اخباروگزارشات کارگری15آبان1395

اخباروگزارشات کارگری15آبان1395
پرونده قضایی کارگران معترض مختومه باید گردد
- سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:
انتشار اسامی امضا کننده طومار اعتراضی به تغییر و حذف ضد کارگری بسیاری از مواد قانون کار در غالب باصطلاح لایحه«اصلاح قانون کار»(صفحات13و14)
- اعتصاب دوباره کارگران کارخانه بلبرینگ سازی تبریزبدنبال توخالی درآمدن وعده ها!
- تجمع اعتراضی بیش از 500کارگر معدن ذغال سنگ طرزه نسبت به عدم پرداخت4ماه حقوق!
- اعتصاب وتجمع کارگران شهرداری یاسوج مقابل ساختمان شهرداری دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی!
- تجمع اعتراضی کارگران مقابل شهرداری نیشابور!

- تجمعات دامنه دار کارگران بازنشسته کارخانه ریخته گری ماشین سازی تبریز در اعتراض به عدم پرداخت حق سنوات پایان خدمتشان!

- کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:یک سال از مرگ زنده یاد کوروش بخشنده گذشت

- آموزش بین الملل:اعلام کمپین جهانی برای آزادی اسماعیل عبدی

- رانندگان تاکسی تهران خواهان ایجاد تشکل مستقل شدند!

- کارگران پیمانکاری رجاء طی نامه ای به وزارت کار خواستار بازرسی فنی شرکت های پیمانکاری شدند!

- ادامه اعتراضات اهالی سراوان نسبت به انباشت زباله در منطقه!

- مسمویت گازی 10کارگرزن کارخانه تولید خشکبارشهر ملکان درحین کار!

- بازهم تصادف سرویس رفت وآمد کارگران!

- کشته و زخمی شدن دو کارگر در کهریزک بر اثر ریزش آوار

- سه کارگر صیاد بر اثر واژگونی قایق کشته و مجروح شدند

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه:

انتشار اسامی امضا کننده طومار اعتراضی به تغییر و حذف ضد کارگری بسیاری از مواد قانون کار در غالب باصطلاح لایحه«اصلاح قانون کار»(صفحات13و14)






اعتصاب دوباره کارگران کارخانه بلبرینگ سازی تبریزبدنبال توخالی درآمدن وعده ها!

ازصبح امروز15آبان ماه،کارگران کارخانه بلبرینگ سازی تبریزبه دنبال بد عهدی سهامدار و مالک شرکت و عدم پرداخت حقوقشان،دوباره دست ازکارکشیدند ودرکارخانه تجمع اعتراضی برپاکردند.

به گزارش15آبان نصر، کارگران شرکت بلبرینگ ایران بار دیگر از صبح امروز به دلیل عدم اجرایی شدن وعده ها دست از کار کشیدند.

روز11آبان ماه،کارگران کارخانه بلبرینگ سازی تبریز در اعتراض به تعویق سه ماهه حقوق و وضعیت نا مناسب کارخانه دست از کار کشیدند.

کارگران معترض شب را درکارخانه بسحررساندند وروز12آبان به اعتصابشان برای دومین روزمتوالی ادامه دادند.

شامگاه 12آبان، کارگران کارخانه بلبرینگ سازی تبریزبدنبال وعده پرداخت بخشی از مطالباتشان از جانب کارفرما به اعتصاب وتجمع شبانه روزی48ساعته شان پایان دادند.

مسئولان کمیسیون کارگری استان به کارگران اعلام کرده بودند سهامدار این شرکت متعهد شده است که تا پایان ساعت کاری روز (پنجشنبه) بخشی از حقوق معوقه کارگران کارخانه را پرداخت کند.

ازصبح امروز15آبان ماه،کارگران کارخانه بلبرینگ سازی تبریزبه دنبال بد عهدی سهامدار و مالک شرکت و عدم پرداخت حقوقشان،دوباره دست ازکارکشیدند ودرکارخانه تجمع اعتراضی برپاکردند.

به گزارش امروز ایلنا به نقل کارگران معترض تا به این لحظه هیچ خبری از کارفرما و علت تکرار بدحسابی وی نشده است.

کارگران معترض شامل افراد شاغل و بازنشسته هستند و گفته می‌شود که نیروهای شاغل تا سه ماه مزد و نیروهای بازنشسته بابت سنوات پایان کار بستان‌کارند.

امروزواحدمرکزی خبردرهمین رابطه نوشت:دبیر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید آذربایجان شرقی گفت یکی از پیشنهادات واگذاری مدیریت کارخانه به هیات حمایت از صنایع و دیگری بازپس گیری مالکیت آن توسط شرکت سرمایه گذاری بانک صنعت و معدن است که این پیشنهادات استان در جلسه ای که امروز15آبان در وزارت صنعت ، معدن و تجارت به همین منظور برگزار شد ارائه شد.

سخاوت خیرخواه افزود این واحد تولیدی را شرکت سرمایه گذاری بانک صنعت و معدن در سال 90 با برگزاری مزایده به قیمت 72 میلیارد ریال به فردی که هیچگونه اهلیت صنعتی ندارد واگذار کرده است .

وی گفت این فرد چندین برابرسرمایه شرکت به بانکها ، امور مالیاتی ، بیمه و شرکتهای مختلف دیگر بدهکار است .

وی یکی از تخلفات محرز مالک کنونی شرکت بلبرینگ ایران را واردات بلبرینگ از کشور چین و فروش آنها با برچسب این شرکت اعلام کرد.

دبیر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید آذربایجان شرقی به شرایط مناسب این کارخانه برای بازگشت به رونق قبلی اشاره کرد و افزود در حالیکه کشور سالانه به حدود 120 میلیون عدد بلبرینگ نیاز دارد ظرفیت تولید در این کارخانه تنها 6 میلیون عدد در سال است که با تغییرمدیریت میتواند گامی در رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال در منطقه بردارد.

248 پرسنل شرکت بلبرینگ ایران در تبریز خواستار تعیین تکلیف وضعیت شرکت و پرداخت حقوق معوقه سه ماهه خود هستند.

به گفته دبیر کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید آذربایجان شرقی قرار بود مالک این واحد صنعتی پنجشنبه هفته گذشته یک ماه حقوق کارگران را پرداخت کند اما از این کار استنکاف کرده است.

شرکت بلبرینگ ایران بزرگترین واحد تولید کننده بلبرینگ در ایران است که با مساحت بیش از ۱۴ هکتار در غرب شهر تبریز واقع شده است.

درهمین رابط:

پایان اعتصاب وتجمع شبانه روزی48ساعته کارگران کارخانه بلبرینگ سازی تبریزبدنبال وعده پرداخت بخشی از مطالباتشان!

http://etehadbinalmelali.com/ak/13-08-95/

تجمع اعتراضی بیش از 500کارگر معدن ذغال سنگ طرزه نسبت به عدم پرداخت4ماه حقوق!

صبح امروز15آبان،بیش از 500کارگر معدن ذغال سنگ طرزه در اعتراض به معوقات مزدی خود مقابل ساختمان اداری این معدن در شاهرود تجمع کردند.

به گزارش15آبان ایلنا،کارگران معادن ذغال سنگ طزره با اعلام این گفتند: صبح امروز شنبه ( 15 آبان ماه) بیش از 500 نفر از همکاران شیف صبح آن‌ها در محوطه این واحد معدنی تجمع اعتراضی برپا کردند.

این کارگران افزودند: بیش از هزار کارگر هستیم که چهارماه است مزد پرداخت نشده طلبکاریم و تا این لحظه با وجود برپایی چند نوبت اجتماع اعتراضی و مراجعه به مسئولان مربوطه هیچ تغییری در شرایط ما ایجاد نشده است.

طبق اظهارات کارگران طزره، کارفرما در تجمعات قبلی با حضور در جمع معترضان به آنان وعده داده بود که در صورت تامین مالی بخشی از طلب مزدی آنها را پرداخت خواهد کرد اما ظاهرا چون خریداران ذغال سنگ هنوز به تعهدات مالی خود در برابر کارفرما عمل نکرده‌اند هنوز آنها بستان‌کارند.

کارگران معدن طزره با یادآوری اینکه محل کار آنها یکی از معادن البرز شرقی محسوب می‌شود، افزودند: در حال حاضر بابت دستمزد تیر ، مرداد، شهریور و مهر ماه طلبکارند این در حالی است که کارگران دستمزد خرداد ماه خود رابا تقریبا چهار ماه تاخیر در پنجم مهرماه دریافت کرده اند و ماه جاری هم خبری از پرداخت دستمزد خرداد ماهمان نیست.

همچنین به نقل از کارگرانی که در اجتماع اعتراضی امروز شرکت دارند از قرار معلوم با وجود آنکه مدیر معدن منطقه طزره در جمع معترضین حاضر شده و وعده پی گیری مطالبات آنان را داده است اما همچنان اعتراض کارگران ادامه دارد.

اعتصاب وتجمع کارگران شهرداری یاسوج مقابل ساختمان شهرداری دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی!

صبح امروز15آبان گروهی از کارگران شهرداری شهر یاسوج، در اعتراض به آنچه بلاتکلیفی در وضعیت شغلی ومعیشتی خود می خوانند دست از کار کشیده و در مقابل شهرداری شهر تجمع کرده‌ا‌ند.

از قرار معلوم از تیر ماه سال جاری علاوه بر آنکه افزایش دستمزد کارگران لحاظ نشده پیمانکار شهرداری هیچ گونه قرار دادی کاری با حدود 100 نفر از کارگران شهر داری منعقد نکرده است.

به صورت مشخص از زبان این کارگران گفته می شود که پیمانکار بدون توجه به وضعیت معیشتی کارگران خدماتی اخیرا حدود 40 نفر از همکارانمان را اخراج کرده است.

کارگران حاضر در تجمع، یکی از راه های حل مشکلشان را حذف پیمانکار اعلام کردند و گفتند: اگر یک کار برای ما انجام می دهید، ضمن وصول حقوق عقب افتاده مان، ما را از زیر نظر پیمانکار خارج کنید.

به گزارش15آبان ایلنا، این کارگران در واحد های خدماتی شهرداری یاسوج به‌صورت پیمانی مشغول کارند صبح امروز ( 15 آبان ماه) در اعتراض به بلاتکلیفی در وضعیت شغلی خود به نشانه اعتراض مقابل ساختمان شهرداری تجمع کرده‌اند.

از قرار معلوم از تیر ماه سال جاری علاوه بر آنکه افزایش دستمزد کارگران لحاظ نشده پیمانکار شهرداری هیچ گونه قرار دادی کاری با حدود 100 نفر از کارگران شهر داری منعقد نکرده است.

همچنین به نقل از این کارگران گفته می‌شود بی‌توجهی مسئولان شهرداری و شورای شهر یاسوج به کارگران شهرداری باعث شده که کارگران پیمانی امنیت شغلی خود را از دست بدهند.

به صورت مشخص از زبان این کارگران گفته می شود که پیمانکار بدون توجه به وضعیت معیشتی کارگران خدماتی اخیرا حدود 40 نفر از همکارانمان را اخراج کرده است.

به گزارش امروز ایسنا درهمین رابطه،صبح امروز شنبه پانزده آبان ماه کارگران خدماتی شهرداری یاسوج جلوی شهرداری این شهر بعلت پرداخت نشدن حقوق و بیمه خود تجمع کردند.

یکی از این کارگران گفت: ماهی تیر، مرداد، شهریور و مهر حقوقی دریافت نکرده ایم.

وی افزود: دو ماه است که حق بیمه برای ما پرداخت نشده است و به همین دلیل ما بامشکلاتی مواجه هستیم.

یکی دیگر از کارگران شهرداری حاضر در این تجمع بیان کرد: در سال 94 و 95 افزایش حقوقی نداشته ایم و براساس سال 93 حقوق های ما پرداخت می شود.

وی تصریح کرد: از 65 کارگر اخراجی شهرداری تنها 20 نفر به سر کار برگردانده شدند و 45 نفر مابقی هنوز به کار باز گردانده نشدند و اخراج هستند.

یکی دیگر از این کارگران گفت: خدا خوش میاد ما زندگی خود را با قرض بگذرانیم آیا مسئولان می توانند بدون حقوق و بیمه همچون ما زندگی کنند.

مااز مسئولان شهرداری و اعضای شورای شهر خواستار رسیدگی به مشکلات ما و پرداخت مطالباتمان هستیم.

وی تصریح کرد: پیمانکار از حقوق یک میلیون و 500 هزار تومانی که باید به ما بدهد هر ماه حدود 900هزار تومان به ما پرداخت می کند، آیا کسی نیست به داد ما برسد؟

یکی دیگر از کارگران خدمات شهری یاسوج افزود: از متولیان امر و مسئولان انتظار داریم که کارخدماتی را به پیمانکار واگذار نکنند چراکه پیمانکار جرائم خود را از حقوق کارگران کم می کند.

وی اضافه کرد: مسئولان به قول و وعده هایی که می دهند عمل کنند.

قرار دادی نوشتند که کارگر نه راه پس دارد و نه پیش، یا قرار داد را امضا می کند و یا باید قید کار را بزند و اخراج شود. در قرار داد نیز قید شده که در قبال حوادثی که برای کارگر اتفاق می افتد، پیمانکار و شرکت هیچ مسئولیتی ندارد.

بیشتر کارگران حاضر در جمع، یکی از راه های حل مشکلشان را حذف پیمانکار اعلام کردند و گفتند: اگر یک کار برای ما انجام می دهید، ضمن وصول حقوق عقب افتاده مان، ما را از زیر نظر پیمانکار خارج کنید.

گفتنی است برای چندمین بار است که کارگران خدمات شهری شهرداری یاسوج جلو شهرداری و شورای شهر و استانداری اقدام به تجمع اعتراض آمیز می کنند.

تسنیم امروز درهمین رابطه نوشت،در روزگاری که افراد جامعه به حداقل رفاه راضی نبوده و برنامه‌های ویژه را برای بهبود شرایط زندگی خود و اعضای خانواده حتی تا دورنمای نوه خود پیش بینی‌ کرده و متناسب با آن پیش می‌روند، کارگران شهرداری یاسوج " غم نان" دارند.



امروز صبح وقتی متوجه تجمع کارگران شهرداری یاسوج به دلیل مشکلات خود مقابل این نهاد شدم جمله دخترم را به یا دآوردم که گفت: " پدر یکی از همکلاسی‌هایم کارگر شهرداری است و وقتی معلم درمورد شغل پدرش از او سوال پرسید خجالت کشید جواب بدهد".

امروز وقتی کارگر شهرداری یاسوج با بغض در گلو می‌گفت "پول خرید نان ندارم زیرا 4 ماه حقوق نگرفته‌ام"، یادم آمد پری‌سیما دختر پیش دبستانی هم کلاس دختر من چرا با افتخار به مربی‌اش نگفت پدرم کارگر شهرداری است و از خوردن نان حلال که از عرق جبین پدرم به دست می‌آید افتخار می‌کنم.

امروز فهمیدم درد پری‌سیما لباس نارنجی پدرش نیست، امروز فهمیدن پری‌سیما "درد نان"، " درد لباس"، "درد لوازم تحریر"، " درد کیف و کفش" " درد خرید سی دی انیمیشن " دارد.

وقتی از "نازنین زهرا" خواستم با "پری‎سیما " دوست شود گفت بابا "پری" چند روزه سرما خورده می‌ترسم باهاش دوست شوم و این ویروس به من هم سرایت کند امروز فهمیدم " دختر پیش دبستانی کارگر شهرداری یاسوج" دفترچه درمان نداشته زیرا برای پدرش حق بیمه پرداخت نشده است و درد پری از سرما خوردگی به دلیل بی‌توجهی برخی مدیران است.

امروز وقتی کارگر شهرداری با چشمان اشک آلودش نگاهم کرد و گفت: "هر صبح که می‌خواهم از خانه خارج شوم بقالی سر کوچه پیگیر طلبش می‌شود زیرا به دلیل پرداخت نشدن حقوق مجبور به گرفتن مایحتاج زندگی به صورت نسیه هستم" فهمیدم چرا "نازنین زهرا" هر صبح از مادرش می‌خواهد تا دو لقمه برایش بگیرد تا یکی از آن‌ها به دوستش دهد.

وقتی کارگر شهرداری از عکس گرفتن وحشت داشت به "ترس از اخراج" پی‌بردم جویا شدم تا ببینم دلیل این همه ترس چیست اما این قصه سر دراز داشت زیرا در قرارداد این کارگران توسط پیمانکار قید شده حتی در قبال هر گونه برخورد با خودرو در هنگام کار مسئولتی ندارند و در صورت هرگونه شکایت از اداره کار و رفاه اجتماعی برای گرفتن حق خود باید اخراج شوند.

تجمع اعتراضی کارگران مقابل شهرداری نیشابور!

امروز15آبان ماه،کارگران شهرداری نیشابور در اعتراض به عدم پرداخت حقوق و مطالباتشان دست به تجمع در جلوی شهرداری نیشابور زدند.

این کارگران پس از اخراج پیمانکار شهرداری از کشتارگاه که چند روز پیش صورت گرفته بود، ۱۸ماه سنوات،۴۰روز حقوق و۲ماه بیمه خود را دریافت نکرده اند.

به گزارش15آبان عطارنیوز، در این تجمع حدود۳۰نفر از کارگران حضور داشتند و تا احقاق حقوق خود حاضر به ترک صحنه نبودند.

حسینی عضو شورای شهر در این خصوص گفت: شهرداری اگر در انتخاب و اخراج پیمانکار تخلفی صورت داده است باید جوابگوی این تخلف خود باشد و کارگران باید به اداره کار مراجعه کنند و حق و حقوق خود را از اداره کار بخواهند.

وی افزود: اگر شهرداری در حق کارگان قصوری کرده باشد شورای شهر آن را پیگیری و حق کارگران را به آنها برمی گرداند.

تجمعات دامنه دار کارگران بازنشسته کارخانه ریخته گری ماشین سازی تبریز در اعتراض به عدم پرداخت حق سنوات پایان خدمتشان!

صبح امروز15آبان، جمعی از کارگران بازنشسته کارخانه ریخته گری ماشین سازیتبریز در اعتراض به عدم دریافت سنوات پایان خدمت خود مقابل درب ورودی کارخانه تجمع کردند.

در این باره یکی از کارگران میزان مطالبات هر یک از کارگران را حدودا 30 میلیون تومان ذکر کرد و در ادامه افزود: پیش از این نیز تجمعات مشابهی را مقابل کارخانه و اداره کار تبریز انجام داده‌ایم که تا به امروز بی تاثیر بوده است.

به گزارش15آبان ایلنا،منابع خبری در این واحد تولیدی گفتند: 55 نفر از کارگران باسابقه ریخته گری ماشین سازی تبریز که از 18ماه پیش از این واحد بازنشسته شده‌اند هنوز نتوانسته‌اند سنوات پایان خدمت خود را از کارفرما دریافت کنند.

در این باره یکی از کارگران میزان مطالبات هر یک از کارگران را حدودا 30 میلیون تومان ذکر کرد و در ادامه افزود: پیش از این نیز تجمعات مشابهی را مقابل کارخانه و اداره کار تبریز انجام داده‌ایم که تا به امروز بی تاثیر بوده است.

به گفته این منبع خبری، شرکت ریخته‌گری ماشین سازی تبریز تا قبل از اسفند ماه سال گذشته دولتی بود (سازمان گسترش نوسازی) ولی بعد از آن در راستای سیاست‌های اصل 44 به بخش خصوصی (به صندوق بازنشستگی فولاد) واگذار شد و از آن زمان تا چند ماه گذشته وضعیت مالی کارخانه بهم ریخته بود.

طبق اظهارات کارگران بازنشسته چندین ماه است وضعیت مالی کارخانه با تغییر مدیریت کارخانه بهبود پیدا کرده ومعوقات مالی کارگران شاغل کارخانه تا حدودی پرداخت شده است به همین دلیل ما کارگران بازنشسته نیز انتظار داریم بعد از 18 ماه از زمان بازنشستگی مان کارفرمای مطالبات سنواتی مارا نیزپرداخت کند.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری:یک سال از مرگ زنده یاد کوروش بخشنده گذشت

سال گذشته در چنین روزی، یعنی چهاردهم آبان 1394 ، کوروش بخشنده فعال کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، در شهر سنندج درگذشت.

زنده یاد کوروش بخشنده که بارها زندانی، احضار و بازداشت شده بود؛ در آخرین مورد، در آستانه 8 مارس، روز جهانی زن، بازداشت و دو ماه زندانی شد و پس از آن با وثیقه یکصد میلیون تومانی آزاد گردید. اما دادگاه بدوی او را به دو سال حبس محکوم نمود و سپس به سه ماه و یک روز حبس تقلیل یافت. زمان اجرای این حکم 15 آبان سال 94 بود که وی باید برای اجرای حکم به زندان سنندج مراجعه می کرد. اما او که مشکل قلبی داشت و یک بار نیز مورد عمل جراحی قرار گرفته بود، متاسفانه در چهاردهم آبان قلب اش برای همیشه از تپش افتاد.

روز بعد اما پیکر کوروش بخشنده در میان غم و اندوه صدها نفر از مردم شهر سنندج و بسیاری از کارگران و فعالین کارگری شهرهای مختلف ایران، با شکوه فراوان تشیع شد. در اولین سالگرد درگذشت این فعال کارگری و از اعضای کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری، یاد عزیزاش را گرامی می داریم.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری – 1395/8/14

آموزش بین الملل:اعلام کمپین جهانی برای آزادی اسماعیل عبدی

دوم نوامبر ۲۰۱۶ – آموزش بین الملل (EI ) به کلیه سازمانهای عضو خودفراخوان داده است که در اعتراض به شش سال حکم تحمیلی و توجیه ناپذیر زندان برای اسماعیل عبدی، یکی از رهبران کانون صنفی معلمان تهران،بطور فوری و قاطع اقدام کنند.

آموزش بین الملل به مقامات جمهور اسلامی ایران اطلاع داده است که اتهاماتی مانند “اجتماع و تبانی بر علیه امنیت ملی” ناعادلانه هستند و کنوانسیون های حقوق بشر از جمله کنوانسیون هایی که از حق آزادی بیان و تشکل و حق مشورتاتحادیه های کارگری در سیاست های مربوط به آموزش و پرورش حمایت می کنند را نقض می کنند. آقای عبدی همراه با سه نفر از فعالین صنفی معلمان در جولای ۲۰۱۵بطور غیرمنصفانه بازداشت شدند و از شرکت ایشان در هفتمین کنگره آموزش بین الملل در شهر اتاوا، کانادا جلوگیری شد . اعتصاب غذای آقای عبدی و کمپین های همبستگی گسترده در ایران و حمایت اتحادیه های کارگری در سرتا سر جهان، باعث آزادی موقت آقای عبدی در ماه مه ۲۰۱۶ شد.

فرد ون لیون، دبیر کل آموزش بین الملل در محکومیت این شرایط می گوید: مقامات ایران در تلاش هستند نارضایتی های معلمان را از طریق سرکوب و حبسهای طولانی مدت علیه فعالین معلمان به سکوت بکشانند.

آخرین حکم که توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر تهران در تاریخ ۷ اکتبر ۲۰۱۶ صادر شده است در شرایطی صورت می گیرد که سیاست های نئولیبرالی رژیم جمهوری اسلامی، نظام آموزشی کشور و شرایط زندگی معلمان را دچار بحران کرده است. سیاست خصوصی سازی و کالایی سازی آموزش، بقایای فرصتهای برابر و آموزش و پرورش رایگان در ایران را نابود کرده است. بسیاری از دانش آموزان، به ویژه دختراناز خانواده های کم درآمد در مناطق روستایی و عشایری، عملا به آموزش و پرورش دسترسی ندارند؛ گزارشها نشان می دهد که بیش از سه و نیم میلیون دانش آموز قادر به حضور در مدرسه نیستند.

در ایران علی رغم اینکه تعداد بسیار زیادی از معلمان از حقوق و آزادی های اساسی برخوردار نیستند اما به تدریس در مدارس ادامه می دهند. دستمزد معلمان اغلب زیر خط فقر رسمی است. اعتراضات و اعتصابات معلمان در سرتاسر کشور در چند سال اخیر،بیانگرخواست قاطعانه معلمانبرای تغییر سیستماتیک این شرایط است.

هر سال حدود۱۵۰ هزار نفر با تخصص های بالا ایران را ترک می کنند. بسیاری ازآنان به دلیل بالا بودن سطح بیکاری، دست به این کار می زنند، اما سرکوب های سیاسی و فقدان آزادی مذهب نیز از دلایل دیگر این مهاجرت هستند.

آموزش بین الملل از تشکلات عضو خود و همه شهروندانی که نگران وضعیت موجود هستند می خواهد که از طرق مختلف از جمله ارسال نامه های اعتراضی به رئیس جمهور و رهبر جمهوری اسلامی ایران خواهان آزادی اسماعیل عبدی شوند.*

*جهت اطلاعات بیشتر و دسترسی به متن کامل انگلیسی به لینک زیر مراجعه نمایید:

https://www.ei-ie.org/en/news/news_details/4161

کمپینهای جهانی علیه سرکوب فعالین جنبش معلمان از جمله اسماعیل عبدی، محمود بهشتی لنگرودی، علی اکبر باغانی ودیگر معلمان در بند و تحت تعقیب قضایی و امنیتی را هر چه گسترده تر به پیش بریم!

ترجمه و بازتکثیر از اتحاد بین المللی در حمایت از کارگران در ایران

Translated and redistributed by: International Alliance in Support of Workers in Iran (IASWI)

http://www.workers-iran.org

رانندگان تاکسی تهران خواهان ایجاد تشکل مستقل شدند!

رانندگان تاکسی تهران:می‌خواهیم خود رانندگان، مالک تاکسی باشند، می‌خواهیم ادارات و ارگان‌های دولتی با ما همکاری کنند، می‌خواهیم افراد، شرکت‌ها و سازمان هایی که در حق رانندگان کم‌کاری کرده‌اند و اموال آنها را به تاراج برده‌اند، مجازات شوند.

رانندگان تاکسی تهران می‌گویند سازمان تاکسیرانی تهران عامل فشار بر رانندگان است و نبود یک تشکل مستقل نیز به بدتر شدن شرایط انجامیده است.

این رانندگان مهمترین مطالبه خود را ایجاد اتحادیه و تشکل مستقل دانستند و گفتند: اگر رانندگان بتوانند با همگرایی و به شیوه کاملا مستقل، یک جایگاه حقوقی داشته باشند، راه سودجویی شرکت های خصوصی و باج‌هایی که از رانندگان می‌گیرند بسته می‌شود.

به گزارش15آبان ایلنا،جمعی از تاکسیرانان تهرانی طی گفتگویی به بیان مشکلات خود پرداختند.

این رانندگان می گویند مسئولان هیچ کمکی به ما نمی‌کنند و همه تسهیلات در اختیار سازمان تاکسیرانی است که این سازمان نیز تنها در راستای منافع شرکت‌های خصوصی و واردکنندگان خودرو عمل‌می‌کند.

این رانندگان با بیان این که خود سازمان تاکسیرانی عامل فشار بر رانندگان است، افزودند: برای پیگیری مطالباتمان به هر جا مراجعه می کنیم، حتی بالاترین سطوح تصمیم گیری کشور، ما را به سازمان ارجاع می‌دهند، درحالیکه سازمان به اساسنامه خودش نیز پایبند نیست.

این رانندگان مهمترین مطالبه خود را ایجاد اتحادیه و تشکل مستقل دانستند و گفتند: اگر رانندگان بتوانند با همگرایی و به شیوه کاملا مستقل، یک جایگاه حقوقی داشته باشند، راه سودجویی شرکت های خصوصی و باج‌هایی که از رانندگان می‌گیرند بسته می‌شود.

تاکسیرانان تهرانی با انتقاد از رویه ناصحیح ورود خودروهای خارجی افزودند: دست واردکننده‌های خاصی را باز می‌گذارند تا با قیمت سرسام آور خودرو وارد کنند و هنگامی که این خودروهای گران به کار گرفته می شوند، امنیت شغلی رانندگانی که توانایی خرید این خودروها را ندارند، سلب می شود.

آنها در ادامه گفتند: می‌خواهیم خود رانندگان، مالک تاکسی باشند، می‌خواهیم ادارات و ارگان‌های دولتی با ما همکاری کنند، می‌خواهیم افراد، شرکت‌ها و سازمان هایی که در حق رانندگان کم‌کاری کرده‌اند و اموال آنها را به تاراج برده‌اند، مجازات شوند.

رانندگان در پایان با بیان این که بهره وام های تحویل تاکسی های جدید سنگین است، افزودند: ما برای پرداخت سود بانک‌ها و شرکت ایران خودرو کار می‌کنیم، یک جایگاه سومی به نام شرکت‌های خصوصی هم هست که بخشی از در آمد ما را می‌بلعد، لیکن با این حساب، ما همیشه باید باج بدهیم تا بتوانیم زنده بمانیم.

کارگران پیمانکاری رجاء طی نامه ای به وزارت کار خواستار بازرسی فنی شرکت های پیمانکاری شدند!

جمعی از کارگران پیمانکاری فنی، برق و موتوریست رجاء در نامه ای به وزارت کار خواستار بازرسی فنی شرکت های پیمانکاری شده اند. این کارگران می گویند، شرکت های پیمانکاری نه توانایی مالی دارند و نه دارای امتیاز فنی هستند.

به گزارش15آبان ایلنا، جمعی از کارگران پیمانکاری فنی، برق و موتوریست رجاء در نامه ای به وزارت کار خواستار بازرسی فنی شرکت های پیمانکاری شده اند. این کارگران می گویند، شرکت های پیمانکاری نه توانایی مالی دارند و نه دارای امتیاز فنی هستند.

جمعی از کارگران پیمانکاری شرکت حمل و نقل ریلی رجاء از ادامه معوقات مزدی خود خبر دادند.

از قرار معلوم، دستمزد مهرماه و نیمی از دستمزد مردادماه حدود 300 کارگر برق و موتوریست رجاء تا کنون پرداخت نشده‌است.

این کارگران که طرف قرارداد با شرکت های پیمانکاری مختلف هستند می‌گویند: مسئولان شرکت‌های پیمانکاری هیچ وعده‌ای در مورد زمان پرداخت نمی‌دهند و مدعی هستند که تا زمانی که رجاء، صورت وضعیت‌ها را پرداخت نکند، قادر به پرداخت دستمزد کارگران نیستند.

ادامه اعتراضات اهالی سراوان نسبت به انباشت زباله در منطقه!

جمعی از مردم منطقه سراوان نسبت به عملکرد مسؤولان در عدم ساماندهی زباله‌های این محدوده اعتراض کردند و گفتند: امروز ما حرف می‌زنیم و مسؤولان باید بشنوند.

پیش از این نیز مردم سراوان در اعتراض به وعده‌های غیر عملی مسؤولان شهری رشت در ساماندهی وضعیت زباله سراوان راه را بر کامیون‌های حمل زباله بسته بودند.

به گزارش 15آبان فارس از رشت، انباشت زباله در منطقه سراوان این شهرستان پس از سال‌های صدای اعتراض مردم و ساکنان آن را درآورد.

پیش از این نیز مردم سراوان در اعتراض به وعده‌های غیر عملی مسؤولان شهری رشت در ساماندهی وضعیت زباله سراوان راه را بر کامیون‌های حمل زباله بسته بودند.

شهردار رشت به جای اقدام اساسی برای حل معضل زباله سراوان، افتتاح سلول بهداشتی در این منطقه را اجرایی کرده که بار دیگر با اعتراض اهالی سراوان مواجه شده است.

انواع بیماری‌های پوستی، آلودگی آب‌ها و هوا دستاورد سال‌ها انباشت زباله در منطقه زیبای سراوان است که تاکنون مسؤولان تنها وعده و وعید داده‌اند و هنوز ساماندهی اساسی برای زباله‌های سراوان صورت نگرفته است.

افتتاح سلول بهداشتی سراوان بعد از ظهر امروز در سراوان در حالی که سخنران مشغول صحبت بود، با اعتراض مردم مواجه شد و اهالی منطقه با صدای بلند اعتراض می‌کردند.

اعتراض‌کنندگان گفتند امروز باید ما صحبت کنیم و دغدغه‌های خود را به گوش مسؤولان برسانیم و سپس اظهار کردند: وضعیت منطقه سراوان نابسامان است اما همه وعده می‌دهند و عمل نمی‌کنند.

مردم سراوان در اعتراض‌های خود عنوان کردند: به واسطه آلودگی هوا و سرازیر شدن شیرابه‌ها انواع بیماری‌ها را گرفته‌ایم و در تمام این مدت تنها حرف و وعده از مسؤولان شنیده‌ایم.

مردم معترض سراوان بیان کردند: وضعیت سراوان به اندازه‌ای نامساعد است که بیشتر حاضران در این مراسم ماسک زده‌اند اما کسی به فکر مردم سراوان نیست.

رئیس کمیسیون بهداشت و محیط زیست شورای شهر رشت نیز در مراسم مذکور اظهار کرد: مشکلات زیرساختی سراوان متعدد بوده و باید برطرف شود.

فرانک پیشگر با بیان اینکه عمر زباله‌های موجود در منطقه سراوان از سن بعضی افراد حاضر در این مراسم بیشتر است، افزود: امیدواریم با اقدام‌های انجام شده مخاطراتی را که محیط زیست و مردم سراوان را تهدید می‌کند برطرف کنیم.

وی با ابراز شرمندگی در نزد مردم سراوان، گفت: شرمنده مردم سراوان هستیم و دغدغه‌های آنها را درک می‌کنیم و مشکلات انباشت زباله محیط زیست و سلامت مردم ساکن منطقه را تهدید می‌کند و باید با انجام اقدام‌های اصولی این مشکل را برطرف کنیم.

عضو شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به اینکه شیرابه‌های ناشی از زباله‌ها وارد رودخانه‌ها می‌شوند، تصریح کرد: این موضوع یک تهدید برای سلامت مردم و محیط زیست محسوب می‌شود.

وی به افتتاح سلول بهداشتی سراوان اشاره کرد و یادآور شد: امیدواریم با این کار و تداوم چنین برنامه‌هایی شاهد رفع کلی مشکل سراوان باشیم.

پیشگر با اشاره به فرهنگ‌سازی در زمینه تفکیک زباله متذکر شد: امیدواریم با فرهنگ‌سازی و توجه همگان به مبحث تفکیک زباله از مبدأ بخشی از مشکلات انباشت زباله برطرف شود.

مسمویت گازی 10کارگرزن کارخانه تولید خشکبارشهر ملکان درحین کار!

سرپرست روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان آذربایجان‌ شرقی گفت: امروز15آبان، 10 نفر از کارگران زن در کارخانه تولید خشکبار در شهر ملکان دچار مسمومیت گازی حین کار شدند.

به گزارش 15آبان فارس از تبریز به نقل از اورژانس آذربایجان‌شرقی، این مسمومیت ناشی از استنشاق گاز فسفید آلومینیم نشت شده از منبع آن بود که به عنوان ماده ضدعفونی کننده در صنایع به‌کار می‌رود.

وحید شادی‌نیا سرپرست مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی استان آذربایجان‌شرقی گفت: وضع عمومی هر 10 نفر که در بیمارستان ملکان تحت نظر هستند مساعد است.

بازهم تصادف سرویس رفت وآمد کارگران!

در اثر برخورد يك دستگاه ميني بوس با يك دستگاه كشنده هوو در شهرك صنعتي كاوه شهرستان ساوه، 12 کارگرمجروح و راهي بيمارستان شدند.

به گزارش15آبان پايگاه خبري پليس، حدود سا