- بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون تلاش دولت برای تغییر قانون کاردر جهت ضد کارگری بیشتر

اخباروگزارشات کارگری12شهریور1395
پرونده قضایی کارگران معترض مختومه باید گردد
- بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون تلاش دولت برای تغییر قانون کار - دولت در سکوت خبری لایحه ایجاد تغییرات ضد کارگری تر در قانون کار را به مجلس برده است + متن کامل لایحه اصلاحیه
- تجمع اعتراضی کارگران مدوارنسبت به تعطیلی این واحد تولیدی وعدم پرداخت مطالباتشان!
- گزارشی درباره وضعیت کارگران کارخانه امین تاج چینه!
بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون تلاش دولت برای تغییر قانون کار - دولت در سکوت خبری لایحه ایجاد تغییرات ضد کارگری تر در قانون کار را به مجلس برده است + متن کامل لایحه اصلاحیه
بنا بر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، دولت روحانی در سکوت خبری کامل لایحه ایجاد تغییرات ضد کارگری در قانون کار را، تیر ماه سالجاری تحویل مجلس شورای اسلامی داده است. این لایحه با 86 بند، 84 ماده از مجموع 203 ماده موجود در قانون کار را بصورت کلی و جزئی مورد بازنگری و تغییر قرارداده است.
لایحه اصلاحیه ای که دولت روحانی به مجلس شورای اسلامی ارجاع کرده است همان لایحه اصلاحیه قانون کار در دولت احمدی نژاد است که با مقاومت ما کارگران با شکست مواجه شد. حال دولت روحانی در ادامه سیاستهای ضد کارگری خود همان لایحه را در سکوت کامل خبری به مجلس شورای اسلامی برده است. این لایحه بصورت یک شوری به کمیسیون اجتماعی مجلس به عنوان کمیسیون اصلی و تعداد دیگری از کمیسیونهای آن به عنوان کمیسیونهای فرعی ارجاع شده است.
مهمترین تغییرات در این لایحه اصلاحیه، مربوط به مواد 7 – 10 – 21 – 23- 27 و 41 و برخی دیگر از مواد قانون کار می باشد که در صورت تصویب و اجرا شرایط به غایت برده واری را برای طبقه کارگر ایران به همراه خواهد آورد.

قانون کار موجود بنوبه خود قانون کاری است که پس از گذشت 27 سال از تصویب آن، شرایط کار و زیست مشقت باری را برای طبقه کارگر ایران رقم زده است و حال دولت روحانی در تداوم سیاستهای ضد کارگری دولتهای پیشین و بر بستر تحمیل شرایط برده وار بر طبقه کارگر ایران که از طریق عدم اجرای مواد 7- 10- 21- 41 و ... قانون کار موجود و اجرای کامل بندهای ضد کارگری آن در طول 27 سال گذشته محقق شده است، در صدد است با قانونی کردن این شرایط، نیروی کار و هست و نیست ما را بی قید و شرط در اختیار کارفرمایان و مافیای ثروت و قدرت قرار بدهد.

اما این چیزی نیست که براحتی از حلقوم مافیای ثروت و قدرت و صاحبان سرمایه و دولت شان به آسانی پایین برود. کارگران ایران همانگونه که در دوره های پیشین، هر گونه تلاش برای ایجاد تغییرات ضد کارگری تر در قانون کار را به شکست کشاندند اینبار نیز اجازه این کار را به دولت تدبیر و امید سرمایه داران و مجلس اش نخواهند داد.

اتحادیه آزاد کارگران ایران با محکوم کردن سکوت خبری و بی اطلاع گذاشتن کارگران از لایحه اصلاحیه قانون کار، اعلام میدارد هر گونه تغییری در قانون کار موجود که ما نیز خواهان آن هستیم می باید با توجه به فقر و فلاکت و شرایط مشقت بار طبقه کارگر ایران و در راستای تامین یک زندگی انسانی برای آنان صورت بگیرد. ما طی روزها و هفته های آینده مفصلا به این لایحه و جوانب ضد کارگری آن خواهیم پرداخت.

اتحادیه آزاد کارگران ایران – 12 شهریور ماه 1395

تصویر کامل لایحه اصلاحیه قانون کار که از سوی دولت در تیر ماه سالجاری برای تصویب در اختیار مجلس شورای اسلامی قرار گرفته است:


تجمع اعتراضی کارگران مدوارنسبت به تعطیلی این واحد تولیدی وعدم پرداخت مطالباتشان!

روز دوشنبه8شهریورماه، کارگران شرکت سرمایه گذاری مدوار در مقابل دفتر سرمایه گذاری تجمع کردند که دلیل اعتراض خود را حقوق معوق و تعطیلی واحد تولیدیشان خود عنوان می کردند.

به گزارش10شهریورکارگران کرمان،علی میر افضلی مسئول روابط عمومی مس سرچشمه ارتباطی دراین رابطه گفت:روز دوشنبه کارگران شرکت سرمایه گذاری مدوار در مقابل دفتر سرمایه گذاری تجمع کردند که دلیل اعتراض خود را حقوق معوق و تعطیلی واحد تولیدی خود عنوان می کردند.

وی ادامه داد : تا جایی که ما اطلاع داریم واحد تولیدی مدوار که تحت نظر شرکت سرمایه گذاری اداره می شود به علت آلودگی بیش از اندازه هوا از سوی سازمان محیط زیست تعطیل شده است .

میر افضلی افزود : واحد تولیدی مدورا سولفات مورد نیاز واحد تغلیظ مس را تولید می کند، اما در پی اعتراض مردم این شهرستان و پیگیری های چند نماینده به علت تخریبات زیست محیطی این واحد تولیدی بر محیط زندگی مردم ساکن در این منطقه سبب شده است که این واحد تولیدی تعطیل شود.

وی در پایان خاطر نشان کرد : تا جایی که ما اطلاع داریم بعد از اعتراض یک روزه کارگران روز گذشته(9شهریور) مذاکراتی بین نماینده کارگری و این واحد تولیدی صورت گرفته است که نتایج آن را نمی دانم گرچه برای اطلاعات بیشتر باید با روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری ارتباط بر قرار کرد

یادآوری:شرکت توليدي معدني مدواربا هدف توليد فرآورده هاي معدني سولفيد سديم مايع و غيره ، صادرات و واردات مواد معدني خام و فرآورده هاي شيميايي به منظور تامين نياز کشور خصوصا" مجتمع مس سرچشمه با کد اقتصادي 411148354937 و شماره ثبت 2869 مورخ 1374/07/02 با سرمايه اوليه يکصد ميليون ريال تاسيس گرديد.

این شرکت با شرکتهای مسینان گستر و مسباره و آلیاژکار در راستای هم افزایی و کاهش هزینه ها ادغام شدند. و هم اکنون شرکت تولیدی معدنی مدوار با داشتن یک سبد کالا شامل (سولفید سدیم ، آهک صنعتی ، کنسانتره ، مس ، آلیاژ مس آرسنیک ، مسباره مات و براق ، ریخته گری قطعات) صنعتی در برآورده کردن نیازهای مجتمع مس و سایر صنایع معدنی و فرآوری کشور دارد.

کارخانه سولفید سدیم این شرکت درکیلومتر 12 جاده سد رسوبگیر مجتمع مس سرچشمه واقع شده است.

این واحد تنها تولید کننده سولفید سدیم معدنی ایران می باشد. در حال حاضر تمامی نیاز مجتمع مس سرچشمه به سولفید سدیم با تولید سالیانه 36000 تن تامین می نماید. این واحد با بهبود روند تولید خود در حال حاضر توانایی تولید سالیانه 46000 تن سولفید سدیم را دارا می باشد.

گزارشی درباره وضعیت کارگران کارخانه امین تاج چینه!

طبق گفته‌های کارگران، کارخانه امین تاج چینه نام و نشان مشخصی نداشته و بدون تابلوی نام کارخانه فعالیت می‌کند.

این کارخانه شرکاء چینی و تاجیکی و مدیرعامل ایرانی دارد که ساکن تهران است.

کارخانه حدود ۲۵ کارگر ایرانی دارد که ۱۵ نفر آنان مرد و ۱۰ نفر زن هستند و فعالیت کارخانه بدین صورت است که مواد اولیه پلاستیکی را تهیه کرده و به کشورهای دیگر صادر می‌کند.

یکی از کارگران این کارخانه گفت: سرمایه گذاران چینی به بهانه مدیرعاملی ایرانی در اینجا سرمایه‌گذاری کردند.

وی به مشکلات خود در کارخانه اشاره کرد و بیان داشت: هنگام عقد قرارداد مقرر شد ما طبق قانون کار حقوق بگیریم؛ اما با وجود گذشت چند سال حقوقم همچنان روزمردی حساب می‌شود؛ به این صورت که روزهایی که کارخانه تعطیل باشد کارگران باید بروند و بدون حقوق بمانند و بیمه نیز برای این روزها در نظر گرفته نمی‌شود.

این کارگر که ۸۰۰ هزار تومان پایه حقوقی دارد به تشریح جزییات پرداخت و عنوان کرد: اسفندماه که می‌شود چینی‌ها به مدت یک ماه و اندی به کشورشان می‌روند و کارخانه در این مدت تعطیل است و کارگران نیز بیکار هستند و پولی دریافت نمی‌کنند و بیمه آنان نیز حساب نمی‌شود.

وی ادامه داد: هنگامی که مواد اولیه نیز تمام می‌شود کارگران باید همچنان بیکار و بدون مزد باشند.

بیگاری از ایرانی؛ نتیجه بی‌نظارتی اداره کار

کارگر کارخانه امین تاج چینه با بیان اینکه کارگران باید روزی ۱۲ ساعت کار کنند، تصریح کرد: تا کنون هیچ فردی از اداره کار برای بازدید، به این کارخانه مراجعه نکرده و تنها یک بار مامور بیمه به کارخانه آمد و آنجا کارگران تصمیم گرفتند مشکلاتشان را عنوان کنند اما مسئولان کارخانه بلافاصله کارگرانی را که بیمه نبودند پنهان کرده و مامور بیمه نیز به جای صحبت با کارگران مستقیم به اتاق مدیر رفت و پس از اتمام صحبت‌ها بلافاصله کارخانه را ترک کرد. از آن روز به بعد ما دیگر مامور بیمه را هم ندیدیم.

وی در پاسخ به این سوال که مدیرعامل ایرانی چه فعالیتی می‌کند و چرا واکنش نشان نمی‌دهد، گفت: مدیرعامل ساکن تهران است و هر شش ماه به مشهد می‌آید و هنگامی که ما خود را برای صحبت آماده می‌کنیم خبردار می‌شویم مدیر با هواپیما به تهران پرواز کرده است.

این کارگر با بیان اینکه کارگران در سال هفت الی هشت ماه بیمه هستند، افزود: ما نه عیدی و نه پاداش و نه حق اولاد داریم و تنها در سال ۹۳ برجی ۵۰ هزار تومان عیدی برایمان در نظر گرفتند.

وی خاطرنشان کرد: زمان عیدی و پاداش فرم سفیدی به ما می‌دهند و ما را مجبور می‌کنند آن را امضا کنیم در صورتیکه ما نه عیدی گرفته‌ایم و نه پاداشی.

اگر هم اندکی عیدی به ما داده باشند چرا باید فرم سفیدی را امضا کنیم که آنان هر مبلغی که می‌خواهند جلوی آن بنویسند و به اداره کار تحویل دهند تا بگویند ما این رقم عیدی و پاداش به کارگران داده‌ایم.

بیماری ریوی؛ نتیجه دریغ کردن ماسک از کارگران

وی متذکر شد: علی‌رغم تمام اوضاع ناخوشایند برای کارگر ایرانی، دو کارگر چینی و تاجیکی یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان حقوق می‌گیرند و کارشان بیشتر نظارت بر کارگر ایرانی است و تمامی قوانین مرخصی و عیدی و پاداش برای آنان لحاظ می‌شود.

کارگر دیگر این کارخانه که سرفه امانش را بریده بود عنوان کرد: حدود شش ماه است که در کارخانه مشغول به کار شده و در همین مدت کوتاه بر اثر آلودگی محیط ، مشکل ریوی پیدا کرده است.

تابلوی «اول ایمنی بعد کار» در حد همان تابلو باقی مانده است

وی عنوان کرد: تابلوی «اول ایمنی بعد کار» در کارخانه نصب شده اما تنها در حد همان تابلو باقی مانده و هرگز رعایت انجام نمی‌شود.

این کارگر ادامه داد: در همان ابتدای کار یک ماسک معمولی که به هیچ عنوان برای محیط پر دود مواد شیمیایی مناسب نیست به ما دادند و از آن موقع به بعد نه خبری از ماسک بود و نه دستکش و نه سایر وسایل ایمنی.

وی افزود: ما پای دستگاهی هستیم که دست‌هایمان به شدت می‌سوزد اما دستکش نداریم. پای آلوده ترین دستگاه هستیم اما تهویه مناسب نداریم و هوای کارخانه تنها با یک فن کوچک تهویه می‌شود.

کارگر این کارخانه در ادامه اظهارات خود بیان داشت: به شدت بیمار شده‌ام اما نمی‌توانم به دکتر بروم چون حق تعطیلی ندارم؛ علی‌رغم اینکه در ماه، دو روز و چند ساعت می توانیم به مرخصی برویم اما چینی‌ها همین را هم از ما دریغ کرده‌اند و زمانی که به زور و اجبار می‌خواهیم مرخصی برویم، آن روز هم حقوقمان را پایمال کرده و نمی‌دهند.

وی ادامه داد: باید به مسئولان اداره کار گفت شما تنها یک ساعت به اینجا بیایید تا ببینید می‌توانید تحمل کنید؛ آن وقت شاید درد کارگری که ۱۲ ساعت در این محیط آلوده کار می‌کند را درک کنید.

وی با تاکید بر اینکه باید برای کارگران شیر تهیه کنند تا از مشکلات تنفسی و گوارشی در امان باشند، گفت: دریغ! هرگز چنین اتفاقی نمی‌افتد و کارگران باید بسوزند و بسازند.

این کارگر خاطرنشان کرد: ما هیچ زمانی برای استراحت و نماز نداریم و تنها نیم ساعت فرصت برای غذا هست که همان فرصت را باید پای دستگاه باشیم و در حال کار کردن غذا بخوریم.

«کارگر اخراجی» پشت پرده امین تاج را فاش کرد

دیگر کارگر این کارخانه که به دلیل شکایت به اداره کار، اخراج شده است پشت پرده‌ای از آنچه در کارخانه می‌گذرد را عنوان کرد.

این کارگر از همان ابتدا فعالیت کارخانه را اینگونه شرح داد:

محصولی به نام ایران، به کام چین و تاجیک

محصولات اولیه پلاستیکی توسط کارگر ایرانی تهیه می‌شود و چینی‌ها این محصولات را به تاجیکستان صادر می‌کنند اما این محصول به هیچ عنوان در ایران خرید و فروش نمی‌شود؛ در واقع سرمایه‎‌داران چینی کارگر ایرانی را استثمار کرده و محصولات تولیدی را به تاجیکستان می‌برند و در آنجا این محصولات در قالب انواع مواد پلاستیکی به سایر کشورها صادر می‌شود.

وی در تکمیل اظهارات کارگران مبنی بر عدم تعطیلی کارخانه، عنوان کرد: روز شهادت حضرت علی و شب قدر کارخانه را تعطیل نکردند و این مسئله با واکنش و اعتراض کارگران روبه رو شد و در نهایت کارگران مجبور شدند بمانند و تنها چند کارگر به اجبار و دعوا سر کار نیامدند.

دوربین‌های مداربسته مستقیما ایرانیان را از چین کنترل می‎‌کنند

کارگر اخراجی کارخانه به دوربین‌های مدار بسته کارخانه اشاره کرد و افزود: دوربین‌های مداربسته مستقیما از چین کنترل می‎‌‌شود و تمام رفتار ایرانیان تحت نظر چینی‌ها است.

وی ادامه داد: زمانیکه کارگران به دلیل عدم تحمل هوای آلوده چند دقیقه‌ای در را باز کنند بلافاصله از چین تماس گرفته و تذکر می‌دهند که در را ببندید.

وی به رفتار نامناسب مردان چینی با زنان ایرانی اشاره کرد و گفت: گاهی چینی‌ها زن ایرانی و ناموس ما را جلوی چشمان ما لگد می‌زنند گاهی به شوخی و گاهی به جد. همچنین اگر زنی کارش کمی ایراد داشته باشد سرکارگر چینی پلاستیک ها را با شدت تمام به صورت زن‌ها پرتاب کرده و اهانت می‌کند.

اعتراض به اداره کار منجر به اخراج از کار شد

کارگر اخراجی ادامه داد: من به هیچ عنوان تحمل رفتار چینی‌ها را نداشتم بنابراین به اتفاق چندین نفر به اداره کار رفته و اعتراض کردیم؛ حال قرار شده در تاریخ ۱۳ شهریورماه جلسه‌ای در اداره کار گذاشته و به مشکلات ما رسیدگی کنند.

وی افزود: البته این شکایت به ضرر ما نیز تمام شد چون هنگامی که ما به کارخانه برگشتیم دیگر ما را راه ندادند و گفتند برای شما کارگر جایگزین کرده‌ایم. حال ما منتظر جواب اداره کار هستیم اما بعید می‌دانم این جلسه نیز به جایی برسد؛ چرا که اگر اداره کار به فکر کارگر بود در این مدت به کارگران استثمار شده در دست چینی‌ها توجه می‌کرد.

کارگر سابق کارخانه امین تاج چینه در پایان خاطرنشان کرد: دیگر صبری نمانده؛ نه جانی و نه مالی. ما همه حاضریم از کار بیکار شویم اما این کارخانه به طور کامل و با تمام تخلفاتش جمع شود. یا اوضاع درست شده یا باید برای همیشه تمام ‌شود.

بخشی ازیک گزارش صبح توس