رئیس فراکسیون کارگری شورای شهر تهران گفت: برخورد خشونتآمیز با کارگرانی که پیگیر مسائل صنفی خود هستند؛ محکوم است. رانندگان شرکت واحد، دو روز پیش تجمعی برگزار کردند که در این تجمع، مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
به گزارش ایلنا، محسن سرخو در تذکر پیش از دستور امروز خود در جلسه شورای شهر تهران گفت: با کمال تاسف باخبر شدیم؛ در روز یکشنبه که ما در شورای شهر حضور داشتیم؛ تعدادی از کارگران و بازنشستگان شرکت واحد که برای مسائل مرتبط با تعاونی مسکن خود مقابل شهرداری تجمع کرده بودند با خشونت مواجه شده و تعدادی از آنان در مقابل خانواده مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
وی ادامه داد: این قابل پذیرش نیست کارگرانی که درخواست احقاق حقوق خود در مسائل صنفی و تعاونی مسکن را دارند به جای اینکه طرف مذاکره قرار بگیرند و به نامههای شورای اسلامی کارگران شرکت واحد پاسخ داده شود؛ مورد ضرب و شتم قرار بگیرند.
وی ادامه داد: به عنوان مسئول فراکسیون کارگری از این افراد و خانواده آنها عذرخواهی میکنیم زیرا ما در صحن شورا حضور داشتیم، اما متوجه این موضوع نشدیم. این وظیفه ما بود که از برخورد خشونتآمیز با آنها ممانعت کنیم.
رئیس کمیته حمل و نقل شورای شهر با تاکید بر اینکه شهرداری در خصوص تعاونی مسکن کارهای خوبی انجام داده است و شهردار در این زمینه توضیحاتی ارائه دادند، گفت: در حال حاضر 500 نفر از اعضای تعاونی مسکن شرکت واحد باقی مانده و نتوانستند از تمهیدات این تعاونی استفاده کنند و به مبلغ وام آنها افزوده شده است.
عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: ما با این افراد جلسهای میگذاریم اما اینکه با کارگران به خاطر پیگیری مسائل صنفی با ضرب و شتم برخورد کنند مانند آنچه که چندی پیش در تبریز اتفاق افتاد و کارگران معدن شلاق خوردند؛ محکوم است.
وی از شهرداری خواست در این زمینه عکسالعمل نشان داده و با ضاربان برخورد شود.
گفتنی است روز یکشنبه (چهاردهم آذر)، کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران به خاطر پیگیری وضعیت مسکن خود مقابل شهرداری تجمع کردند. که مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.
صفحات تلگرام سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، و اتحادیه آزاد کارگران ایران، گزارش کردهاند که در پی تجمع کارگران، تعدادی از آنان مورد ضرب و شتم ماموران نیروی انتظامی و پلیس امنیت قرار گرفتند.
کارگران شرکت واحد میگویند: سالهاست منتظر تحویل مسکن هستیم و رایزنیها و نامهنگاریهای ما به نتیجه نرسیده است. این کارگران از شهرداری تهران میخواهند که به مطالبات آنها در زمینه مسکن رسیدگی کند.
بر این اساس کارگران شرکتکننده در تجمع، شعارهایی در انتقاد از شهردار تهران، و با خواست رسیدگی به وضعیت مسکن خود سر دادهاند.
در این گزارشها، از وحید فریدونی، حسن سعیدی، رسول طالب مقدم، عطا باباخانی، محمد سامی، مجید شکریان، علی رضا توسلی، امیر تاخیری، محمدعلی اصلاغی، امیرعباس حسینی، ناصرمحرم زاده و ایرج فدایی، کارگران شرکت واحد اتوبوس رانی تهران و حومه، نام برده شده که زخمی و یا بازداشت شدند.
به گفته این دو تشکل کارگری، بازداشتشدگان به مقر پلیس امنیت میدان ارگ منتقل شدند.
یکی از فعالان کارگری در تهران نیز به رادیو فردا گفت که در این تجمع «دست کم ۱۷ تن از کارگران بازداشت شدند».
او افزود: «به بازداشتشدگان گفته شد که اغتشاشگر هستند و امنیت ملی را به خطر انداختهاند ولی بازداشتشدگان این اتهامها را نپذیرفتهاند».
بر اساس این گزارش، بازداشتشدگان پس از چند ساعت و بدون تشکیل پرونده آزاد شدند.
در این میان، به گفته اتحادیه آزاد کارگران ایران، به دلیل زخمهای واردشده به سه تن از بازداشتشدگان به نامهای حسن سعیدی، ایرج فدایی و ناصر محرمزاده، پلیس امنیت در میدان ارگ حاضر به تحویل گرفتن آنها نشد و این سه عضو سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه به بیمارستان منتقل شدند.
به نوشته صفحه تلگرامی سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، آقای محرمزاده پیش از بازداشت، به دلیل اصابت باتوم به سرش، بیهوش شده بود.
این سندیکا خبر داد که این سه کارگر پس از مداوا در بیمارستان سینای تهران به جمع همکاران خود پیوستند.
پیش از این نیز گزارش هایی در مورد برخوردهای امنیتی و قضایی با فعالان کارگری و نیز کارگرانی که در تجمعهای صنفی شرکت میکنند، منتشر شده است. گرچه به طور معمول، مقامهای جمهوری اسلامی ایران در قبال این گزارشها و اخبار سکوت اختیار کردهاند.