اخباروگزارشات کارگری11بهمن1395
لایحه اصلاح قانون کار احمدی نژاد – روحانی نه!
تغییرقانون کار بنفع کارگران آری!
- بجای پرداخت حقوق معوقه 13کارگرمعترض سد سیمره اخراجشان کردند!!
- ادامه اعتراضات کارگران کارخانه هپکو،امروزتجمع مقابل استانداری استان مرکزی همزمان با سفرسخنگوی دولت!
- بیست وپنجمین روز اعتصاب کارگران کارخانه سیمان مسجد سلیمان!
- تجمع اعتراضی کارگران بیکارشده کارخانه روغن نباتی جهان مقابل استانداری زنجان برای سومین روزمتوالی!
کارگران بیکارشده کارخانه روغن نباتی جهان:همشهریان،کارگران روغن نباتی جهان را دریابید
لایحه اصلاح قانون کار احمدی نژاد – روحانی نه!
تغییرقانون کار بنفع کارگران آری!
- بجای پرداخت حقوق معوقه 13کارگرمعترض سد سیمره اخراجشان کردند!!
- ادامه اعتراضات کارگران کارخانه هپکو،امروزتجمع مقابل استانداری استان مرکزی همزمان با سفرسخنگوی دولت!
- بیست وپنجمین روز اعتصاب کارگران کارخانه سیمان مسجد سلیمان!
- تجمع اعتراضی کارگران بیکارشده کارخانه روغن نباتی جهان مقابل استانداری زنجان برای سومین روزمتوالی!
کارگران بیکارشده کارخانه روغن نباتی جهان:همشهریان،کارگران روغن نباتی جهان را دریابید
- تجمع کارکنان بیکارشده موسسه مالی ثامن الحجج سراسرکشور مقابل بانک مرکزی!
- اعتراضات 3هزار کارگر مجتمع نیشکر هفت تپه یک هفته راپشت سرگذاشت!
- اعتصاب واعتراضات کارگران معدن زغال سنگ کرمان برای دست یابی به مطالبات پرداخت نشده!
- تجمع اعتراضی چند باره کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل مقابل استانداری همزمان با نشست خبری استاندار!
- تجمع اعتراضی کارگران کارخانه ماشین سازی اراک نسبت به عدم پرداخت4ماه حقوق!
- کشیده شدن دامنه تجمعات اعتراضی کارگران کارخانه کاشی نیلوبه سطح شهرنجف آباد!
- تجمع کارگران کارخانه کاغذسازی نوظهور در اعتراض به اخراج وعدم پرداخت حقوق وحق بیمه!
- مصاحبه سایت اتحاد با جعفر عظیم زاده پیرامون فراخوان اتحادیه آزاد کارگران ایران در مورد حداقل مزد سال 1396
- اخراج150کارگردرخلخال طی ماه های گذشته!
عدم پرداخت4ماه حقوق کارگران سد بفراجرد خلخال!
حق بیمه کارگران شهرداری خلخال4ماه است که پرداخت نشده است!
- اعتراض کارگران شهرادری مشگینشهر نسبت به عدم پرداخت حقوقشان!
- اعتراض رسانه ای فروشندگان و انبارداران شرکت حیاتگستر نسبت به اخراج از کار وعدم پرداخت مطالباتشان!
- درد دل کارگر اخراجی جایگاههای واگذار شده به بخش خصوصی
- عدم پرداخت ماه ها حقوق1400کارگر معدن زغال سنگ البرز شرقی (طزره)
- وعده تبدیل وضعیت 50 هزار تن از کارکنان قراردادی شهرداریها
- تجمع اعتراضی دانشجویان علوم پزشکی بوشهرنسبت به بیگاری کشیدن!
- افزایش فشار کاری بر کارگران در پتروشیمی امیرکبیر
- سقوط 20 کارگر معدن معدن زغال سنگ پویش ن طبس از عقب نیسان وانت هنگام بازگشت از کار!
- جان باختن 2کارگرجوان اداره برق سروآباددرحین ماموریت براثرسقوط بهمن!
بجای پرداخت حقوق معوقه 13کارگرمعترض سد سیمره اخراجشان کردند!!
امروزدوشنبه11بهمن،13 کارگر سد سیمره بدون حقوق و سنوات کامل از سوی مسئولان سد سیمره ممنوع الورود شدند.
به گزارش منابع خبری محلی،موضوع از چند ماه گذشته آغاز شده بود آنجا که کارگران شاغل در سد سیمره نسبت به عدم دریافت حقوق خود اعتراض کردند.این کارگران شاغل در سد سیمره مدت 13 ماه است که هیچ حقوقی دریافت نکرده اند.
کارگران شرکت پرلیت پیمانکار اصلی ساخت سد سیمره در تجمعی که در چند هفته اخیر نیز داشته بودند اعلام کرده بودند بیش از یکسال است که حقوق ماهانه خود را دریافت نکرده اند.
پیمانکار عدم پرداخت حقوق را نبود صورت وضعیت و تزریق منابع مالی از طرف پیمانکار که همان وزارت نیرو است را عنوان کرده است و به این علت که در سال 95 کارفرما مبلغی به پیمانکار نداده لذا این مشکل به وجود آمده است.
در همین رابطه امروز11بهمن، تعداد 13 کارگر سدسیمره ممنوع الورود شده اند و اجازه ورود آنان به محل کار داده نشده است.
یکی از 13 کارگر بیکار شده سد سیمره در این خصوص گفت: از ابتدای امسال هیچگونه حقوقی به کارگران سد سیمره از سوی پیمانکار پرداخت نشده و همچنین از پرداخت سنوات و عیدی کارگران از سال 93 تاکنون خبری نیست.
وی با اشاره به تعطیلی بدون دلیل کارگاه از سوی مسئولین سد، اظهار کرد: از صبح امروز (دوشنبه) از ورود کارگران به محل کار جلوگیری می شود و کارگران ممنوع الورود شده اند در حالی که حقوقی به کارگران پرداخت نشده است.
وی ادامه داد: تعداد 13 کارگر در این سد مشغول به کار هستیم و برای تامین معاش خانواده به حقوق ماهانه خود نیاز داریم، این در حالیست که پرداخت حقوق از سوی مسئولین، منوط به تخصیص اعتبار از سوی دولت عنوان شده است.
این کارگر سدسیمره با بیان اینکه تنها منبع درآمد کارگران اشتغال در همین سد سیمره بوده عنوان کرد: این موضوع را صورتجلسه کردیم و از طریق نیروی انتظامی پیگیر آن بودیم که با قول مسئولین سد مبنی بر پرداخت حقوق از ادامه پیگیری منصرف شدیم ولی در ادامه نیز شاهد عدم پرداخت حقوق ها از سوی مسئولین سد هستیم.
فرماندار بدره در این خصوص گفت: با پیگیری های صورت گرفته تعداد 13 نفر از کارگران که از ورود انها جلوگیری بعمل آمده افرادی بوده اند که حقوق امسال را به تناوب هفت تا 9 ماه دریافت نکرده اند.
مرادحاصلی تأکید کرد: علت ممنوع الورود شدن این تعداد کارگر اتمام کار از سوی پیمانکار (شرکت مراغ) است.
وی افزود: کارگاه مؤظف و متعهد به پرداخت کامل مطالبات و معوقات کارگران است.
کارگرانی که هنوز مشغول به کارند!
فرماندار بدره در حالی علت ممنوع الورود شدن این تعداد کارگر را اتمام کار از سوی پیمانکار عنوان کرد که با پیگیری ها از کارگران اخراج شده، مشخص شد تعدادی از کارگران هنوز مشغول به کار هستند!
درهمین رابطه:
*برگزاری جلسه بدون حاصل نمایندگان کارگران سد سیمره وکارفرمایان در فرمانداری بدره!
در ماه های اخیر و با لبریز شدن صبرو تحمل کارگران سد سیمره و اعتراض آنان به عدم دریافت حقوق خود ، طی چند مرحله به این موضوع پرداخته شد تا بالاخره فرمانداری بدره به قضیه ورود پیدا کرده وجلسه ای با این موضوع برگزار نمود.
به گزارش8دی تابناک،کارگران سد سیمره که برخی از آنها بیش از یکسال است حقوق و مزایای قانونی خود را دریافت نکرده اند با روندی آرام و در بستر مصاحبه رسانه ای و نهایتا تجمع اعتراضی و حمل پلاکاردهایی در محل پروژه سد سیمره خواستار رسیدگی به وضعیت معیشتی خود وخانواده هایشان شدند.
در همین زمینه فرمانداری بدره با تشکیل جلسه ای با حضور عبدالرضا یاری معاون فرماندار،نماینده کارگران وهمچنین نماینده کارفرمایان مجری پروژه سد سیمره به بررسی موضوع پرداخت .
در این جلسه که درقالب کمیسیون کارگری شهرستان بدره برگزار شد نمایندگان شرکت های پرلیت و مراغ پاسخ ها و دلایل خود را برای قصور درپرداخت دستمزد کارگران خود با تاخیر یکساله ارائه نمودند.
یاری معاون فرماندار بدره مورد شرکت مراغ گفت : بررسی ها نشان دهنده سوءمدیریت این شرکت مجری در بحث پرداخت حقوق و دستمزد هاست و لازم است در این زمینه همت بیشتر و بهتری را انجام دهند.
معاون فرمانداری بدره در مورد شرکت پرلیت نیز بیان کرد: شرکت بزرگ و توانمندی مثل پرلیت که پروژه های عمرانی مهمی را در داخل و حتی خارج از کشوربرعهده دارددارای توان مالی بالایی است و انتظار می رود بتواند به حداقل نیازهای قانونی کارگران پاسخ دهد.
وی از شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران به عنوان کارفرمای اصلی این دو شرکت خواست نسبت به موضوع حساسیت نشادن داده و در جهت رفع این مشکل با حداکثر توان اقدام نمایند.
در این جلسه نمایندگان شرکت های پیمانکار نیز به ایرادنقطه نظرات خود پرداختندوطلب های خود از کارفرما و عدم تحقق مطالباتشان را دلیل عمده این تاخیر خواندند.
به نظر می رسد شرکت های پیمانکار دراین پروژه با عدم پرداخت حقوق و دستمزد کارگران خود آنهم به مدت یکسال و درمواردی بیش از یکسال ، به دنبال کسب نتایجی دیگر هستند.این امر در مورد شرکت پرلیت با توان مالی و مدیریتی بسیار بالای آن بسیارمحتمل به نظر می رسد.
گرچه قول هایی برای پرداخت بخشی از حقوق کارگران در ماه های آتی خروجی این جلسه بودولی به نظر نمی رسدچشم انداز روشنی در انتظار کارگرانی باشد که یکسال است با سیلی صورت خود را سرخ نگه داشته و سخت ترین کار های اجرایی را برای دریافت حقوق ناچیز خود انجام داده اند.
سد سیمره واقع در بخش هندمینی از توابع شهرستان بدره است که مطالعات اجرایی آن با هدف تولیدانرژی برق آبی در سال 1372 آغاز شدبا هزینه ای بالغ بر 1300 میلیاردتومان به بهره برداری رسیده است.
*تجمع اعتراضی کارگران سد سیمره نسبت به عدم پرداخت بیش ازیک سال حقوق!
امروز6دی ماه،جمعی از کارگران سد سیمره باتجمع و نصب و حمل پلاکاردهایی با اعتراض به عدم پرداخت بیش از یکسال حقوق،خواهان پرداخت مطالباتشان شدند.
به گزارش6دی تابناک،تعدادی از این کارگران اظهار کردند که بیش از یکسال است حقوق و مزایای خود را دریافت نکرده اند .
سد سیمره واقع در بخش هندمینی از توابع شهرستان بدره است که مطالعات اجرایی آن با هدف تولیدانرژی برق آبی در سال 1372 آغاز شدبا هزینه ای بالغ بر 1300 میلیاردتومان به بهره برداری رسیده است.
چند تن از کارگران فعلی شاغل در این طرح عظیم اظهارکردند که بین 11 تا 13 ماه است حقوق دریافت نکرده اند.
این کارگران که تعداد آنها به حدود یکصد نفر می رسد ازجمله کارگران باسابقه این پروژه هستند و در گذران زندگی جاری خود با مشکل مواجه شده اندکه درخواست های آنان مدت هاست با پاسخ مناسبی از سوی کارفرمایان روبرو نشده است .
یکی از کارگران دراین مورد گفت : وضعیت معیشتی سختی برخانواده کارگران حاکم است و همه راه های ممکن برای احقاق حقمان به بن بست رسیده است .
یکی دیگر از این کارگران نیز گفت : کدام مسئول می تواند چنین شرایطی را تصور کند که با گذشت بیش از یکسال از انجام سخت ترین کار ها هنوز به حقوق ساده مان نرسیده ایم.
کارگری دیگر با اشاره به رونمایی منشور حقوق شهروندی توسط رییس جمهور گفت : ساده ترین حق ما که دریافت مزد دربرابرکارمان بوده دراین پروژه نادیده گرفته شده پس چطور به فکر منشور حقوق شهروندی وحقوق مدرن تر باشیم .
ادامه اعتراضات کارگران کارخانه هپکو،امروزتجمع مقابل استانداری استان مرکزی همزمان با سفرسخنگوی دولت!
امروزدوشنبه11بهمن، کارگران کارخانه هپکودرادامه اعتراضات روزهای گذشته،همزمان با سفر سخنگوی دولت به استان مرکزی دست به تجمع مقابل استانداری زدند.
این کارگران با سردادن شعارهایی از جمله «زیر بار ستم، نمی کنیم زندگی، جان فدا می کنیم در ره آزادگی» و «عزا عزاست امروز، روز عزاست امروز، زندگی کارگر روی هواست امروز» و «یک اختلاس کم بشه، مشکل ما حل می شه» و... همچنین امضای طوماری مبنی بر تغییر مدیریت شرکت و پرداخت مطالباتشان مراتب اعتراض خود را اعلام کردند.
بنابه گزارش منابع خبری محلی،این در حالیست که امروز استانداری مرکزی میزبان نوبخت، سخنگوی دولت است. نوبخت در جریان سفرش به استان مرکزی از دو واحد صنعتی از جمله واگن پارس دیدن می کند. اما بازدید از شرکت هپکو تاکنون در برنامه های سفر وی قرار نگرفته است.
گزارش تصویری ازتجمع امروزکارگران کارخانه هپکومقابل استانداری استان مرکزی:
بیست وپنجمین روز اعتصاب کارگران کارخانه سیمان مسجد سلیمان!
امروز11بهمن،کارگران سیمان مسجدسلیمان همچون روزهای گذشته دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوقشان در محوطه این کارخانه تجمع کردند.
به گزارش11بهمن ایرنا،یکی از کارگران کارخانه سیمان مسجدسلیمان دوشنبه بیان کرد: کارگران کارخانه سیمان مسجدسلیمان در سه بخش روزمزد، جذب نیرو و قراردادی-رسمی هستند که نیروهای جذب نیرو حدود شش ماه ونیروهای قراردادی-رسمی پنج ماه حقوق و نیروهای روزمزد 11 ماه است که حقوق نگرفته اند.
وی که خواست نامش فاش نشود ،گفت: کارگران این کارخانه بارها به نشانه اعتراض در پرداخت نشدن حقوق خود تجمع کرده اند اما نتیجه ای نگرفته اند.
این کارگرکارخانه سیمان مسجدسلیمان درادامه بیان کرد: یکشنبه جلسه ای با حضور مسئولان شهرستان برای حل مشکل پرداختی کارگران این کارخانه با مدیر عامل کارخانه سیمان گرفته شد اما همچنان قولی برای پرداخت حقوق و مطالبات کارگران داده نشد.
وی افزود: کارگران کارخانه هم یک ماه است به نشانه اعتراض دست از کار کشیده اند.
درهمین رابطه:
بیست وچهار روز ازاعتصاب کارگران کارخانه سیمان مسجد سلیمان گذشت!
اعتراض کارگران معترض کارخانه سیمان مسجد سلیمان نسبت به تشکل های دست ساز حکومتی!
باگذشت حدود 24 روز از اعتصاب کارگران کارخانه سیمان مسجد سلیمان هنوز هیچ اقدامی برای پرداخت مطالبات معوقه آنها صورت نگرفته است.
به گفته یکی از کارگران،معترضین در چند روزی که در محوطه کارخانه اجتماع اعتراضی انجام داده بودیم هیچ مسئولی پی گیر مطالباتمان نبود به همین جهت تصمیم گرفته ایم در صورت ادامه بی تفاوتی مسئولان استانی وشهرستانی به تهران سفر کنیم تا صدایمان را از نزدیک به گوش مسئولان برسانیم.
به گزارش10بهمن ایلنا،تعدادی از این کارگران یادآور شدند: از زمانی که اجتماع اعتراضی آنان در محوطه کارخانه آغاز شده است نه تنها کارفرما اهمیتی به پرداخت مطالبات عقب افتاده آنان نداده بلکه بدور از انتظار ما با بی تفاوتی مسئولان استانی وشهرستانی برای پیگری مطالباتمان روبرو شدهایم.
به صورت مشخص این کارگران میگویند: ظاهرا وعدههایی که کارفرمای کارخانه برای پرداخت طلب ما کارگران داده بود در همان حد شعار باقیمانده است و انگار قرار نیست کسی به غیر از خود ما پیگیر مطالباتمان باشد.
این کارگران در عین حال از نهادهای صنفی کارگری ودولتی در استان خوزستان وشهرستان مسجد سلیمان انتقاد کرده و گفتند: این نهادها تا این لحظه در پیگیری مطالبات آنها هیچ اقدامی نکردهاند.
این کارگران که شمار آنها تا 480 نفر برآورد میشود بابت 5 ماه معوقات مزدی خود طلبکارند و به همین دلیل از تقریبا 24 روز قبل در محوطه کارخانه خواستار معوقات مزدی خود شدهاند.
به گفته یکی از کارگران،معترضین در چند روزی که در محوطه کارخانه اجتماع اعتراضی انجام داده بودیم هیچ مسئولی پی گیر مطالباتمان نبود به همین جهت تصمیم گرفته ایم در صورت ادامه بی تفاوتی مسئولان استانی وشهرستانی به تهران سفر کنیم تا صدایمان را از نزدیک به گوش مسئولان برسانیم.
اخبارمرتبط:
بیست وسومین روز اعتصاب کارگران کارخانه سیمان مسجد سلیمان!
تجمع اعتراضی کارگران بیکارشده کارخانه روغن نباتی جهان مقابل استانداری زنجان برای سومین روزمتوالی!
کارگران بیکارشده کارخانه روغن نباتی جهان:همشهریان،کارگران روغن نباتی جهان را دریابید
امروز11بهمن، کارگران بیکارشده کارخانه روغن نباتی جهان برای سومین روزجهت بازگشت بکار وپرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه شان،در مقابل استانداری زنجان تجمع کردند.
به گزارش منابع خبری محلی،یکی از کارگران کارخانه روغن نباتی جهان با اشاره به دلیل ادامه دار بودن تجمعات خود در مقابل استانداری اظهار کرد: در این سه روز تجمع در مقابل استانداری حتی یک نفر از استانداری نیامده از ما بپرسد علت تجمع چی بوده و کارگران چه مطالبهای دارند.
وی با اشاره به اینکه اخراج کارگران در این شرکت از دو سال گذشته آغاز شده ولی اخیرا 200 نفر نیز اخراج شدند افزود: من 10 سال سابقه کار در این شرکت را دارم و 45 سال سن دارم و بعد از این مدت از این شرکت بدون دلیل اخراج شدم و در حال حاضر هیچ جایی برای کار کردن ندارم.
وی با اشاره به اینکه بیشتر افرادی که در اینجا جمع شدهاند در حدود سابقه 9 سال و یا 10 سال کار در اینکارخانه را دارند، گفت: 11 ماه است بیمه ما پرداخت نشده و معوقات حقوقمان نیز برخیها سه ماه برخیها دو و برخیها نیز بیشتر از سه ماه پرداخت نشده است.
وی افزود: مدیرعامل این شرکت هر روز به دلیل بهانههای مختلف کارگران را اخراج میکند و تولید را کاهش میدهد تا بهانهای برای اخراج کارگران باشد.
وی بیان کرد: این شرکت ماهانه 12 هزار تن تولید داشت ولی در حال حاضر ماهانه 500 تن نیز تولید ندارد.
یکی دیگر از کارگران با اشاره به اینکه میگویند جلسهای برای حل مشکلات ما تشکیل شده ولی ما هنوز نتایج آن را ندیدهایم، افزود: در اردیبهشت و دی ماه سال گذشته نیز تجمع کردیم ولی نتیجهای حاصل نشده است.
وی گفت: در حدود 540 نفر کارگر بودیم که در حال حاضر حدودا 235 نفر باقی مانده است و در حال حاضر در حدود 30 ، 35 نفر باقی مانده است.
وی با اشاره به اینکه نه صورت جلسهای برای اخراج ما تشکیل شده و نه نامهای دادن که اخراج شدیم، افزود: در نزدیکیهای پایان سال و عید هستیم همچنان سرگردانیم.
وی ابراز کرد: هیچ نامهای برای اخراج ما ندادند و به نگهبانی اعلام کردند ما 200 نفر را به داخل کارخانه راه ندهند.
یکی دیگر از کارگران در مورد قراردادهای خود میگوید از قراردادهای خودمان نیز سردر نمیآوریم در قراردادها تنها از ما یک امضا خواستند و در حال حاضر نیز سه ماه گذشته هیچ قراردادی نداشتیم.
وی با اشاره به سرگردانی کارگران این شرکت در مقابل استانداری گفت: هنوز سرگردانیم و از استاندار زنجان نیز این درخواست و انتظار را داریم به مشکلات ما رسیدگی کند.
یکی دیگر از کارگران با اشاره به خصوصی سازی این کارخانه ابراز کرد: بعد از خصوصی سازی این کارخانه در حدود دو سال گذشته اتفاق افتاد اخراج کارگران آغاز شد.
وی ابراز کرد: اخراج کارگران ادامه یافت تا اینکه امروز از نزدیک به 600 کارگران حدود 35 کارگر در کارخانه مشغول بکار است.
به گزارش امروز ایسنا درهمین رابطه، ظهر امروز 200 کارگر بیکار شده حاصل از خصوصیسازی غیراصولی روغننباتی جهان مقابل استانداری تجمع کردند تا شاید فریادهایشان به گوش مسئولی رسیده و کاری برای آنها که روزهای پایانی سال بیکار شدهاند، بکنند.
یکی از کارگران کارخانه روغن نباتی جهان با اشاره به اینکه در سه سال گذشته که این کارخانه به بخش خصوصی واگذار شده، شرایط نامطلوبی برای کارگران رقم زده است، گفت: در یک سال گذشته کارگران بدون بیمه در این کارخانه مشغول بهکار بودند چون که هیچ امیدی برای خارج از این کارخانه نداشتیم و مجبور بودیم با این شرایط سخت کار کنیم.
وی تصریح کرد: در حال حاضر مسئولان کارخانه بنا بهدلایل واهی اقدام به اخراج همه کارگران کردهاند و در شرایط فعلی دستمان نیز به جایی بند نیست، چون نه بیمه داشتیم و نه حقوقی در چند ماه گذشته دریافت کردهایم. متاسفانه تاکنون نیز مسئولی جواب قانعکننده به ما نداده است.
یک کارگر دیگر که از شرایط بهوجود آمده بهشدت ناراحت بود، اظهار کرد: در روزهای پایانی سال همه خود را برای عید آماده میکنند ولی ما کاسه چهکنم را به دست گرفته و دنبال مسئولان میدویم تا شاید گرهای از مشکلاتمان باز شود.
براساس این گزارش،ظهر امروز این تجمع در شرایطی برگزار شد که مسئولان استان در جلسه تنظیم بازار برای شب عید جلسه داشتند تا مردم در این روزها شرایط خوبی برای خرید داشته باشند، در حالی که بیرون از این جلسه تعدادی از کارگران بیکار روزهای خوبی را پیش روی خود نمیبینند.
درهمین رابطه:
تجمع اعتراضی کارگران کارخانه روغن نباتی جهان نسبت به اخراج از کار وعدم پرداخت ماه ها حقوق مقابل استانداری زنجان!
200کارگر این کارخانه اخراج شدند!
امروز10بهمن،جمعی از کارگران کارخانه روغن نباتی جهان دراعتراض به اخراج از کار وعدم پرداخت ماه ها حقوق دست به تجمع مقابل استانداری زنجان زدند.
به گزارش منابع خبری محلی، کارگران کارخانه روغن نباتی جهان ،امروز مقابل استانداری زنجان تجمع کردند. این تجمع اعتراضآمیز به دلیل عدم پرداخت حقوق و اخراج کارگران بود که به گفته برخی کارگران این مجموعه، حقوق آنها بعد از 11 ماه پرداخت نشده و هنوز برخی از آنها بلاتکلیف هستند.
یکی از کارگران این کارخانه درباره علت تجمع کارگران گفت: افرادی که امروز مقابل استانداری حضور داشتند به نمایندگی از طرف تمام کارگران کارخانه بوده و در این مکان تجمع کردهاند تا پیگیر مطالبات خود از مسئولان باشند.
تسنیم امروز درهمین رابطه نوشت،کابوس بیکاری کارگران کارخانه روغن نباتی جهان به تحقق پیوست و ۲۰۰ کارگر این شرکت بیکار شدند.
پس لرزههای بیکاری و رکود کابوس فروریختن شرکت روغن نباتی جهان را به واقعیت تبدیل کرده و 200 نفر از این کارگران این کارخانه بیکار شدند.
کارخانه روغن نباتی جهان در کیلومتر 16 بزرگراه زنجان – قزوین قرار گرفته و با بیش از 50 سال فعالیت از بزرگترین و قدیمیترین کارخانجات تولید روغن در ایران است که انواع روغنهای نباتی از جمله روغنهای مایع و قنادی و کره گیاهی را تولید میکند.
از زمان واگذاری شرکت روغن نباتی جهان به بخش خصوصی از سه سال پیش به بهانههای مختلف این کارخانه در آستانه تعطیلی قرار گرفته و نیروهای آن تعدیل شدند و این بار نوبت به 200 کارگر رسیده تا شکایت نانآوران خانوادهها را به مقابل استانداری زنجان ببرند.
کارگران بیکار شده امروز مانند روزهای تلخ دی ماه و فرودین ماه سال گذشته برای اعتراض مقابل استانداری زنجان جمع شدند تا مشکلات خود را به گوش مسئولان برسانند.
هر بار مسائلی مانند کمبود مواد اولیه، نبود بازار فروش محصولات تولیدی و مشکلات بهداشتی یا مواردی از این دست به عنوان دلایل بیکاری کارگران عنوان شده است و مسئولان مسکنهای کوتاه مدت را برای آن تزریق کردند اما دریغ از اینکه با از بین رفتن اثر مسکنها درد بیکاری نانآوران خانهها دوباره عود میکند.
یکی از کارگران معترض که چهره ناآرامی داشت و نگران تأمین زندگی خود پس از بیکاری بود، میگوید: چرا باید کارخانهای که روزانه ظرفیت تولید 400 تن محصول را داشت روز به روز کوچکتر شود و به یک کارگاه تبدیل شود؟
کارگر اخراج شده که بیکار شدن برایش قابل قبول نبود ادامه میدهد: مدیر عامل شرکت بدون بهانه مدام کارگران را اخراج میکند و ما امروز اینجا جمع شدیم تا مسئولان فکری به حالمان کنند “ما فقط کارخانه میخواهیم”.
یک ماه گذشته نیز 90 نفر از کارگران این کارخانه اخراج شده بودند که با پادرمیانی مسئولانی همچون فرماندار زنجان دوباره به شرکت بازگشتند اما گویا پایههای این کار سستتر از آن است که بتواند کارگران را یک ماه در آن حفظ کند و این بار با بیش از 100 کارگر دیگر باید تلخی طعم اخراج را بچشند.
یکی دیگر از کارگران خود را کنار همدردش میرساند و گله خود را این چنین عنوان میکند: “مدیرعامل کارخانه نه حقوق میدهد، نه تسویه حساب میکند، نه تعیین تکلیف میکند، الان 11 ماه است که حقوق نگرفتم و حق و حقوق افراد را پس از هشت ماه آن هم بعد از شکایت میدهد.”
کارگر دیگری بلند فریاد میزند: “دفعه قبل که کارگران را اخراج کردند صورتجلسهای با حضور نمایندگان اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تأمین اجتماعی، فرماندار، دستگاههای قضایی و سایر مسئولان برای حفظ حق و حقوق کارگران تنظیم شده چرا هیچ کس به تعهدات خود عمل نمیکند؟”
کارگران معترض خواستار بیمه و حقوق عقب افتاده خود هستند و عدم تنظیم قرارداد و خودداری مسئولان شرکت روغن نباتی جهان برای تعیین تکلیف آنها را از مشکلات اصلی خود میدانند.
به گفته کارگران این شرکت بالای 500 نفر نیرو داشت اما تعداد نیروهای آن به 25 تا 35 نفر آن هم فقط در حد نگهبان برای شرکت باقی ماندند.
یکی دیگر از کارگران با اشاره به اینکه سه ماه حقوق نگرفته میگوید: “اگر کارگری به بانک بدهکار باشد پدرش را در میآورند تا بدهیاش را پرداخت کند اما یک سال است کارگران این شرکت بیمه نشدند پس بازرسان بیمه تأمین اجتماعی کجا هستند؟”
200 کارگر بیکار شده روغن نباتی جهان نگران شب عیدی هستند که به جای خریدهای نوروزی باید شرمندگی را سر سفرههای نوروز ببرند.
تجمع کارکنان بیکارشده موسسه مالی ثامن الحجج سراسرکشور مقابل بانک مرکزی!
امروز (11بهمن ماه)،جمعی از کارکنان موسسه مالی اعتباری ثامن الحجج سراسرکشور درادامه اعتراضاتشان نسبت به بیکاری وبرای بازگشت بکاربا سفر به تهران در مقابل ساختمان بانک مرکزی تجمع کردند.
تجمعکنندگان که به نمایندگی از جمعیت 2700 نفری کارکنان این موسسه مالی اعتباری عازم تهران شده وهم اکنون مقابل ساختمان بانک مرکزی تجمع کرده اند در ادامه میگویند تا زمان قطعی نشدن نتیجه در تهران میمانیم و به شهرهایمان بازنمیگردیم.
به گزارش11بهمن ایلنا،کارکنان حاضر در تجمع امروز که تعدادشان 100نفر گزارش شده، واز نقاط مختلف کشور برای پی گیری وضعیت اشتغال خود عازم تهران شده اند گفتند: هرکدام از ما در موسسه ثامن الحج بین 4 تا12 سال سابقه کار داریم که با مختل شدن فعالیت این موسسه مالی، از دی ماه سال گذشته با مشکل امرار معاش روبرو شدهایم.
آنها با یادآوری اینکه در مجموع شمار آنها نزدیک به 2700 نفر میشود که تا پیش از این اتفاق در 470 شعبه موسسه ثامن الحجج در سراسرکشور مشغول کار بودند، افزودند: بانک مرکزی با همراهی شورای عالی پول اعتبار و قوه قضائیه قبل از آنکه دستور انحلال این موسسه را صادر کنند باید به وضعیت شغلی کارکنان ثامن الححج سر وسامان می دادند.
این تجمع کنندگان در ادامه افزودند : بعد از واگذاری مسئولیت سرپرستی حسابهای مشتریان این موسسه به بانک پارسیان قرار بود همین بانک نیز در مورد وضعیت شغلی کارکنان موسسه ثامنالحجج تصمیم گیری کند و در همین رابطه حتی مسئولان بانک مذکور در یک نوبت از 1500 نفر از کارکنان ثامن الحجج آزمون استخدامی اخذ کردند که هنوز نتیجه آن مشخص نشده است.
به گفته آنها امروز برای دومین بار است که برای پی گیری مطالبات خود به تهران آمده ایم ،در تجمع روز نخست که در تاریخ 13 دی ماه مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی انجام شد از طرف هیات رئیسه مجلس و فراکسیون کارگری نامه ای به بانک مرکزی نوشته شد که تا امروز نتیجه ای در بر نداشته است.
کارکنان موسسه ثامن الحجج در ادامه میگویند برهمین اساس برای دومین بار اجتماعات اعتراضی خود را که از مدتها قبل از شهر ها وشهرستانهای مختلف آغاز شده است در تهران منسجم کرده ایم .
اخبارمرتبط:
ادامه تجمعات اعتراضی کارکنان بیکارشده موسسه مالی ثامن الحجج درسراسرکشور،امروزدراستان های گیلان وآذربایجان غربی!
اعتراضات 3هزار کارگر مجتمع نیشکر هفت تپه یک هفته راپشت سرگذاشت!
اعتراض3هزارکارگر مجتمع نیشکر هفت تپه نسبت به عدم پرداخت مطالباتشان که از روز چهارشنبه (ششم بهمن ماه)آغازشده است تا امروز دوشنبه (11بهمن ماه ) ادامه یافته است.
به گزارش11بهمن ایلنا،این کارگران که تعداد آنها تا 3 هزار نفر برآورد شده است، میگویند: در بخشهای مختلف صنعتی وکشاورزی مجتمع نیشکر هفتتپه مشغول کارند و از روز چهارشنبه (ششم بهمن ماه) اعتراض صنفی خود را نسبت به تاخیر در پرداخت شدن مطالبات مزدی خود از سر گرفتهاند که تا امروز دوشنبه (11بهمن ماه ) ادامه یافته است.
به گفته یک کارگراین مجتمع از قرار معلوم بعد از تجمع روز گذشته (یکشنبه 10 بهمن ماه) کارگران کارفرما بر اساس صورت جلسه ای که در روز های اخیر تنطیم کرده بود یک ماه از معوقات مزدی کارگران بخش صنعتی و گروهی از کارگران بخش کشاورزی را پرداخت کرد که در نتیجه آن کارگران خشمگین شده و با همراهی کارگرانی که پرداخت مطالبان مزدی شان همچنان با بیتوجهای کارفرما روبرو شده است اعتراض صنفی امروز را تشدید کرده اند.
به گفته وی تشدید اعتراضات کارگری در حالی ادامه دارد که طی چند روزی که اجتماع کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه از سر گرفته شده هیچ مقام دولتی پی گیری مطالباتمان نبوده است.
این کارگر معترض مجتمع نی شکر هفت تپه در ادامه سخنان خود با بیان اینکه کارگران در اجتماع امروز خود همچنین خواستار تغییر برخی عوامل مدیریت خصوصی کارخانه هستند، افزود: اگر دستکم پاداش وبهربرداری سالهای 94 و 95 به همراه حقوق کامل آذر ماه آنها پرداخت شود، دلیلی برای استمرار این اعتراض وجود ندارد.
در عین حال بیش از 250 نفر از کارگران بازنشسته این مجتمع که هنوز نتوانستهاند مطالبات بازنشستگی خود را از کارفرما دریافت کنند در این اجتماع چند روزه همکاران خود را همراهی می کنند.
همچنین پرداخت نشدن حق بیمه دوران بیکاری کارگران نیبر که در فاصله سالهای 68 تا 92 مشغول کار بودهاند از دیگر خواسته های این گروه از کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه است.
آنان در خاتمه تصریح کردند ؛ پایان هفته جاری کارفرما باید حدود 12 میلیارد تومان برای فاصله بیمه دوران بیکاری کارگران نی بر و8 میلیارد تومان بابت سنوات کارگران بازنشسته پرداخت کند.
درهمین رابطه:
*آغاز دور جدید اعتراضات کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه بدنبال توخالی در آمدن وعده کارفرما!
امروز10بهمن، کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه بدنبال توخالی در آمدن وعده کارفرما اعتراضاتشان را از سرگرفتند.
به گزارش10بهمن ایلنا،یکی از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه با اعلام این خبر گفت: دلیل تشدید امروزاعتراضات کارگران این مجتمع عملی نشدن وعده کارفرمای بخش خصوصی کارخانه در پرداخت مطالباتشان است.
به گفته وی در آخرین اعتراض کارگران که در روز چهارشنبه هفته گذشته(6بهمن ماه) انجام شد کارفرما وعده پرداخت حداقل یک ماه از مطالبات کارگران را برای روز شنبه (9 بهمن ) وحداکثر امروز یکشنبه ( 10 بهمن ماه) داده بود اما از آنجایی این وعده محقق نشد کارگران معترض امروز اجتماع اعتراضی خود را در محوطه کارخانه از سرگرفتند.
به گفته این کارگر از قرار معلوم در این مدت چند روزه مدیریت کارخانه برای پرداخت بدهی های معوقه خود با کارگران جلسهای برگزار کرده است و که نتیجه آن در قالب صورت جلسهای نهایی شده است.
گفته می شود براساس این صورت جلسه، کارفرمای نیشکر هفتتپه تصمیم گرفته است که حقوق آذر ماه کارگران را بزودی بپردازد.