اخباروگزارشات کارگری13مهر1395

اخباروگزارشات کارگری13مهر1395
پرونده قضایی کارگران معترض مختومه باید گردد
- تجمع کارکنان شرکتی های مخابرات در مقابل مجلس شورای اسلامی همراه با گزارش تصویری
- سومین روزاعتصاب کارگران مجتمع آلومینیوم المهدی - هرمزآل دراعتراض به کاهش حقوق!
- تجمع کارگران کارخانه آونگان اراک دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل استانداری مرکزی برای باردیگر!
- اعتصاب وتجمع کارگران شهرداری بیجار در اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق!- گزارشی درباره تجمع دیروزکارگران رسمی و پیمانکاری برق منطقه ای کرمان برای همسان سازی حقوق مقابل شرکت سهامی برق!
- بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون رد اعاده دادرسی جعفر عظیم زاده در دیوان عالی کشور

- لایحه اصلاح قانون کار ایجاد ابهام بیشتردر شرایط کاری زنان کارگرمی کند!
- وادار کردن کارگران شرکت وزنه ماموت به انعقاد قرارداد یک ماهه با تهدید به اخراج
- کارفرما به خواسته های برحق کارگران قراردادی پتروشیمی امام تن نمی دهد!
- تداوم تحمیل بی حقوقی بیشتر بر کارگران کارخانه آلومینیوم پارس
-35کارگر کارخانه عالیفرد اخراج شدند!
- بازگشت بکار فقط 40 نفراز483کارگراخراجی کارخانجات نساجی بروجرد علیرغم وعده وعیدهای مسئولین طرازاول شهرستان!

- عدم پرداخت 3ماه حقوق بیش از1000کارگرپالایشگاه ستاره خلیج فارس!

- عدم پرداخت 4ماه حقوق وحق بیمه کارگران شهرداری هرسین!

تهدید به اخراج کارگران درصورت اعتراض!

- یکی از کارگران کارخانه کنتورسازی قزوین:

9ماه است حقوق نگرفتم و مرا تهدید به اخراج می‌کنند

- گزارشی درباره زنان کارگری که حقوق هایی زیر 500 هزار تومان می گیرند!

- تجمع اعتراضی قبول شدگان آزمون استخدامی دستگاه های اجرایی سال91در اهوازمقابل استانداری!

- تجمع اعضای تعاونی مسکن ادارات مرکزی شرکت نفت مقابل وزارت نفت!

- راهپیمایی وتجمع اهالی مریوان در اعتراض به وضعیت جاده‌های‌ این شهرستان مقابل فرمانداری!

- بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران به مناسبت روز جهانی معلم - 5 اکتبر روز جهانی معلم را با یاد فرزاد کمانگر عزیز و برای دستیابی به خواست های انسانی مان گرامی میداریم

- آموزش رایگان، برابر، اجباری و کیفی برای همه ی کودکان

روز جهانی معلم (۵ اکتبر) برای همه معلمان و دانش آموزان و اولیای دانش آموزان گرامی باد

- جان باختن157کارگربراثرحوادث کاری دراستان تهران درپنج ماه اول سال 1395

- کشته وزخمی شدن10کارگر کشت و صنعت هفت تپه براثرتصادف در راه بازگشت ازکار!

- یورش پلیس آفریقای جنوبی به تظاهرات دانشجویان خواهان تحصیلات رایگان و بدون تبعیض!

تجمع کارکنان شرکتی های مخابرات در مقابل مجلس شورای اسلامی همراه با گزارش تصویری

اتحادیه آزاد کارگران ایران: از اول صبح امروز صدها نفر از کارکنان شرکتی های مخابرات از سراسر کشور در مقابل مجلس شورای اسلامی دست به تجمع زدند و خواهان رسیدگی به خواستهای خود شدند. این کارگران پیاپیش فراخوان این تجمع را داده بودند و اعلام کرده اند این تجمع را بمدت دو روز ادامه خواهند داد.

کارکنان شرکتی های مخابرات کشور خواهان حذف شرکتهای پیمانکاری، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و به رسمیت شناخته شدن شان به عنوان نیروی کار کارفرمای اصلی یعنی شرکت مخابرات و انعقاد قرارداد مستقیم با آن هستند.

این اولین بار نیست که این کارگران در مقابل مجلس دست به تجمع میزنند، آنان تا به حال بارها از مجاری مختلف قانونی و از طریق تجمع در مقابل مجلس و ادارات مراکز استانی مربوطه خواهان رسیدگی به خواستهای خود شده اند اما تا کنون مسئولین مخابرات و مجلس شورای اسلامی اقدامی در راستای دست یابی آنان به خواستهایشان انجان ناده اند. این کارگران اعلام کرده اند تا دست یابی به خواستهای بر حق خود به اعتراضات و تجمعات شان ادامه خواهند داد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – 13 مهر ماه 1395

گزارش تصویری امروز اتحادیه آزاد کارگران ایران از تجمع امروز کارکنان شرکتی مخابرات در مقابل مجلس شورای اسلامی





سومین روزاعتصاب کارگران مجتمع آلومینیوم المهدی - هرمزآل دراعتراض به کاهش حقوق!

کارگران مجتمع آلومینیوم المهدی - هرمزآل از روز یکشنبه13مهرماه دراعتراض به کاهش حقوق دست ازکار کشیده ودرکارخانه اجتماع کرده اند.

به گزارش13مهر ایلنا،کارگران کارخانه آلومینیوم المهدی از دو روز پیش (یکشنبه یازدهم مهرماه) تاکنون بابت حذف شدن برخی حقوق و مزایای مزدی خود در اعتراض به سر می‌برند.

منابع خبری در استان هرمزگان با اعلام این مطلب گفتند: دلیل اصلی نارضایتی کارگران آلومینیوم المهدی بندر عباس حذف برخی موارد مزدی همانند حق ایاب وذهاب و مزایای اضافه کاری های تشویقی کارگران در شش ماه گذشته است.

کارگران در تشریح جزئیات مطالبات خود گفتند؛از ابتدای سال جاری کارفرما ضمن حذف حدود 120 هزار تومان از حق ایاب وذهاب ، مبلغ از 300 هزار تا یک میلیون تومان نیز که به عنوان مزایای اضافه کاری تشویقی برای ترمیم حقوق ماهانه در نظر گرفته شده بود را یکجا حذف کرده است.

در عین حال به گفتهٔ این کارگران وضعیت بیمه تکمیلی حدود 1800 کارگر این کارخانه از ابتدای سال مشخص نیست و در همین مدت حدود 600 کارگر خدماتی نیز فاقد قرار داد کار هستند.

کارگران این کارخانه صنعتی با بیان اینکه بی‌توجه‌ای کارفرما به مطالبات حذف باعث شده است تا آنها روز یکشنبه (11 مهر ماه)دست به تجمع اعتراضی در محوطه کارخانه بزنند، افزودند: در روز تجمع کارفرما وعده داد مزایای حذف شده کارگران را تا روز سه شنبه (13 مهر ماه) به آنا ن باز گرداند اما چون اعتمادی به وعده‌های داده شده ندارند ترجیح دادند که تا محقق شدن وعده‌های داده شده به اعتراض خود ادامه دهند.

طبق اظهارات کارگران کارخانه آلمینیوم المهدی از آنجا که در حال حاضر وضعیت تولید در این واحد تولیدی مناسب است، در نتیجه از کارفرمای خود توقع دارند تا تاهرچه سریعتر به وعده‌هایی خود در خصوص بازگرداندن مطالبات قطع شده اقدام کند.

درهمین رابطه:

تجمع اعتراضی کارگران مجتمع آلومینیوم المهدی- هرمزآل دراعتراض به کاهش حقوق!

‌صبح امروز11مهر،کارگران خشمگین مجتمع صنعتی آلومینیوم المهدی – هرمزآل بدنبال واریز حقوق شهریورماهشان، در اعتراض نسبت به کاهش حقوق دست به تجمع زدند وبا بستن درب کارخانه مانع از خروج شمش تولیدی شدند.

به گزارش11مهر جنوب ایران، کارگران مجتمع صنعتی آلومینیوم المهدی – هرمزآل که با واریز حقوق شهریورماه به حسابشان، از کاهش حقوق خود خشمگین شده‌اند و با تجمع در مقابل درب کارخانه از خروج شمش تولیدی از این کارخانه جلوگیری کرده‌اند.

کارگران تجمع کننده که حدود 300 نفرهستند گفتند:حقوق شهریورماهشان به میزان 30 درصد کاهش یافته است.

به گزارش امروزایسنا درهمین رابطه،یکی ازکارگران شرکت آلومینیوم المهدی هرمزآل با اعلام این خبر‌علت اعتراض امروز کارگران مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزآل را عدم پرداخت اضافه‌کاری‌های کارگران این شرکت دانست.

وی ادامه داد: این اضافه‌کاری‌ها برای هر کارگر بین 600 هزار تومان تا یک‌ میلیون تومان بوده است.

وی افزود: مالک کارخانه آلومینیوم المهدی هرمزآل این اضافه‌کاری کارگران را پاداش دانسته و آن را قطع کرده است، درصورتی‌که این‌ها پاداش نبوده و اضافه‌کاری این کارگران به شمار می‌رفته و به آن مالیات و عوارض نیز تعلق می‌گرفته است.

وی تصریح کرد: درگذشته هم این مسئول مجتمع با خرید مجتمع آلومینیوم المهدی هرمزآل مبالغی را که به‌عنوان پاداش به کارگران داده می‌شد را حذف ‌و این بار اضافه‌کاری‌ها را به نام پاداش قطع کرده است.

این کارگر شرکت آلومینیوم المهدی هرمزآل اضافه کرد: حذف این اضافه‌کاری‌ها باعث می‌شود در زمان بازنشستگی حقوق این کارگران به‌شدت کاهش داشته باشد و با بسیاری از مشکلات روبه‌رو می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه کارگران امروز درب کارخانه را بستند، گفت: امیدوارم حق کارگران کارخانه دیده شوند.

تجمع کارگران کارخانه آونگان اراک دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی مقابل استانداری مرکزی برای باردیگر!

امروزسه شنبه13مهر،برای باردیگرجمعی از کارگران کارخانه آونگان اراک دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی دست به تجمع مقابل استانداری مرکزی زدند.شرکت آونگان اراک دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق دست به تجمع مقابل استانداری زدند.

به گزارش13مهر ایرنا، این کارگران در پی پرداخت نشدن حقوق معوق خود در ماه های گذشته از مسئولان خواستند تا با بررسی وضعیت کارخانه آونگان، تنگناهای پیش روی کارگران این واحد بزرگ تولیدی را رفع کنند.

شرکت آونگان بزرگترین سازنده دکل های انتقال نیرو در خاورمیانه بود که بعد از واگذاری به بخش خصوصی با مشکلات اقتصادی مواجه شده است.

کارخانه آونگان با تولید انواع نبشی و دکل های انتقال انرژی از کارخانه های با سابقه اراک بود که درسال 1383 به بخش خصوصی واگذار شد.

این کارخانه جزو نخستین واحدهایی بود که در قالب اصل 44 واگذارشد اما بعد از واگذاری با تنگناهایی مواجه شد.

اعتصاب وتجمع کارگران شهرداری بیجار در اعتراض به عدم پرداخت 6 ماه حقوق!

ظهرامروز13مهر،بیش از 120 کارگر شهرداری بیجاردراعتراض به عدم پرداخت6ماه حقوق دست از کارکشیده ودرپارکینگ شهرداری تجمع کردند.

به گزارش13مهرفارس،جمع کثیری از کارگران و پرسنل شهرداری با تحصن در پارکینگ شهرداری، خواستار پرداخت مطالبات معوق خود شدند و از انجام وظایف خود از جمله پاکسازی سطح شهر و جمع‌آوری زباله‌ به نشان اعتراض به عدم پرداخت حقوق 6 ماه خود سر باز زدند.

یکی از کارگران شهرداری بیجارگفت: رئیس شورای اسلامی با حضور در جمع تحصن کارگران با مشاهده جمعیت کثیر از نیروهای شهرداری با اینکه وعده بازگشت خود را به محل تحصن داد فرار را برقرار ترجیح داد و دیگر به جمع کارگران متحصن باز نگشت.

یکی از کارگران متحصن شهرداری گفت: شورا شهر بیجار بداند که استیضاح شهردار برای آنها نان و آب و حقوق معوقه 6 ماه نمی‌شود.

لازم به ذکر است شهردار بیجار در این تحصن به کارگران و نیروهای شهرداری وعده پرداخت 2 ماه از حقوق معوقه را قبل از عاشورا و تاسوعا داد.

گزارشی درباره تجمع دیروزکارگران رسمی و پیمانکاری برق منطقه ای کرمان برای همسان سازی حقوق مقابل شرکت سهامی برق!

یک بام و دو هوای شرکت برق منطقه ای کرمان از قانون/در کرمان بر خلاف قانون اپراتورها را به شرکت های خصوصی واگذار کردند

جمعی از کارکنان اپراتور پست های فشار قوی برق استان کرمان در اعتراض به بی عدالتی در پرداخت حقوق و مزایا به آن ها در مقابل شرکت برق منطقه ای استان کرمان تجمع کردند و خواستار همسان سازی حقوق و مزایای خود با سایر کارکنان اپراتورها در کشور شدند.

به گزارش 13مهربوتیا، این روزها جای تعجب نیست وقتی از یک کوچه و خیابان که در استان کرمان عبور می کنی، عده ای را ببینی که برای احقاق حق خود چاره ای جز تجمع و اعتصاب ندارند.

در حال عبور از بلوار عباسپور بودم، عده زیادی با داشتن بنرهایی در دست، در مقابل شرکت سهامی برق منطقه ای استان کرمان تجمع کرده بودند، کنجکاو شدم که ببینم این بار چه گروهی برای رساندن صدای خود به گوش مسئولین مجبور به اعتصاب شدند، نزدیک آن ها رفتم، اولین کاری که کردم بنرها را خواندم،روی یکی از بنرها نوشته شده بود:

«استاندار محترم و مدیریت محترم شرکت برق منطقه ای استان کرمان،ما بهره برداران خواهان رفع تبعیض بین پرسنل اپراتوری بهره برداری و سایر کارکنان رسمی و پیمانی برق منطقه ای کرمان طبق مصوبه همسان سازی پرداخت حقوق و دستمزد سال ۹۵ هستیم».

دوربین با خود نداشتم، با گوشی همراه خود از این بنر عکسی گرفتم، با این کار همه نگاه جمعیت اعتراض کننده متوجه من شد، دور من حلقه زدند و گفتند شما خبرنگارید، پاسخ دادم که بله من خبرنگارم، همه خوشحال شدند و گفتند شما را به خدا قسم می دهیم صدای ما را به گوش مسئولین برسانید، چند سال است که اعتراض می کنیم و بارها تجمع کردیم ولی متاسفانه تا به حال دردی از ما دوا نشده است.

از آن ها خواستم که یک نفر به نمایندگی از بقیه مشکلات خود و دلیل تجمع شان را برایم شرح دهد، جوانی که جسورتر از بقیه بود جلو آمد و گفت که من صحبت می کنم.

این کارگرجوان معترض گفت: ما جمعی از کارکنان اپراتور پست های فشار قوی برق هستیم که از ساعت ۹ صبح اینجا جمع شدیم، ما نیروهای شرکتی هستیم ولی مدیر عامل شرکت برق منطقه ای حتی به خود زحمت نداده است که بیرون بیاید و ببنید ما برای چه چیزی اینجا تجمع کردیم و این به معنای این است که مدیر عامل شجاعت رو در رو شدن با ما را ندارد.

وی افزود:این چندمین باری است که تجمع می کنیم ولی تا به حال نه برق منطقه ای و نه استاندار و نه نماینده های مجلس نه تنها کاری برای ما نکردند بلکه با بی توجهی از کنار ما عبور می کنند، در حالی که ما نیروهای این شرکت هستیم و مدیر عامل باید حداقل حرف های ما را گوش کند ولی هر بار معاون او قول های الکی به ما می دهد و بعد هم فراموش می شود.

این کارگرجوان معترض در پاسخ به این سوال که دلیل تجمع شما چیست، عنوان کرد: از سال ۹۲ مصوب شده است که به ما سختی کار پرداخت شود ولی الان با گذشت سه سال از این مصوبه هیچ سختی کاری به ما پرداخت نشده است.

وی ادامه داد: طبق بند ۶۱ بودجه سال ۹۵ هم، دستور یکسان سازی پرداخت حقوق و مزایای اپراتور های کل کشور در برق منطقه ای صادر شده است ولی در کرمان این دستورالعمل در کشوی میز روسا خاک می خورد و برای ما بهانه می آورند که نمی شود.

در کرمان بر خلاف قانون اپراتورها را به شرکت های خصوصی واگذار کردند

این کارگرمعترض برق منطقه ای کرمان تصریح کرد: اپراتورها یکی از مشاغل حاکمیتی هستند و طبق دستور مقام معظم رهبری شغل های حاکمیتی نباید برون سپاری شوند ولی در کرمان اپراتورها به چند شرکت خصوصی معلوم الحال طی مناقصه های سوری واگذار شده است که سهام داران آن نیز خودشان هستند و یکی از بزرگترین مشکلات این مجموعه است.

وی اذعان کرد: طبق قانون اداره کار، ما باید هفته ای ۳۶ ساعت کار کنیم ولی در حال حاضر هفته ای ۴۴ ساعت کار می کنیم و بازنشستگی ما باید ۲۰ ساله باشد که همین را هم اجرایی نمی کنند و در برخی موارد ان را نقض می کنند .

چرا ضریب ریالی نیروهای شرکتی کرمان مانند سایر استان های کشور افزایش پیدا نکرد؟

این کارگرجوان حاضر در تجمع اعتراض آمیز کارکنان اپراتورهای برق منطقه ای کرمان خاطر نشان کرد: امسال وزیر نیرو جدول افزایش ضریب ریالی را به شرکت های برق منطقه ای ابلاغ کرده که تمام کشور آن را اجرایی کردند ولی در کرمان ضریب ریالی ما را افزایش ندادند واین خود در حقوق پایه ما، تفاوت زیادی را ایجاد می کند.

وی در ادامه ابراز کرد: در کرمان اضافه کاری ما را اشتباه حساب می کنند و سختی کار و فوق العاده منطقه را در فرمول حقوقی ما محاسبه نمی کنند و فقط حقوق مبنا را به ما می دهند و وقتی هم اعتراض می کنیم که چرا اضافه کاری های ما را حساب نمی کنید می گویند ما یک تفاهم نامه با تامین اجتماعی داریم که طبق آن فقط حقوق مبنا باید پرداخت شود و این درحالی است که قانون کار چیزی دیگری می گوید.

یک بام و دو هوای شرکت برق منطقه ای کرمان از قانون

این کارگر جوان معترض اظهار کرد: آخر این چه جور قانونی است که هر جا به ضررشان است به راحتی آن را نقض می کنند و هر جا که به نفعشان است از قانون کار استفاده می کنند و کسی هم جلوی آن ها را نمی گیرد.

وی تشریح کرد: به صورت قانونی اگر بخواهیم حساب کنیم ما الان نباید نیروی شرکتی باشیم چرا که در هیچ جای کشور اپراتور شرکتی نداریم غیر از استان کرمان و همین مسئله باعث شده است بین حقوق و مزایای ما با سایر استان های کشور تبعیض قابل توجهی وجود داشته باشد.

این کارگرجوان ادامه داد: در کل کشور کارکنان اپراتورها از سال ۹۲ علاوه بر حقوق پایه، سختی کار،حق مدرک، حق جذب حداکثری و … را هم می گیرند ولی در کرمان هیچ کدام از این موارد پرداخت نمی شود .

چرا شرکت برق منطقه ای استان کرمان باید خود مختار عمل کند؟

وی در ادامه با اشاره به اینکه اپراتور های کل کشور در قالب کار معین به صورت مستقیم با شرکت های برق منطقه ای کار می کنند، افزود: در استان کرمان با این همه وسعت و پهناوری خود، اپراتورها فقط در اختیار سه شرکت خصوصی قرار دارند که آن هم طی مناقصه های سوری که فقط همین سه شرکت حق حضور دارند، و هر سال فقط مناطق کاری خود را از شمال به جنوب استان تغییر می دهند واگذار می شود.

وی افزود: وقتی که حکم هایی که این شرکت ها برای ما زدند را به امور کارکنان برق منطقه ای آوردیم می گویند این حکم ها اشتباه است، به قسمت بهره برداری می رویم می گویند این حکم ها مشکلی ندارد و هر کس گفته این حکم ها اشتباه است دانش کافی در مورد احکام ندارد.

این کارگرجوان معترض در پایان رو به مسئولین گفت: چرا شرکت برق منطقه ای استان کرمان باید خود مختار عمل کند؟ سازمان بازرسی کجاست که جلوی این ها را بگیرد؟

درهمین رابطه:

تجمع کارگران رسمی و پیمانکاری برق منطقه ای کرمان برای همسان سازی حقوق مقابل شرکت سهامی برق!

صبح امروز 12مهر، جمعی از کارگران رسمی و پیمانکاری برق منطقه ای کرمان دراعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق وبرای همسان سازی حقوق ودستمزد دست به تجمع مقابل شرکت سهامی برق منطقه ای کرمان زدند.

به گزارش 12مهرکرمان۱۴۰۰،صبح امروز جمعی از پرسنل اپراتور بهره برداری و برخی کارکنان رسمی و پیمانکاری برق منطقه ای کرمان در اعتراض به پرداخت حقوق و دستمزدهای سال ۹۵ در مقابل شرکت سهامی برق منطقه ای کرمان واقع در بلوار عباسپور تجمع کردند .

این تجمع کنندگان از مسئولین استان کرمان خواهان رسیدگی به مشکلاتشان بودند و طبق گفته یکی از تجمع کنندگان این چند مین بار است که چنین تجمعاتی را در کرمان برگزار می کنند ولی تا کنون مشکلات آن ها برطرف نشده است.



بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون رد اعاده دادرسی جعفر عظیم زاده در دیوان عالی کشور

با گذشت بیش از سه ماه از پایان اعتصاب غذای 63 روزه جعفر عظیم زاده، شعبه 33 دیوانعالی کشور طی حکمی اعاده دادرسی او را رد کرد. رد اعاده دادرسی جعفر عظیم زاده از سوی دیوانعالی کشور در حالی صورت می گیرد که با آغاز اعتصاب غذای وی و اسماعیل عبدی در روز دهم اردیبهشت ماه، پرونده مسکوت مانده جعفر و شاپور احسانی راد در دادگستری شهرستان ساوه با هدف به تسلیم کشاندن وی به جریان افتاد و همزمان دو پرونده کیفری و امنیتی بر علیه این دو عضو ثابت قدم و استوار هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران گشوده شد. در این پرونده ها، 5 اتهام امنیتی و کیفری به جعفر عظیم زاده و شاپور احسانی راد از جمله اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور، بر هم زدن نظم عمومی، جعل عنوان در رابطه با کمک و مشاوره به کارگران اعتصابی کارخانه نورد و لوله صفا، تشویش اذهان عمومی و تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی وارد شده است.

وارد کردن این اتهامات به جعفر عظیم زاده در حالی است که وی همزمان با بازداشت در اردیبهشت ماه سال 1394 در شهرستان ساوه، در دادگاه انقلاب شعبه 15 تهران با همین اتهامات به شش سال زندان محکوم شده بود اما علیرغم این محکومیت، دادگستری شهرستان ساوه اقدام به تشکیل پرونده مشابه دیگری با همان اتهامات و مصادیق بر علیه وی کرد.

رد اعاده دادرسی جعفر عظیم زاده در شعبه 33 دیوان عالی کشور در رابطه با محکومیت شش ساله اش و همزمان با آن برگزاری جلسات محاکمه در دادگاههای کیفری و انقلاب شهرستان ساوه بر علیه وی و شاپور احسانی راد، بیانگر اصرار مسئولین قضائی و امنیتی جمهوری اسلامی بر تداوم امنیتی کردن فعالیتهای صنفی - مدنی و دهان کجی به خواست میلیونها کارگر و معلم در ایران و دهها سازمان جهانی و کشوری کارگران و سازمانهای حقوق بشری در سطح جهانی برای پایان دادن به امنیتی کردن فعالیتهای صنفی - مدنی و برداشتن اتهامات امنیتی از روی پرونده های فعالین این جنبشهاست.

اعتصاب غذای مشترک جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی که موج کم نظیری از اتحاد کارگران و معلمان و عکس العمل سازمانهای کارگری و حقوق بشری جهانی را بر علیه امنیتی کردن فعالیتهای صنفی - مدنی به همراه آورد، چیزی نیست که با انتقام جوئی از جعفر عظیم زاده از طریق رد اعاده دادرسی و افتتاح دو پرونده امنیتی و کیفری دیگر در شهرستان ساوه به سرانجام مطلوب مسئولین قضائی و امنیتی ختم بشود.

جعفر عظیم زاده دبیر هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، هیچ جرمی جز دفاع از منافع خود و دیگر هم طبقه ای هایش مرتکب نشده است. تنها جرم جعفر همچون هزاران کارگر و معلمی که با جسارتی ستودنی بطور روزانه در سراسر کشور مشغول اعتراض و اعتصاب بر علیه بی حقوقی و فقر و فلاکت هستند، ایستادگی در برابر ظلم وستم است. وی نماینده هزار کارگر در شکایت از سعید مرتضوی در مورد غارت و چپاول صندوق سازمان تامین اجتماعی، نماینده سازش ناپذیر و پرشور کارگران عضو اتحادیه آزاد کارگران ایران، از هماهنگ کنندگان طومار اعتراضی چهل هزار نفری کارگران در اعتراض به حداقل مزد، نماینده کارگران برخی کارخانه ها در هیاتهای تشخیص و حل اختلاف، همراه و همدوش دهها اعتصاب و اعتراض کارگری در کارخانجات سراسر کشور و فریاد اعتراض و خشم فرو خورده میلیونها کارگر به جان آمده از وضعیت مصیبت بار موجود است که در اعتصاب غذایی 63 روزه تا پای جان ایستادگی کرد و تسلیم ظلم و ستم نشد.

وی و صفی از رهبران کارگری و معلمان همچون عبدیها، بداقی ها، بهشتی ها، صالحی ها، رضویها، مددیها، باغانی ها، خواستارها، نجاتی ها، شهابی ها، بهنام ها، جراحی ها، شاپورها و دهها و صدها نفر دیگر از رهبران اعتراضات کارگری در معادن و صنایع تولیدی خدماتی، کسانی نیستند که با زندان و پرونده سازی دست به عقب نشینی از خواستهای بر حق و انسانی شان بزنند. این، آن چیزی است که حکومتگران از درک آن عاجزند و به همین دلیل پاسخ حق خواهی چنین انسانهای شریف و جسوری را با اتهامات واهی امنیتی و زندان و سرکوب میدهند.

اما اگر تاکنون، سرکوب و زندان ذره ای مانع در برابر این انسانهای بزرگ برای حق خواهی و سدی در برابر اعتراضات رو به گسترش کارگران و معلمان و بازنشستگان و بیکاران ایجاد کرده است، حکومتگران همچنان میتوانند به امنیتی کردن مطالبات صنفی - مدنی و به زندان انداختن و فرود آوردن ضربات شلاق بر گرده کارگران برای تداوم وضعیت موجود امیدوار باشند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – 13 مهر ماه 1395

لایحه اصلاح قانون کار ایجاد ابهام بیشتردر شرایط کاری زنان کارگرمی کند!

در لایحه پیشنهادی دولت برای اصلاح قانون کار، تغییراتی در مواد 77 و 78 قانون کار اضافه شده که این تغییرات، موجب ابهام بیشتر در شرایط شغلی زنان کارگر می‌شود.

به گزارش13مهر ایلنا، شرایط کار زنان و موضوع اشتغال زنان کارگر در ماهها و سالهای اخیر محل مناقشات بسیار بوده است. از بخشنامه‌ها و توصیه نامه‌هایی مبنی بر افزایش مرخصی بارداری و زایمان گرفته تا تلاش‌ها برای کاهش ساعات کار زنان متاهل، همه و همه به این بحث و جدل‌ها دامن زده است.

حال، دولت در لایحه‌ای که تحت عنوان اصلاح قانون کار به مجلس ارائه کرده، تغییراتی در مواد قانونی مربوط به اشتغال زنان کارگر به وجود آورده است که این تغییرات بر نگرانی فعالین کارگری و کنشگران حقوق زنان دامن زده است.

در این لایحه، در مواد 77 و 78 که متن کنونی آن به شرح ذیل است، تغییراتی اعمال شده که بر ابهام در شرایط شغلی زنان کارگر می‌آفزایند.

ماده 77 - در مواردی که به تشخیص پزشک سازمان تامین اجتماعی ، نوع کار برا ی کارگر باردارخطرناک یاسخت تشخیص داده شود ، کارفرما تا پایان دوره بارداری وی ، بدون کسر حق السعی کار مناسبتر و سبکتری به او ارجاع می نماید.

ماده 78 - در کارگاههایی که دارای کارگر زن هستند کارفرمامکلف است به مادران شیرده تا پایان دو سالگی کودک پس از هر سه ساعت ، نیم ساعت فرصت شیردادن بدهد . این فرصت جزء ساعات کارآنان محسوب می شود و همچنین کارفرما مکلف است متناسب با تعداد کودکان وبا در نظر گرفتن گروه سنی آنها مراکز مربوط به نگهداری کودکان ( از قبیل شیرخوارگاه ، مهدکودک و....) را ایجاد نماید.

تبصره - آئین نامه اجرایی ، ضوابط تاسیس و اداره شیرخوارگاه و مهدکودک توسط سازمان بهزیستی کل کشور تهیه و پس از تصویب وزیر کار واموراجتماعی به مرحله اجراء گذاشته می شود

برابر متن لایحه اصلاحیه قانون کار، در ماده 77 یک تبصره به شرح زیر افزوده است:

در دوره بارداری، اخراج زنان کارگر تحت هر شرایطی ممنوع است.

و در ماده 78 نیز متن زیر اضافه شده است و این ماده را مکرر کرده است:

ماده 78 مکرر- زنان سرپرست خانوار با توافق کارفرما می‌توانند تمامی ساعات کار هفتگی یا قسمتی از آن را به صورت دورکاری انجام دهند.

بدیهی است که ممنوعیت اخراج کارگر در شرایطی که 95 درصد قراردادها موقت است، هیچ ضمانت اجرایی و وجه الزامی پیدا نمی‌کند، چرا که اتمام قراردادهای موقت یک ماهه و سه ماهه و تسویه حساب‌های متعدد بعد از خاتمه این قراردادها، مدتهاست که لفظ محکمه پسند و کارفرماپسند «تعدیل» را به جای لفظ نامیمون «اخراج» قرار داده است. در عین حال، این ممنوعیت اخراج می‌تواند در زمینه استخدام زنان مشکل ایجاد کند.

از طرف دیگر آن چه بیش از این مورد نگرانی است، قراردادن امکان دورکاری برای زنان سرپرست خانوار است. قراردادن امکان دورکاری به معنای ایجاد فرصت برای کارفرماست تا از بسیاری از تعهدات قانونی خود فرار کند. در تبصره ماده 78، کارفرما موظف به ایجاد و اداره شیرخوارگاه و مهدکودک در شرایط خاص شده است و اگر قرار باشد امکان دورکاری فراهم شود، بعید است که این الزامات قانونی و تکالیف کارفرما اجرایی شود.

از طرف دیگر، اگر این تغییرات را در محور روح کلی این لایحه، کنار تغییراتی که در لایحه پیشنهادی در ماده 45 اعمال شده است، قرار دهیم، این دورکاری می‌تواند براساس یک توافقنامه کتبی میان کارگر و کارفرما انجام شود و درنهایت، به کسر از دستمزد کارگران زن بیانجامد.

همه اینها مواردی است که در شرایط فعلی به طور یقین، به فضای ضد اشتغال زنان دامن خواهد زد و کارگران زن و علی الخصوص زنان سرپرست خانوار را بیش از پیش در تنگناهای معیشتی قرار خواهد داد.

وادار کردن کارگران شرکت وزنه ماموت به انعقاد قرارداد یک ماهه با تهدید به اخراج

اتحادیه آزاد کارگران ایران: گروه صنعتی وزنه ماموت (شرکت سازه و سوله ماموت سابق) که در ساخت سازه ها و سوله های فلزی فعالیت دارد، از سال گذشته تعداد کارگران خود را از ۸۵۰ نفر به ۳۸۰ نفر که دارای قرارداد موقت هستند، تقلیل داده است.

بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، در ادامه اجرای سیاستهای ضد کارگری در این شرکت، امروز دوازدهم مهر ماه در حالیکه دوازده روز از انعقاد قرارداد سه ماهه با 380 کارگر باقی مانده در آن می گذشت کارفرما در اقدامی غیر مترقبه از تمامی کارگران این مجموعه صنعتی خواست تا نسبت به امضا قرارداد یک ماهه اقدام کنند و آنان را با تهدید به اخراج، وادار به امضای این قرارداد کرد. این کارگران در اول مهر امسال با شرکت وزنه ماموت یک قرارداد سه ماهه تا پایان آذر ماه امضا کرده بودند.

تحمیل شرایط هر چه برده وارتر به کارگران ایران، در حالی بطور روزمره و ساعتی در بسیاری از کارخانجات و مراکز تولیدی ابعاد هر چه وحشتناک تری بر خود می گیرد که تازه دولت ضد کارگری روحانی همچون دولتهای گذشته، در صدد قانونی کردن بیش از پیش بردگی ما کارگران از طریق ایجاد تغییرات ضد کارگری تر در قانون کار است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران با هشدار به تعمیق و گسترش بردگی محض کارگران در کارخانجات و مراکز تولیدی اعلام میدارد، تحمیل چنین وضعیتی، و مضاف بر آن تلاش دولت روحانی برای نهادینه کردن بردگی ما کارگران از طریق تغییر قانون کار، امری نیست که با سکوت و تمکین طبقه کارگر ایران تداوم پیدا کند. دیر نیست روزهایی که طبقه کارگر ایران و همه مزد بگیران زحمتکش در ادامه سیاست تحمیل بی حقوقی هر چه بیشتر از سوی دولت و کارفرمایان، در صفی متحد و یکپارچه در برابر این بردگی قد علم کنند.

اتحادیه ازاد کارگران ایران – 12 مهر ماه 1395

کارفرما به خواسته های برحق کارگران قراردادی پتروشیمی امام تن نمی دهد!

کارگران قراردادی پتروشیمی بندر امام از ادامه خودداری کارفرمای این واحد صنعتی در اجرای رایی خبر می‌دهند که از سوی دستگاه قضایی برای یکسان سازی قراردادهای کارکنان موقت شاغل در این واحد پتروشیمی صادر شده است.

به گزارش13مهرایلنا،تعدادی از این کارگران که پیش از این نیز برای تحقق خواسته خود اقدام به برپایی اجتماعات اعتراضی کرده بودند، با اعلام این مطلب گفتند: برابر این حکم ، ممانعت از تغییر و بهبود وضعیت استخدامی کارکنان قراردادی به صورت روزانه جریمه‌ای معادل 20 میلیون تومان به دنبال دارد.

آنها می‌گویند: در حالی که شنیده‌اند که ممکن است به دلیل به اجرا در نیامدن حکم صادره، مبلغ جریمه روزانه افزایش یابد، اما ظاهرا مدیران پتروشیمی بندر امام در مقام کارفرما بدون کوچکترین اعتنایی ترجیح می‌دهند تا به جای اصلاح قراردادهای کارکنان قرارداد موقت، مبلغ جریمه تعیین شده را پرداخت کنند.

به گفته این کارگران معلوم نیست که چه جنس منفعتی در حفظ شرایط ناعادلانه کنونی وجود دارد که مدیریت یک واحد پتروشیمی حاضر است پرداخت این هزینه سنگین را تقبل کند.

پیش از این در روز (2 شهریور ماه) حدود 700 تن از کارگران قرارداد موقت بندر امام به همراه اعضای خانواده هایشان در اعتراض به آنچه که تبعیض مزدی میان کارگران رسمی و موقت منطقه ویژه امام عنوان می شد، شرکت داشتند.

این کارگران در سال گذشته در مقابل اداره کار منطقه ویژه اقتصادی (سایت 1) تجمع کرده و از طریق امضا نامه مشترکی خطاب به رئیس اداره کار منطقه ویژه اقتصادی بندر امام با انتقاد از عدم رسیدگی مسئولان به خواسته‌هایشان خواستار اجرای مطالبات خود طبق ماده ۳۸ قانون کار و ۲۷ مناطق ویژه و مقاوله نامه شماره ۱۰۰ بین الملل در جهت رفع تبعیض شده بودند.

همچنین، کارگران قرارداد موقت خواستار اجرای مصوبه هیئت وزیران با موضوع:«ساماندهی حقوق و مزایای نیروهای قرارداد موقت» هستند.

درهمین رابطه:

تجمع خانوادگی کارگران قرارداد موقت بندر امام برای همسان سازی حقوق مقابل فرمانداری!

بامداد امروز2شهریور، کارگران قرارداد موقت بندر امام به همراه خانواده هایشان در اعتراض به شرایط نامناسب مزدی مقابل فرمانداری این شهر دست به تجمع زدند.

به گزارش 2شهریورایلنا، در این اجتماع اعتراضی تا نزدیک به 700 نفر از کارگران قرارداد موقت شاغل در واحدهای پتروشیمی بندر امام در اعتراض به آنچه که تبعیض مزدی میان کارگران رسمی و موقت منطقه ویژه امام عنوان می شود شرکت داشتند.

این کارگران در سال گذشته در مقابل اداره کار منطقه ویژه اقتصادی (سایت 1) تجمع کرده و از طریق امضا نامه مشترکی خطاب به رئیس اداره کار منطقه ویژه اقتصادی بندر امام با انتقاد از عدم رسیدگی مسئولان به خواسته‌هایشان خواستار اجرای مطالبات خود طبق ماده ۳۸ قانون کار و ۲۷ مناطق ویژه و مقاوله نامه شماره ۱۰۰ بین الملل در جهت رفع تبعیض شده بودند.

به گفته یکی ازتجمع کنندگان باوجود برابری ردیف‌های شغلی و مدارک تحصیلی کارکنان اما به دلیل وجود مقررات متنوع شغلی در نحوه محاسبه و میزان پرداخت مزایای مزدی تفاوت‌های فاحشی وجود دارد که میزان ارزش ریالی آنها بعضا از یک میلیون تومان بیشتر است.

همچنین، کارگران قرارداد موقت خواستار اجرای مصوبه هیئت وزیران با موضوع:«ساماندهی حقوق و مزایای نیروهای قراردادموقت» هستند.

به گفته کارگران، قوانین جاری در مناطق ویژه اقتصادی دست مدیران را از سرباز زدن به اجرای قوانین کار باز گذاشته است.

تداوم تحمیل بی حقوقی بیشتر بر کارگران کارخانه آلومینیوم پارس

اتحادیه آزاد کارگران ایران: در تداوم تحمیل بی حقوقی بیشتر بر کارگران کارخانه آلومینیوم پارس، کارفرمای این کارخانه دو ساعت از اضافه کاری ماهیانه همه 700 کارگر را به بهانه کمک آنان به جلوگیری از ورشکستگی کارخانه پرداخت نمیکند. این در حالی است که تولید در این کارخانه با ظرفیت کامل انجام میگیرد و حجم سفارشها انقدر زیاد است که کارگران ناچار به اضافه کاری هستند.

بنا بر اظهار کارگران کارخانه آلومینیوم پارس، علاوه بر این، در بخشهایی از این کارخانه که قانون مشاغل سخت و زیان آور اجرا میشود و کارگران این بخشها می باید روزانه 6 ساعت کار بکنند عملا ناچار به 8 ساعت کار روزانه هستند به این شکل که با بازنشسته شدن و یا رفتن هر کارگری از این بخشها، کارفرما کسی را جایگزین آنها نمیکند و کار آنها را بطور غیرقانونی و بدون اینکه اضافه کاری به کارگران تعلق بگیرد بر گردن آنها می اندازد.

همچنین کارفرمای این کارخانه با امتناع از دادن مرخصی رسمی به کارگران، آنان را وادار به جایگزین کردن فرد دیگری به جای خود حین زمانهایی که بدلیل گرفتاری و یا مسائل دیگری به سر کار نمی آیند میکند و به این ترتیب مرخصی سالیانه کارگران انباشته میشود و کارفرما در پایان سال فقط 9 روز از این مرخصی را باز خرید و آنرا به کارگران میدهد و از بازخرید و پرداخت هزینه بقیه روزهای مرخصی های انباشته شده که خود در طول مانع استفاده کارگران از آن شده است خودداری میکند.



...