اعتراضات واخبار کارگری 29 دی 1395

اخباروگزارشات کارگری29دی1395
لایحه اصلاح قانون کار احمدی نژاد – روحانی نه!
تغییرقانون کار بنفع کارگران آری!
- کارگران کارخانه هپکو در دوازدهمین روزاعتصابشان باردیگربه خیابان آمدند!
- یورش نیروهای انتظامی به دومین تجمع اهالی شیراز دراعتراض به پارازیت وبازداشت چند نفر!
- تجمع اعتراضی کارگران فضای سبز شهرداری منطقه 3خرم آبادنسبت به عدم پرداخت 8ماه حقوق مقابل شهرداری مرکزی!
- تجمع کارگران شهرداری میاندوآب دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه!
- معلمان بازنشسته قرار گذاشتند 26 بهمن مجدداجلوی سازمان برنامه و بودجه جمع شوند!

- اعتراض کارگران پست های فشار قوی برق به خصوصی سازی وعدم اجرای طرح یکسان سازی حقوق و مزایا!
- زنان خبرنگار کارگران ارزان قیمت حوزه رسانه!
- عدم پرداخت 3ماه حقوق کارگران سنگ آهن مرکزی بافق و فشار بانکها بر کارگران!
- عدم پرداخت3ماه حقوق کارگران پیمانکاری کارخانه ماشین سازی اراک!
- وعده پرداخت قطره چکانی مطالبات کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان!
- تلاش پیمانکاران عسلویه برای شناسایی کارگران درحال تحصیل/کارگران از محدودیت‌های احتمالی نگرانند
- تعطیلی ۱۲۰ معدن سنگ‌آهن به لطف رکود/۱۰ هزار کارگر بیکار شدند

- رکود شدید در صنعت آهن و فولاد به روایت آمار/۶۵۰۰ نفر پارسال اخراج شدند

- عقب ماندگی دریافتی کارگران از میزان تعیین شده خط فقر/ شکاف عظیم درآمد و مخارج در خانوارهای ایرانی!

- گزارشی درباره تجمع دیروز ٣٠ خانواده از ٣٢٠ خانوار بلاتكليف درمحوطه روبه‌رويي اسكلت‌هاي مجتمع مسكوني درعبدل آباد!

- مرگ دلخراش 2 کودک کار در آتش گاراژ جمع آوری ضایعات!

- کشته وزخمی شدن 5کارگرمیدان نفتی نرگسی براثرگازگرفتگی!


فراخوان تجمع پرستاران سراسر کشور

زمان:2بهمن ماه1395

مکان:مقابل وزارت بهداشت

پرستاران بتاریخ2بهمن ماه دراعتراض نسبت به عدم پاسخگویی به مطالباتشان و قوانین برزمین مانده و اجرا نشده از جمله قوانین تعرفه گذاری خدمات پرستاری، مشاغل سخت و ارتقای بهره وری، جایگزینی آیین نامه پرداخت مبتنی بر عملکرد با قانون مصوب مجلس، اجرای ناقص آیین نامه صلاحیت حرفه ای و بی توجهی به مخاطرات اجرای برنامه کمک پرستاری و تداخل شرح وظایف این دوره و عدم پرداخت حقوق، مزايا و اضافه كار كادر درمان و علي الخصوص جامعه پرستاري،مقابل وزارت بهداشت تجمع خواهند کرد.

کارگران کارخانه هپکو در دوازدهمین روزاعتصابشان باردیگربه خیابان آمدند!

خیل عظیمی از کارگران کارخانه هپکو اراک، امروز29دی، برای بار نهم به نشانه اعتراض به پرداخت نشدن حقوق،واگذاری به بخش خصوصی ونداشتن امنیت شغلی مشخص نبودن به خیابان آمدند و با تجمع در مقابل استانداری مرکزی خواستار رسیدگی به مشکلاتشان شدند.

به گزارش منابع خبری محلی،کارگران کارخانه هپکو امروز با تجمع در مقابل استانداری خواستار پرداخت حقوق معوقه خود و برگشت سهام شرکت به دولت شدند.

برپایه این گزارش،امروز چهارشنبه ۲۹ دی ماه در جلسه ای با حضور استاندار مرکزی، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت، نمایندگان مجلس ازاراک، کمیجان و خنداب و نمایندگان شورای کار هپکو در سازمان خصوصی سازی نحوه واگذاری سهام شرکت بررسی شد.

در جمع بندی این جلسه مقرر شد تعیین تکلیف سهام شرکت در روز شنبه دو بهمن ماه در هیات عالی واگذاری مشخص شود.

درهمین رابطه:

اعتصاب کارگران کارخانه هپکو اراک ادامه دارد!

امروز28 دی ماه،اعتصاب وتجمعات بیش از هزارکارگر کارخانه هپکو برای ابطال واگذاری این واحد صنعتی به بخش خصوصی ودراعتراض به عدم پرداخت 5ماه حقوق ادامه پیداکرد.

به گزارش28دی ایلنا،در همین رابطه یک مقام مطلع گفت: هنوز اتفاق تازه‌ای نیفتاده است و ما همچنان برای پیگیری مطالباتمان هر روز دست به تجمع می‌زنیم.

وی ادامه داد: تازه‌ترین اخبار شفاهی تایید نشده حاکی از آن است که ممکن است برای فردا صبح (چهار شنبه 29 دی ماه) در تهران جلسه مشترکی با حضور برخی مسئولان استانداری استان مرکزی، نمایندگان کارگران هپکو، مسئولان سازمان خصوصی سازی و نماینده سهامداران و مدیریت کارخانه هپکو برگزار شود تا راجع به واگذاری مالکیت خصوصی کارخانه به دولت توافقی حاصل شود.

این مقام مطلع با یادآوری اینکه از سال 86 با واگذاری کارخانه هپکو به بخش خصوصی به تدریج مشکلات این کارخانه وکارگرانش افزون شد در ادامه گفت:از قرار معلوم آن زمان این کارخانه به ارزش مالی 70 میلیارد تومان از سوی یک شخصی بصورت اقساطی خریداری شده است وخریدار تا به امروز نتوانسته است به تعهدات مالی وقانونی خود در قبال کارخانه وکارگران عمل کند.

این مقام مطلع همچنین در خصوص مطالبات مزدی کارگران هپکو افزود: مجموع مطالبات حقوقی بیش از 1000کارگر این واحد صنعتی به 5 ماه می‌رسد اما در حال حاضر منفک کردن بخش خصوصی کارخانه در صدر خواسته‌های کارگران معترض قرار دارد.

او در خاتمه گفت: همچنین کارگران این واحد از نتیجه جلسه روز یکشنبه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید که در وزارت صنعت، معدن و تجارت دررابطه با مطالبات کارگران هپکو برگزار شده مطلع نیستند.

لینک اخبار مرتبط:


یورش نیروهای انتظامی به دومین تجمع اهالی شیراز دراعتراض به پارازیت وبازداشت چند نفر!

ظهرروزسه شنبه28دی ماه، جمعی از اهالی شیراز برای دومین باردراعتراض به ارسال پارازیت‌های زیان‌بارودفاع از سلامتیشان دست به تجمع مقابل استانداری فارس زدند وبا سر دادن شعارهایی خواستار اقدامات فوری و جدی‌تر مسئولان شدند.

نیروی انتظامی به تجمع کنندگان یورش آورد وتعدادی از معترضان را بازداشت کرد. دستگیری این افراد با عصبانیت تجمع کنندگان مواجه شد و تعدادی از افراد با حضور در خیابان، اقدام به بستن خیابان کردند.

به گزارش منابع خبری محلی، در این تجمع که به‌صورت مسالمت‌آمیزی پیش می‌رفت چند تن از مسئولان دولتی و نظامی با حضور در جمع معترضان از آن‌ها خواستند که با معرفی نمایندگانی برای پیگیری موضوع، به تجمع خود خاتمه دهند اما این درخواست مورد استقبال معترضان واقع نشد .

نیروی انتظامی به تجمع کنندگان یورش آورد وتعدادی از معترضان را بازداشت کرد. دستگیری این افراد با عصبانیت تجمع کنندگان مواجه شد و تعدادی از افراد با حضور در خیابان، اقدام به بستن خیابان کردند.

موضوع ارسال پارازیت‌های زیان‌بار، پس از پایتخت ایران، از چندی پیش از شیراز سر در آورد و بسیاری از مردم در فضای مجازی برای تهدید سلامتی خود در این زمینه، اظهار نگرانی کرده‌اند.

باید دید مسئولان دولتی و غیر دولتی در روزهای آتی چه پاسخ روشنی برای شهروندان معترض خود ارائه خواهند کرد.

درهمین رابطه:

تجمع اهالی شيراز در اعتراض به انتشار پارازيت مقابل استانداری فارس!

قبل از ظهر دوشنبه 20 دی، جمعی از اهالی شيراز در اعتراض به آنچه انتشار پارازيت در فضاي اين كلان‌شهر عنوان مي‌شد، در مقابل ساختمان استانداري فارس تجمع كردند.

به گزارش20دی ایسنا،در اين تجمع كه با حضور نيروي انتظامي همراه بود، جمعي از تجمع‌كنندگان با مدير روابط عمومي و امور بين‌الملل استانداري فارس كه در جمع آنان حاضر شده بود، به گفت و گو پرداخته و خواسته‌هاي خود را مطرح كردند.

تجمع كنندگان در شعارهاي خود خواستار رسيدگي مسئولان به شايعه انتشار پارازيت در شيراز و ارائه پاسخ‌هايي شفاف و صريح در اين خصوص شدند.

بنابهمین گزارش،پيش از اين استاندار فارس نيز در واكنشي به بحث انتشار پارازيت در شهر شيراز، از تشكيل كميته‌اي براي بررسي علمي و تخصصي موضوع خبر داده بود.

سيد محمدعلي افشاني با تاكيد براينكه از معاون سياسي امنيتي خواسته است مسئله را با جديت دنبال كند، تاكيد داشت كه بعد از روشن شدن ابعاد موضوع، به شكل شفاف با مردم سخن مي‌گويد.

همچنين مدير روابط عمومي و امور بين‌الملل استانداري فارس نيز در واكنش به اين موضوع، دانشگاه‌هاي شيراز و علوم پزشكي شيراز را مسئول بررسي عالمانه و تخصصي مسئله اعلام كرده بود.

وی با تصريح اينكه استانداري فارس در موضوع انتشار پارازيت نقشي نداشته و ندارد، پيگيري مطالبات مردم را ضروري قلمداد و تاكيد كرده بود كه با دستور شخص استاندار، مسئله تا حصول نتيجه مشخص، پيگيري مي‌شود.

تجمع اعتراضی کارگران فضای سبز شهرداری منطقه 3خرم آبادنسبت به عدم پرداخت 8ماه حقوق مقابل شهرداری مرکزی!

پیش از ظهر امروز29دی، کارگران فضای سبز شهرداری منطقه 3خرم آباددراعتراض به عدم پرداخت 8ماه حقوقشان دست به تجمع مقابل شهرداری مرکزی زدند.

به گزارش منابع خبری محلی، عدم تحقق وعده ها در رابطه با پرداخت حقوق و مطالبات معوقه کارگران فضای سبز شهرداری منجر شد که این کارگران برای چندمین بار متوالی با تجمع در مقابل ساختمان شهرداری مرکزی خرم آباد نسبت به عدم پرداخت حقوق خود اعتراض کنند.

علی‌رغم وعده‌های تکراری مبنی بر حل مشکلات کارگران فضای سبز هنوز هیچ اقدامی در این راستا صورت نگرفته است و عدم تحقق این وعده‌ها جان کارگران را به لب رسانده است تاجایی که پیش از ظهر امروز بار دیگر خواستار پرداخت حقوق خود شدند.

این کارگران بیش تر ازهشت ماه است که حقوقی دریافت نکرده اند این درحالی است که برای حل مشکلاتشان پیگیری های زیادی کرده اند اما با عوض شدن پیمان کاران این اعتراضات هربار بی نتیجه مانده است.

عدم پرداخت حقوق700هزارتومانی کارگران سریال ادامه‌داری است که پایانی ندارد به طوری که پیش تر نیز جمع زیادی از این کارگران در جلسه تیرماه شورای شهر خرم آباد که با حضور استاندار برگزار شد خواستار دریافت مطالبات معوقه خود شدند اما به دلیل عدم رسیدگی به خواسته شان در مقابل ساختمان شورای شهر و فرمانداری تجمع کردند تا شاید گوش شنوایی برای حرف هایشان وجود داشته باشد.

این کارگران ماه هاست که یک ریال حقوق دریافت نکرده اند برای همین مشکلات معیشتی زیادی برای شان به وجودآمده است.

یکی از این کارگران گفت: آخرین دریافتی ما 300هزارتومان در ایام عیدقربان است و پس از آن هنوز یک ریال دریافت نکرده ایم.

وی افزود:فقط وعده های تکراری به ما می دهند برایشان اهمیتی ندارد که حقوق مان را پرداخت کنند.

یحیی عیدی بیرانوند،شهردار خرم آباد در رابطه با مسئله پرداخت حقوق کارگران فضای سبز به خبرافلاک گفت: شهرداری برای نگه داری فضای سبز در پارک ها و در حوزه خدمات شهری با پیمان کار قرارداد می بندد و پیمان کار موظف است که به یک سری از تعهدات عمل کند.

وی افزود: قراردادها به صورت حجمی بسته می شوند وبرهمین اساس تهیه ابزارآلات در حوزه فضای سبز مثل بیل،فرغون،ماشین چمن زن وعلف زن،تهیه گل،حمل و نقل، سم پاشی،تأمین ماشین آلات و امکانات کارگری بر عهده پیمان کار است.

شهردار مرکز استان گفت:پیمانکار علاوه بر کارگران به شهرداری هم یک سری تعهدات دارد،شهرداری طبق صورت وضعیت به پیمان کار پول می دهد و در این صورت وضعیت حقوق کارگران نیز لحاظ می شود.

عیدی بیرانوند اظهار داشت: در این بین پیمان کاران به کارگران ظلم می کنند و حقوق آن ها را پرداخت نمی کنند برای مثال پیمان کار 150کارگر دارد و شهرداری 200میلیون به پیمان کار می دهد تا حقوق آن ها را پرداخت کند اما پیمان کار نصف این مبلغ را که ماهی400هزارتومان می شود می دهد درحالی که حقوق یک کارگر700هزارتومان است.

وی بیان کرد: برای این که حقوق کارگران علی الحسابی پرداخت نشود از این پس حقوق و بیمه کارگران براساس اشل اداره کار مستقیماً پرداخت می کنیم و بعد از ارائه صورت وضعیت توسط پیمان کار حقوق کارگران را از آن کسر می کنیم.

شهردار خرم آباد گفت: در بعضی از مواقع پیمان کار برای این که به تعهداتش عمل نکند صورت وضعیت ارائه نمی دهد سواستفاده از کارگران می کند و می گوید شهرداری پول نمی دهد که حقوق شمارا پرداخت کنم درحالی که ما با نیروهای کارگرقرارداد نداریم و پیمان کار باید صورت وضعیت ارائه دهد.

تجمع کارگران شهرداری میاندوآب دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه!

امروز29دی ماه،کارگران شهرداری میاندوآب در اعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه و همچنین عدم تعیین تکلیف زمین های واگذار شده، مقابل ساختمان شهرداری اجتماع کردند.

به گزارش29دی ایسنا،یکی از کارکنان دفتر فنی شهرداری و نماینده کارگران در میان معترضین خطاب به مسولین اعلام کرد: این کارکنان نان خشک خود را هم به صورت اقساطی و با پول یارانه دولت پرداخت می کنند، اکثریت زیر دین بدهی های بسیار سنگین قرار دارند و با توجه به عدم پرداخت حق بیمه ها برای مراجعه به پزشک با مشکل مواجه شدند.

وی ادامه داد: اعضای شورای شهر در مراسم معارفه سرپرست 3 ماه پیش اعلام کردند تا آذرماه تمام حقوق ها به روز خواهد شد که ما این را هم به نوعی تبلیغ انتخاباتی می دانیم که محقق نشد.

معلمان بازنشسته قرار گذاشتند 26 بهمن مجدداجلوی سازمان برنامه و بودجه جمع شوند!

گزارشی از تجمع معلمان بازنشسته مقابل دفترسازمان برنامه و بودجه میدان بهارستان تهران در1395/10/28

معلمان بازنشسته قرار گذاشتند 26 بهمن مجدداجلوی سازمان برنامه و بودجه جمع شوند.

دریافتی:نزدیک به هزار نفر از معلمان بازنشسته از شهرهای تهران،کرج، مشهد استان تهران اصفهان،کرمانشاه ،تبریز وسیرجان ،کرمان از ساعت ده صبح سه شنبه خواسته های بر حقشان را یک صدا فریاد زدند .

به دلیل ازدحام زیاد یک موتور سوار که کنترل خودرا از دست داده بودبه یکی از همکاران برخورد کرد وهمکار معلم را به زمین انداخت .خوشبختانه همکاران معلم بازنشسته را از زمین بلند کردند آسیبی ندیده بود فقط طبق گفته خودش قدری بدنش کوفته شده بود.

جمعیت زیاد معلمان در جلوی سازمان باعث اختلال در حرکت ماشینها وموتور سواران شده بود بسیاری از موتور سواران با شنیدن شعار های معلمان بازنشسته دستشان را به علامت پیروزی بالا می بردند. از آنجایی که مجلس تعطیل بود از پلیس مجلس برا ی حفظ نظم در محل کمک گرفته شد، طوری که اکثر پلیس ها، معلمان را می شناختند وبا معلمان گفتگو می کردند . جالب است که تعدای پرستار با معلمان همراه شده بودند وشعار ما همه با هستیم را می دادند.

شعار ها:

خط فقر چهار میلیون حقوق ما یه میلیون.

خرج زندگی دلاریه حقوق ما ریالیه.

معیشت منزلت سلامت حق مسلم ماست.

بیمه رایگان حق مسلم ماست بیمه کار آمد حق مسلم ماست.

این همه بی عدالتی هرگز ندیده ملتی.

حقوق ما پول آب وبرق نمی شه.

عدالت عدالت اگر من نبودم تو اون بالا نبودی.

نظام هما هنگ اجرا باید گردد.

نوبخت بیا پایین.

نوبخت خجالت خجالت.

سفره خالی دیگه صبر نداره.

ساعت نزدیک دوازده نیم بود که از همکاران خواسته شده وارد محوطه حیاط سازمان شویم. در را باز کردند ومعلمان بازنشسته در حیاط جمع شدند و آقای خرسندی وخانم رضایی قطعنامه همیشگی خواسته های معلمان را بلند می خواندند ومعلمان آن را تکرار می کردند.

حدود ساعت یک ظهر بود که خبر دادند آقای ده نمکی یکی از معاونین نوبخت می خواهد معلمان را ببیند بعد جمعیت معلمان که بالغ بر ششصد نفر می شد وارد سالن آمفی تاتر سازمان بودجه شدند.

در حالی که پرستاری از مشکلات پرستاران واتحاد با معلمان گفت که با شعار ما همه با هم هستیم، استقبال شد وهمکاران اصفهانی ودیگر همکاران هرکدام از مشکلات بیمه ومطالبات گفتند.

جالب است که آقای ده نمکی فقط حرفهای تکراری آقای نوبخت را انشا خوانی می کرد ودر خلال حرفهایش معلمان تهدید آنها را رجوع به مجلس می داد که با اعتراض معلمان مبنی بر تعطیلی مجلس رو برو شد. ایشون آب پاکی ریختند و گفتند از دست ما کاری ساخته نیست.

معلمان بازنشسته قرار گذاشتند 26 بهمن مجدداجلوی سازمان جمع شوند.

ساعت نزیک به 3/30دقیقه بود که جلسه پایان یافت ومعلمان دسته دسته سالن را ترک کردند.

اعتراض کارگران پست های فشار قوی برق به خصوصی سازی وعدم اجرای طرح یکسان سازی حقوق و مزایا!

کارگران پست های فشار قوی برق دراعتراض به خصوصی سازی وعدم اجرای طرح یکسان سازی حقوق و مزایا، بیانیه صادر کردند.

دربخش هایی از این بیانیه اعراضی به گزارش 29دی ایلنا آمده است:

علیرغم دستاوردهای بزرگی از جمله اضافه شدن بند ۶۱ بودجه در سال جاری و همچنین ماده ۱۳ بند (د ) قانون برنامه ششم توسعه که مجلس دهم، وزارت نیرو را به نمایندگی از دولت مکلف به اجرای طرح یکسان سازی حقوق و مزایای اپراتورهای کار معین پست های فشار قوی برق با سایر نیروهای پیمانی و رسمی نموده است، متاسفانه مسئولین کلان وزارت نیرو از ابتدای امر هیچ گاه درصدد رفع مشکلات حقوقی این کارگران در عرصه زیر بنایی اقتصادی کشور یعنی اپراتورهای کار معین پست های فشار قوی برق کشور نبوده و نخواهند بود.

متاسفانه طی روزهای گذشته شایعاتی که نزدیک به واقعیت هستند به گوش میرسد که مقرر پست های فوق توزیع انتقال نیروی برق به شرکت های خصوصی توزیع واگذار گردد و این مسئله نقض صریح اصل ۴۴ قانون اساسی است.

این مسئله در اتاق های فکر مسئولین وزارت نیرو کلید خورده که مخالف اپراتورهای کار معین هستند.

زنان خبرنگار کارگران ارزان قیمت حوزه رسانه!

در استان کهگیلویه وبویراحمد از میان بیش از 50خبرنگار زن تنها 4 نفر بیمه خبرنگاری دارند اگر چه مشقات و سختیهای حوزه رسانه و خبر بر هیچ کس پوشیده نیست اما متاسفانه خانم ها کارگران ارزان قیمت حوزه رسانه هستند.دستمزد خبرنگاران زن در این استان به 500 هزار تومان هم نمی رسد.

به گزارش منابع خبری محلی،یکی از زنان خبرنگار گفت:در استان کهگیلویه وبویراحمد نقش بانوان در تولید خبر انکار ناپذیر است چناچه اگر یک روز بانوان قلمها را روی زمین بگذارند به جرئت می توان گفت یک سطر خبر هم روی خروجی رسانه ها نخواهد رفت.

وی ادامه داد: بانوان همپای مردان و چه بسا با انگیزه تر و پر تلاش تر در جای جای این استان برای تهیه گزارش و خبر حضور دارند.خانم ها در حوزه رسانه کم حاشیه ،متعهد و صادقانه فعالیت می کنند به همین دلیل مدیران رسانه ای در همه شهرستانها خبرنگاران خانم را ترجیح می دهند. تمامی رسانه های استان جز در بخش مدیریت،توسط دختران و زنان اداره می شود.

این بانوی خبرنگار افزود: در استان کهگیلویه وبویراحمد از میان بیش از ۵۰ خبرنگار خانم تنها 4 نفر بیمه خبرنگاری دارند. اگر چه مشقات و سختیهای حوزه رسانه و خبر بر هیچ کس پوشیده نیست اما متاسفانه خانم ها کارگران ارزان قیمت حوزه رسانه هستند. دستمزد خبرنگاران خانم در این استان به 500 هزار تومان هم نمی رسد.

وی تصریح کرد: به گفته اکثر خبرنگاران خانم به رغم همه تلاشهایی که می کنند در ادارات آنها و نقش و تاثیرشان را نادیده می گیرند. صرفا به این دلیل که بانوان درگیر معادلات و زدو بندهای حاکم بر جامعه مردانه نیستند.

این بانوی فعال در بخش رسانه گفت: خبرنگاران خانم در این استان فقط در دوران تجرد می توانند خبرنگار باشند و پس از ازدواج حتی علاقه هم نمی تواند دلیل کافی باشد که یک خانم از صبح تا شب در حوزه های خبری و نشستها حضور داشته باشند.

وی عنوان کرد: یک تحقیق کوچک نشان می دهد سطح زندگی اکثر خبرنگاران خانم بسیار پایین است. برخلاف آقایان رسانه ای که رسانه شغل دوم آنهاست،خانم ها به دلیل حجم کار همین یک شغل را می توانند داشته باشند و به همین دلیل حتی فرصت این را پیدا نمی کنند خود و قابلیتهای حرفه ای خود را نشان دهند.

وی ی اظهار کرد: اغلب بانوان خبرنگاران حتی تجهیزات اولیه کار خبر مثل یک لپ تاپ ،رکوردر ،دوربین عکاسی و حتی اینترنت پرسرعت در منازل ندارند .خانم ها در حوزه رسانه از صبح تا شب کار می کنند اما از همه خدمات رفاهی، تسهیلات، خدمات حوزه سلامت محرومند .

وی صحبت های خود را اینگونه پایان داد: زنان،کارگران ارزان قیمت حوزه رسانه هستند که نه مرخصی می روند نه استراحت دارند نه رفاه .

عدم پرداخت 3ماه حقوق کارگران سنگ آهن مرکزی بافق و فشار بانکها بر کارگران!

این روزها در حالی پرداخت حقوق کارگران سنگ آهن سه ماه به تعویق می افتد که بانکها فشار خود را برای دریافت اقساط وام بر کارگران به شدت افزایش داده اند.

به گزارش منابع خبری محلی،مدیرعامل سنگ آهن مرکزی دو ماه پیش در جمع کارگران کارخانه آگلومراسیون گفت: به هر شکل ممکن هر ماه یک حقوق پرداخت شده و باید همت نمود تا طرح های صنایع جوار معدنی نیز با شدت بیبشتری توسعه و پیشرفت داشته باشد.

محمد جواد عسکری همچنین گفته بود از فردا اول تیر ماه 95 اولین محموله محصول آگلومره برای صادرات به هند، بارگیری و ارسال می شود که نقدینگی شرکت سنگ آهن برای پرداخت دستمزد و نگهداری کارگران کارخانه آگلومراسیون تا حدودی تامین می شود.

اکنون سه ماه می گذرد که سنگ آهن نه تنها حقوق کارگران را پرداخت نمی کند بلکه هزینه سفر آنها را نیز پرداخت نکرده است.

بانک ها هر روز فشارهایش را بر روی کارگرانی که خود را اسیر وام ها کرده اند بیشتر می کند؟

کارگران از چک های برگشتی و خط و نشان های طلبکاران نگرانند اما انگار تدبیری قرار نیست اندیشیده شود و این در حالی است که بعضی از آنها می گویند حقوق بالای بعضی از مسئولین آنهم با فیشهای میلیونی می توانند حقوق 10 کارگر یا بیشتر را بدهند.

لازم به ذکراست که مدیر عامل شرکت سنگ آهن در جلسه کارگروه 19 اردیبهشت خاطر نشان کرده بود: اگر حقوق هر ماه را تا 25 ماه آینده هم پرداخت کنیم هیچ عقب افتادگی در پرداخت حقوق نداریم .اما اکنون 29 دیماه است و هنوز حقوق 3 ماه پرداخت نشده است.

عدم پرداخت3ماه حقوق کارگران پیمانکاری کارخانه ماشین سازی اراک!

3ماه حقوق کارگران پیمانکاری کارخانه ماشین سازی اراک پرداخت نشده است.

به گزارش29دی ایلنا،بیش از 60 تن از این کارگران که به صورت پیمانکاری در سمت‌های شغلی همچون متخصص جوشکار صنعتی فلزسنگین و دیگ های بخار مشغول کارند، از مهرماه سال جاری تاکنون هیچگونه مزدی دریافت نکرده اند و بنا به اظهارات آنان کارفرما حتی از پرداخت مساعده طفره رفته است.

جدا از این مسئله گویا این کارگران در خصوص نحوه تنظیم لیست‌های ماهیانه بیمه مشکلاتی دارند و افزودند در لیست‌های مذکور از آنها به عنوان «کارگر ساده» نامبرده می‌شود.

به گفته کارگران در طی این چند سالی که در این شرکت پیمانکاری مشغول کار هستند حتی یکبار هم مسئولان اداره کار به این کارگاه ها سرکشی نکرده است تا بیمه و شرایط کاری کارگران را کنترل کنند.

این در حالی است که پیشتر معاونت نیروی انسانی ماشین سازی اراک، در پاسخ به وضعیت کارگران اظهار داشت: «به دلیل مدیریت کنترل عملکرد بخش پیمانکاران به خوبی رصد شده و قصوری در این زمینه مشاهده نشده است».

به گفته رضایی تمامی کارگران زیر مجموعه پیمانکاری ما دارای قراردادهای کاری بوده و تکایف خودشان مشخص است، تمامی کارگران بیمه شده و از مزایایی چون، بن، حق مسکن، ناهار، هزینه رفت و آمد برخوردار هستند، چیزی که کارگران از اساس آن را نادرست می شمارند.

وعده پرداخت قطره چکانی مطالبات کارگران کارخانه پلی اکریل اصفهان!

مدیر روابط عمومی شرکت پلی اکریل در حالی پس از ماه‌ها انتظار کارگران وعده پرداخت دو ماه حقوق معوقه را به کارگران این کارخانه داد و در این رابطه بیان داشت: مطالبات کارگران این شرکت هم اکنون در مجاری قانونی در حال پیگیری است و به زودی دو ماه از حقوق معوقه آنها پرداخت می شود.

به گزارش29دی مهر،محسن کمالی افزود: مقرر بود دولت ۴۰ میلیارد تومان به این شرکت برای حمایت از تولید بپردازد که ۲۰ میلیارد تومان آن، مهر امسال در دو قسمت پرداخت شد.

وی افزود: بخشی از مبلغ ۲۰ میلیارد تومان پرداخت شده برای راه اندازی خط تولید پُلی استر این شرکت و بخشی دیگر برای پرداخت نیمی از حقوق باقی مانده اردیبهشت و خرداد کارگران هزینه شد.

مدیر روابط عمومی شرکت پُلی اکریل اصفهان ادامه داد: ۲۰ میلیارد دیگر از اعتبار در نظر گرفته دولت هنوز باقی مانده است و برای پرداخت به شرکت پلی اکریل هم اینک مراحل قانونی خود را طی می کند که این موضوع نارضایتی کارکنان را به همراه داشته است.

کمالی با بیان اینکه ۲۰ میلیارد دوم صرف پرداخت بخشی از مطالبات کارگران و راه اندازی خط تولید اکریلیک هزینه خواهد شد، گفت: با توجه به سنگین شدن مطالبات و وصول نشدن این ۲۰ میلیارد تا زمان حاضر، با پیگیری استاندار و دیگر مسئولان استان اصفهان، مقرر شده که ۱۰ میلیارد تومان وام از طریق بانک ملی پرداخت شود.

وی افزود: مقرر بود مسائل مربوط به پرداخت این وام تا روز اول هفته جاری حل شود اما بدلیل برخی موارد قانونی این کار به تاخیر افتاد.

مدیر روابط عمومی شرکت پُلی اکریل اصفهان با بیان اینکه امروز معاون سیاسی، امنیتی استاندار اصفهان و رئیس بانک ملی پیگیر موضوع بودند، اظهار امیدواری کرد که این پول تا چند روز آینده برای پرداخت دو ماه حقوق معوقه کارگران به شرکت پُلی اکریل ایران پرداخت شود.

ورشکستگی هر کارخانه در استان اصفهان به معنای بیکاری هزاران کارگر، پیوستن صدها خانواده به خط فقر، نزدیک شدن یک گام به اعتیاد و فساد و مشکلات و بیماری های روحی و روانی است و بی توجهی به وضعیت کارگران و عدم ساماندهی به موقع کارخانجات یعنی رخداد فاجعه اقتصادی و انسانی در این استان است.

کارخانه پلی اکریل تنها یک از ده‌ها کارخانجاتی است که با خصوصی سازی به تعطیلی کامل رسیده است.

این کارخانه که بالغ بر دو هزار و ۲۰۰ کارگر دارد و حدود ۷۵۰ نفر نیز در آن فعالیت می کنند، روزانه ۸۰ تن محصول تولید می‌کنند. شرکت پلی اکریل ایران (اصفهان) با سابقه ۴۰ ساله در صنعت نساجی کشور تنها راه بقای آن تخصیص ۱۰ میلیارد تومان وام بانکی است که استاندار اصفهان قول همکاری داد تا با فراهم کردن این وام، تمام حقوق معوق کارگران به آنها تخصیص یابد.

اکنون خط پلی استر شرکت، فعال و خطوط تولید اکریلیک یک و ۲ آن متوقف است و در واقع این کارخانه هم اینک فقط با حدود ۳۵ درصد از ظرفیت خود کار می کند.

تلاش پیمانکاران عسلویه برای شناسایی کارگران درحال تحصیل/کارگران از محدودیت‌های احتمالی نگرانند

فعالان کارگری در منطقه ویژه عسلویه می‌گویند به تازگی پیمانکاران این منطقه عملیاتی در صدد شناسایی نیروهای انسانی مشغول به تحصیل برآمده‌اند و همین مسئله باعث ایجاد نگرانی‌هایی در میان کارکنان شاغل در این منطقه شده است.

به گزارش29دی ایلنا،منابع خبری در منطقه عسلویه افزودند: به تازگی پیمانکاران حاضر در این منطقه عملیاتی درصدد شناسایی نیروهای انسانی برآمده‌اند که همزمان با فعالیت شغلی خود به ادامه تحصیل مشغولند.

برپایه این اطلاعات ظاهرا این اقدام ابتدا از سوی شرکت مپنا که هم اکنون یکی از پیمانکاران حاضر در پروژه‌های منطقه ویژه عسلویه محسوب می‌شود آغاز شده و در ادامه سایر شرکت های پیمانکاری نیز درصدد شناسایی کارکنانی برآمده‌اند که هم اکنون به ادامه تحصیل در مقاطع مختلف مشغولند.

برهمین اساس در اطلاعیه که برای نخستین بار در خصوص شناسایی کارکنان شاغل در منطقه عسلویه صادر شده، از تمامی کارکنان شرکتی و پیمانکاری که در مقاطع کاردانی- کارشناسی- کارشناسی ارشد یا دکتری به هرصورت (روزانه، شبانه، پیام نور، نیمه حضوری، مجازی و...) مشغول به ادامه تحصیل هستند، خواسته شده است تا تاریخ 18 دیماه فرم اداری مربوطه را تکمیل کنند.

در ادامه این اطلاعیه خطاب به کارکنان مشغول به ادامه تحصیل آمده است که عدم تکمیل و ارسال فرم مورد نظر از یکسو تخلف محسوب شده و از سوی دیگر ممکن است در سنوات آتی برای دسترسی کارکنان مورد نظر به مزایای شغلی ناشی از ادامه تحصیل محرومیت‌هایی را فراهم کند.

این منابع می‌گویند: اگرچه مهلت زمانی تعیین شده در اطلاعیه مورد نظر به سرآمده است اما از آنجایی که سایر پیمانکاران حاضر در منطقه عسلویه نیز به تبعیت از این اطلاعیه، دستور العمل‌های مشابهی را برای شناسایی کارکنان شاغل خود صادر کرده‌اند، در حال حاضر موجی از نگرانی در میان کارگران شاغل در این منطقه ایجاد شده است.

در توضیح این نگرانی گفته می‌شود: هرچند کارفرمایان می‌توانند مدعی باشند که برای سازماندهی منابع انسانی می‌بابیست از وضعیت تحصیلی کارکنان خود مطلع باشند اما در عمل چون همواره مدیریت شرکت‌ها در مواجه با مسائل مربوط به نیروی انسانی رویکردی دست بالا را اتخاذ کرده‌اند؛ ممکن است شناسایی کارکنان مشغول به تحصیل در آینده به ایجاد محدودیت‌هایی برای عموم کارکنان منجر شود.

به اگفته این منابع ا با وجود شرایط سخت کار در منطقه ویژه عسلویه، بخش قابل توجهی از کارکنان شاغل در این منطقه با انگیزه دست یافتن به زندگی بهتر یا مشغول تحصیل هستند یا قصد انجام این کار را دارند و برای همین نگرانند که مبادا اصرارهای کارفرمایان به شناسایی نیروهای انسانی درحال تحصیل به زیان آنها تمام شود.

تعطیلی ۱۲۰ معدن سنگ‌آهن به لطف رکود/۱۰ هزار کارگر بیکار شدند

گزارش مطالعاتی یک موسسه مرتبط با بخش معدن نشان می هد، درپی رکود گسترده در کشور، طی سالهای اخیر ۱۲۰ معدن سنگ آهن تعطیل و ۱۰ هزار نفر بیکار شدند که ۴۶۰۰ نفر ازاخراج نیروها در یک سال اخیر صورت گرفته است.