اعتراضات واخبار کارگری 14 دی 1395

اخباروگزارشات کارگری14دی1395
لایحه اصلاح قانون کار احمدی نژاد – روحانی نه!
تغییرقانون کار بنفع کارگران آری!
- اعتصاب کارگران کارخانه ریزدانه‌های شب تاب (گلاسبید)فراهان دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه!
پیش ازاین کارفرما یک کارگرمعترض را اخراج کرد!

- اعتصاب کارگران پروژه راه آهن قزوین رشت دراعتراض به عدم پرداخت 5ماه حقوق!
- تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته کارخانه پوشینه بافت مقابل استانداری قزوین!
- تجمعات اعتراضی کارگران اخراجی کشتارگاه پرندک خزرصومعه سرا مقابل استانداری گیلان و بانک کشاورزی!
- پایان اعتصاب کارگران شهرداری تربت حیدریه در سومین روز بدنبال پرداخت بخشی از مطالباتشان!
- خاتمه تجمع اعتراضی کارکنان موسسه مالی ثامن الحجج بدنبال وعده‌های نمایندگان مجلس!
- تلاش واراده مردم علیه اعدام وادامه حیات وهستی
- اعتراض کارگران کارگران شهرداری اهوازنسبت به عملکرد شرکت پیمانکاری امان دژ خوزستان!
- از فعالیت شرکت های بین‌المللی معلوم الحال در ایران جلوگیری شود!
- تجمع اعتراضی کشاورزان روستای منصورخانی کاکان جلوی استانداری!
- تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه تربیت مدرس به روز چهارم رسید!
اعتصاب کارگران کارخانه ریزدانه‌های شب تاب (گلاسبید)فراهان دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه!
پیش ازاین کارفرما یک کارگرمعترض را اخراج کرد!
صبح امروز14دی،کارگران کارخانه ریز دانه های شب تاب در اعتراض به عدم پرداخت ماه حقوق وحق بیمه خود دست به اعتصاب زدند.

به گزارش منابع خبری محلی، از بهمن ماه سال گذشته، تعطیلی های مکرر بلایی است که به جان کارگران این شرکت افتاده و علاوه بر ضربه زدن بر تولید ملی، بیشترین استرس را متوجه کارگران و خانواده های آنها می کند، بیکاری، مرخصی اجباری، حقوق معوقه، دپو شدن محصولات این شرکت قصه تکراری برای کارگران و مسئولان است.

اما امروز بار مشکلات، سکوت کارگران را شکست، و این کارگران با اعتصاب در محل کارخانه، کار را تعطیل کردند و منتظر جوابگویی مدیر کارخانه در ساماندهی به وضعیت کارخانه هستند.

خواسته ی کارگران پرداخت معوقات و تعیین تکلیف وضعیت فعالیت کارخانه است، این کارگران گلایه های بسیاری از وضعیت فعلی داشتند.

یکی از کارگران گفت: مسئولان اصلا به فکر کارگر نیستند و تنها در بازدید از این کارخانه مشکلات کارخانه از جمله بدهی برق و گاز را پیگیری می کنند و به فکر حقوق عقب افتاده کارگران نیستند.

وی افزود: از نیمه آذرماه بعد از شروع مجدد کار در این شرکت حدود ۴۰۰ تن بار از این شرکت خارج شده است اما هنوز پولی به کارگران پرداخت نشده است. مدیر شرکت وعده پرداخت ۲ ماه معوقات از سررسید چکی که معلوم نیست، نقد شود را به کارگران می دهد، بیمه کارگران در خرداد و تیر پرداخت نشده و ماههای دیگر هم فقط لیست بیمه ارسال شده و در حالی که حق بیمه ما پرداخت نشده است.

یکی دیگر از کارگران ادامه داد: در این مدت، بار بدهکاری کمرمان را شکسته، مدام طلبکاران مقابل خانه هایمان می آیند، نتوانستیم سررسید اقساط وام هایمان را پرداخت کنیم.

کارگر دیگری از میان جمع گفت: چند روز پیش معلم درس انشا به پسر من به دلیل نداشتن دفتر انشاء، نمره ۶ داده است، پول خرید دفتر برای فرزندم را نداشتم، باید خجالت خانواده مان را بکشیم، چند روز پیش هم شرکت گاز، می خواست گاز خانه ام را قطع کند با التماس و خواهش مهلت گرفتم، به تمام فروشگاه ها و کسبه بدهکاریم؛ آیا مسئولان خودشان می توانند با شرایط ما زندگی گنند؟

دیگری ادامه داد: گرد سیلیس این کارخانه بسیار خطرناک است. ما کارگران که در گرد و غبار سیلیس برای یک لقمه نان کار می کنیم و همه سختیها را به جان خریده ایم، تعدادی از کارگران قبلی این کارخانه به دلیل شرایط سخت کار، دچار دیسک کمر شدند.

کارگران دیگری گفت: در گذشته محصولات این شرکت در بسته بندی های این شرکت از کارخانه خارج می شد اما در حال حاضر که محصولات شرکت به پیمانکاران طلبکار در گونی هایی بدون آرم شرکت تحویل داده می شود.

این شرکت توسط شرکت تعاونی راهداران در شهرک صنعتی تاسیس شد و برای ۲۵ کارگر فرصت شغلی ایجاد شد. اما نخستین تولیدکننده رنگ دانه‌‌ای کشور پس از ۱۱ سال فعالیت از اواخر سال گذشته با مشکلات و تنگناهای شدید مالی مواجه شده است.

تکنولوژی این کارخانه در خاورمیانه حرف اول را می زند، حدود ۵ سال این کارخانه از طریق هیئت مدیره قبلی در اختیار یک پیمانکار قرار گرفته بود، ولی این پیمانکار بعد از انجام قرار داد با هیات مدیره سابق، به تعهداتش عمل نکرده و در گام بعدی از طریق رانت کارخانه را واگذار کرد.

کارفرمای سابق این شرکت در کارنامه سالهای گذشته خود انتقال شرکت پی وی سی را از شهرک صنعتی فراهان به اصفهان آن هم در بی خبری مسئولان داشته است و این بار نیز قصد انتقال شرکت ریز دانه های شب تاب را به اصفهان داشت که با اقدام به موقع فرماندار فراهان از انتقال شرکت به اصفهان جلوگیری شد.

این شرکت رنگ‌دانه‌های شب اولین تولیدکننده رنگ دانه‌‌ای است که این محصول تولیدی در خط کشی خیابان‌ها و معابر کاربرد دارد. محصولات شرکت نیز بازار خود را دارد تا جایی که تولیداتش توسط راه و شهرسازی خریداری می شود.

اوایل امسال کارفرمایی جدیدی مسئولیت شرکت را بر عهده گرفت و نام شرکت به رهنما تغییر یافت اما مشکلی از مشکلات این شرکت حل نشد، کارگران همچنان سرگردان در ادارات شهرستان برای پیگیری مشکلاتشان هستند. در نهایت با رایزنی مسئولان، پرداخت یک ماه حقوق معوقه کارگران به سرانجام می‌رسد و کارگران مجدد بر سر کار بازمی‌گردند پس از چند ماه کار و فعالیت مجدد قصه بیکاری و حقوق معوقه تکرار می‌شود.

تکراری قصه‌ای که گویا اعتراض کارگری را به همراه داشته ولی با برخورد مدیریت کارخانه و اخراج کارگر معترض دیگر کارگران را به سکوت برای مطالباتشان وامی‌دارد.

بدهی میلیونی این شرکت به شرکت‌های گاز و برق یکی از پاشنه آشیل‌های این شرکت برای تولید است چراکه چندی پیش اداره برق شهرستان فراهان اقدام به قطع برق شرکت کرد ولی با پا در میانی فرماندار این مشکل مرتفع شد.

از آنجا که این شرکت زیرمجموعه شرکت تعاونی راهداران است، محصولات دپو شده و تولیدی خود را به پیمانکاران طلبکار راهداری واگذار می کند.

تولیداتی که به گفته یکی از کارگران این شرکت زیر قیمت بازار توسط پبمانکاران طلبکار راهداری به فروش می رسد.

قیمت واقعی این محصول در بازار کیلویی ۱۹۵۰ تومان است، پیمانکاران طلبکار، محصول را با قیمت ۱۲۰۰ تومان در بازار عرضه می کنند، این بی تدبیری مسئولانِ شرکت، سبب می شود فضایی در بازار فروش این محصولات ایجاد شود که قیمت به پائین ترین حد خود برسد که در آینده نیز نقش بسزایی را در بازار فروش محصولات تولیدی این کارخانه خواهد داشت.

کارگران از فروش محصولاتی که پیمانکار قبلی برای پرداخت سنوات در اختیار مدیر جدید کارخانه قرار داده گفتند و ادامه دادند: پیمانکار قبلی برای پرداخت سنوات ما، محصولات دپو شده در کارخانه را در اختیار مدیر عامل جدید قرار داده که این محصولات که سهم سنوات ما بود هم به فروش رفته اما دریغ از اینکه پولی جیب کارگر برود و حتی عدم پرداخت بیمه کارگری، تعدادی از کارگران که کار را رها کردند و دنبال بیمه کارگری رفتند را به مشکل انداخته است و نمی توانند از مزایای بیمه بیکاری استفاده کنند.

یکی دیگر از کارگران بیان کرد: متاسفانه مسئولان شهرستان به جای پیگیری مشکلات کارگران، سنگ کارخانه رابه سینه می زنند و در پیگیری مطالبات کارگران به دنبال منافع خود از جمله تشویقی و غیره هستند، به نظر می رسد که دستهای پشت پرده باشد و شاید هم در این کارخانه ذی نفع هستند؛ چرا فلان مسئول که ادعا می کند حق کارگر را پیگیری می کند، با پرداخت دو ماه حقوق معوقه، نامه ای از سوی کارگران در تقدیر و تشکر از خودش تنظیم می کند و به کارگران می گوید که پای این نامه را امضا کنید، مسئولان پیگیر مطالبات کارگر هستند یا ترفیع خودشان!

بختیاری، مدیرعامل شرکت رهنما گفت :در حال حاضر دولت بودجه برگزاری مناقصات برای خط کشی جاده ها را ندارد و پیمانکاران هم به دلیل بد عهدی دولت در پرداخت مطالباتشان کار نمی کنند و همین موضوع سبب رکود بازار محصولات ما شده است.

وی افزود: این شرکت حدود ۳۵۰ میلیون بدهی به شرکت‌های گاز و برق دارد و در حال حاضر هم اخطار قطع گاز برای شرکت آمده است.

بختیاری با اشاره به اینکه این شرکت مجوز انجام خدمات را هم دارد، اظهارکرد: در پیگیری حل معضل شرکت، در تعامل با استانداری مرکزی، قرار شده که شرکت به صورت تهاتری ارایه خدمات خط کشی جاده ها، نصب گاردریل، نصب تابلوهای ایمنی را انجام دهد تا بتواند بدهی های خود را پرداخت کند.

مدیرعامل شرکت رهنما با اشاره به فروش محصولات این شرکت زیر قیمت مصوب فروش در بازار گفت: بر اساس جلسه ای با شرکت رقیب در کرج مقرر شد تا محصول را کیلویی ۱۹۴۰ در بازار عرضه کند، اما از آن جایی که محصولات این شرکت در حال حاضر به پیمانکاران راهداری به ازای طلب تحویل داده می شود، زیر قیمت بازار از قرار کیلویی ۱۲۳۰ به فروش می رسد و این ضربه ای برای شرکت است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به فشارهایی که روی شرکت است، چاره ای نیست و باید این بدهکاری های شرکت تسویه شود.

بختیاری با اشاره به اعتصاب کارگران ادامه داد: کارگران این شرکت ۵ ماه حقوق معوقه دارند و در چند روز آینده ۲ ماه حقوق معوقه کارگران پرداخت می شود و در رایزنی ها با شرکت تعاونی راهداران به دنبال پرداخت معوقات کارگران هستیم.

سعید فائض پور، فرماندار فراهان گفت: این واحد تولیدی محصولات زیاد تولید کرده اما به دلیل نداشتن بازار فروش توانایی پرداخت حقوق کارگران را نداشته است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه این صنعت زیرمجموعه شرکت تعاونی راهداران است، مکاتباتی با ادارات کل راه و شهرسازی استان های همجوار برای فروش محصولات آن انجام شده که موفقیت آمیز بوده است.

فائض پور بیان کرد: در صورت خرید محصولات این شرکت از سوی ادارات کل راه وشهرسازی استان های همجوار مطالبات معوق کارگران این شرکت در اسرع وقت پرداخت می شود.

اعتصاب کارگران پروژه راه آهن قزوین رشت دراعتراض به عدم پرداخت 5ماه حقوق!

روزگذشته(13دی)، کارگران شاغل در پروژه راه آهن قزوین رشت در اعتراض به مطالبات مزدی پرداخت نشده دست از کار کشید ه وتجمع کردند.

به گزارش14دی ایلنا، صبح روز گذشته (دوشنبه 13 دی ماه 95) شماری از کارگران شاغل در پروژه راه آهن قزوین به رشت که تحت مسئولیت شرکت پیمانکاری «خلخال دشت» مشغول بکار هستند در اعتراض به چندین ماه مطالبات مزدی خود دست به اعتراض صنفی زده اند.

از قرار معلوم، این کارگران برای چندمین بار است در پی بی توجه ای پیمانکار به پرداخت مطالباتشان در محل کارگاه ومقابل نهاد های مختلف دولتی ددست به تجمع اعتراضی می زنند.

ظاهرا دستمزد و مزایای این کارگران که تعداد آنها به حدود 200 نفر می رسد در 5 ماه گذشته پرداخت نشده است.

به گفته یکی از معترضین در حالی روز گذشته به اعتراض خود پایان دادیم که سرپرست کارگاه این پروژه عمرانی به ما کارگران وعده پرداخت حداقل 500 هزار تومان را بصورت الحساب داد.

تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته کارخانه پوشینه بافت مقابل استانداری قزوین!

امروز14دی، کارگران بازنشسته کارخانه پوشینه بافت دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان درمقابل استانداری قزوین اجتماع کردند.

به گزارش منابع خبری محلی،158 نفر از بازنشستگان این کارخانه حقوق های معوقه و سنوات خود از سال 89 را دریافت نکرده اند .

یکی از کارگران درباره علت تجمعشان گفت :این کارخانه کاملا تعطیل است و 10 نفر از نگهبانان این کارخانه هم از اول امسال حقوق و بیمه دریافت نکرده اند.

یکی دیگر از کارگران این کارخانه گفت: برای بعضی از افراد بیمه واریز نشده است و برای درمان به مشکل بر خورده اند .

بگفته این کارگران ، این افراد با داشتن 5 سال حقوق اجرایی از دادگاه ، با تجمع مقابل استانداری از مسئولان و استاندار خواستار پرداخت معوقات خود هستند.

کارگران می گویند : با توجه به اینکه این کارخانه تولید ندارد مسئولین میتوانند با واگذاری و فروش آن مشکل کارگران را حل کنند.

کارخانه پوشینه بافت از سال 85 فعالیت خود را متوقف کرده است و انبارهایش را به دیگر شرکت ها اجاره می دهد.

این کارخانه پیش از این نخ و پارچه تولید می کرد.

تجمعات اعتراضی کارگران اخراجی کشتارگاه پرندک خزرصومعه سرا مقابل استانداری گیلان و بانک کشاورزی!

امروز14دی، جمعی از کارگران کشتارگاه صنعتی طیور پرندک خزر صومعه سرا در اعتراض به اخراج و عدم پرداخت حقوق خود مقابل ساختمان مرکزی بانک کشاورزی و استانداری گیلان تجمع کردند.

این تجمع به دنبال اخراج ۱۰۰ کارگر این شرکت و عدم پرداخت ۶ تا ۱۴ ماه از حقوق این کارگران که حدود ۲ میلیارد تومان است انجام شد.

به گزارش منابع خبری محلی،مشکلات زمانی آغاز شد که فعالیت این کشتارگاه به دلیل تخلفات بهداشتی اردیبهشت ماه گذشته متوقف شد. اما کارفرما بعد از بازسازی کشتارگاه و اخذ مجوز فعالیت دوباره از به کارگیری کارگران اخراج شده که هر کدام مبالغی بین ۲۰ تا ۳۰ میلیون تومان از این واحد طلب داشتند خودداری کرد و افراد جدیدی را برای ادامه فعالیت به استخدام خود درآورد.

نتیجه‌ی پیگیری‌های حقوقی کارگران اخراجی کشتارگاه «پرندک خزر» حکم مصادره اموال کارخانه برای دریافت مطلباتشان بوده. اما کمی بعد امید کارگران ناامید شد چون قبل از کارگران مدیران بانک کشاورزی دست به کار شده و بابت وصول طلب میلیاردی خود از کشتارگاه طیور پرندک خزر اموال کارخانه را مصادره کرده‌اند. موضوعی که باعث تجمع امروز کارگران اخراج شده‌ی این شرکت مقابل ساختمان مرکزی بانک کشاورزی در رشت شد.

کارگران تجمع کننده می‌گویند طی ماه های گذشته نتیجه‌ای از پیگیری‌ها و تجمعات مختلف خود نگرفته‌اند و شرایط زندگی بواسطه‌ی عدم دریافت حقوق هرروز برایشان دشوار‌تر از قبل می‌شود.

آن‌ها از مقامات امر درخواست کردند به خواسته‌ی آن‌ها توجه کنند و صرفا به وعده‌ی حل مشکل در آینده بسنده نکنند.

پایان اعتصاب کارگران شهرداری تربت حیدریه در سومین روز بدنبال پرداخت بخشی از مطالباتشان!

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی تربت حیدریه اعلام کرد: با پرداخت بخشی از بدهی شهرداری تربت حیدریه، کارگران شرکت پیمانکار خدمات شهری، جمع آوری زباله های این شهر را از سر گرفتند.

به گزارش14دی ایرنا،جلال ناصری سه شنبه اظهار کرد: با مذاکراتی که با مدیر این شرکت به عمل آمد، قرار شد شهرداری علی الحساب حدود یک میلیارد ریال از مطالبات شرکت مزبور را واریز کند تا بتواند بخشی از حقوق معوقه کارگران را جبران کند.

وی با اشاره به مشکلات و تنگناهای مالی که شهرداری با آن دست به گریبان است، افزود: بقیه مطالبات شرکت یاد شده نیز تدریجا به حساب آن واریز می شود.

تاخیر سه ماهه شهرداری تربت حیدریه در پرداخت مطالبات شرکت پیمانکار بخش خدمات شهری، موجب شد کارگران این شرکت از 2 روز پیش دست از کار کشیده و از جمع آوری زباله های شهری امتناع کنند.

شهرداری تربت حیدریه مجبور شد برای جلوگیری از بروز نارسایی در خدمات دهی به شهروندان، موقتا کارگران بخش فضای سبز را در این حوزه به کار بگیرد.

شرکت پیمانکار به موجب قراردادی که با شهرداری تربت حیدریه به امضا رسانده، با 180 کارگر و در مقابل دریافت 130 میلیارد ریال، انجام امور خدمات شهری این شهر را به مدت سه سال بر عهده گرفته است.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی تربت حیدریه کل بدهی شهرداری به شرکت یاد شده را 16 میلیارد ریال عنوان کرد که براساس قرارداد و با توجه به اینکه باید دستمزد سه ماهه نخست کارگران توسط خود شرکت تامین شود، بدهی معوقه شهرداری تنها حدود 6 میلیارد ریال است.

ناصری با اشاره به مشکلات مالی شهرداری و تنگناهایی که از ناحیه رکود فعالیت های ساختمانی دامن این نهاد را گرفته، افزود: قرار شد شرکت مزبور به تعهدات خود پایبند باشد و شهرداری نیز بتدریج بدهی خود به شرکت را تسویه کند.

درهمین رابطه:

اعتصاب کارگران بخش خدمات شهری تربت حیدریه در اعتراض به عدم پرداخت3ماه حقوق!

روزگذشته12دی،کارگران بخش خدمات شهری تربت حیدریه در اعتراض به آنچه تاخیر چندماهه در پرداخت حقوق خود عنوان کردند دست از کار کشیده و از جمع آوری زباله های شهری خودداری کردند.

به گزارش13دی ایرنا،یک منبع آگاه در شهرداری تربت حیدریه گفت: فعالیت های بخش خدمات شهری تربت حیدریه به یک شرکت خصوصی واگذار شده که با توجه به امتناع کارگران این شرکت از انجام امور محوله، بناگزیر شهرداری برای جمع آوری زباله های شهری دست به دامن کارگران بخش فضای سبز شد.

وی که خواست نامش فاش نشود، افزود: شرکت پیمانکار بابت خدمات ارائه شده 16میلیارد ریال از شهرداری تربت حیدریه طلبکار است و باتوجه به ناتوانی شهرداری در پرداخت این مطالبات، از ادامه کار سر باز می زند.

یکی از کارگران معترض بخش خدمات شهری شهرداری تربت حیدریه اظهار کرد: کارگران معترض 180 نفر هستند که از اول مهرماه امسال دستمزد دریافت نکرده اند.

وی که خود را معرفی نکرد، افزود: زندگی کارگران در این شرایط سخت اقتصادی با دریافت این حقوق اندک هم به سختی اداره می شود تا چه رسد به اینکه سه ماه حقوق آنان را هم پرداخت نکنند.

وی افزود: حتی مدیر شرکت پیمانکار حاضر شده در صورت واریز 6 میلیارد ریال از مطلبات خود برای تسویه حقوق کارگران، خدمات دهی را از سرگیرد اما مسئولان شهرداری گفته اند تنها می توانند 400 میلیون ریال از این مطالبه را بدهند.

رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی تربت حیدریه اقدام شرکت مزبور را خلاف قراردادش با شهرداری دانست و گفت: طبق قراردادی که بین شهرداری و این شرکت بسته شده، مدیر شرکت باید در سه ماه نخست حقوق کارگران را خود راسا پرداخت کند.

جلال ناصری مدت قرارداد شهرداری با شرکت یاد شده را سه ساله و رقم کلی قرارداد را حدود 130 میلیارد ریال عنوان کرد.

وی با اشاره به تنگناهای مالی شهرداری تربت حیدریه و مشکلاتی که از ناحیه رکود فعالیت های ساخت و ساز دامن این نهاد را گرفته، افزود: طبق مذاکراتی که با مدیران شرکت یاد شده صورت گرفت از آنان خواسته شد که به تعهدات خود در قرارداد منعقده پایبند باشند.

ناصری گفت: شهرداری نیز تلاش خواهد کرد برای حل مشکل کارگران بخشی از مطالبات شرکت را پرداخت کند.

بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی شهرداری تربت حیدریه، روزانه بیش از 100 تن زباله در این شهر تولید می شود.

شهر 130 هزار نفری تربت حیدریه در 150 کیلومتری مشهد قرار دارد.

خاتمه تجمع اعتراضی کارکنان موسسه مالی ثامن الحجج بدنبال وعده‌های نمایندگان مجلس!

کارکنان موسسه ثامن الحجج که دیروز (۱۳ دی) با سفر به تهران در مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی تجمع کرده بودند، عصرروز گذشته با وعده‌های نمایندگان مجلس عازم شهرشان شدند.

به گزارش14دی ایلنا،تعدادی از کارکنان موسسه ثامن الحجج گفتند: تجمع روز گذشته آنها پس از آن خاتمه یافت که از طرف مجلس شورای اسلامی برای پیگیری مشکلات آنها به معانت امور مجلس بانک مرکزی نامه‌هایی نوشته شد.

به گفته آنان، روز گذشته از طرف هیات رئیسه مجلس و فراکسیون کارگری با آنها صحبت‌هایی شد و درنهایت به آنها نامه‌های جداگانه‌ای برای پیگیری مطالباتشان داده شد.

کارکنان موسسه ثامن الحجج در ادامه می‌گویند برهمین اساس همه ۲۰۰نفر از نمایندگانی که از جانب همه کارمندان این موسسه از شهر‌های مختلف کشور برای رسیدگی به مشکلاتشان به تهرانآمده بودند با اعتماد به موثر بودن این کمک نمایندگان مجلس موقتا به تجمع اعتراضی خود پایان دادند.

گفتنی است حدود ۲۷۰۰ نفر از کارکنان موسسه ثامن الحجج که در ۴۷۰ شعبه در سراسرکشور فعالیت دارند تقریبا از یکسال پیش به دلایل متوقف شدن فعالیت این موسسه مالی از سوی شورای ‌عالی پول اعتبار، بانک مرکزی وقوه قضائیه تاکنون بلاتکلیف مانده‌اند.

درهمین رابطه:

تجمع اعتراضی نمایندگان2700نفرازکارکنان ثامن‌الحجج نسبت به بلاتکلفی شغلی ومعیشتی مقابل مجلس!

صبح امروز دوشنبه (۱۳ دی ماه)،جمعی از کارکنان موسسه ثامن الحجج، با سفر به تهران مقابل ساختمان مجلس تجمع کردند.

تجمع‌کنندگان که از شعب مختلف موسسه ثامن الحجج در سراسر کشور به نمایندگی از جمعیت ۲۷۰۰ نفری کارکنان این موسسه مالی اعتباری امروز گرد‌هم آمده‌اند، می‌گویند تا زمان قطعی نشدن نتیجه در تهران می‌مانیم و به شهر‌هایمان بازنمی‌گردیم.

به گزارش13دی ایلنا، بدنبال اعلام متوقف شدن فعالیت موسسه ثامن الحجج در کشور صبح امروز دست کم ۲۰۰ نفر از از مجموع دو هزارو ۷۰۰ نفر از کارکنان موسسه ثامن الحجج که از نقاط مختلف کشور خود را به پایتخت رسانده‌اند، خواستارمشخص شدن وضعیت شغلی خود از نمایندگان مجلس شدند.

بر اساس گزارش یکی از معترضین گفت: تقریبا یکسال پیش به دلایلی که ما بی‌خبریم به دستور شورای ‌عالی پول اعتبار، بانک مرکزی وقوه قضائیه فعالیت تمامی ۴۸۰ شعبه موسسه ثامن الحجج متوقف و در نتیجه حدود ۲۷۰۰ پرسنل آن تاکنون سرگردان مانده‌اند.

او با بیان اینکه کارکنان موسسه ثامن الحجج اعتقاد دارند که قبل از انحلال این موسسه باید به وضعیت شغلی آن‌ها رسیدگی شود، افزود: بعد از واگذاری مسئولیت سرپرستی حساب‌های مشتریان این موسسه به بانک پارسیان قرار بود همین بانک نیز در مورد وضعیت شغلی کارکنان موسسه ثامن‌الحجج تصمیم گیری کند و در همین رابطه حتی مسئولان بانک مذکور در یک نوبت از ۱۵۰۰ نفر از کارکنان ثامن الحجج آزمون استخدامی اخذ کردند که هنوز نتیجه آن مشخص نشده است.

این کارمند موسسسه ثامن الحجج با یادآوری اینکه کارمندان اخراجی با میانگین سوابق۷ سال به امید بازگشت بکار، هر چند روز یکبار پی گیر وضعیت شغلی خود از نهادهای مختلف مرتبط با موسسه ثامن الحجج هستند، افزود: علاوه بر نامشخص بودن وضعیت شغلی، مدیریت موسسه ثامن الحجج به هر یک از کارکنان خود مبالغ قابل توجهی بابت سنوات ودو ماه دستمزد بدهکار است.

تجمع‌کنندگان که از شعب مختلف موسسه ثامن الحجج در سراسر کشور به نمایندگی از جمعیت ۲۷۰۰ نفری کارکنان این موسسه مالی اعتباری امروز گرد‌هم آمده‌اند، می‌گویند تا زمان قطعی نشدن نتیجه در تهران می‌مانیم و به شهر‌هایمان بازنمی‌گردیم.

تلاش واراده مردم علیه اعدام وادامه حیات وهستی

(گزارشی از رهائی جوان سنندجی درآستانه اعدام)

ازمدتها قبل تعدادی از فعالین کارگری و اجتماعی مردم سنندج اراده و تلاش خودرا برای جلوگیری از اعدام جوان این شهر بنام "هیمن اورامی نژاد" که در یک نزاع خیابانی با پوریا ابوالقاسمی مرتکب قتل شده وطبق قوانین شرعی قصاص، محکوم به اعدام شده بود، افزایش دادند.

با نزدیک شدن به 12 دیماه جاری که قراربود اعدام این جوان (که در زمان وقوع حادثه فقط17 سال داشت) اتفاق بیفتد، فعالیتهای مردمی برای جلب رضایت والدین مقتول ابعاد گسترده تری بخودگرفت. با فراخوان فعالین اجتماعی ساعت 20:30 شنبه، شب قبل از اعدام، مردم تجمعی حدود 250 نفری در مقابل منزل خانواده ابوالقاسمی برگزار کرده و بدینوسیله از دل وجان جامعه به تنگ آمده از ادامه قتل و اعدام، ازخانواده مقتول برای رهائی جان این جوان درخواست بخشش میکنند.

پدر بزرگ مقتول درمقابل تمایل و اراده و درخواست مردم، قول میدهدکه تلاشش را برای جلب رضایت والدین انجام دهد.

از ساعات اولیه بامداد روز بعد ده ها نفر از اقشار مختلف مردم به همراه خانواده "هیمن اورامی نژاد" بمنظورجلب رضایت خانواده مقتول، روبروی زندان مرکزی سنندج تجمع نمودند.

حضور پرشورو اراده مردمی برای درخواست بخشش از طرف خانواده مقتول بالاخره بر غم جانکاه از دست دادن تنها فرزند غلبه کرد و پدرخانواده با بخشیدن و گذشت، "هیمن" را که در پای چوبه دار آخرین لحظات عمرکوتاهش را با احساسی غیرقابل وصف ، میگذراند ازمرگ رهانید. تا برای چندمین بار، خانواده ای علیرغم درد فقدان عزیزشان، با نیاز و اراده و خواست جامعه در مطالبه "نه به اعدام " همراه شود.

روز دوشنبه 13دی ماه به پاس این گذشت و فداکاری و این موفقیت بزرگ انسانی، بیش از 3000 نفراز مردم در حالیکه هر یک شاخه گلی سرخ در دست داشتند ساعت 3 بعدازظهربرمقبره مقتول حضور یافته و ابتدا با یک دقیقه سکوت مراسم عاطفی باشکوهی را بوجودآوردند. در طی مراسم با خواندن متن دیکلمه ای در وصف این حرکت انسانی و با قدر دانی ویژه از گذشت خانواده ابوالقاسمی این همبستگی مردم را در نه به اعدام به نمایش گذاشتند. این مراسم عاطفی و انسانی بزرگ هنگامیکه پدران " قاتل و مقتول" هر دو یکدیگر را درآغوش گرفتند، به اوج خود رسید.

"هیمن" و "پوریا" هر دو قربانیان شرایط و مناسبات ظالمانه ای هستند که درآن بزرگ شده اند. دریک نزاع اینچنینی هرآن ممکن ست جای قاتل و مقتول عوض شود. هر دو از یک جنسند و به یک طبقه اجتماعی تعلق دارند.

خشم ونفرت متراکم شده از شرایط زندگی و عصیان جوان به تنگ آمده از ادامه این زندگی نکبتبار هر لحظه ممکن است بهر بهانه ای روزنه و مفری برای طغیان پیدا کرده ، فوران کند و حادثه ای دردناک را بوجود بیاورد.

ناهنجاریهای اجتماعی محصول مناسبات نابرابر و ظالمانه درجامعه و ریشه درسوخت وسازهای بنیادی تری دارند که متاسفانه مانند همیشه قربانیان خودرا اغلب ازطبقات محروم اجتماعی میگیرد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران

14 دی 95

اعتراض کارگران کارگران شهرداری اهوازنسبت به عملکرد شرکت پیمانکاری امان دژ خوزستان!

کارگران فضای سبز ناحیه یک ودو منطقه سه شهرداری اهواز از اجرا نشدن قانون کار در خصوص حق مسکن ومحاسبه مزایای اضافه کاری خود خبر می‌دهند.

کارگران ضمن ابراز نارضایتی از عملکرد شرکت پیمانکاری «امان دژ خوزستان» می گویند کارگران پیمانکاری علاوه بر آنکه دستمزد خود را با تاخیر دریافت می‌کنند، از شرایط کار با این شرکت پیمانکاری رضایت ندارند و خواستار تغییر وضعیت شغلی خود هستند.

به گزارش14دی ایلنا،این کارگران گفتند ، حدود 150 نفر هستیم که باوجود قانونی بودن افزایش حق مسکن و اجباری بودن اضافه کاری ها کارفرمای آنها مزایای مزدی آنها را بصورت کامل پرداخت نمی کند.

به گفته آنان این ادعا در حالی مطرح است که بر اساس مصوبه شورای عالی کار افزایش حق‌ مسکن کارگران از نیمه‌دوم سال (پاییز 95) لازم‌الاجرا شده است.

طبق اظهارات وی ، همچنین برابر مواد 58 و 59 قانون کار کارفرما باید بابت هر ساعت کار اضافی 40 درصد مزد بیشتر پرداخت کند که در این مورد هیچ اقدامی انجام نمی دهد.

کارگران ضمن ابراز نارضایتی از عملکرد شرکت پیمانکاری «امان دژ خوزستان» می گویند کارگران پیمانکاری علاوه بر آنکه دستمزد خود را با تاخیر دریافت می‌کنند، از شرایط کار با این شرکت پیمانکاری رضایت ندارند و خواستار تغییر وضعیت شغلی خود هستند.

از فعالیت شرکت های بین‌المللی معلوم الحال جلوگیری شود!

جمعی از کارگران فلزکار در نامه ای خطاب به رئیس جمهور خواستار جلوگیری از فعالیت‌ شرکت هایی شدند که پیش از این در دیگر کشورها حق و حقوق کارگران را پایمال کرده اند.

به گزارش14 ایلنا، جمعی از کارگران فلزکار و مکانیک در نامه‌ای از دولت خواستند تا در راستای صیانت از حقوق نیروی انسانی، در قبال فعالیت شرکت‌های نفتی که در کارنامه خود سابقه نادیده گرفتن حقوق کارگران را دارند، موضع متناسبی را اتخاذ کند.

در این نامه نسبت به عملکرد ناصحیح شرکت نروژی DNO در کشور یمن اشاره کرده‌اند و خواستار این شده‌اند که از بازشدن پای این شرکت به حوزه نفت و گاز ایران جلوگیری شود.

در نامه آمده است شایسته نیست شرکت هایی نظیر DNO که در منطقه به عملکرد ضدکارگری و سودجویی متهمند، دامنه عمل خود را به کشور ما گسترش دهند.

در پایان، کارگران از دولت خواسته‌اند تا از پذیرفتن این شرکت‌ها و انجام هرگونه مذاکره با آن جلوگیری شود.

تجمع اعتراضی کشاورزان روستای منصورخانی کاکان جلوی استانداری!

صبح روز گذشته(13دی)، جمعی از کشاورزان روستای منصورخانی منطقه کاکان به دلیل آب چاهی که به زمین‌های کشاورزی آنها نمی‌رسد، جلوی استاندار کهگیلویه و بویراحمد تجمع کردند.

به گزارش منابع خبری محلی،خرم‌آزاد یکی از کشاورزان روستای منصور خانی منطقه کاکان اظهار کرد: چاه آبی را دولت برای آبیاری زمین‌های کشاورزی روستاهای حمزه‌خانی، غضنفرخانی و منصورخانی احداث کرد که تنها یک روستا به دلیل وجود افراد با نفوذ در آن روستا از آب چاه بهره می‌برد.

این کشاورز گفت: حدود ۱۵۰ هکتار از باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی روستای منصورخانی به دلیل نبود آب در حال از بین رفتن هستند.

کدیور یکی دیگر از این کشاورزان گفت: ۲۰ هکتار باغ این روستا به دلیل نبود آب خشک شد.

یکی دیگر از این کشاورزان گفت: نباید به دلیل رابطه‌گری و نفوذ دو نفر فرد کارمند که در روستای حمزه‌خانی حضور دارند، سهم آب دو روستای دیگر منصورخانی و غضنفرخانی نیز به این روستا هدایت شود.

این کشاورز ادامه داد: ما به دنبال دلخوری نیستیم، اما از دولت می‌خواهیم که به دادمان برسد.

بنابهمین گزارش، دولت آب چاه‌ی را برای آبیاری زمین‌های کشاورزی سه روستای منصورخانی، حمزه‌خانی و غضنفرخانی احداث کرد که به گفته این کشاورزان تنها آب این چاه به دلیل رابطه‌گری به یک روستای هدایت می‌شود.

انت

...