اخباروگزارشات کارگری23آذر1395 لایحه اصلاح قانون کار احمدی نژاد – روحانی نه!

اخباروگزارشات کارگری23آذر1395
لایحه اصلاح قانون کار احمدی نژاد – روحانی نه!
تغییرقانون کار بنفع کارگران آری!
- تجمع کارگران مجتمع پتروشیمی مارون برای افزایش دستمزد!
- تجمع اعتراضی کارگران کارخانه پلی اکریل خواهان و شرکت 'دی ام تی' ( وابسته به پلی اکریل)نسبت به بلاتکلیفی معیشتی وشغلی!
- تجمع دوباره بازنشستگان صنعت فولاد مقابل مجلس
- گزارش دریافتی از وضعیت شرکت صلب مانی سنندج
- وضعیت دردناک کارگران کارخانه فرش پارس!
- عدم پرداخت ماه ها حقوق 600 کارگر میراث فرهنگی!

- عدم پرداخت 3ماه حقوق کارگران کارخانه لبنی پالود پارسیان نیشابور!
- عدم پرداخت4ماه حقوق کارگران شرکتی شهرداری هشترود!
- بی‌نتیجه ماندن اقدامات کارگروه‌های وزارت بهداشت در حل مشکلات پرستاری!
- چرا از کتک خوردن کارگران شرکت واحد جلوگیری نشد؟
- افزایش ۶۹درصدی اعتراضات اجتماعی، کارگری و صنفی طی سه سال اخیر!
- آشنایی با تشکل های کارگری در کشورهای اروپایی
- اهالی شهرستان گرمسیری مهران:تا تعرفه برق ما گرمسیری نشود پول برق نمی دهیم!
- تجمع اعتراض‌آمیز باغداران مینابی به‌علت کمبود آب مقابل دفتر نماینده مجلس این شهرستان!
- جان باختن 3 کارگرجوان درکرمانشاه براثر استنشاق گاز منوکسید کربن!

- مصدومیت 11کارگر کارخانه نخ ریسی آمل درحادثه آتش سوزی!

-3کارگردانشگاه علوم پزشکی ایران براثرسقوط از بالای جرثقیل راهی بیمارستان شدند!

تجمع کارگران مجتمع پتروشیمی مارون برای افزایش دستمزد!

صبح امروز (سه شنبه 23 آذر ماه)، بیش از 400 کارگرمجتمع پتروشیمی مارون ،برای اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و افزایش دستمزد ماهانه دست به تجمع مقابل دفتر مدیریت این کارخانه زدند.

به گزارش23آذر ایلنا، این کارگران گفتند: در مجموع حدود دو هزار و 500کارگر هستیم که به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در این واحد تولیدی انتقاد داریم.

به گفته آنها یکسان‌سازی حقوق تا به حال در مجتمع پتروشیمی مارون اعمال نشده است و این مسئله باعث شده است تا افزایش دستمزد کارگرانی که سالهاست در این واحد صنعتی به کارهای سخت مشغولند، متناسب با سوابق کاری آنها نباشد.

آنها گفتند: پیش از این تجمع دیگری در اعتراض به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل در محوطه مجتمع انجام داده‌ایم که در نتیجه آن مدیریت وعده رسیدگی به مشکلات را داد اما این وعده تابه امروز عملی نشده است.

به گفته آنان در نتیجه اجرای طرح طبقه بندی مشاغل کنونی درآمد نزدیک به دو هزار کارگر قرار دادی و500 کارگر رسمی شاغل در این واحد صنعتی در حد و اندازه حداقل‌های قانونی باقی مانده است.

کارگران پتروشیمی مارون با بیان اینکه یکی دیگر از موارد مورد اعتراض کارگران پتروشیمی مارون استمرار جذب نیروی کار غیر بومی در این واحد است در خاتمه افزودند؛ این در حالیست که یکی از اهداف تاسیس این واحد صنعتی اشتغال جوانان بیکار وجویای کار منطقه بوده که تا کنون به آن بی توجه ای شده است.

تجمع اعتراضی کارگران کارخانه پلی اکریل خواهان و شرکت 'دی ام تی' ( وابسته به پلی اکریل)نسبت به بلاتکلیفی معیشتی وشغلی!

صبح روز سه شنبه 23آذر،بیش از 400نفر ازکارگران کارخانه پلی اکریل و شرکت 'دی ام تی' ( وابسته به پلی اکریل) اصفهان برای چندمین بار در سال جاری دراعتراض نسبت به بلاتکلیفی معیشتی وشغلی دست به تجمع مقابل استانداری اصفهان زدند.

به گزارش23آذر ایرنا، این کارگران صبح امروز با حضور مقابل استانداری اصفهان اعلام کردند که حقوق آنها از خرداد امسال تا کنون پرداخت نشده است و خواهان رسیدگی مسئولان استان به این موضوع شدند.

یکی از این کارگران گفت: پرداخت نشدن حقوق، مشکل های زیاد معیشتی، اقتصادی و اجتماعی برای ما و خانواده هایمان ایجاد کرده است، بسیاری از ما به بانک ها بدهی داریم و پولی برای تامین حداقل های زندگی و برای همسر و فرزندانمان نداریم.

وی که خواهان اعلام نشدن نام خود در خبر بود، افزود: هفته گذشته اعضای هیات اجرایی کارخانه به کارگران وعده دادند که حقوق یک ماه آنها را به زودی پرداخت می کنند اما با گذشت یک هفته، هنوز این وعده اجرایی نشده است.

وی ادامه داد: امروز اعضای هیات اجرایی پلی اکریل در جمع کارگران حضور یافتند و اعلام کردند که پولی که مقرر بوده به آنها پرداخت شود، هنوز وصول نشده است.

این کارگر پلی اکریل با تاکید بر اینکه ما در وضعیت بلاتکلیفی و نداشتن امنیت شغلی بسر می بریم، خواهان رسیدگی فوری مسئولان به وضعیت این کارخانه و رفع مشکل های آن شد.

کارگران پلی اکریل، سه شنبه هفته گذشته (16 آذر) نیز با حضور در مقابل کارخانه پلی اکریل و جاده مبارکه - اصفهان خواهان پرداخت حقوق معوقه خود شدند که بدنبال آن تعدادی از اعضای هیات اجرایی جدید کارخانه در جمع کارگران حضور یافتند و در باره پرداخت حقوق معوقه آنها قول مساعد دادند.

حکم هیات اجرائی جدید پلی اکریل اواخر شهریور امسال با امضای وزیر صنعت معدن و تجارت و توسط استاندار اصفهان به چهار تن اعطا شد.

شرکت پلی اکریل ایران(اصفهان)با سابقه 40 ساله دارای 2 هزار نفر اشتغال مستقیم و چندین هزار نفر اشتغال غیرمستقیم است.

اکنون برخی از خطوط تولید کارخانه پلی اکریل متوقف است و این کارخانه با ظرفیت کمتر از ظرفیت واقعی خود کار می کند.

این شرکت سال53 بصورت مشارکت بین بخش خصوصی و تعدادی از بانک های تخصصی ایرانی و شرکت ' دوپان دونمورس ' آمریکا تاسیس شد و در سال 57 به بهره برداری رسید.

مهمترین تولیدات شرکت پلی اکریل ایران، الیاف اکریلیک، نخ و الیاف پلی استر است و تولیدات آن به عنوان مواد اولیه در شرکت های نساجی و تولید فرش مورد استفاده قرار می گیرد.

این شرکت در کیلومتر 45 جاده اصفهان به مبارکه واقع است.

ایلنا درگزارش امروزش درهمین رابطه تعداد کارگران شرکت کننده دراین تجمع اعتراضی رابیش از400نفر اعلام کرد.

درهمین رابطه:

جلوگیری از تجمع کارگران خشمگین کارخانه پلی اکریل مقابل استانداری اصفهان در میانه راه!

امروز16آذر،حدود پانصد نفر از کارگران شرکت پلی‌اکریل اصفهان که مقابل درب کارخانه تجمع کرده بودند به قصد برگزاری تجمع در مقابل استانداری پیاده به سمت شهر حرکت کردند که از قرار معلوم، در میانه راه از ادامه پیاده‌روی آنها جلوگیری شد.

به گزارش16آذرایلنا، از ساعت 8 صبح امروز (شانزدهم آذر) حدود پانصد نفر از کارگران شرکت پلی‌اکریل اصفهان مقابل درب کارخانه تجمع کردند.

این کارگران که در شش ماه گذشته، دستمزد خود را نگرفته‌اند و استقرار هیات اجرایی دولت در سه ماه گذشته نیز نتوانسته مشکلات آنها را حل کند، به قصد برگزاری تجمع پیاده از مقابل درب کارخانه به سمت شهر اصفهان حرکت کردند تا تجمع خود را به مقابل استانداری اصفهان بکشانند.

از قرار معلوم، در میانه راه ، مقابل شهرک صنعتی مبارکه، کارگران را متوقف کردند و اجازه حرکت بیشتر به آنها ندادند.

پس از آن، مدیرعامل شرکت پلی‌اکریل در جمع کارگران معترض حاضر شد و به آنها وعده دادکه در روزهای آتی از محل تخصیص اعتبار توسط دولت، یک ماه از معوقات آنها را پرداخت می‌کند.

کارگران که نتوانسته اند به اصفهان برسند و اکنون در حال بازگشت به کارخانه هستند؛ می گویند: به این وعده‌ها امیدی نیست چرا که ماه‌هاست گوشمان از این وعده‌ها پر شده است.

کارگران کارخانه پلی‌اکریل می گویند: هیات اجرایی مستقر در پلی اکریل به وعده های خود عمل نکردند و برخلاف قول‌های داده شده، پانزدهم آذر هیچ بخشی از مطالبات کارگران پرداخت نشد.

این هیات اجرایی که از چند ماه پیش به منظور رفع مشکلات پلی اکریل توسط دولت منصوب و در کارخانه مستقر شد، وعده داده بود که کاستی ها را برطرف و از پانزدهم این ماه شروع به پرداخت مطالبات مزدی کارگران می کند.

اما حالا کارگران پلی اکریل که شش ماه مطالبات مزدی پرداخت نشده دارند، با بیان این که به نظر می رسد دولت از راه اندازی شرکت پلی اکریل قاصر است؛ می‌گویند: بعد از گذشت چند سال از بحران بوجود امده در شرکت پلی اکریل ایران تازه چند ماهی است که بنظر میرسید مسئولان دولتی از خواب غفلت بیدار شده اند، اما حالا بعد از گذشت سه ماه از روی کار آمدن هیات منصوب دولت، کم کم مشخص می‌شود که این تمهید دیرهنگام نیز قرار نیست مشکلات این قطب نساجی کشور را برطرف کند.

براساس گفته های کارگران، هیات اجرایی از شنبه هفته جاری دیگر در شرکت حضور ندارد و در حال حاضر، کسی پاسخگوی کارگران نیست و مشخص نیست که چه زمان قرار است مطالبات مزدی آنها پرداخت شود.

این کارگران می گویند: براساس ادعای هیات اجرایی، وعده کمک ناچیز دولت به پلی‌اکریل محقق نشده و تنها بخشی از آن مبلغ پرداخت شده است؛ وعده راه اندازی کارخانه نیز توخالی از آب درآمده‌است.

این کارگران با بیان این که از مطالبات خود کوتاه نمی آیند می‌گویند: از همه مجاری قانونی، مطالبات برحق خود شامل پرداخت معوقات و احیای پلی اکریل را دنبال می کنیم.

تجمع دوباره بازنشستگان صنعت فولاد مقابل مجلس

امروز سه شنبه(23 آذر)،جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد مقابل مجلس تجمع کردند.

به گزارش 23آذرخبرگزاری مجلس، خواسته اصلی تجمع کنندگان رسیدگی به وضعیت معوقات و همچنین پیوستن صندوق بازنشستگی فولاد به صندوق بازنشستگی کل کشور است.

بازنشستگان صنعت فولاد تقاضا دارند که صندوق بازنشستگی فولاد از حالت خودگردانی خارج شده و به صندوق بازنشستگی کل کشور ملحق شود.

درهمین رابطه:

*تجمع اعتراضی بازنشستگان صنعت فولاد وذوب آهن مقابل مجلس!

صبح امروز21آذر،جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد وذوب مقابل مجلس تجمع اعتراضی برپا کردند.

به گزارش 21آذرخبرگزاری مجلس، تجمع‌کنندگان خواستار لغو خودگردانی صندوق فولاد، انتقال صندوق بازنشستگی کشوری با تطبیق آیین نامه معتبر فولاد، مکلف نمودن دولت به اجرای تعهدات و پرداخت مطالبات قانونی بازنشستگان فولاد مطابق آیین نامه معتبر فولاد، پرداخت به موقع حقوق و هزینه های درمانی بازنشسته فولاد از بودجه های سنواتی شدند.

بازنشستگان فولاد یادآور شدند؛ با تصویب بند 9 بودجه سال 91 صندوق بازنشستگی فولاد از وزارت صنعت، معدن و تجارت جدا شده است که این امر موجب سرگردانی بازنشستگان شد.

*عدم پرداخت حقوق آبان ماه 96هزار بازنشسته صنعت فولاد!

خبرکوتاه:پرداخت حقوق 96هزار بازنشسته صنعت فولاد علیرغم وعده و وعیدها بازهم بتاخیر افتاد.

بنابه گزارشات منتشره، تا به امروز20آذرماه، حقوق آبان ماه96هزار بازنشسته صنعت فولاد پرداخت نشده است وظاهرا قراراست تا دو روز آینده پرداخت می شود.

گزارش دریافتی از وضعیت شرکت صلب مانی سنندج

شرکت صلب مانی واقع در سنندج، شهرک صنعتی شماره یک خیابان تعاون، دارای 28 نفر کارگر می باشد.

این کارگران اکثرن زن و دختر هستند و بدون بیمه و حتی بدون در نظر گرفتن قانون کار با دستمزد 350000تا500000 تومان از ساعات 8 صبح تا 7بعدازظهر کار می کنند. این در حالی است که این کارگران فاقد سرویس ایاب و ذهاب می باشند.

کارگران می گویند طبق ماده 152قانون کار کارگرانی که از محل کار دور هستند، شرکت موظف است که وسیله رفت و آمد را دراختیار کارگران قرار دهد و هم چنین شرکت باید در روز یک وعده غذای گرم به کارگران بدهد.

این وضعیت اسفناک موجب نارضایتی کارگران شده، اما کارگران به دلیل ضعف مالی و نیز ترس از بیکاری، توانایی برخورد یا اعتراض علنی به کارفرما را ندارند.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری - 95/9/21

وضعیت دردناک کارگران کارخانه فرش پارس!

اخراج200کارگردرسال گذشته وعدم پرداخت6ماه حقوق280کارگرشاغل!

یکی از کارگران کارخانه فرش پارس گفت: با فرا رسیدن فصل سرما 3 ماه است از شرکت درخواست یک میلیون و 900 هزار تومان کرده‌ام تا برای خانه‌ام لوازم گرمایشی بخرم اما هنوز به درخواست من پاسخی داده نشده است. قسط وام مسکنم 10 ماه عقب افتاده و مخارج خانه به قدری فشار آورده که اداره زندگی از دستم خارج شده است.

از سوی دیگر، یکی از مسئولان شرکت با تأیید وضعیت نامناسب کارگران این واحد گفت: کارگران شرکت فرش پارس در وضعیت بسیار بدی به سر می‌برند و حتی برای خرید نان شب هم مشکل دارند. کارگران شرکت همین حقوق 800 هزار تومانی که در برابر تورم موجود، بسیار ناچیز است را دریافت نمی‌کنند و همین موضوع وضعیت زندگی آن‌ها را در وضع بغرنجی قرار داده است. کارگران شرکت شرمنده خانواده‌های خود هستند و توان برآورده کردن کمترین نیاز خانواده را ندارند.

مشکلات تمدید دفترچه‌های درمانی

این مسئول شرکت که نخواست نامی از او برده شود، افزود: مشکلات مالی کارگران شرکت تا حدی است که برخی از کارگران وعده غذایی خود را کاهش داده‌اند که این موضوع سبب ضعف جسمانی مشهود آنان شده است. برخی دیگر از کارگران هم بیمار هستند و نمی‌توانند از پس مخارج درمانی خود برآیند و با وجودی که گفته می‌شود حق بیمه کارگران پرداخت می‌شود، اما تمدید دفترچه‌های بیمه آنان با مشکلاتی مواجه است. وی بیان کرد: کارگران شرکت هر یک چند فرزند دارند و با این حقوق ناچیز و معوقه 8 ماهه توان امرار معاش ندارند. بیشتر آن‌ها اجاره‌نشین هستند و علاوه بر تهیه خوراک و پوشاک در هزینه‌های تحصیلی فرزندان درمانده‌اند. کدام یک از مسئولان می‌تواند با این شرایط از پس گذراندن زندگی برآید؟

به گزارش منابع خبری محلی،قصه پر غصه کارگران کارخانه فرش پارس قصه جدیدی نیست و اخبار گلایه کارگران از گوشه و کنار استان شنیده می‌شود. اما مسائل این شرکت کمی متفاوت از دیگر تولیدکنندگان استان است. فعالیت این شرکت با پتانسیل بالایی که دارد می‌تواند ضمن کمک شایان به ظرفیت تولید استان بیش از هزار فرصت شغلی را برای کارگران استان فراهم کند. اما شرایط این روزهای کارگران فرش پارس حکایت از آن دارد که نتیجه نهایی این توان بالقوه کمتر از میزان واقعی آن است. با وجودی که محصولات شرکت خوب به فروش می‌رسد، فرسودگی ماشین‌آلات و نبود نقدینگی چرخ‌های این صنعت عظیم را مختل کرده و توان حرکت و حیات را از آن گرفته است. شرکت فرش پارس در سال گذشته 200 نفر تعدیل نیرو داشت و امسال نیز 280 کارگر باقی‌مانده آن 8 ماه حقوق معوق دارند و این موضوع طبیعتا بر زندگی این افراد سایه انداخته و از تأمین نیازهای روزانه زندگی بازمانده‌اند. در همین راستا مشکلات کارگران بازخوردهای منفی زیادی را برای مجموعه در برداشته است و مجموعه این مشکلات و عدم پاسخگویی به آن‌ها منجر شده است این شرکت در آستانه فروپاشی قرار گیرد؛ بنابراین به نظر می‌رسد یکی از اولویت‌های موجود برای رفع موانع این واحد صنعتی نوسازی ماشین‌آلات شرکت است.

نوسازی ماشین‌آلات و اشتغال‌زایی برای هزار نفر

مسئول شرکت فرش پارس، علت نوسازی نکردن ماشین‌آلات کارخانه را نبود نقدینگی عنوان کرد و گفت: در چندین سال گذشته به علت فرسودگی و قدیمی شدن ماشین‌آلات، دستگاه قالی‌بافی و ریسندگی از کار افتاد. در حالی که همین دستگاه می‌تواند تولید شرکت را افزایش دهد و زمینه اشتغال را برای 200 کارگر فراهم کند؛ بنابراین از مهم‌ترین اولویت‌های ما، راه‌اندازی ماشین‌آلات شرکت است. چراکه هرکدام از دستگاه‌ها به‌اندازه یک واحد صنعتی قابلیت تولید و اشتغال‌زایی دارند. به طوری که اگر همه ماشین‌آلات شرکت از قبیل دستگاه‌های بافندگی، موکت‌بافی، نمدبافی، قالی‌بافی و ریسندگی فعال شود امکان اشتغال برای هزار نفر فراهم می‌شود.

این مسئول بیان کرد: شرکت در اواخر دهه 60 حدود 1400 نفر پرسنل داشت اما از اواسط دهه 70 رفته رفته تعداد کارگران آن کاهش یافت تا سال گذشته که به علت رکود اقتصادی 200 نفر از کارگران تعدیل شدند و در حال حاضر حدود 280 کارگر در شرکت مشغول به کار هستند. از این تعداد کمتر از 30 نفر رسمی و مابقی به صورت قراردادی کار می‌کنند. وی ادامه داد: کارگران شرکت حدود 8 ماه حقوق معوق دارند و هنوز عیدی سال 94 خود را هم دریافت نکرده‌اند. در این میان فقط حقوق تیرماه 95 آنان پرداخت شده است. ضمن اینکه برخی از کارگران تعدیل شده در سال گذشته هنوز سنوات خود را دریافت نکرده‌اند و بن 100 هزار تومانی سال 93 کارگران قراردادی هم پرداخت نشده است.

این مسئول شرکت فرش پارس بیان کرد: اگر مسئولان برای کمک به این واحد اراده کنند شرکت می‌تواند از فردا کار خود را شروع کند. دلیل این بی‌توجهی معلوم نیست. وی در پایان سخنانش به گفت: شرکت قابلیت‌های بالقوه‌ای دارد و با اینکه به طور مستقیم در صادرات نقشی ندارد کیسه‌های سیمان شرکت‌های سیمان‌سازی در شرکت فرش پارس تولید می‌شود و صادرات سیمان با همین کیسه‌ها به خارج از کشور صورت می‌گیرد.

عدم پرداخت ماه ها حقوق 600 کارگر میراث فرهنگی!

مدیرکل امور پایگاه‌های میراث جهانی گفت: ۶۰۰ کارگر در مجموعه‌های میراث جهانی در ۴ تا ۶ ماه اخیر حقوق دریافت نکرده‌اند.

به گزارش23آذرمهر،فرهاد عزیزی پیرو انتشار خبر عدم دریافت حقوق ۴ ماه اخیر کارگران مجموعه جهانی ارگ بم، گفت: نه تنها کارگران مجموعه ارگ جهانی بم بلکه کارگران سایر پایگاه‌های جهانی نیز حقوق خود را دریافت نکرده‌اند.

عزیزی ادامه داد: برخی از نیروهای پایگاه‌های جهانی از تیر ماه و برخی هم از مرداد ماه حقوق ندارند. ما این موارد را به سازمان مدیریت انتقال داده و اعلام کردیم که برای پرداخت حقوق یک کارگر روزمزد نقدینگی لازم است نه اسناد خزانه. آنها هم قول داده‌اند که این مشکل به زودی حل شود ولی هنوز اعتباری اختصاص نداده‌اند. سازمان مدیریت می‌گوید که مشکل ما نقدینگی است اگر پول باشد در پرداخت مشکلی نداریم.

عزیزی بیان کرد: حدود ۶۰۰ نیروی کارگر، پیمانکار و سرکارگر در پایگاه‌های میراث جهانی داریم که برخی از آن‌ها ۴ ماه و برخی دیگر به مدت ۶ ماه است که حقوقی دریافت نکرده‌اند. حداقل حقوق برای این نیروها ۸۰۰ هزار تومان و حداکثر یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان بوده است.

وی ادامه داد: حال میراث جهانی در ایران خوب نیست بخشی از تعهدات ما به سازمان یونسکو در حوزه نیروی انسانی است چطور می‌توانیم چندین ماه به نیروها حقوق ندهیم اما از آنها بخواهیم که به خوبی در این پایگاه‌ها کار کنند؟ ما در قبال این نیروها باید به یونسکو پاسخگو باشیم. چون بخشی از فعالیت‌ها مربوط به ساختار و نیروی انسانی پایگاه‌ها می‌شود.

عدم پرداخت 3ماه حقوق کارگران کارخانه لبنی پالود پارسیان نیشابور!

کارگران شاغل در کارخانه لبنی پالود پارسیان نیشابور دست کم سه ماه مزد معوقه از کارفرمای خود طلبکارند.

به گزارش23آذرایلنا،تعدادی از کارگران این واحد تولیدی با اعلام این مطلب گفتند:در کارخانه «پالود پارسیان» که در زمینه محصولات لبنی در شهرک صنعتی خیام نیشابور فعالیت دارد حدود 180 کارگر مشغول کارند که بابت سه ماه مزد معوقه از کارفرمای خود طلبکار اند.

بنا به گفته کارگران، کارفرمای کارخانه لبنی «پالود پارسیان» به دلیل آنچه گسترش بحران در صنایع لبنی و کمبود نقدینگی نامیده می‌شود، مطالبات کارگران را با تاخیر پرداخت می‌کند.

منابع خبری در این واحد تولیدی با اشاره به اینکه کارخانه پالود در زمینه فروش محصولات خودهیچ مشکلی ندارد در ادامه افزودند: در شرایطی که محصولات این کارخانه به برخی کشورهای همجوار مانند تاجیکستان، افغانستان و کردستان عراق و تعدادی از کشور‌های منطقه خلیج فارس صادر می‌شوند، تاخیر در پرداخت حقوق برای کارگران سئوال برانگیز شده است.

طبق اظهارات آنان این کارخانه با وجود بهبود وضعیت مالی کارخانه در سال جاری، شرایط مالی کارگران تغییری نکرده و مشکلات معیشتی آنان به تبع عدم دریافت حقوق روز به روز بیشتر می‌شود.

عدم پرداخت4ماه حقوق کارگران شرکتی شهرداری هشترود!

حقوق کارگران شرکتی شهرداری هشترود4ماه است که پرداخت نشده است.

به گزارش23آذر ایسنا، چهار ماه است که حقوق کارگران شرکتی شهرداری هشترود به حسابشان واریز نشده و حق بیمه آنان به صورت ناقص به اداره تامین اجتماعی واریز می‌شود. و پول لباس این کارگران پرداخت نمی شود

بی‌نتیجه ماندن اقدامات کارگروه‌های وزارت بهداشت در حل مشکلات پرستاری!

قائم مقام سازمان نظام پرستاری درخصوص رایزنی این سازمان با وزارت بهداشت برای حل مشکلات پرستاران گفت: برگزاری کارگروه های وزارت بهداشت هیچ نتیجه ای برای حل مشکلات پرستاران نداشته است.

به گزارش23آذرپانا،محمد شریفی مقدم با بیان اینکه نظام پرستاری از افرادی که قدمی برای پرستاری بر می دارند استقبال می کند، اظهارداشت: نظام پرستاری هیچ وقت از پیگیری مشکلاتی که جامعه پرستاری با آن روبرو هستند، عقب نشینی نکرده است و همواره دنبال مذاکره و رایزنی هستیم تا بتوانیم مشکلات پرستاری را حل کنیم.

قائم مقام سازمان نظام پرستاری افزود: اواخر مردادماه امسال شورای عالی پرستاری جلسه ای را با وزیر بهداشت برای حل مشکلات پرستاران برگزار کرد و پیرو آن جلساتی برگزار و کارگروه هایی تشکیل شد اما هیچ نتیجه ملموسی که بخشی از مشکلات پرستاران حل شود، از این کارگروه ها منتج نشده است.

وی با اشاره به مشکلات دانشجویانی که در رشته پرستاری مشغول به تحصیل هستند نیز گفت: بیشترین جمعیت پرستاران را دانشجویان تشکیل می دهند به طوری که 40 هزار دانشجو در این رشته در مقاطع مختلف ۱۸۵دانشکده پرستاری مشغول به تحصیل هستند اما مشکلات عمده ای دارند که نیازمند توجه است.

شریفی مقدم با انتقاد از اقدام برخی بیمارستان ‌های خصوصی برای جبران کمبود نیروی پرستار و به کارگیری دانشجویان گفت: در حال حاضر در برخی از بیمارستان ‌های خصوصی تهران از نیروهای دانشجوی پرستاری، مامایی و بهداشت برای ارائه خدمات مراقبتی استفاده می ‌کنند که این کار اشتباه است و نیرویی که صلاحیت لازم را نداشته باشد، نباید در هر شرایطی به کار گرفته شود که صلاحیت حرفه‌ ای لازم را ندارد.

قائم مقام سازمان نظام پرستاری با بیان اینکه بحث نظارت در حوزه مراقبتی در بیمارستان ‌های خصوصی کم رنگ است، گفت: در این بیمارستان ‌ها فعالیت گروه‌ های خارج از پرستاری را شاهدیم که در کار بالین به کار گرفته می ‌شوند و از دانشجویان پرستاری ترم پایین هستند استفاده می ‌شود که این اقدامات به نفع سلامت بیماران و جامعه نیست.

چرا از کتک خوردن کارگران شرکت واحد جلوگیری نشد؟

از روز اعلام خبر تجمع مقابل شهرداری تهران توسط کارگران عضو تعاونی مسکن کارگران شرکت واحد در روز چهارشنبه 10 آذر تا روز تجمع 14 آذر ، 4 روز فرصت بود تا مدیران مرتبط با این موضوع تکانی به خود بدهند تا این برخورد خشن صورت نگیرد.

نگاهی داشته باشیم به این 4 روز که چه اتفاقی افتاد و چرا مدیران مرتبط با موضوع مسکن، از کتک خوردن کارگران جلوگیری نکردند.

پس از اعلام خبر این تجمع ، سنندجی مدیرعامل شرکت واحد ، قالیباف شهردار تهران، اعضای شورای شهر نیز با خبر شدند. وزارت اطلاعات هم کماکان بی خبر نمی ماند و به همین خاطر حتمن به تیم های حفاظتی قالیباف و اعضای شورای شهر گفته شد که چه تمهیدات امنیتی را باید در روز تجمع اتخاذ کنند.

طبق معمول مدیرعامل شرکت واحد به مدیران تحت امر خود دستور داد که از دادن هرگونه مرخصی در آن روز و حتا از چند روز قبل نیز موافقت نشود. مدیران ، سرپرستان و حتا شورایی ها هم به تکاپو افتاده تا این تجمع با افراد هرچه کمتری برگزار شود.

آیا سنندجی نمی توانست از این کتک خوردن جلوگیری کند؟؟ کافی بود به نمایندگان کارگران در شرکت تعاونی مسکن پیام داده می شد و یا با یکی از مدیران مرتبط با این موضوع جلسه ای برگزار می کردند و چنانچه مشکلاتی بر سر راه این خانه دار شدن بود را به نمایندگان توضیح داده و با همفکری هم این موضوع را نگذارند به تنش کشیده شود. و یا خود مستقیم وارد ماجرا می شد.

اما او مبادرت به این کار نکرد. چرا؟؟

سنندجی سالهاست که از سندیکای کارگران شرکت واحد به دلیل محبوبیتش میان کارگران دلخور است و ناراضی. بخصوص از زمان طرح شدن خصوصی سازی در شرکت واحد و مخالفت صریح فعالین سندیکایی و افشاگری های روزمره این کارگران در صفحه تلگرامی اشان او را به شدت عصبانی کرده است. سالهاست که نقشه هایش برای کارگران رو می شود از خنده های مصنوعی تا موضوع خرید اتوبوس از خارج و یا خرید و تعمیر قطعات از شرکت اسنا و افشای فاکتورهای آنچنانی که موضوع افشاگری های کانال تلگرامی فعالین سندیکایی است. همگی این موضوعات باعث گردید تا او برای تنبیه کارگران وارد موضوع مسکن نشود تا این کارگران در خیابان کتک بخورند . کافی بود او مانند یک مدیر مسوولیت پذیر به میان کارگران آمده و آنها را به جلسه ای دعوت کرده و از مدیر بالاترش، قالیباف بخواهد برای حل مشکل مسکن کارگران مساعدت شود. اما او این کار را نکرد تا به کارگران پیامی دهد:

خواسته های شما را با کتک پاسخ می دهیم. و دست از افشاگری و حقوق حقه خود بردارید.

از روز اعلام تجمع ، قالیباف هم در جریان قرار گرفت و بی تردید با سنندجی تماس گرفته و دستوراتی در مورد برگزار نشدن این تجمع داده است. قالیباف در شرایطی قرار دارد که این تجمع کارگری وضع او را متزلزل تر کرد. قالیباف می توانست به سنندجی، دستور دهد که مشکلات کارگران را بررسی و موضوع مسکن را با یکی از معاونین وی در میان گزارند تا موضوع حاد نشود و تجمع هم صورت نگیرد.

اما او مبادرت به این کارنکرد.

شورای شهر هم از طریق مامورین حراست و سنندجی و قالیباف در جریان موضوع قرار گرفت . خانم معصومه آباد قبلن با نماینده کارگران تعاونی مسکن کارگران شرکت واحد در تجمع قبلی دیداری داشته و قول داده بود که به موضوع رسیدگی کند، که نکرد. معصومه آباد نه تنها خلف وعده کرد بلکه در یک رفتار غیرحرفه ای از پذیرفتن نماینده کارگران هم خوداری نمود. اعضای شورای شهر می توانستند به جای از پشت شیشه نگاه کردن پا پیش گذاشته و به خواسته این شهروندان گوش کند و در حد توان به حل موضوع یاری رساند و مانع از کتک خوردن عده ای از کارگران بیانجامد .

آما آنها نیز مبادرت به این کار نکردند چرا؟؟

وزارت اطلاعات می دانست که چنین تجمعی در روز موعد برگزار خواهد شد چرا به سنندجی و قالیباف و اعضای شورای شهر تذکر نداد که با مذاکره با نمایندگان کارگران موضوع را حل و فصل کنند تا این تجمع به خیابان کشیده نشود و باعث بروز این حوادث دردناک نگردد. اما این وزارت هم مبادرت به این کار نکرد. چرا؟؟

اگر وزارت اطلاعات این تذکر را به این آقایان داده است بگوید تا معلوم شود که چرا این آقایان تذکرات نهاد های امنیتی را به هیچ می گیرند.

از وزارت اطلاعات تا سازمان اتوبوسرانی همگی بارها و بارها با نمایندگان کارگران دیدار داشته اند و می دانند که این کارگران جز خواسته های قانونی خود چیز دیگری نمی خواهند. کارگران مستدل و قانونی صحبت کرده و هیچگاه رفتار خشونت آمیزی از آنان دیده نشده است. پولی برای ساخت مسکن داده شده ولی این پروژه ها متوقف مانده اند و کسی جوابگوی این کارگران بی سر پناه مانده نیست. چه کسی مسوول است و باید رسیدگی کند؟؟

وزارت اطلاعات، قالیباف، شورای شهر، سنندجی شما بگویید به کجا باید رفت و این ظلم را گفت؟؟

قالیباف از زمان شهردار شدنش تا کنون بارها طعم اتحاد کارگران شرکت واحد را چشیده است. از استادیوم تا به امروز. او نتوانست سندیکای کارگران شرکت واحد را با تمام اخراج ها ، زندان افکندن ها ، بازخریدکردن ها ، از حرکت بازدارد. او مدتهاست در تیررس کارگران شرکت واحد قرار گرفته است. او با تبعیض روا داشتن در امور رفاهی ما بین کارگران شرکت واحد و زیر مجموعه شهرداری و همچنین یکسان ننمودن حقوق کارکنان زیر مجموعه شهرداری با کارکنان اتوبوسرانی نه تنها به وظایفش در قبال کارگران شرکت واحد عمل ننموده است بلکه به عنوان شهردار پایتخت نتوانسته بی لیاقتی هایش را در امر سامان دادن به معظلات شهر و ریخت و پاش ها در زیر مجموعه اش را کنترل کند.

او نیز می خواست که این تجمع به خشونت کشیده شود تا کمی دلش خنک شود.

مافیای نشسته در شورای شهر که رسوایی اش در ماههای اخیر و فساد در آن برملا گشته ، از اینکه عده ای کارگر به خود اجازه می دهند تا زیر سوال ببردندش، دلخور بود به همین خاطر وظایفش را که رسیدگی به مشکلات مردم است را عمدن فراموش کرد و از پشت پنجره های شیشه ای نظاره گر کتک خوردن کارگران شد. تا به مردم بفهماند که، مافیا چنین برخوردهایی را می پسندد.

هر چند بعد از کتک خوردن کارگران و رسانه ای شدن آن سرخو از سوی شورای شهر اعلام عذرخواهی کرده است. ما می دانیم پشت این عذر خواهی چیست و چرا انجام شده وگرنه اگر سرخو در این عذرخواهی صادق بود نه بعد از چند روز بلکه همان روز به دیدار کارگران می رفت و نمی گذاشت کار به خشونت کشیده شود. آری ما اینگونه کارهای تبلیغی را می شناسیم.

آنچه در این رفتار نهان است پیامی است برای جنبش کارگری ایران. پیامی که از زمان اعتصاب کارگران معدن چادرملو و بد عهدی وزیرکار به کارگران و سپس یورش به معدن و اخراج فعالین کارگری صورت گرفته است. پیامی که در بیانیه دادگستری خوزستان که به کارگران هشدار داد که هر گونه حق خواهی را بر نمی تابد و سرو کارشان با دادگستری است. پیامی که در شلاق خوردن کارگران معدن آق دره باز هم تکرار شد و این بار هم در این تجمع به کارگران داده شد که:

ما برده های آرامی می خواهیم که به هرگونه ظلمی گردن نهند. آرام باشند و دم بر نیاورند وگرنه با شلاق سر و کار دارند.

اما پیام جنبش کارگری به این مافیای لانه کرده در قدرت چنین است:

اگر رضاخان با شلاقش توانست پدران ما را آرام نگه دارد شما نیز خواهید توانست.

حال تصمیم با ماست که چه کنیم. یا از خواسته هایمان عقب بنشینیم و بی مسکن بمانیم و یا اینکه بر روی خواسته هایمان ایستادگی کنیم.

تحریریه نشریه 1395


افزایش ۶۹درصدی اعتراضات اجتماعی، کارگری و صنفی طی سه سال اخیر!

کارگران ناراضی‌ هستند اما تورم تک رقمی است!

«با وجود افزایش ۶۹درصدی اعتراضات اجتماعی، کارگری و صنفی، هیچ بحران اجتماعی‌ای را که مربوط به مساله امنیتی باشد، طی سه سال اخیر نداشتیم.» این جمله‌ای است که حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی انتظامی وزارت کشور در روز یکشنبه به زبان آورد.

در این گزارش کاری به مضمون صحبت نداریم؛ بلکه به آمار افزایش 69 درصدی اعتراضات اجتماعی، کارگری و صنفی کار داریم که نشان می‌دهد اوضاع برای قشر متوسط رو‌به پایین جامعه آنقدرها خوشایند نیست. این در حالی است که رئیس جمهور روز گذشته در سخنرانی‌اش با تاکید بر اینکه کنترل تورم یکی از افتخارات دولت است، گفت: «ما از سال ۹۲ توانسته‌ایم سال به سال نرخ تورم را کاهش دهیم، اما اگر دوباره این تورم برگردد و به ۱۰ یا ۱۷ درصد برسد؛ این بی‌ارزش است.» سوالی که در اینجا مطرح می‌شود این است چرا با وجود آنکه دولت یازدهم از کاهش نرخ تورم صحبت می‌کند اما همچنان کارگران از وضعیت خود رضایت ندارد؟

آخرین آماری که مركز آمار ایران، درباره میانگین نرخ بیكاری منتشر کرد مربوط به سال 1394 می‌شود که آن را 11 درصد اعلام كرد. این نرخ برای مردان 9.3 و زنان 19.4درصد بیان شد. همچنین فروردین ماه امسال مرکز آمار درباره بیکاری صنعتگران اعلام کرد طی سال‌های ۹۳ و ۹۴ حداقل ۱۶۶ هزار صنعتکار بیکار شدند.

سال 94 شمار شاغلان در بخش صنعت 7 میلیون و 147 هزار نفر است و 32.5 درصد کل شاغلان کشور را شامل می‌شود. این در حالی است که شمار شاغلان در بخش صنعت کشور در سال 92 بیش از 7 میلیون و 313 هزار نفر بوده که از کاهش 166 هزار نفری خبر می‌دهد. به‌عبارتی خالص اشتغالزایی در بخش صنعت در دولت روحانی منفی 166 هزار نفر بوده است.

کارخانه‌هایی که در این سه سال تعطیل و نیمه تعطیل شدند

با وجود آنکه مسوولان و از جمله رئیس جمهور بارها از کاهش نرخ بیکاری در سال‌های اخیر یاد می‌کند اما در این سه سال شاهد تعطیلی چندین کارخانه از جمله ارج، تصفیه قند ورامین، پارس کروم خزر و... بودیم به طوری که در آمارهای غیر رسمی خبر از تعطیلی 60 درصد کارخانه‌های تولیدی کشور به میان آمد و در کنار این تعطیلی‌ها گفته می‌شود نیمی از کارخانه‌های فعال هم به صورت نیمه فعال مشغول به کارند.

نارضایتی مزدبگیران از دولت

اواسط آذر ماه با آغاز جلسات شورای عالی مزد بار دیگر بحث مطالبات کارگران اوج گرفت. فعالان کارگری معتقدند دولت یازدهم توجه کافی به مسائل این بخش از جامعه ندارد. مصداق ادعایشان هم این است که لایحه اصلاحیه قانون کار لایحه‌ای کامل نیست که همه مطالبات کارگران را پوشش داده باشد. آنطور که در گزارش‌ها منتشر شده دولت در شرایطی باید حداقل مزد برای ١٣٩٦ را تعیین کند که در سه سال گذشته فاصله میان مزد و معیشت بیشتر از گذشته هم شده است.

بررسی آمارها نشان می‌دهد ظرف سه سال گذشته، حداقل دستمزد بیش از پنج درصد از نرخ تورم عقب افتاده است. یعنی کارگران برای تأمین معیشت‌ خود پنج درصد نسبت به سال آغازین دولت ضعیف‌تر شدند.

آقایان؛ کارگران ناراضی‌اند

مشاهدات میدانی و بازارها نشان می‌دهند که تولید و صنعت روزهای خوبی را نمی‌گذراند. مردم هنوز هم به بازارهای اقتصادی کشور اعتماد ندارند و سرمایه گذاری در بخش تولید و صنعت بسیار پایین است. حتی کاهش نرخ سود بانکی نیز نتوانسته مردم را راضی کند تا سرمایه خود را در بخش تولید به کارگیرند. از سوی دیگر بیکاری بیداد می‌کند و امان پیر و جوان را بریده وهزینه های زندگی نیز روز به روز بالاتر می‌رود اما دولت هنوز برنامه‌ای برای بهبود وضعیت ارائه نکرده است و مردم همچنان منتظر بهبود اوضاع هستند. اینطور که به نظر می‌رسد، سه سال دولت دهم سال‌های بدی برای کارگران بود به طوری که می‌توان گفت نیمه نخست دهه ٩٠، یکی از بدترین دهه‌ها از نظر وضعیت معیشتی حقوق‌بگیران ایرانی بوده. براساس آمارها در حالی که نرخ تورم در میان سال‌های ١٣٩٠ تا ١٣٩٥، 126.3 درصد اعلام شد، حداقل دستمزد فقط ١٠٨ درصد داشته است، این بدان معناست که مزدبگیران در این مدت 18.3 درصد درآمد کمتری نسبت به نیازهای خود داشتند. دولت دهم از مجموع این عقب افتادگی 12.4 درصد سهم را داشته و دولت یازدهم هم 5.9 درصد. با توجه به این آمار اگر دولت در پایان امسال نرخ حداقل دستمزد را بیش از 5.9 درصد نرخ تورم بالا نبرد، دوره چهار ساله خود را با تراز منفی به پایان رسانده است.



...