر مجموعه شرکت هم فعال هستند.

وی با بیان اینکه از خرداد امسال تا کنون چندین بار وعده دادند که حقوق‌ها را پرداخت می‌کنند اما همچنان منتظر هستیم که مدیریت به وعده خود عمل کند، عنوان‌کرد: معلوم نیست پول‌های فروش کلاف‌ها، قطعات و سایر محصولات تولیده شده کجا می‌رود در واقع گروه ملی 5 تا 6 شرکت تاسیس کرده و پول فروش را به جیب همین شرکت‌ها واریز می‌کند.

پرسنل شرکت گروه ملی تصریح‌ کرد: من که نیروی شرکت هستم اطلاع دارم پولی که در حساب شرکت وجود دارد بیش از مطالبه بانک ملی است پس چرا بانک از همان مبلغ طلب خود را بر نمی‌دارد و یا اینکه از همان پول ذخیره شده طلب ما را پرداخت نمی‌کنند. تنها پاسخ مدیران شرکت به سوالات ما این است که تمام پول‌ها دست دادگستری است و دادگستری پول را آزاد نمی‌کند.

وی گفت: اگر واقعا پول ندارد مانند شرکت صنایع فولاد که منازل شرکتی را برای پرداخت حقوق کارکنان فروخت حال شرکت گروه ملی هم بفروشد. به جرات می‌گویم که اگر گروه ملی تنها یکی از خانه‌‌های شرکتی را بفروشد حقوق معوقه تمام کارکنان طلب‌کار خود را می‌تواند پرداخت کند اما این کار را نمی‌کند.

یکی دیگر از کارکنان این شرکت در ادامه اعتراضات کارگری همکاران خود گفت: دعوای بین مدیران بالایی نباید به لایحه‌های پایین شرکت تسری پیدا کند. بانک‌ها باید پشت سر تولید باشند اما متاسفانه به جای دفاع از تولید به یک دلال تبدیل شده‌اند.

وی افزود: ما انتظار داریم دولت که با شعار رفاه و خوبی وارد عرصه مدیریتی شد در طول خدمت و بروز مشکل در شرکت گروه ملی مدیران و معاونان خود را برای روشن کردن وضعیت به خوزستان می‌فرستاد اماتاکنون با نمایندگان و یا مسئولان در این زمینه هیچ اقدام مثمری انجام نداده به طوری که حتی بانک ملی هم اطلاعی ندارد که واقعا شرکت را پذیرفته یا خیر.

پرسنل شرکت گروه ملی بیان‌کرد: شرکت مال بیت المال است چرا دولت پیگیر مشکلات نیست آقای روحانی رئیس جمهور بداند که تنها یک ماه به عید نوروز باقی مانده و 4 هزار کارگر با دست خالی چگونه برای شب عید خرید کنند .

درهمین رابطه:

تجمعات اعتراضی کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ادامه دارد!

کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران خواستار تعیین تکلیف مالکیت این کارخانه و پرداخت حقوق و مطالبات خود هستند.

یکی از کارگران گروه ملی صنعتی فولاد ایران به نمایندگی از سایرین با اشاره به تجمعات کارگران این کارخانه در چند روز گذشته اظهار کرد: از 3 ماه گذشته تجمعاتی به صورت جسته و گریخته در کارخانه انجام شده است اما این تجمعات از روز چهارشنبه به صورت جدی آغاز شده و هر روز تجمع در کارخانه داریم.

به گزارش6دی ایسنا، وی افزود: در حال حاضر کارگران حقوق سه ماه یعنی مهر، آبان و آذر خود را دریافت نکرده‌اند و برخی حتی حقوق شهریورماه خود را طلب دارند و خواستار آن هستیم که به مشکلات ما رسیدگی شود زیرا کارخانه تولید دارد و محصولات خود را به فروش می‌رساند.

این کارگر تصریح کرد: از ابتدای امسال گفته شد که بانک ملی در ازای طلبی که داشته، کارخانه را تحویل گرفته است اما در این خصوص بانک ملی عنوان می‌کند که چون سند کارخانه را به نام آن‌ها نزده‌اند، نمی‌توانند پولی به کارخانه تزریق کنند.

وی ادامه داد: باید هر چه سریعتر وضعیت مالکیت کارخانه مشخص شود و همچنین حقوق عقب‌افتاده کارگران پرداخت شود زیرا وضعیت کارگران این کارخانه خوب نیست و با مشکلات فراوانی مواجه هستند.

برپایه این گزارش،نعمت زاده، وزیر صنعت در سفری که اخیرا به خوزستان داشت، در خصوص تعیین تکلیف گروه ملی فولاد ايران عنوان کرد: گروه ملي در اختيار قوه قضاييه است و مکاتبات و مذاکراتی انجام شده تا آن را هر چه زودتر تحويل بانک ملي بدهند زیرا بانک ملي از شرکاي اين شرکت و طلبکار بوده كه راضي شده است بابت طلبش، کارخانه را تحويل بگيرد و در این زمینه بايد قوه قضاييه تسريع کند.

اخبار مرتبط:


تجمع کارگران سد بابا حیدر شهرستان فارسان دراعتراض به عدم پرداخت14ماه حقوق مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری!

روزگذشته(23بهمن)،جمعی از کارگران سد بابا حیدر شهرستان فارسان دراعتراض به عدم پرداخت14ماه حقوق مقابل استانداری چهارمحال و بختیاری تجمع کردند.

به گزارش24بهمن تسنیم،یکی از کارگران اظهار داشت: سد بابا حیدر تحت نظارت آب منطقه‌ای استان در حال ساخت است.

وی افزود: 14 ماه حقوق کارگران پرداخت نشده که تاکنون کارگران چندین‌بار تجمع کرده‌اند.

این کارگر با اشاره به فعالیت 50 کارگر در این سد بیان کرد: عیدی و سنوات سال گذشته کارگران نیز پرداخت نشده است.

وی خاطرنشان کرد: اکنون چند نفر از کارگران به نمایندگی به داخل استانداری رفته‌اند.

یکی دیگر از کارگران اظهار داشت: آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری 8 میلیارد تومان به پیمانکار پروژه بدهی دارد و به همین علت پیمانکار نمی‌تواند حقوق کارگران را پرداخت کند.

وی افزود: روز 12 بهمن‌ماه با وجود اینکه تنها 70 درصد از اجراییات سد تمام شده اما خط انتقال آب به منطقه میزدج کلنگ‌زنی شد.

این کارگر خاطرنشان کرد: بهتر نیست در ابتدا حقوق 14 ماه کارگران که حقوق ماهانه هر کدام کمتر از 2 میلیون تومان است، پرداخت شود و پس از آن کلنگ جدیدی به زمین زده شود.

مدیرکل کار، تعاون و رفاه اجتماعی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: بازرس اداره کار در شهرستان فارسان به پیمانکار و مجری طرح 2 بار تذکر داده که به علت عدم توجه به قوه قضاییه نیز شکایت شده است.

عباس جزایری افزود: کارهای قانونی انجام شده و به آب منطقه‌ای استان نیز اعلام شده است.

اکنون نیز جلسه‌ای در آب منطقه‌ای استان برای رفع این مشکل با حضور کارگران برگزار شده است.

براساس این گزارش، عملیات اجرایی سد بابا حیدر از سال 87 آغاز شده که به علت کمبود اعتبار تاکنون اجرایی نشده است. هدف از اجرای طرح تأمین آب شرب، صنعت و کشاورزی شهرستان فارسان است.

تجمع اعتراضی کارگران طرح انتقال آب بالوله به مزارع دشت سیستان نسبت به عدم پرداخت 6ماه حقوق

اخباروگزارشات کارگری:امروز24بهمن،جمعی از کارگران خط انتقال آب به مزارع دشت سیستان ، در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مزایای خود در شش ماه گذشته ، درمقابل دفتر این طرح تجمع کردند.


به گزارش منابع خبری محلی،بیش از ۵۰ نفر از کارگران خط انتقال آب به مزارع دشت سیستان با حضور در مقابل دفتر طرح و دیدار با نماینده مجری طرح نسبت به عدم پرداخت حقوق و مزایای خود معترض شدند و خواستار پیگیری این موضوع از سوی آنان شدند

یکی از کارگران گفت : مدت شش ماه است که حقوقی دریافت نکرده ایم و با مشقت فراوان مشغول بکار هستیم و حال که مراجعه کرده ایم نیز درستی از سوی مسئولین دریافت نکردیم.

یکی دیگراز کارگران معترض، نام این شرکت را کران دریا عنوان کرد و گفت در منطقه شمالی شهرستان هیرمند در منطقه لنگر بارانی مشغول بکار هستیم و پرداخت نشدن حقوق برای ما و خانواده هایمان مشکلات زیادی درست کرده است.

طرح آبرسانی لوله ای ازجمله طرح هایست که طبق گواه مسئولین استانی ، بودجه آن به حساب استان منظور گردیده و حال مشخص نیست که چرا هراز گاهی اینچنین مشکلاتی برای کارگران بوجود می آید.

ادامه تجمع اعتراضی دیروزکارگران پروژه های غیرهمسطح گرگان درصحن علنی شورای اسلامی شهر!

شب گذشته23بهمن،کارگران پروژه های غیرهمسطح گرگان درادامه تجمع اعتراضیشان مقابل ساختمان شهرداری در صحن علنی شورای اسلامی شهر گرگان حاضر شده وخواهان پرداخت مطالبتشان شدند.

فارس دیروزدرهمین رابطه از جمله نوشت، پس از آنکه کارگران پروژه‌های تقاطع‌های غیرهمسطح شهر گرگان صبح روز23بهمن به منظور اعتراض به حقوق‌های معوقه چندین ماهه خود مقابل شهرداری گرگان تجمع کرده و نتیجه لازم و پاسخ مناسب را از شهرداری گرگان دریافت نکردند، این افراد برای پیگیری مطالبات خود شب در سیصد و چهل و نهمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر گرگان حاضر شده و خواستار پیگیری مطالبات خود شدند.

نماینده کارگران در این جلسه به پیگیری 60 روزه کارگران در راستای دریافت مطالبات خود از شهرداری گرگان اشاره کرد و گفت: مدیران شرکت سازه پایدار افق به ما اعلام کردند اگر ما 10 صورت وضعیت دیگر نیز به شهرداری ارائه دهیم وضعیت منفی خواهد بود.

وی ادامه داد: با این روند که شهردار گرگان نیز اعلام کرده اگر صورت‌حساب منفی باشد هیچ وجهی را به این شرکت پرداخت نخواهد کرد، به طور قطع ما کارگران شب عید با مشکلات فراوانی روبرو خواهی بود.

هرچند که تعداد دیگری از کارگران در این جلسه عنوان کردند که در مقابل خانواده خود شرمنده‌اند و حتی در خصوص اجاره منازل خود دچار مشکل شده و در این روزهای پایانی سال به شدت پریشان و مضطرب هستند.

رئیس شورای اسلامی شهر گرگان در این خصوص با اشاره به مذاکراتی که هفت روز گذشته بین رئیس شورا و نماینده کارگران شکل گرفت گفت: قرار بود که شما کارگران 10 روز صبر کنید تا با مذاکرات انجام شده و اخذ صورت وضعیت قطعی هر دو پروژه، مشکل شما کارگران حل شود.

سیدمحمد قدس‌مفیدی تاکید کرد: این شرکت، تضامینی را نزد کارفرمای خود (شهرداری گرگان) دارد و از سوی دیگر دستگاه‌های نظارتی نیز در حال بررسی موضوع هستند و پیمانکار نیز اعتراضاتی دارد که باعث شده رسیدگی به موضوع مستلزم زمان شود.

وی افزود: مشاور یک سری صورت وضعیت تائید شده دارد اما ارگان‌های نظارتی بر روی آن بحث دارند و به برخی از بندهای صورت وضعیت اشکال وارد کرده‌اند و طی چند روز آینده مشخص می‌شود این شرکت بدهکار یا طلبکار است اما در هر صورت این شرکت نمی‌تواند بدهی کارگران را پرداخت نکند و از تعهدات خود شانه خالی کند.

پس از خروج کارگران از صحن شورای اسلامی شهر گرگان، شهردار گرگان گفت:این کارگران یک ریال از ما طلبکار نیستند و اگر یک ریال هم به آنها پرداخت نکنیم هیچ کار قانونی از دست این‌ها بر نمی‌آید و به نظر من بیاییم این باب را ببندیم زیرا امروز این گروه، فردا یک گروه دیگر، روزهای آینده پیمانکاران فضای سبز و دیگران می‌آیند و از این طریق اقدام می‌کنند.

شهردار گرگان تاکید کرد: اجازه بدهید این‌ها بروند و مسیر قانونی خود را پیگیری کنند و از کارفرمای خودشان(شرکت پیمانکاری) شکایت کنند و مسئولان شرکت بیایند و پاسخ دهند، ما چرا باید جوابگو باشیم.

بر اساس این گزارش، تعداد بیش از 100 نفر از کارگران دو پروژه تقاطع غیرهمسطح بلوار بهارستان و بلوار نهارخوران گرگان(ابتدای بلوار صیاد شیرازی) به مدت بیش از 6 ماه است که از شرکت پیمانکاری شهرداری گرگان در این پروژه‌ها حق و حقوق خود را دریافت نکردند.

این کارگران ماه گذشته نیز اعتراضات خود را به صورت تجمع مقابل شورای اسلامی شهر گرگان داشته که مقرر شد نیمی از تعهدات شهرداری گرگان که قرار بود به صورت واگذاری ملک به شرکت پیمانکاری پرداخت شود، به صورت نقدی به حساب پیمانکار واریز شده تا مشکل کارگران حل شود.

این موضوع در صحن شورای اسلامی شهر گرگان مصوب و در فرمانداری گرگان نیز مورد تائید قرار گرفت اما شهرداری گرگان اعلام کرده که به دلیل وجود اشکال در صورت وضعیت شرکت پیمانکار، این پرداخت صورت نخواهد گرفت که باعث شد کارگران صبح امروز مقابل شهرداری دوباره تجمع کرده و امشب نیز در صحن علنی شورای اسلامی شهر گرگان حاضر شوند.

درهمین رابطه:

*تجمع اعتراضی دوباره کارگران پروژه های غیرهمسطح گرگان بدنبال توخالی درآمدن مسئولان مقابل ساختمان شهرداری!

امروزشنبه23بهمن،جمعی از کارگران پروژه های غیرهمسطح گرگان دراعتراض به عدم پرداخت6ماه حقوق مقابل ساختمان شهرداری تجمع کرده و خواستار احقاق حق خود شدند.


به گزارش منابع خبری محلی،در آستانه عید قرار داریم و طبیعتا هر خانواده ایرانی به دنبال خرید لباس و لوازم مختص نوروز است، اوضاعی که هر ساله تکرار می شود و گاهی حتی کارمندان دولتی علاوه بر مستمری و عیدی سالانه برای پاسخ به نیازهای خانواده بدنبال وام نیز هستند و بدلیل ترافیک درخواست ها وامی در پایان سال نمی توان اخذ کرد.

در این اوضاع کارگران پروژه های تقاطع غیرهمسطح گرگان زیر نظر شرکت پیمانکاری “سازه پایدار”، با وجود گذشت دو ماه از افتتاح پل کمربندی، هنوز 6 ماه حقوق معوقه خود را وصول نکردند.

جمعی از همین کارگران به منظور احقاق حق خود ساعاتی پیش مقابل ساختمان شهرداری با در دست داشتن بنری که خواسته آنان را مشخص می کرد تجمعی آرام داشتند.

یکی از کارگران حاضر در این تجمع گفت: حدود 40 یا 50 روز پیش تجمع کوچکی مقابل استانداری با همین بنر که روی آن نوشته شده “ما کارگران شرکت سازه پایدار پروژه های عمران شهری شهرداری گرگان 6 ماه است حقوق نگرفته ایم” داشتیم و پس از رسانه ای شدن یک لایحه دوفوریتی با امضای شهردار تقدیم شورا شد.

وی افزود: لایحه بعد از 50روز دوندگی و تصویب در صحن شورا به تائید فرماندار رسید و به ما اعلام کردند از تاریخ دوم تا پنجم معوقات بین این 6 تا 8 ماه را اعلام کرده و یا به شماره حساب های از پیش اعلام شده می ریزند اما این اتفاق نیفتاد.

مشکل شهرداری و پیمانکار به ما کارگرها مربوط نیست

این کارگر معترض خاطرنشان کرد: ما پیگیر قضیه شدیم و طبق شنیده ها گویا بین شهرداری و شرکت پیمانکاری مشکلاتی سر زمینهایی وجود دارد که قرار بود از شهرداری به شرکت واگذار شود اما این مشکلات به جامعه کارگری مربوط نیست.

وی تأکید کرد: بحث ما این است که معوقات ما 6 ماه شده و تمام بچه ها دستشان خالیست، از شهردار سوال کنید اگر شما طرح دوفوریتی به شورا دادید و تصویب شد و به تائید فرماندار رسید پس چرا عملی نمی شود؟

این کارگر گفت: اگر مشکلاتی بین شهرداری و پیمانکار وجود دارد به جامعه کارگری ارتباطی ندارد شب عید است و دست کارگران خالیست ما حقوق کاری که کرده ایم را می خواهیم.

یکی دیگر از کارگران نیز ابراز کرد: بابت این مصوباتی که در صحن شورا انجام شد حدود 4 جلسه علنی و چند جلسه غیرعلنی برگزار شد که در اکثر آنها شرکت داشتیم.

پیمانکار پول خود را گرفت و رفت/ شهردار گفت پشتیبان ماست

وی با بیان اینکه آقای شهردار از روز اول اعلام کرد که پشتیبان کارگران است، افزود: قرارداد بین شهرداری و پیمانکار به صورت 50درصد نقدی و 50درصد واگذاری زمین است، پیمانکار 50درصدی نقدی خود را گرفته و رفته است.

این کارگر تصریح کرد: طبق مصوبه قرار شد حقوق کارگران از 5.2 درصد املاک صورت بگیرد که بعد از تائیدیه متاسفانه هنوز عملی نشده است، معوقات کارگری فقط مربوط به ما نیست و پیمانکاران و زیرمجموعه های زیادی بدهی و طلب دارند اما بحث ما فقط روی احیای 700میلیون معوقات خودمان است.

برای کرایه آمدن تا گرگان مجبور شدیم صندوق صدقاتمان را بشکنیم

کارگر دیگری نیز تصریح کرد: حدود 150 نفر کارگر و پرسنل هستیم اما با وجود اینکه دو ماه از افتتاح پل گذشته هنوز حق خود را نگرفته ایم و از ان زمان تا کنون هنوز رئیس پروژه را ندیده ایم.

یکی دیگر از تجمع کنندگان نیز اذعان کرد: همه این کارگرانی که می بینید ساکن گرگان نیستند و برای آمدن به اینجا کرایه نیز نداشتند، بسیاری از ما موقع آمدنمان صندوق صدقات خود را شکستیم و با پول آن کرایه دادیم.

مجبوریم به زن و بچه خود دروغ بگوییم

کارگری نیز خود را به جمع مصاحبه شوندگان رساند و گفت: ما این روزها مدام به زن و بچه و همسایه و فامیل به دروغ می گوییم که فردا یا پس فردا پولمان را می دهند، دم عید است آنها از ما انتظار دارند، پس چه کسی به فکر این کارگران در این شب عیدی می خواهد باشد؟!

گفتنی است این جمع قرار است امشب در صحن علنی شورای شهر آمده و مطالبات خود را بار دیگر در آنجا مطرح کنند؛ باید منتظر ماند و پاسخ شهرداری را شنید.

قابل یادآوری است که بر اساس قرارداد پیمان شهرداری گرگان با شرکت سازه‌ پایدار افق در خصوص احداث تقاطع زیرگذر صیاد و روگذر بهارستان، در زمان عقد قرارداد مقرر شد تا شهرداری گرگان مبلغ تعهد پرداختی خود به این شرکت را به صورت 50 درصد نقد و 50 درصد تهاتر ملک انجام دهد.

شهرداری گرگان بر اساس تعهد خود، 50 درصد نقد را به شرکت پیمانکار پرداخت کرد اما در ادامه در خصوص تهاتر ملک، املاک واگذار شده از سوی شهرداری، بر اساس اعلام شرکت پیمانکار در اراضی ملی قرار داشته و حتی معارض پیدا کرده است که گفته می‌شود یکی از املاک در گذشته به فرد دیگری فروخته شده است که این امر باعث شد تا شرکت پیمانکار در پرداخت مطالبات کارگران با مشکلات مالی مواجه شود.

در این راستا و بر اساس تقاضای شرکت پیمانکار، لایحه دو فوریتی شهردار گرگان در خصوص پرداخت 700 میلیون تومان وجه نقد به جای تهاتر ملک به شرکت پیمانکار در تاریخ 25 دی‌ماه سال جاری و در سیصد و سی و نهمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر گرگان مطرح و با این قید که پیمانکار موظف است پس از دریافت این مبلغ، تمامی حق و حقوق کارگران و کارکنان تحت امر خود را از هر حیث پرداخت کند، تصویب شد.

پس از تصویب این لایحه، تائید اجرای آن نیز از سوی هیأت تطبیق مصوبات شورای اسلامی شهرستان در فرمانداری گرگان تائید و از سوی فرماندار گرگان با ارسال نامه‌ای به شماره 34325 مورخ 17 بهمن‌ماه جاری به شورای اسلامی شهر گرگان ابلاغ شد که بر این اساس شهرداری گرگان می‌تواند این مبلغ را به حساب شرکت پیمانکار به منظور پرداخت مطالبات کارگران پرداخت کند.

اما بر اساس اعلام این کارگران که امروز مقابل ساختمان شهرداری گرگان تجمع کرده بودند، شهرداری گرگان نسبت به پرداخت مبلغ خلف وعده کرده و با اعلام اینکه صورت‌ وضعیت شرکت پیمانکار منفی است، این وجه را به حساب شرکت واریز نخواهد کرد.