- اعتراض جمعی از کارگران صنایع خودروسازی نسبت به لایحه اصلاح قانون کار احمدی نژاد -روحانی وجلوگیری از تشکل یابی از پایین!
- تجمع اعتراضی کارگران کارخانه قند قهستان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل ساختمان فرمانداری درمیان !
- تجمعات اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه فولاد البرز!
- تجمع کارگران فضای سبز شهرداری خرم آباد دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق مقابل ساختمان شورای شهر!
- کارگران کارخانه فرنخ قزوین برای باردیگر دست به تجمع اعتراضی مقابل استانداری زدند!
- اعتراض رسانه ای کارگران سازه صنعت سنندج نسبت به شرایط کاری و اضافه کار اجباری!
- تجمعات اعتراضی دوباره قبول شدگان آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی خوزستان مقابل استانداری و ساختمان مدیریت برنامه و بودجه زیرفشارنیروهای انتظامی!
- بلاتکیفی4ماهه 30کارگرکارخانه نورد لوله اهواز برای بازنشستگی به دلیل عدم پرداخت سهم بیمه 4درصدی از جانب کارفرما!
- محرومیت کارگران(پرستاران ومنشی های)مطب پزشکان از حق بیمه وبی خیالی سازمان نظام پزشکی و مراکز بهداشت و درمان!
- افزایش تجمع کنندگان با گذشت پنج روز از اعتراضات کشاورزان ورزنه نسبت به حق آبه!
- برگزاری زنجیرە انسانی در پیرانشهر
- تجمع اعتراضی فعالان محیط زیست مشهد مقابل ادارهکل محیط زیست استان!
- ضارب علی چراغی به قتل عمد محکوم شد
- جان باختن کارگر زن آب میوه فروشی بندرعباس حین کار براثرحادثه آسانسور!
اعتراض جمعی از کارگران صنایع خودروسازی نسبت به لایحه اصلاح قانون کار احمدی نژاد -روحانی وجلوگیری از تشکل یابی از پایین!
جمعی از کارگران صنایع خودروسازی ضمن اعتراض به لایحه اصلاح قانون کاراحمدی نژاد -روحانی، با اشاره به راه اندازی اتحادیه کارگران خودروساز(اخباروگزارشات کارگری:بخوان تشکل دست ساز حکومتی وزیرشاخه خانه کارگر) خواهان تشکل یابی از پایین وفعالیت های کارگری فراگیر شدند.
کارگران مذکور با اشاره به نبود نهاد کارگری در واحدهای خودروسازی در سالهای گذشته بر فشار کاری آنها و دیگر همکاران شاغل آنها در بخشهای مختلف این صنعت افزوده است، یادآور شدند: تبعات رکود اقتصادی نیز مزید بر علت شده و بنابراین شرایط کاری آنها و دیگر همکارانشان در حال حاضر دوچندان دشوار شده است.
کارگران یاد شده با تاکید براینکه تا این لحظه سهم آنها و دیگر همکارانشان از رونق اقتصادی چیزی جز افزایش استرس و فشار شغلی و بالا رفتن احتمال آسیب پذیری در مقابل حوادث کار نبوده است، افزودند: به منظور تضمین حمایتهای اجتماعی از نیروی کار و تغییر شرایط در جهت بهبود وضعیت شغلی کارگران خودرو سازی، خواهان فراگیر شدن فعالیتهای کارگری و به طور مشخص خواستار تشکلیابی از پایین هستیم.
آنها با یادآوری این واقعیت که در نتیجه شرایط حاکم در بازار کار کشور بسیاری از جنبههای حمایتی مربوط به نیروی کار در معرض حذف و نادیده گرفته شدن توسط کارفرمایان دولتی وخصوصی است، افزودند: اگر در کارگاههای خودرو سازی امکان انجام فعالیتهای کارگری وجود میداشت امروز قطعا شرایط شغلی کارگران این صنعت در موقعیت بهتری بود .
این کارگران خودروسازی در ادامه افزودند: با توجه به فراوانی کارگران شاغل در صنعت خودرو، این کارگران می توانند تاثیر مثبتی بر فعالیتهای صنفی سراسری و کلان کارگران کشور گذاشته و باعث ارتقاء توان چانه زنی جامعه کارگری در گفتگو با طرفهای کارفرمایی و دولتی بشود.
آنها در پایان تصریح کردند: تنها فراهم آوردن امکان کنش صنفی فراگیر و همگانی می تواند مشکلات کارگران خودروساز را مرتفع کند.
بخشی ازیک گزارش ایلنا بتاریخ5آبان
تجمع اعتراضی کارگران کارخانه قند قهستان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل ساختمان فرمانداری درمیان !
ظهر امروز5آبان، کارگران کارخانه قند قهستان، دراعتراض به عدم پرداخت حقوق،قطع کردن بیمه ها و ندادن اشتراک آب و گاز به خانه های کارخانه مقابل فرمانداری درمیان، تجمع اعتراضآمیزی کردند.
به گزارش 5آبان وحدت درمیان، کارگران و کارکنان کارخانه قند قهستان، از ابتدای سال 93 ریالی دریافت نکرده اند و با وعده و وعیدها روزهای خود را سپری می کنند.
یکی از این کارگران در این خصوص می گوید: جوانی و عمر خود را در این کارخانه گذاشتم ولی امروز به من می گویند بروید، حالا کجا بروم؟
نگهبانان را عوض کردند تا به راحتی بتوانند وسایل کارخانه را به غارت ببرند، درختان کارخانه را قطع کردند با وجود اعلام این گزارش ها به فرماندار هیچ اقدامی انجام نگرفت.
یکی دیگر از تجمعکنندگان تصریح کرد: اسدیه فقط برای کارخانه قند بود که به مرکز شهرستان تبدیل شد اما الان در پی حق خوری ما هستند و حتی اشتراک آب و گاز به خانه های کارخانه نمیدهند.
دیگری که با فرزند کوچکش آمده می گوید: شرمنده فرزندانم هستم و پول نان شب فرزندانم را ندارم.
تجمعات اعتراضی کارگران اخراجی کارخانه فولاد البرز!
100کارگرکارخانه فولاد البرز واقع در تاکستان از ابتدای مرداد تا اواخر شهریور ماه سال جاری اخراج شدند.
این کارگران اخراجی از تلاش خود برای دریافت مقرری بیمه بیکاری خبر می دهند ودر ادامه میگویند: به دلیل پرداخت نشدن دست کم 16 ماه حق بیمه ازسوی کارفرما در نتیجه طبق شرایط بیمه بیکاری کارگران از این مزایا امکان استفاده ندارد.
این کارگران اخراجی در ادامه تصریح کردند: تاخیر در بر قراری بیمه بیکاری آنان باعث شده تا تعداد قابل توجه ای نسبت به برپایی اجتماعات اعتراضی در محل کار سابق خود اقدام کنند.
به گزارش5آبان ایلنا،کارگران کارخانه فولاد البرز گفتند:در این واحد تولیدی حدود 150کارگر مشغول بکار بودند اما از ابتدای مرداد ماه تا اواخر شهریور ماه سال جاری حدود 100نفر از آنها تاکنون در دو نوبت اخراج شدهاند.
بنا بهمین گزارش، کارفرمای این واحد تولید کننده انواع آهن و میلگرد بعد از اخراج آنها، مجددا نیروی کار جدید جایگزین آنان کرده است.
از قرار معلوم اخراج شدگان از کارگرانی هستند که هر یک به صورت میانگین نزدیک به 15سال سابقه کاری دارند و در زمان اشتغال قرارداد کاری آنها ماه به ماه تمدید میشده است.
کارگران فولاد البرز با بیان اینکه تمامی کارگران هر ماه پس از خاتمه قرارداد کارشان نگران از دست دادن شغلشان هستند، افزودند: اسفند سال گذشته (94) نیز حدود 55نفر از همکارانشان در این واحد تولیدی با اتمام قرارداد کار اخراج شده بودند.
این کارگران اخراجی از تلاش خود برای دریافت مقرری بیمه بیکاری خبر می دهند ودر ادامه میگویند: به دلیل پرداخت نشدن دست کم 16 ماه حق بیمه ازسوی کارفرما در نتیجه طبق شرایط بیمه بیکاری کارگران از این مزایا امکان استفاده ندارد.
این کارگران اخراجی در ادامه تصریح کردند: تاخیر در بر قراری بیمه بیکاری آنان باعث شده تا تعداد قابل توجه ای نسبت به برپایی اجتماعات اعتراضی در محل کار سابق خود اقدام کنند.
به گفته این کارگران بدهی شرکت فولاد البرز به تامین اجتماعی حدود یک میلیارد و 700 میلیون تومان است که هنوز از سوی کارفرما به تامین اجتماعی پرداخت نشده است و در این بین این کارگران اخراج شده هستند که بیشترین خسارت را متحمل شده اند.
این کارگران در خاتمه درباره وضعیت همکاران بازنشسته خود گفتند: حدود 8 نفر از همکاران ما که از اسفند ماه سال گذشته (94)بازنشسته شده اند هنوز نتوانسته اند مطالبات سنواتی خود را از کارفرما دریافت کنند، در ضمن مقرری دوران بازنشستگی آنان نیز هنور برقرار نشده است.
تجمع کارگران فضای سبز شهرداری خرم آباد دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق مقابل ساختمان شورای شهر!
روزسه شنبه 4آبان،کارگران فضای سبز منطقه 3 شهرداری خرم آباد با تجمع در مقابل ساختمان شورای شهر نسبت به عدم پرداخت حقوق خود اعتراض کردند.
به گزارش4آبان خبرافلاک،این در حالی است که پیش تر نیز جمع زیادی از این کارگران در جلسه تیرماه شورای شهر خرم آباد که با حضور استاندار برگزار شد خواستار دریافت مطالبات معوقه خود شدند.
کارگران فضای سبز خرم آباد با وجود پی گیری های فراوان و حتی شکایت به شهرداری و بازرسی استانداری ماه هاست که حقوقی دریافت نکرده اند.
کارگران و پاکبانان فضای سبز متعلق به بخش خصوصی هستند که اختلاف بین پیمانکاران و شهرداری منجر به عقب افتادن چندین ماهه حقوق شان شده است.
کارگران کارخانه فرنخ قزوین برای باردیگر دست به تجمع اعتراضی مقابل استانداری زدند!
گزارش دریافتی:امروز چهارشنبه پنجم آبان ماه، کارگران کارخانه فرنخ قزوین برای باردیگر در اعتراض به عدم پرداخت ماه حقوق ومطالبات دیگرشان دست به تجمع مقابل استانداری زدند.
صبح امروز(چهارشنبه) کارگران شرکت فرنخ با تجمع در برابر استانداری نسبت به عدم پرداخت معوقات حقوق و مزایای خود از جانب کارفرما اعتراض کردند.
درهمین رابطه:
تجمع کارگران کارخانه های فرنخ و نازنخ دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان مقابل استانداری قزوین!
ظهرامروز13شهریور، کارگران کارخانه های فرنخ و نازنخ دراعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان دست به تجمع مقابل استانداری قزوین زدند.
به گزارش 13شهریورتسنیم ، کارگران دو شرکت تولیدی فرنخ و نازنخ استان قزوین ظهر امروز در مقابل استانداری قزوین تجمع کردند این تجمع اعتراض آمیز در مقابل استانداری قزوین به دلیل عدم پرداخت حقوق، مزایای کارگری و سنوات بازنشستگی صورت گرفته است به گفته کارگران این دو مجموعه حقوق آنها از سال 88 و سنوات بازنشستگی آنها از سال 90 پرداخت نشده است.
یکی از کارگران شرکت نازنخ درباره علت تجمع کارکنان این دو مجموع در مقابل استانداری قزوین گفت: افرادی که امروز در مقابل استانداری قزوین حضور دارند به نمایندگی از طرف تمام کارگران شرکتهای فرنخ و نازنخ در این مکان تجمع کردهاند تا پیگیر مطالبات خود باشند.
وی افزود: از سال 90 از شرکت نازنخ بازنشسته شدهام ولی تاکنون سنوات بازنشستگی خود را دریافت نکردهام این در حالی است که علاوه بر آن از سالهای گذشته نیز حقوق و مزایای کارگری را دریافت نکرده و از شرکت طلب دارم در واقع افرادی که امروز در مقابل استانداری تجمع کردهاند به طور عمده دو موضوع حقوق و سنوات بازنشستگی خود را پیگیری میکنند.
وی با بیان این نکته که شرکت نازنخ از دو سال پیش تعطیل شده است خاطرنشان کرد: شرکت نازنخ از دوسال پیش تعطیل شده و تمام دستگاهها و وسایل آن نیز به فروش رفته است به همین منظور کارگران این مجموعه نگرانهای بسیاری برای دریافت مطالبات خود دارند.
در همین راستا یکی دیگر از کارگران شرکت فرنخ قزوین با بیان این نکته که هیچ مسئولی در قزوین پاسخگوی مطالبات کارگران نیست تصریح کرد: در مدت این چند سال از تمام مجاری قانونی از جمله مجاری قضایی، دادگستری، استانداری و نمایندگان قزوین پیگیری کردهایم ولی هیچ جواب روشن و درستی دریافت نکردیم به همین منظور از طریق تهران نیز مطالبات خود را پیگیری کردیم که گفته شد باید در استان خود پیگیری کنید ولی متاسفانه در استان قزوین هیچ مسئولی پاسخگوی مطالبات کارگران نیست.
وی عنوان کرد: نتیجه تمام پیگیریهای چند سال گذشته این بوده که تصمیم به تجمع در مقابل استانداری قزوین گرفته شد تا بتوانیم مطالبات خود را به گوش استاندار و مسئولان برسانیم این در حالی است که شرکت فرنخ در حال حاضر با تولید بالایی مشغول بهکار است ولی مطالبات کارگران خود را پرداخت نمیکند.
این کارگر مطرح کرد: موضوع مطالبات کارگری از طریق نماینگان مجلس شورای اسلامی استان قزوین نیز پیگیری شده است تا جایی که چند جلسه حضوری با شخص داود محمدی نماینده مجلس ازقزوین داشتیم و چند مکاتبه مکتوب نیز با وی انجام دادیم ولی متاسفانه مشکل ما هنوز حل نشده است.
بنابهمین گزارش،این تجمع اعتراضی در مقابل استانداری قزوین در حالی رخ داده است که استان قزوین امروز میزبان یازدهمین اجلاس جهانی شهرداران جاده ابریشم بوده که بسیاری از مسئولان استانی، کشوری و بینالمللی در آن حضور دارند.
اعتراض رسانه ای کارگران سازه صنعت سنندج نسبت به شرایط کاری و اضافه کار اجباری!
کارگران سازه صنعت سنندج ا زشرایط شغلی خود و اضافه کار اجباری ابراز نارضایتی کردند.
به گزارش5آبان ایلنا،جمعی از کارگران شرکت سازه صنعت سنندج از شرایط شغلی خود ابراز نارضایتی کردند.
کارگران می گویند این شرکت که پیمانکار شرکت لاستیک بارز است، شرایط نامناسبی برای 140 کارگر خود ایجاد کرده است.
به گفته این کارگران اضافه کار اجباری و عدم پرداخت مزایای مزدی از جمله این مشکلات است. کارگران میگویند قرارداد هم نداریم.
در مقابل کارفرمای این کارگران میگوید کارگران قرارداد دارند و ساعات کار اضافی، در قرارداد ذکر شده است.
به گفته کارفرما به علت تعجیلی که در اتمام پروژه وجود دارد، ساعات کار طولانی است که این اضافه کار با توافق کارگران انجام می شود.
در عین حال کارگران خواستار بازرسی وزارت کار از کارگاه این شرکت شدند و گفتند، فقدان نظارت قانونی باعث بروز این مشکلات شده است.
تجمعات اعتراضی دوباره قبول شدگان آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی خوزستان مقابل استانداری و ساختمان مدیریت برنامه و بودجه زیرفشار نیروهای انتظامی!
صبح چهارشنبه5آبان، تعدادی از قبول شدگان آزمون استخدامی سال 91دستگاه های اجرایی خوزستان در اعتراض به آنچه که جذب نشدن خود در ادارات عنوان شده مقابل ساختمان استانداری خوزستان تجمع کردند.
یکی از تجمع کنندگان گفت: امروز درخواست کردیم که با استاندار دیدار کنیم اما تاکنون به درخواست ما پاسخی داده نشد و متاسفانه ماموران انتظامی برخورد بدی با ما داشتند و حتی به در خواست ما که دیدار با استاندار یا معاون وی هست هیچگونه اهمیتی ندادند.
به گزارش5آبان ایرنا،یکی از تجمع کنندگان گفت: در آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی خوزستان در سال 91 شرکت و قبول شدیم و تمامی مراحل استخدامی را انجام داده ایم اما هنوز ما را جذب کار نمی کنند.
وی افزود: یک ماه پیش در همین محل تجمع کردیم اما هنوز به نتیجه ای نرسیدیم.
این تجمع کننده بیان کرد: استانداری خوزستان به ما وعده داد تا مهر 95 تکلیف ما روشن شود اما هیچ اتفاقی نیفتاده است.
وی توضیح داد: امروز درخواست کردیم که با استاندار دیدار کنیم اما تاکنون به درخواست ما پاسخی داده نشد و متاسفانه ماموران انتظامی برخورد بدی با ما داشتند و حتی به در خواست ما که دیدار با استاندار یا معاون وی هست هیچگونه اهمیتی ندادند.
وی بیان کرد: تنها استانی که قبول شدگان آزمون استخدامی آن جذب نشده اند خوزستان است اما باقی استان ها همه قبول شدگان خود را جذب کرده اند.
این تجمع کننده توضیح داد: روز گذشته نیز استاندار خوزستان نامه ای را در این رابطه به محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت و ریس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور ارسال کرده است.
براساس این گزارش،معترضان پس از نتیجه نگرفتن از تجمع مقابل استانداری، تجمع خود را به ساختمان مدیریت برنامه و بودجه خوزستان کشانده و خواستار گفت و گو و پیگیری موضوع از سوی مسئولان مربوطه شدند.
در آزمون استخدامی سال 91 قرار بر این بود که استانداری خوزستان یک هزار و 168 نفر را از قبول شدگان جذب دستگاههای اجرایی کند.
تعداد قبول شدگان این آزمون استخدامی در سال 1391، 700 نفر بود که 174 نفر آنها موفق به انجام همه مراحل گزینش شدند و حتی کد استخدامی هم دریافت کردند اما هنوز تکلیف آنها روشن نشده است.
این تجمع پس از قول پیگیری مسئولان، پس از ساعاتی به پایان رسید.
بلاتکیفی4ماهه 30کارگرکارخانه نورد لوله اهواز برای بازنشستگی به دلیل عدم پرداخت سهم بیمه 4درصدی از جانب کارفرما!
حدود ۳۰ نفر از کارگران کارخانه نورد لوله اهواز به دلیل پرداخت نشدن هزینه مربوط به سوابق سخت و زیان آور خود برای بازنشستگی پیش از موعد معطل هستند.
به گفته این کارگران، کارفرما طبق قانون میبایستی سهم خود را از هزینه بازنشستگی، برای جبران سختی کار این کارگران به حساب تامین اجتماعی واریز میکرد اما چون کارفرما این کار را انجام نداده است سازمان تامین اجتماعی از برقراری مستمری خودداری میکند.
به گزارش5آبان ایلنا،منابع کارگری در کارخانه نورد لوله اهواز گزارش میدهند؛ حدود ۳۰ نفر از کارگران این واحد صنعتی از شش ماه پیش مشمول بازنشستگی تحت قانون مشاغل سخت وزیان آور قرار دارند اما به دلیل پرداخت نشدن هزینه ۴ درصدی حق بیمه مربوط به مشاغل سخت و زیانآور، در حال حاضر معطل هستند.
به نقل از این کارگران گفته میشود جدا از وضعیت پیش آمده هنوز مشکل پرداخت سنوات پایان خدمت ۳۰ نفراز کارگرانی که سال گذشته (۹۴) از این کارخانه بازنشسته شدهاند باقیمانده است.
این کارگران در خاتمه تصریح کردند: کارفرما طبق قانون میبایستی سهم خود را از هزینه بازنشستگی، برای جبران سختی کار این کارگران به حساب تامین اجتماعی واریز میکرد اما چون کارفرما این کار را انجام نداده است سازمان تامین اجتماعی از برقراری مستمری خودداری میکند.
محرومیت کارگران(پرستاران ومنشی های)مطب پزشکان از حق بیمه وبی خیالی سازمان نظام پزشکی و مراکز بهداشت و درمان!
رئیس شعبه یک تامین اجتماعی قائمشهر از سازمان نظام پزشکی و مراکز بهداشت و درمان درخواست کرد که پزشکان را وادار به بیمه کارگران خود اعم از منشی و پرستار کنند.
به گزارش 5آبان ایسنا، عزیزالله محمودی عالمی در جلسه شورای اداری شهرستان قائمشهر جمعیت تحت پوشش شعبه یک سازمان تامین اجتماعی قائمشهر را 140 هزار نفر عنوان و اظهار کرد: تعداد بیمهشدگان تامین اجتماعی شهرستان در سال جاری با 12 درصد رشد نسبت به سال 91 به 43 هزار و 248 نفر افزایش یافت.
وی، تعداد مستمریبگیران شهرستان را 14 هزار و 424 نفر اعلام کرد و گفت: جمعیت مستمریبگیر قائمشهر نیز نسبت به سال91 تا 25 درصد افزایش داشته است.
رئیس شعبه یک تامین اجتماعی قائمشهر افزود: در حال حاضر بیش از 5000 قالیباف در این شهرستان وجود دارند که 20 درصد هزینه بیمه آنها توسط دولت و از محل بیتالمال تامین میشود و این در حالی است که این آمار گویای واقعی تعداد قالیبافان نیست و تعداد قالیبافان واقعی بسیار کمتر از لیست ارائه شده است.
وی از ادارههایی که در مقام کارفرمای برخی پیمانکاران هستند درخواست کرد تا در تایید لیست بیمه، نام کارگر واقعی را بنویسند و از نوشتن نام فامیل و بستگان خود که از خدمات تامین اجتماعی استفاده میکنند، پرهیز کنند.
محمودی، میزان طلبکاری تامین اجتماعی در قائمشهر را 52 میلیارد تومان، اعلام و خاطرنشان کرد: میزان پرداختی ماهیانه سازمان در این شهرستان 17 میلیارد تومان و مبلغ وصولی هفت میلیارد و 900 میلیون تومان است.
وی با بیان اینکه بسیاری از کارگاههای بزرگ قائمشهر حق بیمه خود را پرداخت نمیکنند، تاکید کرد: عدم پرداخت به موقع حق بیمه تنها فاجعه برای تامین اجتماعی نیست بلکه فاجعهای است که شهر و جامعه را تهدید میکند.
محمودی با تاکید بر پرداخت حق بیمه و رعایت قانون تصریح کرد: اگر پرداختی مستمریبگیران یک روز به تاخیر بیفتد، همهی شهر پر از ازدحام و اعتراض آنان خواهد شد.
وی از سازمان نظام پزشکی و مراکز بهداشت و درمان درخواست کرد که پزشکان را وادار به بیمه کارگران خود اعم از منشی و پرستار کنند.
افزایش تجمع کنندگان با گذشت پنج روز از اعتراضات کشاورزان ورزنه نسبت به حق آبه!
جمعیت تجمع کنندگان ورزنه روز به روز بیشتر می شوند/خبری از مسئولان نیست/تراکتورها پا کارتر از برخی مدیران استان!
به گزارش5آبان تابناک،با گذشت 5 روز از آغاز اعتراض کشاورزان به عدم تخصیص حقابه به آنها و ظلمی که این سالها به کشاورزان روا شده است، هر ساعت بر تعداد تراکتورها و جمع کشاورزان معترض افزوده می شود.
کشاورزانی که جز این حرفه حرفهای دیگری ندارند و نان شب آنها به کشاورزی بستگی دارد به طور قطع نسبت به خشکسالی رودخانه و نبود آب همچون دیگر مردم اصفهان بی تفاوت نخواهند بود.
کشاورزان که هر سال برای گرفتن حقابه خود باید در اوج سرما از خانه های خود بیرون بیایند و دست به اعتراض بزنند برای تکه نانی که حق آنها است و این در حالی که فراموش شده است این شعر مشهور سعدی که:
بنی آدم اعضای یکدیگرند که در آفرینش ز یک گوهرند
چو عضوی به درد آورد روزگار دیگر عضوها را نماند قرار
و به طور قطع برای ساده اندیشان باید گفت که اگر امروز خشکسالی کشاورزان را از پا در آورده است دیری خواهند ماند که تمام مردم اصفهان مجبور به مهاجرت یا اینکه گرفتار انواع بیماریها خواهند شد.
برگزاری زنجیرە انسانی در پیرانشهر
بنا بر گزارش های منتشره عصر امروز دوشنبه سوم آبانماه حدود ۳۰۰ نفر از شهروندان پیرانشهر در استان آذربایجان غربی با پیام «من قربانی آینده هستم» و تشکیل زنجیره انسانی اعتراض نمادین خود را نشان دادند.
در فراخوان این رویداد در کمپینی با نام «آری بە توسعە دادن جادەهای پیرانشهر» آمده بود: “مستحضرید کە شهرستان پیرانشهر به علت موقعیت ویژە در منطقه و از نظر تاثیر بر مناسبات تجاری و بارزگانی میان دو کشور ایران و عراق، نقش به سزایی در اقتصاد ایران ایفا میکند لیکن متاسفانه آنگونە کە شایستە و بایستە است، نمیتوان رابطهای معنادار میان نقش اقتصادی شهرستان و سطح توسعه آن پیدا کرد. در سالهای اخیر به دلیل عدم وجود زیرساختهای مناسب، شاهد رشد منفی اقتصاد و توریسم شهرستان بودهایم. وضعیت راههای ارتباطی پیرانشهر چنان دردناک است کە نیازی به توضیح و تبیین آن نیست . در تبیین دلایل حوادث رانندگی، میدانیم که مسائل فرهنگی و بی احتیاطی مردم همواره سهم ویژهای در تشدید حوادث داشته است و این مساله نیز به تنهایی مختص این شهرستان نیست. حال بزرگترین سؤال این است که علت چند برابر بودنِ آمار حوادثِ جادهای و قربانیان شهرمان بە نسبت شهرها و مناطق دیگر چیست؟ با یک برآورد ساده از وضعیت شهرستان در سطوح تجاری و بازرگانی، کشاورزی، صنعت و معدن متوجه میشویم که جادههای شهرستان دیر زمانی است فرسودەاند و جان میستانند و تردیدی نیست که وضعیت نامناسب جادها و عدم تحمل ظرفیت بالای ترافیک و ترانزیت موجود، اثر به سزایی در بروز حوادث دلخراش و آمار بالای تلفات انسانی داشتهاند.”
این کمپین با پیام «من قربانی آیندە هستم» از شهروندان و خانوادههای قربانیان تصادفات جادهای پیرانشهر، دعوت کرده بود تا «پیامِ درد و اندوهِ آغشتە بە مُطالباتِ برحقِ خود را با تشکیل زنجیره انسانی در فضایی آرام – از خروجی شهر تا ابتدای خیابان شهرک صنعتی» به گوش مسئولین برسانند.
مطالبات این شهروندان عبارت بود از:تسریع در ساخت بزرگراه پیرانشهر – نقده و اتمامِ کامل پروژه از سوی مراجع ذیربط. بازسازی و ترمیم محور پیرانشهر – سردشت در اسرع وقت.
بر اساس خبرها زنجیره انسانی با حضور حدود ۳۰۰ نفر به خوبی و آرامی برگزار شد ولی نیروهای انتظامی مردم را متفرق کردند و کسی نیز بازداشت نشد.
منبع:سایت کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری
تجمع اعتراضی فعالان محیط زیست مشهد مقابل ادارهکل محیط زیست استان!
صبح امروز 5 آبان ماه،جمعی از فعالان محیط زیست خراسان رضوی در مقابل ادارهکل محیط زیست استان تجمع سکوت داشتند و خواستار عدم ارائه صدور پروانه شکار به شکارچیان بودند.
به گزارش5آبان ایسنا،در این تجمع از سازمانهای مردمنهاد مختلف، NGOها، دوستداران طبیعت و افرادی که با محیط زیست در ارتباط هستند، حضور داشتند و پلاکاردهایی با شعار «نفس یوز ایرانی به شماره افتاد، جادههای مرگ را کاهش دهید»، «همه حیوانات حق حیات دارند»، «طبیعت جولانگاه شکارچیان نیست»، «شکار حیوانات تفریح نیست» و ... در دست داشتند که این تجمع حدود یک ساعت به طول انجامید.
سرپرست حقوقی پناهگاه حیوانات مهر مشهد، در خصوص این تجمع اظهار کرد: روز یکم آبان ماه تعدادی از شکارچیان به ادارهکل حفاظت از محیطزیست مراجعه کرده و درخواست صدور پروانه شکار پرندگان کردهاند.
وی افزود: این تعداد از شکارچیان ادارهکل محیط زیست را تحت فشار قرار داده تا بتوانند پروانه شکار دریافت کنند این در حالیست که صدور پروانه شکار از دو سال پیش در تمام نقاط کشور ممنوع بوده و فقط برای بعضی نقاط از استانهای دیگر در موارد بسیار کم پروانه شکار پرنده صادر میشود.
این فعال محیطزیست یادآور شد: در حال حاضر وضعیت گونههای مختلف حیوانی به شدت نگرانکننده است و علاوه بر گونههای گربهسانان، یوز ایرانی، پرندگان و گونههای مختلف دیگر نیز در وضعیت انقراض قرار دارند.
وی با اشاره به تاثیر فعالیتهای سازمانهای مردمنهاد، خاطرنشان کرد: سازمانهای مردمنهاد در اینگونه موارد وظیفههای بسیار مهمی دارند و باید از ظرفیتهای موجود برای اجرایی شدن سیاستهای درست استفاده کنند.
این فعال محیطزیست اضافه کرد: خوشبختانه هنوز برای این تعداد از شکارچیانی که برای صدور پروانه به ادارهکل محیطزیست مراجعه کردند، هنوز پروانه شکار صادر نشده است.
وی تصریح کرد: نگرانی ما این است که شکارچی با مجوز شکار پرنده وارد طبیعت شده و هر موجود زندهای را اعم از حیوانات در معرض انقراض که مشاهده کرد اقدام به شکار آنها کند.
وی در خصوص وضعیت گونههای جانوری در خراسان رضوی، خاطرنشان کرد: تمام گونههای استان در وضعیت نگرانکنندهای قرار دارند و بعضی از آنان مانند پلنگ در خطر انقراض قرار گرفتهاند.
این فعال محیطزیست ادامه داد: خوشبختانه قانونی که اخیرا در خصوص افزایش جریمههای شکار تصویب شده است کمی از شکارچیان را برای شکار منع کرده، اما بازهم بازدارنده نیست؛ در حال حاضر جریمه شکار پلنگ 80 میلیون تومان و جریمه حیواناتی مانند کل، بز، قوچ و میش 10 میلیون تومان است.
وی افزود: البته تمام این جریمهها در صورتی از فرد خاطی گرفته میشود که شکار او براساس شواهد و قرائن ثابت شود؛ باید جریمهها سنگینتر دیده شود تا برای شکارچیان به اندازه کافی بازدارنده باشد.
وی با بیان اینکه برخی شکار حیوانات را براساس خرافات و باورهای غلط انجام میدهند، عنوان کرد: کشتار کفتار و خرس نیز در بیشتر اوقات به علت باورهای غلط انجام میشود.
این فعال محیطزیست در خصوص حیوانآزاری، عنوان کرد: در حال حاضر آزار حیوانات جرم شناخته نمیشود مگر در مواردی که این عمل منجر به تشویش اذهان عمومی شود.
ضارب علی چراغی به قتل عمد محکوم شد
دیوان عالی کشور اتهام قتل عمد ضارب علی چراغی را تایید کرد.
به گزارش5آبان ایلنا،روز دوشنبه (سوم مهرماه)، اتهام قتل عمد برای ضارب علی چراغی توسط شعبه 29 دیوان عالی کشور تایید شد.
محمد چراغی، برادر مرحوم علی چراغی با تایید این خبر گفت: پس از ماهها رفت و آمد حکم قصاص صادر شد.
«علی ابراهیم پورامام»، وکیل خانواده چراغی نیز در همین رابطه گفت: پیش از این دادگاه کیفری هم عرض، حکم قتل عمد صادر کرده بود که طرف مقابل اعتراض کرد. در نهایت پرونده به شعبه 29 دیوان عالی کشور ارجاع شد.
این وکیل دادگستری افزود: دادگاه فرجام خواهی حکم اولیه را تایید کرد و متهم اصلی پرونده چراغی به اتهام قتل عمد به قصاص محکوم شد. این حکم، سوم مهرماه به ما ابلاغ شده است.
جان باختن کارگر زن آب میوه فروشی بندرعباس حین کار براثرحادثه آسانسور!
غروب امروز5آبان،یک کارگرزن آب میوه فروشی بندرعباس در حوالی میدان ابوذرحین کار براثرحادثه آسانسورجانش را از دست داد.
به گزارش5آبان ایسنا،معاون عملیات آتشنشانی و خدمات ایمنی بندرعباس با تأیید این خبر افزود:غروب امروز در این حادثه به دلیل استفاده نادرست و غیر مجاز از بالابری که برای جابهجایی کالاست اما در این مغازه کارگران از آن استفاده میکردند به دلیل سانحهای یک کارگرزن فوت کرد.
حسین امینی زاده افزود این سومین حادثه در خصوص استفاده ناصحیح از این بالابرهاست.
پنجم آبان ماه1395