اخباروگزارشات کارگری19دی1395
لایحه اصلاح قانون کار احمدی نژاد – روحانی نه!
تغییرقانون کار بنفع کارگران آری!
- راهپیمایی وتجمعات اعتراضی صدها کارگر کارخانه پلی اکریل درسطح شهراصفهان!
حمله نیروهای انتظامی به تجمع کارگران معترض کارخانه پلی اکریل اصفهان!
- آخرین اخبار درباره 17کارگر معترض معدن طلای آقدره!
- ادامه تجمعات اعتراضی کارگران هپکو امروزبدلیل دخالت نیروهای انتظامی درمحوطه کارخانه!
- مصدومیت یک کارگر براثر ضرب و شتم ماموران منتسب به شهرداری رشت
- ادامه فایل های صوتی سمینار بررسی اصلاح قانون کار و تاثیر آن بر روی اقشار مختلف*
لایحه اصلاح قانون کار احمدی نژاد – روحانی نه!
تغییرقانون کار بنفع کارگران آری!
- راهپیمایی وتجمعات اعتراضی صدها کارگر کارخانه پلی اکریل درسطح شهراصفهان!
حمله نیروهای انتظامی به تجمع کارگران معترض کارخانه پلی اکریل اصفهان!
- آخرین اخبار درباره 17کارگر معترض معدن طلای آقدره!
- ادامه تجمعات اعتراضی کارگران هپکو امروزبدلیل دخالت نیروهای انتظامی درمحوطه کارخانه!
- مصدومیت یک کارگر براثر ضرب و شتم ماموران منتسب به شهرداری رشت
- ادامه فایل های صوتی سمینار بررسی اصلاح قانون کار و تاثیر آن بر روی اقشار مختلف*
- قسمتی دیگر ازسریال اعتصاب وتجمع اعتراضی کارگران معدن طزره!
- تجمع اعتراضی کارگران کارخانجات نازنخ و فرنخ قزوین مقابل استانداری!
- تجمع اعتراضی کارگران فضای سبزشهرداری دزفول نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه ونداشتن امنیت شغلی مقابل فرمانداری!
- سریال تجمعات اعتراضی معلمان حقالتدریسی مقابل مجلس ادامه دارد!
- تجمع گروهی از فرهنگیان شاغل و بازنشسته مقابل شهرداری تهران!
- الحاق به مقاوله نامه ۱۴۴ و عدم پایبندی به الزامات سازمان جهانی کار
- اخراج 40کارگر کشتارگاه صنعتی مرغ زرین پران البرز با 5ماه حقوق معوقه!
-20کارگر شرکت فرآوردههای صنعت طیور و کشاورزی اروم گوهر اخراج شدند
- موج اخراج کارگران در شرکت نوظهور!
- اعتراض رسانه ای کارگران شهرداری زنجان وهمسرانشان نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق!
- عدم پرداخت 3ماه حقوق کارگران خدمات شهری شهرداری یزد!
- تجمع اعتراضی اهالی روستای ورزگ از توابع قاینات نسبت به عدم گازرسانی!
- بیانیه کانون صنفی معلمان استان تهران درباره برخی از رویدادهای جاری آموزش و پرورش
- خدمتگزاران و بابا های مدرسه را در یابید
- پایان دادن به قربانی شدن جسم و جان کارگران در محیطهای کار در گرو اعتراض و اقدام سراسری کارگران است
راهپیمایی وتجمعات اعتراضی صدها کارگر کارخانه پلی اکریل درسطح شهراصفهان!
حمله نیروهای انتظامی به تجمع کارگران معترض کارخانه پلی اکریل اصفهان!
امروز صبح19دی، صدهاکارگر کارخانه پلیاکریل مقابل استانداری اصفهان تجمع کردند و از آنجا که کسی از استانداری حاضر به مذاکره با این کارگران نشد، پس از گذشت ساعتی، معترضان به سمت میدان انقلاب اصفهان و به سمت دفتر مرکز ی شرکت راهپیمایی وبه تجمعشان مقابل شرکت درخیابان آبشار ادمه دادند.
کارگران میگویند در جریان این راهپیمایی، عوامل انتظامی کارگران را متفرق کردهاند.
به گزارش19دی ایلنا،کارگران کارخانه پلی اکریل ایران ( اصفهان ) روز یکشنبه برای چندمین بار در سال جاری با حضور مقابل دفتر این شرکت در خیابان آبشار و همچنین استانداری اصفهان خواهان پرداخت حقوق معوقه خود شدند.
براساس این گزارش،در جریان تجمع امروز با کارگران برخورد فیزیکی شده است وبا برخوردومداخله نیروهای انتظامی کارگران را از مقابل دفتر مرکزی شرکت متفرق کرده اند.
آخرین اخبار درباره 17کارگر معترض معدن طلای آقدره!
براساس شکایت کارفرمای بخش خصوصی ۱۷ نفر از کارگران معدن طلای آقدره به این دلیل که محرک جریان تحصن سایر کارگران بودند دادگاهی وبه شلاق محکوم میشوند.
حکم شلاق در خصوص ۷ تا ۸ نفر از کارگران به اجرا درآمده است وحکم شلاق بقیه کارگران هنوز باجرا درنیامده است.
باتوجه به پیگیری کارفرما و حکم دادگاه ۱۷ نفر از کارگران اخراج میشوند.
۱۱ نفر از ۱۷ نفر کارگر محکوم شده مجددا به کار خود بازگشتند و۶ نفر از کارگران کماکان بیکارند و به کار خود بازنگشتهاند.
برگرفته ازیک گزارش ایلنا بتاریخ19دی
ادامه تجمعات اعتراضی کارگران هپکو امروزبدلیل دخالت نیروهای انتظامی درمحوطه کارخانه!
امروز19دی برای دومین روز متوالی،صدها کارگر کارخانه هپکو اراک در اعتراض به مشکلات پیشروی این شرکت و عدم پرداخت حقوق معوقه خود تجمع کردند.
امروز هم کارگران شرکت به دلیل مشکلات تجمع داشتند ولی به دلیل حضور نیروهای انتظامی در مقابل شرکت اجازه خروج از شرکت داده نشد.
به گزارش منابع خبری محلی،کارگران هپکو که روز گذشته در اعتراض به مشکلات پیشروی این شرکت و عدم پرداخت حقوق معوقه خود با راهپیمایی در مسیر شرکت تا مرکز شهر خواستار رسیدگی به مشکلات شدند بار دیگر امروز با تجمع خواستار رسیدگی به مشکلاتشان شدند.
به گزارش امروز ایلنا، دست کم۵۰۰ نفر از کارگران واحد «ماشین سازی هپکو اراک» در ادامه اعتراض روز گذشته خود در میدان اصلی شهر، صبح امروز نیز در محوطه کارخانه تجمع کردند.
تعدادی از کارگران حاضر در تجمع امروز گفتند: در تجمع روز نخست که دیروز (شنبه ۱۸ دی ماه) در میدان اصلی شهر اراک صورت گرفت به جز وعدههای غیرعملی هیچ پاسخ قاطعی ازسوی مسئولان شنیده نشد و ما ناچار شدیم برای احقاق حقوق از دست رفتهمان امروز نیز در محل کارخانه تجمع کنیم.
کارگران معترض میگویند دلیل اعتراض ما کارگران ماشین سازی هپکو اراک عدم دریافت دست کم ۵ ماه مزد معوقه است که کارفرما از پرداخت آن به کارگران خوداری میکند.
معترضین با بیان اینکه خواهان مشخص شدن وضعیت پرداخت مطالبات معوقه خود هستند، در ادامه گفتند:بخش دیگری از مطالبات کارگران هپکو مشخص نبودن وضعیت سهامداران این کارخانه است که مدیریت کارخانه در این خصوص نیز پاسخ مشخصی به ما کارگران نمی دهد.
به گفته آنان، کارگران این واحد تولیدی به این دلیل پیگیر مطالبات خود هستند که دغدغه تامین معاش خانوادههایشان را دارند و از مدیریت کارخانه و مسئولان شهرستانی و استانی انتظار دارند که به دغدغههای آنها احترام بگذارند.
معترضین بابیان اینکه هر یک از ما کارگران دستکم دارای سه سر عائله هستیم و تامین مخارج زندگی بسیار برایمان سخت شده؛ در ادامه گفتند: در این شرایط نمیتوان از ما انتظار داشت که نسبت به وضعیت ماشین سازی هپکو اراک بعد از خصوصیسازی و مطالبات مزدی خود بیتفاوت بمانیم.
براساس این گزارش، در حالی که کارگران کارخانه هپکو دومین روز از اعتراضات خود را برپا کردند، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار مرکزی اعلام کرد: رسیدگی به تنگناهای کارخانه هپکو اراک از سوی سازمان خصوصی سازی به جریان افتاده و در اسرع وقت تعیین تکلیف می شود.
ظفر افشون گفت: با توجه به اینکه مدیریت فعلی کارخانه هپکو به تعهدات قانونی خود عمل نکرده، بر اساس قانون تعیین تکلیف این کارخانه در دستور کار سازمان خصوصی سازی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: سازمان خصوصیسازی در برخورد با مالک به عنوان فردی که چنین سرمایه ملی و برند ملی را طبق اصل 44 خریداری کرده موظف به برخورد قاطعانه است که این مهم با جدیت دنبال می شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار مرکزی بیان کرد: کارخانه هپکو اراک با با شرایط 20 درصد نقد و مابقی به صورت اقساط پنج ساله در دولت نهم به بخش خصوصی واگذار شده اما سرمایه گذار نه تنها به تعهدات خود در خصوص پرداخت اقساط به دولت عمل نکرده بلکه با برنامه های غیر کارشناسی، این شرکت هم اکنون به حالت نیمه تعطیل درآمده است.
افشون بیان کرد: بر اساس پیگیری های مدیریت ارشد استان مرکزی 450 میلیارد ریال تسهیلات کم بهره از سوی ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی کشور برای ساماندهی شرایط فعلی و پرداخت معوقات کارگران، کارخانه هپکو در نظر گرفته شده که در صورت ارائه ضمانت نامه قانونی این میزان تسهیلات در اسرع وقت در اختیار این کارخانه قرار می گیرد.
لینک اخبار مرتبط:
کارگران کارخانه هپکو برای باری دیگردرسطح شهر اراک راهپیمایی وتجمع کردند!
مصدومیت یک کارگر براثر ضرب و شتم ماموران منتسب به شهرداری رشت
روز گذشته(18دی)، یک کارگر زیر مجموعه شهرداری رشت حین پی گیری مطالبات مزدی خود، مورد ضرب و شتم عوامل پیمانکار شهرداری این شهر قرار گرفت.
به گزارش 19دی ایلنا، این حادثه روز گذشته زمانی رخ داده است که یکی از بازرسان سازمان تاکسی رانی شهر رشت بنام «محسن جماعتی» که برای پیگیری مطالبات 4ماه گذشته خود به دفتر شرکت پیمانکاری «مراقبتی حفاظتی مجریان نظم گیل» مراجعه کرده بود بصورت ناگهانی از سوی یکی از ماموران شرکت مذکور مورد ضرب و شتم قرار میگیرد.
آقای محسن جماعتی کارگر مضروب در گفتگو به سایر رسانهها در خصوص روز حادثه گفته است: من چندین سال است به عنوان بازرس سازمان تاکسیرانی رشت مشغول به فعالیت هستم و حدود ۴ ماه است که حقوق و دستمزد قانونی خود را دریافت نکردهام و به سختی معیشت خود و خانوادهام را تأمین میکنم.
به گفته وی، روز گذشته برای پیگیری مطالبات خود به دفترمدیر شرکت مراقبتی حفاظتی مجریان نظم گیل که تحت مسدولیت بخش شهرداری رشت فعالیت دارد مراجعه کرده بودم که حین صحبت با مدیر شرکت یکی از ماموران شرکت مذکور بصورت ناگهانی به طرف من حملهور شد ومرا مورد ضرب وشتم قرار داد.
این بازرس سازمان تاکسیرانی رشت که از ناحیه صورت دچار آسیبدیدگی شده در خاتمه درباره پی گیری موضوع ضرب وشتم خود گفته است؛ برای پی گیری این موضوع بصورت کتبی وشفاهی با مسئولان بخش حراست شهرداری رشت اطلاع رسانی کردهام وانتظار دارم مسئولان بخش حراست به این موضوع رسیدگی کنند.
در این زمینه یک عضو شورای اسلامی شهر رشت پیش از ظهر امروز یکشنبه در جلسه شورای اسلامی این شهر با انتقاد به ضرب و شتم بازرس سازمان تاکسیرانی رشت گفته است: با کمال تاسف باخبر شدیم در روز گذشته که ما در شورای شهر حضور داشتیم؛ یک کارگر زحمتکش شهرداری رشت برای مسائل مرتبط با معوقات مزدی خود با خشونت مواجه شده و مورد ضرب و شتم قرار گرفته است.
به گفته «محمود باقریخطیبانی»، این قابل پذیرش نیست کارگرانی که درخواست احقاق حقوق خود را دارند به جای اینکه به مطالبات آنان توجه شود؛ مورد ضرب و شتم قرار بگیرند.
ادامه فایل های صوتی سمینار بررسی اصلاح قانون کار و تاثیر آن بر روی اقشار مختلف*
آخرین سخنران سمینار آقای علیرضا ثقفی در باره ” چه باید کرد” مطالبی عنوان کردند:
* سمینار بررسی اصلاح قانون کار و تاثیر آن بر روی اقشار مختلف
قسمتی دیگر ازسریال اعتصاب وتجمع اعتراضی کارگران معدن طزره!
صبح امروز19دی، چند صد نفر از کارگران معدن زغال سنگ طزره برای چندمین بار در اعتراض به معوقات مزدی خود دست به تجمع زدند.
به گزارش 19دی ایلنا،در این تجمع که از ساعت هفت صبح در رختکن کارگران معدن برگزار شده است، حدود ۵۰۰ نفر از کارگران شرکت دارند.
این کارگران که دستمزد آنها در ۴ماه گذشته پرداخت نشده، میگویند؛ بخش دیگری ازنگرانی ما این است در صورت ادامه مشکلات مالی معدن و با توجه به اینکه به ماههای پایانی سال نزدیک میشویم کارفرما علاوه بر مشکل پرداخت دستمزد درپرداخت عیدی کارگران نیز دچار مشکل شود.
کارگران معدن زغال سنگ طزره میگویند: خواسته ما کارگران تنها به روز شدن مطالبات مزدی و حقوقی است با این حال مسئولان در این واحد معدنی نیز تا کنون نتوانسته مشکلات این واحد معدنی را حل کند وحدود ۷۰۰ نفرشان برای دریافت مطالبات معوقه خود همچنان سرگردانند.
از قرار معلوم در تجمع امروز مدیر منطقهای طزره در جمع معترضین حاضر شده است. یکی از تجمع کنندگان میگوید: مدیر منطقهای طزره وعده پرداخت یک ماه از مطالبات معوقه کارگران را داده است با این حال ما کارگران خواستار مابقی معوقات مزدی خود هستیم.
لینک اخبار مرتبط:
کارگران معدن زغال سنگ طزره برای باردیگر دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان دست به اعتصاب زدند!
تجمع اعتراضی کارگران کارخانجات نازنخ و فرنخ قزوین مقابل استانداری!
امروز19دی،جمعی از کارگران کارخانجات نازنخ و فرنخ مقابل استانداری قزوین تجمع کردند.
به گزارش 19فارس،در این تجمع اعتراضآمیز، کارگران نسبت به عدم پرداخت حقوق و سنوات بازنشستگی از سوی مدیرعامل شرکت نازنخ و فرنخ خواستار پیگیری استاندار قزوین و مسؤولان اداره کار برای احقاق حقوق خود شدند.
کارگران شرکت نازنخ و فرنخ که طی چند سال اخیر اعتراضات گسترده و تجمعهای مختلف در تهران و قزوین داشتهاند اما تاکنون هیچ نهادی نتوانسته است خواستههای آنها را برآورده کند.
تجمع اعتراضی کارگران فضای سبزشهرداری دزفول نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه ونداشتن امنیت شغلی مقابل فرمانداری!
صبح یکشنبه19دی،جمعی از کارگران فضای سبز شهرداری دزفول در اعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه، مقابل ساختمان فرمانداری تجمع برپا کردند.
نداشتن امنیت شغلی و تهدید به اخراج از سوی پیمانکار دیگر نگرانی این کارگران معترض بود.
به گزارش19دی ایرنا،این کارگران که به صورت حجمی و زیرنظر پیمانکار در فضای سبز مناطق مختلف شهرداری دزفول مشغول کار هستند با انتقاد از پرداخت نشدن به موقع حقوق خود اظهارکردند:با داشتن چند سال سابقه، حقوق کارگران فضای سبز به درستی پرداخت نمی شود به طوریکه این کارگران حدود 6 ماه حقوق معوقه طلبکار هستند ضمن اینکه بیمه آنان نیز قطع شده است.این کارگران معتقدند از زمان تغییر وضعیت از نیروی انسانی به کارگر حجمی با مشکل تاخیر در پرداخت حقوق روبه رو شده اند و این امر برای آنها مشکل ساز شده است.
نداشتن امنیت شغلی و تهدید به اخراج از سوی پیمانکار دیگر نگرانی این کارگران معترض بود.
معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری ویژه دزفول با حضور در جمع این کارگران به گفت و گو با آنان پرداخت.
وی گفت:کارگران فضای سبز مناطق مختلف شهرداری دزفول که مقابل فرمانداری تجمع کرده اند به صورت حجمی مشغول به کار هستند.
امیر عیسی زاده افزود:برای حل مشکل این کارگران تاکنون جلسات متوالی با حضور شهردار برگزار شده و صبح امروز نیز بخشی از مطالبات این کارگران پرداخت شد.
وی گفت:کارگران فضای سبز شهرداری دزفول که بیش از 200 نفر هستند و کلیه آنها زیرنظر پیمانکار مشغول بکار هستند بین سه تا چهار ماه حقوق معوقه دارند که تلاش می شود مشکل آنها حل شود.
یک مقام مسئول شهرداری دزفول که در جمع کارگران حضور یافته بود نیز گفت: مشکل مالی در کلیه شهرداری های خوزستان وجود دارد و شهرداری دزفول نیز از این موضوع مستثنی نیست.
سریال تجمعات اعتراضی معلمان حقالتدریسی مقابل مجلس ادامه دارد!
امروز19دی،جمعی از معلمان حق التدریسی از استانهای مختلف کشور مقابل مجلس تجمع کردند.
به گزارش19دی ایرنا،یکی از این تجمع کنندگان اظهار داشت: ما خواهان رعایت عدالت در استخدام ها و همچنین تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود هستیم.
وی افزود: این تجمع کنندگان دارای حداقل سابقه کار 8 تا 10 سال و مدارک تحصیلی کاردانی و کارشناسی هستند اما با این سابقه کار هنوز وضعیت استخدامی آن ها نامشخص است.
این معلمان حق التدریس که در طول ماه های گذشته بارها مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده اند با در دست داشتن پلاکاردهایی خواهان رسیدگی به مشکلاتشان شدند.
تجمع گروهی از فرهنگیان شاغل و بازنشسته مقابل شهرداری تهران!
امروز19دی،بیش از 100 نفر از معلمانی که که در حدود 30 سال زمینهایی از اداره تعاون آموزش و پروش زمینهایی خریداری کرده اند ، در اعتراض به آنچه که زیاده خواهی عدهای از خریدارن و تملک زمینها از سوی شهرداری میخوانند مقابل شورای شهر تهران تجمع کردند.
به گزارش 19دی ایلنا،این افراد در دست خود تابلو نوشتههایی در دست داشتند که بر روی آنها عباراتی همچون، «سرمایه معلمان بازیچه دست مدیران»، «معلمان را فراموش نکنید»، «آقای شهردار فریاد رس معلمان»، «معامله با اندوخته معلمان» نوشته شده بود.
شماری از این تجمع کنندگان در توضیح این گردهمایی خیابانی خود گفتند: در مجموع بیش از 800 معلم شاغل و بازنشسته هستیم که در سالهای گذشته مالک بخشی از زمینهای مسکونی واقع در فازهای 1، 2 و 4 منطقه یادگار امام (خیابان ایثارگران شمالی روبروی پارک ژوراسیک ) هستیم.
آنها در ادامه افزودند: اجتماع امروز پس از آن شکل گرفته است که مطلع شدیم، شهرداری تهران قصد دارد تا اراضی که قطعات معتلق به ما در آن قرار دارد را به عنوان منابع طبیعی و فضای سبز قلمداد کند.
فرهنگیان یاد شده یادآور شدند: اگرچه شهرداری تهران وعده داده است تا در ازای قطعات یادشده همچنین می گویند که شهرداری تهران به آنها وعده داده است که در ازای تبدیل این قطعات به فضای سبز، به نحوی خسارت وارده به مالکان را جبران میکند اما تاکنون اقدامی در این خصوص انجام نشده است.
معلمانی که در تجمع امروز حضور داشتند خواستار ملاقات با شهردار تهران بودند اما ماموران شهرداری که در میان تجمع کنندگان حضور داشتند به آنها گفتند که امکان ملاقات با شهردار تهران برای آنها وجود ندارد.
الحاق به مقاوله نامه ۱۴۴ و عدم پایبندی به الزامات سازمان جهانی کار
این گزارش نگاهی است به الحاق دولت ایران به مقاوله نامه ۱۴۴ سازمان جهانی کار و انتقادهایی که به این الحاق وارد شده است.
در روزهای گذشته، معاونت روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از الحاق ایران به مقاوله نامه ۱۴۴ سازمان جهانی کار خبر داده است.
این لایحه که مربوط به سهجانبهگرایی است، رعایت جلسات سه جانبه را در مورد امور مربوط به فعالیتهای سازمان جهانی کار الزامی میداند؛ بر این اساس، نمایندگان دولت، کارگران و کارفرمایان بایستی در مورد اموری که به سازمان جهانی کار مربوط است، به صورت سهجانبه به مذاکره بپردازند.
لیکن مسالهای که مطرح میشود این است که پیش شرط این مشاوره سه جانبه تحت عنوان مقاولهنامه ۱۴۴، حق ایجاد تشکلها و آزادی سندیکایی و حق ایجاد تشکلهای آزاد است و این مقاولهنامه در پیوست مقاولهنامههای بنیادین ۹۸ و ۸۷ تصویب شده است. به عبارتی بایستی تشکلهای آزاد و حق اجتماعات و اعتراض صنفی به رسمیت شناخته باشد و در ذیل آن، دولتهایی که به مقاوله نامه ۱۴۴ ملحق میشوند، بایستی در مورد فعالیتهای سازمان جهانی کار به صورت سهجانبه مذاکره کنند.
حال جدا از دلایل دولت ایران برای پیوستن به این مقاولهنامه که به نظر نمیآید از جمله مقاوله نامههای کلیدی و بنیادین باشد و تغییر محسوسی در فضای زیستی، شغلی و یا معیشتی کارگران به وجود بیاورد؛ انتقادات بسیاری هم به این الحاق وارد است. دولت ایران، هرگز در سالهای گذشته، حق ایجاد تشکلهای آزاد را به رسمیت نشناخته و مذاکرات جمعی و چانه زنی را به شیوه مورد قبول این سازمان رعایت نکرده، در نتیجه پیوستن به مقاوله نامهای که پیش شرط آن وجود و رسمیت تشکلهای مستقل و آزاد است، اعتبار چندانی نمیتواند داشته باشد.
عدم رعایت قواعد آمره، مسئولیت زاست
در رابطه با عدم الزام به مقاوله نامههای بنیادین ۹۸ و ۸۷، محمد شریف، حقوقدان و وکیل دادگستری اینطور میگوید: در حقوق بینالملل، برخی مقاوله نامههای سازمان جهانی کار، آمره و به همین دلیل، برای همه کشورها لازم الاجرا هستند. این دو مقاولهنامه نیز، جزء قواعد آمره هستند. عدم رعایت این قواعد آمره، مسئولیتهایی در پی دارد.
از آنجا که دولت ایران عضو هیات مدیره سازمان جهانی کار است، محمد شریف در ادامه گفتگو به بحث دولتهای عضو اشاره میکند و میگوید: کشورهای عضو ILO، تعهداتی دارند و همان عضویت کافی است که متعهد به اجرای مقاولهنامههای بنیادین از جمله ۹۸ و ۸۷ باشند. لذا برای دولتهای عضو، بحث الحاق یا عدم الحاق به مقاولهنامههای بنیادین مطرح نیست، بلکه اجرا یا عدم اجرا مهم است؛ اگر مقاولهنامههای بنیادین و قواعد آمره سازمان جهانی کار توسط دولتهای عضو اجرا نشود، تبعات حقوقی دارد.
حال، در شرایطی که حق ایجاد تشکلهای آزاد و حق اعتراض صنفی و اعتصاب، از مطالبات اصلی کارگران ایران است، دولت ایران نه تنها سالهاست که در عمل خود را ملزم به رعایت این دو مقاولهنامه ندانسته، بلکه احکام قضایی صادر شده برای کارگران، در مواردی با تصریحات این دو مقاولهنامه در تضاد آشکار بودهاست.
در مورد اینکه کارگران چه دستاویزی دارند و چگونه میتوانند دولت را ملزم به اجرا کنند، شریف میگوید: در این رابطه میتواند فرایند حقوقی آغاز شود؛ یعنی کارگران میتوانند به سازمان جهانی کار این عدم الزام را اعلام کنند، و لیکن اینگونه نیست که بلافاصله آثار خودش را نشان دهد؛ بلکه در نظام حقوقی بین الملل این پروسه زمانبر است.
بخشی ازیک گزارش ایلنا بتاریخ19دی
اخراج 40کارگر کشتارگاه صنعتی مرغ زرین پران البرز با 5ماه حقوق معوقه!
پس از تعویق ۵ ماهه پرداخت حقوق، شرکت زرینپران ۴۰ نفر از کارگران خود را اخراج کرد.
به گزارش منابع خبری محلی،پس از آن که کارگران شرکت زرین پران که در ضلع جنوبی قشلاق، روستای یعقوب آباد در شهرستان آبیک واقع شده است از عدم پرداخت حقوق خود اعلام نارضایتی کردند؛ در تازهترین اقدام حدود ۴۰ نفر از کارگران این شرکت اخراج شده و بر بیکاران این شهرستان اضافه شد.
یکی از کارگران شرکت زرینپران با اشاره به اینکه من علاوه بر تأمین مخارج خانواده خود مخارج خانه پدرم را نیز تأمین میکردم، عنوان کرد: ما حقوق خود را میخواستیم که حق ماست اما کسی پاسخگو نیست و به مشکلاتی که در زمینه دریافت نکردن ۵ ماه حقوق برایمان به وجود آمده؛ فکر نمیکنند حالا هم که بدون هیچ دلیلی ما را اخراج کردند.
وی با تأکید بر اینکه ما کارگران خواستار پیگیری مشکل اشتغال خود و بازگشت به کار و دریافت حقوق عقب افتاده خودمان هستیم، تصریح کرد: کارگرانی مانند من اینقدر توان ندارند تا شکایت خود را به یکی از شعب دیوان عدالت اداری برسانند تا شاید در دیوان عدالت اداری امیدی به بازگشت به کار ایجاد شود.
این کارگر اخراجی در پایان با اشاره به اینکه پنج ماه سکوت همراه با صبر برای ما نتیجهای جز اخراج نداشت، متذکر شد: چرا کسی به فکر ما نیست. ۵ ماه است که من حتی نتوانستم نانی بر سر سفره خانواده خود ببرم.
یکی دیگر از کارگران شرکت زرینپران با بیان اینکه ترس از اخراج موجب شده است تا کارگران نتوانند مطالبات خود را فریاد بزنند، عنوان کرد: به همین علت مجبوریم بسوزیم و بسازیم و در برابر مطالبات به حق خودسکوت اختیار کنیم تا ما را اخراج نکنند. آنها بیدلیل تعدادی از نیروهای خوب و زحمتکش را بیرون کردند.
وی با تأکید بر اینکه اگر مدیران و شما آقای رئیسجمهور اگر یک ماه حقوق نگیرید چه میشود، خاطرنشان کرد: ما نه حقوق نجومی میخواهیم و نه چیز دیگر ما فقط میخواهیم همان حقوق معوقه کارگری خودمان ۵ پرداخت شود و ما را به کار خود بازگردانند.
درهمین رابطه:
کارگران کشتارگاه صنعتی مرغ زرین پران البرز:
4ماه است حقوق نگرفتهایم/ آیا مسئولان درک میکنند شرمندگی در قبال خانواده یعنی چه؟
کارگران کشتارگاه صنعتی مرغ زرین پران البرز4 ماه است که حقوق دریافت نکردهاند و 50 نفر نیز از کارگران که ترکمن و در شیفت شب شرکت مشغول به کار هستند، بیمه برای آنها رد نشده است و تنها عدهای محدود بیمه دارند.
به گزارش منابع خبری محلی،کارگران کشتارگاه صنعتی مرغ زرین پران البرز که در ضلع جنوبی شهرک قشلاق، روستای یعقوب آباد در شهرستان آبیک واقع شده است از عدم پرداخت حقوق خود اعلام نارضایتی میکنند.
به گفته برخی از کارگران این شرکت تعویق پرداخت حقوق از سوی مدیریت شرکت موجب نگرانی و ایجاد مشکلات اقتصادی برای آنها شده است.
یکی از کارگران این شرکت گفت: سالهای گذشته اوضاع به این میزان بد نبود. ماهی۳۵۰ هزار تومان کفاف سطح توقع پایینمان را میداد؛ با همین میزان اجاره خانه خود را پرداخت میکردیم و خرج زندگیمان نیز تامین میشد.
وی افزود: سالی یک بار نزدیک عید با زن و بچههایمان بازار میرفتیم و لباس و میوه و آجیل میخریم، و همین پذیرای ساده خانه ما در روزهای دید و بازدید سال نو بود.
این کارگر عنوان کرد: ما آن موقع چه میدانستیم «معوقه» یعنی چه، چه میدانستیم ۴ ماه نگرفتن حقوق، ۴ ماه، صبحها با سر پایین از خانه بیرون زدن و با سر پایین به خانه برگشتن یعنی چه. ما را اصلاً چه به سیاست؟ چه به اعتصاب؟ چه به بازداشتگاه؟ ما عادت کرده بودیم هر روز برویم کارخانه و برگردیم و دلمان را به همان حقوق و آخر ماه خوش کنیم.
طبق اظهارات این کارگر، اقساط معوقه و دغدغه تأمین معیشت و حتی تهیه مایحتاج روزانه کارگران شرکت زرین پران البرز آنقدر زیاد است که نمیتوانند مدت طولانی به این وضعیت ادامه دهند.
یکی دیگر از کارگران شرکت زرینپران گفت: ما حقوق خود را میخواهیم که حق ماست اما کسی پاسخگوی ما نیست و به مشکلاتی که در زمینه دریافت نکردن ۴ ماه حقوق برایمان به وجود آمده؛ فکر نمیکنند.
وی افزود: متاسفانه هم اکنون این موضوع به اعتبار، منزلت و کرامت کارگران این کارخانه ضربههای جبرانناپذیری وارد کرده است.
یکی دیگر از کارگران شرکت زرینپران که ۴ ماه حقوق عقب افتاده از این شرکت طلب دارد؛ تصریح کرد: آقای وزیر؛ مجموعه اداری شما اگر یک ماه حقوق نگیرند، آیا این موضوع قابل قبول برای کارمندان خواهد بود؟
وی افزود: وعدههای مسؤولین آنقدر زیاد شده است که طاقتمان تمام شد؛ شما فرض کن، یکی دو ماه نه، ۴ ماه. یعنی در یک سال تنها ۳بار حقوق بگیری و بقیهاش را چشمت به دست رئیس باشد تا کَرَمی کند. ما آن روزها با همین چشمهای خودمان میدیدیم که کارخانه دارد از بین میرود.
یکی دیگر از کارگران نیز در این خصوص اظهار داشت: خیلی سخت است. شما خودتان میتوانید تصور کنید که ۴ ماه، یعنی یک سال، هر روز بروید سر کار و برگردید و هیچ پولی نگیرید؟ شما میدانید معنی ۴ ماه حقوق نگرفتن چیست؟ بچهی دانشجو داشتن یعنی چه؟ آن روزها ما هر روز وارد اردوگاه میشدیم؛ نه صبحانهای نه ناهاری. زندگی خیلی سخت است.
یکی دیگر از کارگران با ناراحتی از جدا شدن زنش به دلیل عدم تأمین مخارج گفت: آنقدر سختیهایی کشیدنها زیاد شد که یک روز همسرم گفت دیگر نمیتواند تحمل کند. شما فکر کنید که بعد هجده سال زندگی گفت طلاق میخواهم.
وی افزود: فقط هم من نبودم. زندگی من و حداقل ۱۰ نفر دیگر هم نزدیک است که به پای میز دادگاه برسند.
یکی دیگر از کارگران قشلاقی مطرح کرد: فشار مالی تأثیرگذار است در زندگی. اگر نانآور خانواده دستش تنگ باشد، بچهها توقع دارند و وقتی برآورده نشود چالشهایی پیش میآید. عدهای کارشان به دادگاه رسید و متوقف شد. بعضیها به نزاع و کتککاری در خانواده رسید و برای بعضیها مثل من، با جدایی از همسر، زندگی برایشان زهر شد.
یکی دیگر از کارگران که بخاطر کمک به پدرش کارگر شد، بیان داشت: من نمیخواستم پدرم ناراحت باشد و سریع رفتم سر کار، خانه را که نیمهکاره بود ساختم، بعدش کارگر شدم و کارگر ماندم. چون خیلیهایمان فکر میکردیم که کارگری هرچه نداشته باشد، بازنشستگی دارد. ما میخواستیم موقع پیری محتاج نشویم. این شد که کارگر شدم.
وی با بیان اینکه کارگران شاغل در شرکت به علت بیکاری و نداشتن شغل مناسب و منبع درآمد از سر ناچاری به این شغل روی آوردهاند، اضافه کرد: درحرکت حال حاضر صدها نفر در این شرکت مشغول کار هستند که به دلیل پرداخت نشدن حقوق توان پرداخت بدهی و اقساط بانکی، اجاره عقب افتاده خانه و سایر هزینههای زندگی خود را ندارند.
یکی دیگر از کارگران شرکت زرینپران نیز با بیان اینکه ترس از اخراج موجب شده است تا کارگران نتوانند مطالبات خود را فریاد بزنند، عنوان کرد: به همین علت مجبوریم بسوزیم و بسازیم و در برابر مطالبات به حق خودسکوت اختیار کنیم تا ما را اخراج نکنند.
وی با اشاره به بیتوجهی مسؤولان نسبت به کارگران گفت: این نگاه در برخی از مسؤولان وجود ندارد که نسبت به کارگران احساس مسؤولیت کنند و پیگیر مطالبات معوقه آنان باشند.
یکی دیگر از کارگران که ۴ ماه است حقوق نگرفته است، مطرح کرد: شاید برای فرزندان سخت باشد مشکلات زندگی را درک کنند اما مشکلات آنقدر زیاد شده که فرزندانم نیز تحت تاثیر قرار گرفته و به فکر نذر و نیاز برای گرفتن حقوق که حق حقیقی ما است، نذر میکنند تا شاید من حقوق بگیرم و بتوانند به خواستههای خود دست پیدا کنند.
یکی دیگر از کارگران شرکت زرین پران البرز نیز متذکر شد: هیچ درآمدی نداریم حتی خیلی از کارگران به شام شب هم محتاج هستند، تا جایی که امکان داشته از اقوام برای مخارج زندگی قرض گرفتهایم ولی پولی که دادهاند بدون بازگشت بوده و الان کسی اعتماد برای قرض دادن به ما ندارد.
وی ادامه داد: متأسفانه هیچکس به فکر کارگران نیست، قولهایی در راستای پرداخت حقوق معوقه کارگران و پرداخت بیمه دادند ولی تاکنون یک ریال از طلب ما را پرداخت نکردهاند.
یکی دیگر از کارگران اضافه کرد: هم اکنون تعداد زیادی از کارگران این کارخانه با مشکلات مالی دست به گریبانند و نیازمند دریافت مطالبات خود بر اساس طبقه بندی هستند.
کشتارگاه صنعتی مرغ زرین پران البرزدوسال پیش دراواخربهمن ماه سال1393 در مساحت ۳۳ هزار مترمربع و زیربنای هشت هزار مترمربع با ظرفیت تولید ۷۹ تن گوشت مرغ در روز و با اعتباری بالغ بر ۱۱۰ میلیارد ریال و ۱۵۰ نفر اشتغال جدید در شهرستان آبیک افتتاح و به بهره برداری رسید.
20کارگر شرکت فرآوردههای صنعت طیور و کشاورزی اروم گوهر اخراج شدند
شرکت فرآوردههای صنعت طیور و کشاورزی اروم گوهر اقدام به اخراج حداقل ٢٠ کارگر فصلی در استان آذربایجانغربی کرد.
به گزارش19دی کُردپا، هفتهی گذشته، کارفرمای شرکت اروم گوهردانه آذربایجانغربی، "حداقل ٢٠ کارگر را از کار بیکار کرد."
آنان از سوی اروم گوهر در اوایل تابستان امسال بصورت قراردادی استخدام گردیده بودند.
کارگران اخراجی از شهرهای بوکان و شاهیندژ هستند.
به هنگام تسویه حساب، کارگران تهدید شدند که درصورت ثبت شکایت، سال آینده مانع از اشتغال مجدد آنها خواهد شد