اخبار کارگری 6 مهر

اخبارو گزارشات کارگری6مهر1395 (همراه با ضمیمه ویژه گزارشات تجمع سراسری 6مهربازنشستگان فرهنگی!
پرونده قضایی کارگران معترض مختومه باید گردد
- تجمع کارگران اخراجی کارخانه نساجی بروجرد برای بازگشت بکار مقابل فرماندار!
پاسکاری کارگران از سوی مسئولان به جای حل مشکلشان!
- در نامه کارگران شهرداری به فرماندار شوشتر عنوان شد:بازگشت پیمانکاران تهدیدی جدی برای امنیت شغلی کارگران
- تغییر ماده 47 قانون کار/ مهندسی مقررات باهدف جایگزینی بهره‌وری به‌جای حمایت‌از کارگر
- قرارداد 3ماه کارگران کارخانه کاشی وسرامیک آپادانا سرام یک ماهه شد!


اخراج 20کارگراین واحدتولیدی وسایه اخراج بالای سر کارگران دیگر!

- گفتگوی رادیو بین المللی فرانسه با ستار رحمانی:

سال تحصیلی جدید،13 میلیون دانش آموز و صدها گره ناگشوده

- تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس ادامه دارد!

- ادامه تجمعات اعتراضی متقاضیان مسکن پردیس،امروزمقابل مجلس!

- تجمع ناشنوایان به مناسبت هفته جهانی ناشنوایان! «با زبان اشاره، من برابرم »

- تجمع دانشجویان دانشگاه شریف در اعتراض به حذف هزینه‌ سنوات تحصیلی به روز سوم کشید!

- تاکسی های رشت در معرض فروش!

-3 کشته و 4 مجروح بدنبال تصادف مینی بوس حامل معلمان در شازند

- خودسوزیِ اعتراضی یک کارگر خدماتی شهرداری کنگاور مقابل فرمانداری نسبت به عدم پرداخت4ماه حقوق!

- اعتراض های معلمان در کردستان عراق

تجمع کارگران اخراجی کارخانه نساجی بروجرد برای بازگشت بکار مقابل فرماندار!

پاسکاری کارگران از سوی مسئولان به جای حل مشکلشان!

امروز6مهرماه، جمعی از کارگران اخراج شده نساجی بروجرد به دلیل عدم بازگشت به کار در مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند و خواستار رسیدگی مسئولان به مشکلات شدند اما پاسکاری و وعده های پی در پی، تنها پاسخ از سوی مسئولان به کارگران بیکار شده است.

به گزارش6مهربازتاب بروجرد ،29 اسفند سال گذشته بود که 483 نفر از کارگران کارخانه نساجی بروجرد با سابقه های متفاوت به دلیل اجرای طرح توسعه و نوسازی کارخانه لغو قرار داد شدند و قرار شد 6 ماه بعد از اخراج یعنی اول مهر 95 همه کارگران اخراجی دوباره بازگشت به کار شوند.

گرچه در همان روزهای اول مسئولان استانی و شهرستانی وعده های مکرری مبنی بر عدم اخراج کارگران می دادند اما این کار دقیقا در زمان مورد نظر و ابتدای سال جدید انجام و کارگران از کار بیکار شدند و جالب این که بعد از مدتها از لغو قرارداد کارگران باز هم برخی از مسئولین در سخنان خود می گفتند که قرار نیست کارگری اخراج شود.

سرانجام کارگران اخراج شدند و به همه آنها قول داده شد که اول مهر بازگشت به کار می شوند و در این مدت 6 ماه از بیمه بیکاری استفاده کردند.

اما موعد وعده ها به سر رسید و اول مهر با دلهره های فراوان برای کارگران از راه رسید، باز هم کارگران مورد بی مهری قرار گرفتند و انگار نه انگار که قرار بود کارگران به کار بازگردند.

البته قرار بود نساجی بروجرد مبلغ 50 میلیارد تومان تسهیلات دریافت کند تا علاوه بر اجرای طرح توسعه، نوسازی هم اجرا شود اما بعد از گذشت 6 ماه هنوز این مبلغ به نساجی پرداخت نشده است.

بعد از گذشت 6 روز از مهر ماه و عدم بازگشت به کار کارگران بروجرد، هنوز برخی از مسئولین باور نکرده اند که کارگران بازگشت به کار نشده اند و به قول خودشان با خونسردی می گویند که پیگیر حل مشکل هستند.

پیگیری هایی که هنوز نتیجه نداده و کارگران سرگردان شده اند اما در این مدت به کارگران گفته شده که هر روز به نساجی بروند و در لیستی نام خود را ثبت کنند اما وقتی کارگران دیدند این کار بی نتیجه را هر روز تکرار می کنند، صبرشان لبریز شد.

صبح امروز سه شنبه جمعی از کارگران نساجی بروجرد در مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند و خواستار رسیدگی مسئولان به این مشکل شدند.

"احمد گودرزیان " معاون فرمانداری ویژه بروجرد گفت: پیگیری برای دریافت تسهیلات این واحد صنعتی ادامه دارد و نتیجه بازگشت به کار کارگران و رفع این مشکل تا 15 مهر مشخص می شود.

وی اضافه کرد: صبح امروز جمعی از کارگران اخراجی در مقابل فرمانداری بروجرد تجمع و خواستار رسیدگی به مشکلشان شدند که برای رفع مشکل باید اقداماتی اساسی صورت بگیرد.

"کامران فرشید" رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی بروجرد گفت: در زمان لغو قرارداد کارگران نساجی بروجرد قرار شد اول مهر همه بازگشت به کارشوند که تا کنون این امر محقق نشده است.

بنابهمین گزارش،وضعیت صنعت و کارگران شهرستان بروجرد هر روز بحرانی تر می شود و پیگیریهای مسئولان که جواب نمی دهد، همچنان ادامه دارد و در این میان کارگران بیشتر از همه ضربه می بینند و آمار بیکاری در شهر رو به افزایش است و وقتی از افزایش آمار بیکاری در شهر گفته می شود برخی از مسئولان کاملا انکار می کنند و اظهار دارند که سالانه هزاران شغل در این شهر ایجاد می شود.

در نامه کارگران شهرداری به فرماندار شوشتر عنوان شد:بازگشت پیمانکاران تهدیدی جدی برای امنیت شغلی کارگران

حدود 180 نفر از کارگران شاغل در مجموعه واحد های زیر مجموعه شهرداری شوشتر در نامه‌ای خطاب به فرماندار این شهر خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند.

به گزارش6مهر ایلنا، در این نامه که رو نوشت آن به اداره کار و دفتر نماینده مجلس ازشوشترنیز ارسال شده است،ضمن بیان تعویق دست کم سه ماهه مطالبات مزدی خود از تغییر تصمیم مدیران شهری شوشتر برای بازگرداندن پیمانکاران نیروی انسانی به مجموعه شهرداری به شدت انتقاد کردند.

در ابتدای این نامه آمده است: به استحضار می‌رساند ما کارگران شاغل در واحدهای مختلف شهرداری شوشتر که دارای سوابق کاری سه ، تا پانزده سال هستیم ؛ پس از سالها تحمل سختی های کار با پیمانکاران مختلف که در بیشتر ماهای سال دستمزدمان با تاخیر آنهم با حداقل نرخ ممکن پرداخت می شد،اکنون حدود دو سال است شهرداری شوشتر با کارگران قرار داد های مستقیم59 تا 89 روزه منعقد کرده است.

در ادامه این نامه آمده است:با وجود اینکه حذف پیمانکاران از مجموعه شهرداری شوشتر موجب بهبود وضعیت شغلی کارگران وتا حدود رفع کننده مشکلات مالی کارگران شد اما مدتی است زمزمه ی بازگشت شرکت های پیمانکاری جدیددر مجموعه شهرداری به گوش می رسد واین موجبات نگرانی دوباره کارگران شده است.بطوریکه روز گذشته(پنج مهر ماه) شماری از همکارانمان دست از کار کشیدند.

در ادامه این نامه به مشکلات کارگران اشاره شده و آمده است: بیش از این تجربه کار کردن برای پیمانکاران مختلف و بدحسابی‌های آنها را داشته‌ایم و برای همین از تکرار به خطر افتادن امنیت شغلی خود به شدت نگرانیم.

به گفته آنان در حال حاضر حدود یک ماه است کارگران واحد تنظیف وحمل زباله شهرداری با یکی از پیمانکاران بدون قرار داد کار همکاری دارند ودر طول این یک ماه دستمزد آنان حدود 500 هزار تومان به نسبت قبل کاهش داشته است.

در پایان این نامه، کارگران درخواست مداخله و رسیدگی به مشکلات خود را مطرح کرده‌اند و گفته‌اند: جناب فرماندار، پس از جلساتی که جنابعالی با نماینده مجلس و رییس اداره کار شوشتر درباره رفع مشکلات کارگران شهرداری داشتیدودر آن به حاضرین جلسه قول مساعد دادید که این مشکل را حل خواهید کرد ، اما اکنون پس از گذشت قریب به دو ماه این مسئله به فراموشی سپرده شده است، لذا از شما مقام مسئول و سایر مسئولان می‌خواهیم تا به مساله کارگران شهرداری شوشتر ورود و ما را از این وضعیت نجات دهید.

درهمین رابطه:

اعتصاب وتجمع کارگران شهرداری شوشترمقابل فرمانداری دراعتراض به نداشتن امنیت شغلی وعدم پرداخت ماه ها حقوقشان!

از صبح امروز5مهر، کارگران شهرداری شوشتر به دلیل اعتراض به وضعیت شغلی و امنیت شغلی خود دست از کار کشیده و درب فرمانداری این شهرستان تجمع کردند.

به گزارش 5مهر شوشتر نامه، کارگران شهرداری شوشتر به امنیت شغلی، دریافت حقوق، پرداخت حق بیمه و... خود اعتراض دارند و درب فرمانداری شوشتر تجمع کرده‌اند.

این کارگران به این موضوع اعتراض دارند که ابتدا در نیمه دوم سال ۹۴ از پیمانکار به شهرداری ملحق شده‌اند و بار دیگر در نیمه دوم سال جاری (قرارداد شهریورماه به بعد) بار دیگر به پیمانکار سپرده‌شده‌اند.

تجمع اعتراضی این نیروهای معترض درب فرمانداری شوشتر درحال برگزاری است و شاهدان عینی تعداد افراد حاضر در این اعتراض را بالغ‌بر ۱۵۰ نفر تخمین می‌زنند.

گفتنی است ۳۰۵ نفر از نیروهای شهرداری به مشکلات مشابهی در این زمینه گرفتار هستند که پیش‌بینی می‌شود در ساعات آینده به جمع معترضین و تجمع‌کنندگان بپیوندند.

معترضین در این جمع بین ۵ تا ۶ ماه حقوق معوق از شهرداری طلب دارند، در حالی که شهرداری شوشتر با پیشنهاد شورای اسلامی شهر در سال گذشته جشن بروز رسانی پرداخت حقوق کارگران و کارمندان شهرداری را برگزار کرد که با این تجمع مشخص می‌شود که این جشن بی اساس بوده است.

به گزارش ایلنا درهمین رابطه،جمعی از کارگران قرارداد مستقیم شهرداری شوشتر صبح امروز (دوشنبه 5مهرماه) در اعتراض به تغییر تصمیم مدیران شهری برای بازگرداندن پیمانکاران نیروی انسانی مقابل ساختمان فرمانداری و دفتر نماینده شوشتر درمجلس تجمع کردند.

کارگران معترض گفته‌اند: حدود 180 نفر هستیم که از دو سال پیش بصورت مستقیم با شهرداری شوشتر همکاری داریم اما اخیرا شهرداری قصد دارد تا مسئولیت همه کارگرانی را که در بخشهای مختلف فضای سبز ، خدماتی ،موتوری ،آتش نشانی کار می‌کنند را به پیمانکاران مختلف واگذار کند.

این کارگران که در حال حاضر مخالف تغییر رابطه استخدامی خود هستند؛ یادآور می‌شوند: پیش از این تجربه کار کردن برای پیمانکاران مختلف و بدحسابی‌های آنها را داشته‌ایم و برای همین از تکرار به خطر افتادن امنیت شغلی خود به شدت نگرانیم.

آنها بایادآوری اینکه هنوز به دلیل بدحسابی های پیمانکاران پیشین بابت معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکارند،افزودند: در طول دو سالی که با شهرداری شوشتر به صورت مستفیم کار می کنیم احساس آرامش وتامین امنیت شغلی داریم اما اتفاقی که قرار است درروز های آینده با ورود دوباره پیمانکاران برای ما بیفتد باعث نگرانی شده است.

آنها گفتند: برخلاف ادعای برخی مسئولان شهرداری که مدعی اند ورود پیمانکار باعث بهتر شدن شرایط کار کارگران می‌شود، این باور را نداریم و به همین دلیل به نشانه اعتراض تجمع امروز را برپا کردیم.

تغییر ماده 47 قانون کار/ مهندسی مقررات باهدف جایگزینی بهره‌وری به‌جای حمایت‌از کارگر

در لایحه پیشنهادی دولت برای اصلاح قانون کار، قرارداد افزایش بهره وری جایگزین قرارداد دریافت و پرداخت پاداش افزایش تولید شده است.

به گزارش6مهر ایلنا، در لایحه پیشنهادی دولت برای اصلاح قانون کار، تغییری نگران‌کننده رخ داده است.

در این تغییر، که به نظر می‌رسد براساس مهندسی جدید قانون کار بر مبنای خواسته مطروحه دولت و کارفرمایان یا همان "افزایش بهره‌وری تولید" انجام شده، قرارداد دریافت و پرداخت افزایش تولید، حذف و به جای آن قرارداد افزایش بهره‌وری جایگزین شده است.

متن ماده 47 قانون کار به این شرح است:

ماده 47- به منظور ایجاد انگیزه برای تولید بیشتر و کیفیت بهتر و تقلیل ضایعات و افزایش علاقه مندی و بالابردن سطح درآمد کارگران؛ طرفین، قرارداد دریافت و پرداخت افزایش تولید را مطابق آئین نامه‌ای که به تصویب وزیر کار و امور اجتماعی تعیین می‌شود، منعقد می‌نمایند.

حال در اصلاحیه پیشنهادی دولت، عنوان «دریافت و پرداخت افزایش تولید» به عنوان «قرارداد افزایش بهره‌وری» تبدیل شده است.

در این تغییر پیشنهادی، خبری از پاداش افزایش تولید نیست و بدیهی است که عقد قرارداد افزایش بهره‌وری بدون در نظر گرفتن پاداش افزایش تولید می‌تواند بر دیون و تعهدات کارگر بیفزاید و براساس آنچه در تغییرات پیشنهادی ماده 45 هم آمده؛ نه تنها به بالارفتن سطح درآمد کارگر کمک نکند، بلکه باعث کسر از دستمزد پایه شود.

صرف نظر از اینکه اکنون چند سالی می‌شود که مسئولان مختلف دولتی در مواجه با مطالبات کارگران از گفتمان تازه‌ای به نام بهره‌وری استفاده می‌کنند؛ به نظر می‌رسد تلاش‌های چندماهه اخیر دولت و کارفرمایان برای اصالت بخشی به این مساله که خروج از رکود اقتصادی نیازمند افزایش بهره‌وری است وارد فاز جدی‌تری شده است بدین ترتیب که مسئله افزایش بهره‌وری هم فقط با کاستن از دستمزد کارگر و ارزان‌سازی کارگران به نتیجه می‌رسد؛ و این امر، در جای جای این لایحه پیشنهادی نمود عینی پیدا کرده‌است. مهمترین تبلور آن هم در همین تغییرات اعمال شده در ماده 47 است و البته تغییرات اعمالی در ماده 41 هم در همین راستاست، تغییراتی که تعیین حداقل دستمزد را به شرایط اقتصادی کشور گره زده‌است.

قرارداد 3ماه کارگران کارخانه کاشی وسرامیک آپادانا سرام یک ماهه شد!

اخراج 20کارگراین واحدتولیدی وسایه اخراج بالای سر کارگران دیگر!

از ابتدای مهر ماه، قرارداد کاری کارگران آپادانا سرام یک ماهه شده است و همین مسئله باعث شده است تا کارگران نگران تمدید نشدن قراردادهای شغلی خود بشوند.

به گزارش6مهرایلنا،کارگران آپادانا سرام گفتند: کارفرما این واحد تولید کننده انواع کاشی وسرامیک از ابتدای ماه جاری (مهرماه) مدت قرار داد کار حدود هزار و 100 کارگر را از سه ماه به یک ماه کاهش داده است.

آنها با یادآوری اینکه از تقریبا دو سال پیش فعالیت روزمره محل کارشان به دلیل مشکلات مالی ناشی از رکود بازار مسکن به حداقل کاهش یافته است، افزوند: اگرچه مشکلاتی نظیر معوقات مزدی نداریم اما نگرانی اصلی ما این است که از ابتدای ماه آینده که موعد قراردادهای کاری‌مان تمام می شود بیکار شویم.

کارگران آپادانا سرام در توجیه علت نگرانی خود می‌گویند؛ در چند ماه اخیر زمزمه اخراج پله ای تعداد زیادی از همکاران قرار دادی به بهانه مشکلات مالی قوت گرفته است بطوریکه روز 25 شهریور ماه کارفرما برای شروع تعداد 20 نفر از همکاران شاغل در بخش های اداری این کارخانه را به بهانه عدم نیاز با میانگین سوابق کار 10 سال از کاراخراج کرد.

کارگران این واحد تولیدی در ادامه گفتند: از قرار معلوم مدیریت کارخانه آپادانا سرام عقیده دارد که فعالیت این واحد تولیدی به شیوه کنونی مقرون به صرفه نیست وباید برای کاهش هزینه‌های کارخانه بخشی از کارگران اخراج شوند.

به گفته کارگران، این واحد تولیدی دچار مشکلاتی‌است و اگر مسئولان بالا دستی در صندوق بازنشستگی کشوری و وزارت کار چاره ای برای رفع آن نکنند به زودی شاهد تعطیلی کامل این کارخانه عظیم تولید کننده کاشی وسرامیک در خاور میانه خواهیم بود.

گفتگوی رادیو بین المللی فرانسه با ستار رحمانی:

سال تحصیلی جدید،13 میلیون دانش آموز و صدها گره ناگشوده

ستاررحمانی درباره وضعیت معیشتی معلمان آنرا فاجعه بار توصیف می کند و می گوید حقوق ماهیانه آنها ، اکثر معلمان را زیر خط فقر نگاه می دارد و از همین روست که بسیاری از آنها مجبورند شغل های دوم و سوم داشته باشند.

با فرا رسیدن ماه مهر بیش از سیزده میلیون کودک و نوجوان راهی مدرسه شدند تا سال تحصیلی جدیدی را آغاز کنند.

بهمین مناسبت علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش طی سخنانی همکاران فرهنگی وزارتخانه اش را بیش از یک میلیون نفر ارزیابی کرد که در 105 هزار واحد آموزشی در 752 منطقه آموزشی فعالیت می کنند. او مجموعه آموزش و پرورش را "بزرگترین دستگاه کشور " توصیف کرد.

فانی همچنین خبر داد که در سال تحصیلی جدید (96-95) تعداد 5500 کلاس درس جدید به فضاهای آموزشی کشور اضافه شده است. با این حال این جا و آنجا در رسانه های کشور،گزارش هائی به چشم می خورد که از وضعیت نامناسب فضاهای آموزشی بویژه در مناطق محروم و دور افتاده کشور خبر می دهند.

در گفتگوئی با ستار رحمانی عضو اتحادیه کالج ها و دانشگاههای بریتانیا وی درباره کمبودهای فضای آموزشی در ایران می گوید که هم اکنون هفت میلیون متر مربع از فضای مدارس کشور کهنه و فرسوده هستند. او مثال می زند که در خراسان شمالی هم اکنون 59 در صد از کلاس های درسی غیر استاندارد و بیست در صدشان خشتی و گلی هستند.

رحمانی از مناطقی نام می برد که ششصد مدرسه یا در چادر تشکیل می شوند و یا در کاروان های مسافرتی...

رحمانی تاکید می کند که 50 در صد مدارس استان خوزستان فاقد سرویس های بهداشتی هستند و بسیاری از آنها برق ندارند.

در آذربایجان غربی بسیاری از دانش آموزان از داشتن کلاس درس محرومند و این استان با کمبود 6600 کلاس درس روبروست.

او مثال می زند که در ایذه برخی کلاس ها در طویله ها برگزار می شود.

بروایت ستار رحمانی فعالین صنفی معلمان هنوز هم تحت فشار قرار دارند. او می گوید گر چه امسال 16 تشکل از کانون های صنفی معلمان در سطح استان ها توانسته اند اجازه فعالیت خود را تمدید کنند، اما به کانون صنفی معلمان در تهران ( که یک تشکل سراسری است) اجازه فعالیت سراسری نمی دهند و آنرا یک تشکل استانی محسوب می کنند.

رحمانی می گوید درست است که بیشترین فعالین صنفی معلمان از زندان آزاد شده اند آما آزادی آنها موقتی است.

گوش کنید:


تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس ادامه دارد!

امروز6مهر،مربیان پیش دبستانی برای چندمین بار دست به تجمع اعتراضی مقابل مجلس تجمع زدند.

به گزارش6مهر خبرگزاری مجلس،این تعداد از مربیان پیش دبستانی خواستار اجرای اصلاحیه تبصره 10 ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق‌التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش هستند.

درهمین رابطه:

تجمع آموزشیاران پیش دبستانی جهت تعیین تکلیف استخدامی مقابل مجلس برای باردیگر!

روزیکشنبه4مهر، جمعی از آموزشیاران پیش دبستانی برای باردیکر جهت تعیین تکلیف استخدامی مقابل مجلس تجمع اعتراضی برپاکردند.

به گزارش4مهر ایرنا،،جمعی از آموزشیاران پیش دبستانی در برابر مجلس شورای اسلامی تجمع کردند و خواهان اجرای ماده 17 خواستار اجرای اصلاحیه تبصره 10 ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش شدند.

ادامه تجمعات اعتراضی متقاضیان مسکن پردیس،امروزمقابل مجلس!

ظهر امروز6مهر،تعدادی از متقاضیان مسکن پردیس در مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مطالباتشان شد.

به 6مهر ایسنا، تجمع‌کنندگان نسبت به دریافت مبالغی خارج از تعهدات متقاضیان در قرارداد امضاء شده اعتراض داشتند و اعلام کردند ما تاکنون هزینه ای بیش از آنکه باید برای مسکن مهر پرداخت کرده‌ایم اما هنوز منازل مسکونی خود را دریافت ننموده‌ایم.

برپایه این گزارش، تعدادی از نمایندگان تهران در جمع تجمع کنندگان حضور پیدا کردند و صحبت های آن را شنیدند.

تجمع ناشنوایان به مناسبت هفته جهانی ناشنوایان! «با زبان اشاره، من برابرم »

امروز6مهر،به مناسبت هفته جهانی ناشنوایان، تعدادی از ناشنوایان کشور در میدان امام تجمع کردند و خواستار فراهم شدن شرایط برابر همانند افراد شنوا در جامعه برای ناشنوایان شدند.

«با استفاده از زبان اشاره، من از فرصت های برابر تحصیلی، شغلی و زندگی همانند افراد شنوا برخوردار می شوم».

هدف از این تجمع، جلب توجه مسئولان نسبت به مشکلات ناشنوایان بود تا با توجه به شعار فدراسیون جهانی ناشنوایان در سال 2016 «با زبان اشاره، من برابرم »، شرایط برابری همانند افراد شنوا در جامعه برای ناشنوایان فراهم شود.

به گزارش 6مهرفارس،در پلاکاردی که در دستان ناشنوایان قرار داشت، آمده است: «با استفاده از زبان اشاره، من از فرصت‌های برابر تحصیلی، شغلی و زندگی و ... همانند افراد شنوا برخوردار می‌شوم».

امروز ایرنا درهمین رابطه نوشت:جمعی از معلولان ناشنوا و کم شنوا امروز سه شنبه با اهدای شاخه های گل به شهروندان تهرانی با تاکید بر این شعار که 'من برابرم'، هفته جهانی ناشنوایان را گرامی داشتند.

در چهارمین هفته از ماه سپتامبر (دوم تا هشتم مهر) که در جهان با عنوان «هفته جهانی ناشنوایان» نامگذاری شده، برخی سازمان ها و تشکل های مردم نهاد در کشورهای مختلف از جمله ایران، آیین های ویژه ای برگزار می شود.

امروز در میدان امام تهران جمعی از ناشنوایان به هموطنان و همشهریان خود با اهدای شاخه های گل هفته جهانی ناشنوایان را گرامی داشتند.

در این حضور پرمخاطب که با حضور حدود 100 نفر از ناشنوایان استان تهران و به اهتمام کانون ناشنوایان ایران برگزار شد، بنرها و پلاکاردهایی دیده می شد که حاوی برخی مطالبات و خواسته های ناشنوایان هم از جامعه و هم از دولت بود.

بر روی بنر بزرگی که در پیشاپیش تجمع کنندگان بود، بر این نکته تاکید شده بود که «با استفاده از زبان اشاره، من از فرصت های برابر تحصیلی، شغلی و زندگی همانند افراد شنوا برخوردار می شوم».

بر روی پلاکارد دیگری که در دست ناشنوایان بود، مواد سه، 21 و 34 کنوانسیون حقوق جهانی معلولین مورد اشاره قرار گرفته بود که دولت ها را ملزم می کند تا یادگیری زبان اشاره را تشویق کنند و هویت زبانی جامعه ناشنوایان را ارتقاء دهند.

ناشنوایان، یادگیری زبان اشاره را یک حق مسلم برای خود می دانند و از هویت زبانی این جامعه نیز حمایت کردند.

** مشکلات و مطالبات ناشنوایان

یکی از ناشنوایان حاضر در مراسم امروز خانمی 42 ساله شاغل در یکی از روزنامه های کشور اظهار کرد: دارای 2 فرزند هستم و همسر ناشنوایم نیز بیکار است.

وی، گفت : متاسفانه همسرم دارای نارسائی کلیوی است و باید مرتب دیالیز شود که تحت حمایت هم نیست.

وی ، افزود: حقوقی که دریافت می کنم به هیچ وجه کفاف مخارج زندگی مان را نمی دهد و اگر کمک های مادرم نباشد، همیشه در تامین مخارج زندگی مشکل داریم.

وی از مسئولان دولتی بخصوص بهزیستی خواست تا توجه ویژه ای به مشکلات خانواده اش و میزان حقوق دریافتی اش داشته باشند.

همچنین خانم ناشنوای دیگری که می گفت به مدت 27 سال است در مدارس ناشنوایان، معلم است، از مسئولان خواست که با توجه به کاشت حلزون برای تعدادی از بچه های ناشنوا و کم شنوای این مدرسه و رفتن آنها به مدارس عادی، اکنون چاره ای برای سایر بچه هایی که دارای مشکل اوتیسم و سایر معلولیت ها هستند و ناگزیر باید در مدرسه ناشنوایان ادامه تحصیل دهند، بیندیشند.

وی افزود: دارای یک فرزند سالم است ولی از نظر معیشتی و اقتصادی همچنان نیاز به حمایت جدی مسئولان دارد.

** گلایه از کم لطفی برخی رسانه ها نسبت به ناشنوایان و کم شنوایان

یکی از اعضای هیات مدیره کانون ناشنوایان ایران از آنچه کم لطفی برخی رسانه ها دیداری و نوشتاری نسبت به جامعه ناشنوا و کم شنوا عنوان کرد، گلایه داشت.

وی گفت: متاسفانه در برنامه های تولیدی صدا و سیما بعنوان رسانه ملی، نسبت به حقوق ناشنوایان و کم شنوایان آنگونه که شایسته است، توجه نشده و فقط در بخش اخبار نیم نگاهی به آنها شده که البته اشاراتی که مجری اخبار دارد کامل نیست و اغلب ناشنوایان و کم شنوایان این اخبار را متوجه نمی شوند.

وی با اشاره به حضور ناشنوایان در یک برنامه تلویزیونی پرمخاطب ،اظهار کرد: در حالیکه اغلب شرکت کنندگان شنوای این برنامه همواره می خندیدند، اما ناشنوایان و کم شنوایان حاضر در این برنامه به دلیل نبود زیرنویس و یا زبان اشاره، واکنشی نداشتند از این رو توقع داریم زبان اشاره در برنامه های صدا و سیما برای این قشر از جمعیت کشور در نظر گرفته شود.

وی در مورد برنامه مناسبتی امروز ناشنوایان و کم شنوایان تهرانی در میدان امام گفت: ما امروز می خواهیم با اتکا به شعار فدراسیون جهانی ناشنوایان یعنی «با زبان اشاره؛ من برابرم» مردم را با مشکلات جامعه ناشنوایان آشنا و به آنها اعلام کنیم که با استفاده از زبان اشاره می توانیم با مردم عادی و شنواها برابر باشیم.

وی، مهمترین مشکل جامعه ناشنوایان را مسائل معیشتی، استخدامی و نیز نداشتن رابط مترجم زبان اشاره عنوان کرد و از مسئولان دولتی و دستگاه های مرتبط خواست برای این مشکلات، چاره جویی کنند.

وی گفت: کودکان ناشنوایی که به دنیا می آیند این حق را دارند که زبان اشاره را فرابگیرند تا بتوانند به بهترین نحو با جامعه ارتباط برقرار کنند و دولت نیز باید به این مهم توجه جدی داشته باشد و رابط زبان اشاره را به عنوان یک شغل همراه با مزایای بیمه به رسمیت بشناسد.

** صدور بیانیه و درخواست بازگشت روز جهانی ناشنوایان به تقویم رسمی کشور

شرکت کنندگان در این مراسم در پایان بیانیه ای در هفت بند صادر کردند که در آن بر برخی از حقوق این بخش از جمعیت کشور تاکید شده است.

در بند نخست این بیانیه بر لزوم به رسمیت شناخته شدن زبان اشاره ایرانی به عنوان زبان مادری هر فرد ناشنوا با استناد به کنوانسیون جهانی حقوق معلولین و نیز تصویب مفاد این کنوانسیون در مجلس شورای اسلامی، تاکید شده است.

بند دوم بیانیه نیز مربوط به ایجاد فرصت های شغلی برای ناشنوایان، همتراز با افراد شنوا و نیز رفع موانع استخدامی آنان در سازمان های دولتی و غیردولتی است.

ناشنوایان تجمع کننده امروز همچنین خواهان تصویب و گنجاندن یک پست شغلی جدید با عنوان رابط (مترجم) زبان اشاره در لیست مشاغل مورد تایید وزارت کار در بند سوم این بیانیه شدند که به گفته آنها می تواند نوعی تضمین شغلی، بیمه ای و بازنشستگی برای ناشنوایان کشور باشد.

در بند چهارم بیانیه نیز بر لزوم استفاده از زبان اشاره ایرانی در موسسات آموزشی و دانشگاهی برای تربیت رابط یا مترجم این زبان تاکید شد.

لزوم استفاده از زبان اشاره در مدارس ویژه ناشنوایان، موسسات آموزشی، دانشگاهی و... طبق مفاد کنوانسیون جهانی حقوق معلولین از دیگر خواسته های ناشنوایان است که در بند دیگری از این قطعنامه آمده است.

بر اساس این بیانیه، ناشنوایان خواستار فراهم شدن دسترسی آنها به امکانات اطلاع رسانی و خدمات عمومی با زبان اشاره و نیز درج زیرنویس در برنامه های تلویزیون و رسانه ملی شدند.

آخرین خواسته ناشنوایان در این بیانیه نیز مربوط به بازگرداندن روز جهانی ناشنوایان به تقویم ملی کشور بود.

تجمع دانشجویان دانشگاه شریف در اعتراض به حذف هزینه‌ سنوات تحصیلی به روز سوم کشید!

بعد از ظهر امروز سه‌شنبه(6مهر) شماری از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در اعتراض به حذف هزینه‌های سنوات تحصیلی برای سومین روز متوالی تجمع کردند.

به گزارش 6مهرتسنیم،روزهای گذشته نیز شماری از دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف و امیرکبیر در اعتراض به حذف هزینه‌های سنوات تحصیلی و همچنین دانشجویان دانشگاه بهشتی در اعتراض به کمبود فضای کافی برای اسکان دانشجویان تجمع اعتراض‌آمیزی انجام دادند.

همچنین هفته گذشته جمعی از دانشجویان دانشگاه اصفهان به دلیل تغییر مصوبات مربوط به سنوات تحصیلی دانشجویان کارشناسی و همچنین مشکلات خوابگاه و تغذیه‌ دانشجویان ارشد و دکتری تجمع کردند.

سنوات تحصیلی پس از اتمام ترم 8 برای دانشجویان کارشناسی، اتمام ترم 4 برای دانشجویان کارشناسی ارشد و اتمام ترم 9 برای دانشجویان دوره دکتری اعمال می‌شود که بر این اساس ادامه تحصیل دانشجویان منوط به پرداخت هزینه است.

تاکسی های رشت در معرض فروش!

در اعتراض به وضعیت نابسامان تاکسی رانی در رشت

تغییرات اخیر خیابانهای رشت و ایجاد خطوط بی .آر. تی در این شهر،اگرچه به خودی خود یک اقدام رفاهی به حساب می آید اما به دلیل عدم برنامه ریزی صحیح ، منجر به ایجاد مشکلاتی برای تاکسی های رشت گردیده است.

از جمله اینکه بعداز ایجاد این خطوط، درخیابان اصلی شهر، که از عرض کمی برخوردار است فضای کافی برای عبور ومرور تاکسی ها در نظر گرفته نشده است. این مسُله موجبات نارضایتی راننده های تاکسی را فراهم کرده و سر انجام در حدود یک ماه قبل رانندگان در اعتراض به این وضعیت تصمیم گرفتند که همگی چراغ های اتوموبیل های خود را در روز روشن کنند. به دنبال این اعتراض سه نفر از رانندگان به سازمان اطلاعات احضار شدند و به آنها گفته شد که اگرچه حق با انهاست اما نباید با چنین شیوه های اعتراض خود را در انظار عمومی به نمایش بگذارند. رانندگان تاکسی اگر هم مس ئله و مشکلی دارند می بایست مسائل خود را به اشکال دیگری پی گیری کنند. البته بعد از این اعتراض بود که مسئولین عقب نشینی کرده وبه تاکسی ها اجازه داده شد در هر24 ساعت5 ساعت از خطوط بی آر تی استفاده نمایند.

اما هفته گذشته مسئولین شورای شهرو فرمانداری و تاکسیرانی ،در نشستی که با تعدادی از رانندگان تاکسی داشتند، از آنها خواستند که کرایه هایی را که در سال جدید افزایش یافته بود مجددا به نرخ هفت ماه قبل برگردانند. این خواسته که موجب حیرت و نارضایتی رانندگان شده بود مورد قبول آنها قرار نگرفت. راننده ها می گفتند آیا قیمت گوشت و مرغ و غیره به نرخ هفت ماه قبل بازخواهد گشت که ما کرایه ها را به هفت ماه قبل برگردانیم؟ راننده های تاکسی همچنین اعلام کردند که اگر قرار باشد کرایه ها مجددا به نرخ قبلی برگردانده شود دیگر شغل تاکسیرانی نمی تواند پاسخگوی هزینه های زندگی آنها باشد و بهتر است که رانندگان تاکسی رشت اتوموبیل های خود را بفروش برسانند. به دنبال این جلسه وحاصل نشدن هیچ نتیجه ای در این نشست، بسیاری ازرانندگان تاکسی رشت روز 4/7/95 نوشته ای بر روی شیشه های پشتی تاکسی های خود نصب کردند که برروی آن نوشته شده است فروشی. این رانندگان سعی دارند از این طریق به مسئولین نشان دهند که تصمیمات انها تا چه حد غیر قابل اجرا می باشد.

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های کارگری

مهر 1395

3 کشته و 4 مجروح بدنبال تصادف مینی بوس حامل معلمان در شازند

رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی گفت: تصادف مینی بوس حامل معلمان در محور فرعی قره کهریز بازنه از توابع شهرستان شازند در صبح سه شنبه، سه کشته و چهار مجروح به جا گذاشت.

به گزارش6مهرایرنا،سرهنگ ایرج کهریزی افزود: این سانحه در کیلومتر 3 محور فرعی قره کهریز بازنه براثر برخورد یک دستگاه کامیون کشنده بنز با مینی بوس سرویس معلمان شازند اتفاق افتاد.

وی بیان کرد: در این سانحه راننده و 2 نفر از سرنشینان مینی بوس به علت شدت جراحات در دم فوت شدند.

رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان مرکزی ادامه داد: از 15 سرنشین سرویس معلمان همچنین تعدادی در محل حادثه، درمان و چهار نفر برای پیگیری درمان به بیمارستان منتقل شدند.