اخباروگزارشات کارگری4مهر1395، پرونده قضایی کارگران معترض مختومه باید گردد

اخباروگزارشات کارگری4مهر1395
پرونده قضایی کارگران معترض مختومه باید گردد
- ششم مهر ماه روز همبستگی معلمان، چه بازنشسته و چه شاغل، در مقابل ساختمان مجلس است که حق‌خواهی و حق‌طلبی خود را فریاد می‌زنند.
- بازگشت بکار120کارگر اخراجی نیشکر هفت تپه بدنبال تجمع اعتراضیشان وهمبستگی دیگرکارگران این مجتمع!
خبری از پرداخت6ماه حقوق وحق بیمه این کارگران درمیان نیست!
- ادامه تجمعات اعتراضی کارگران پست های فشارقوی نسبت به عدم تبدیل وضعیت!
- ادامه تجمعات اعتراضی کارگران اخراجی شهرداری یاسوج برای دومین روز متوالی!
درگیری افراد ناشناس!! ؟؟با کارگران معترض درمحل تجمع!
- تجمع اعتراضی کارگران خط دوم قطارشهری مشهد (قرارگاه خاتم الانبیا )دراعتراض به عدم پرداخت حقوقشان!

- تجمع آموزشیاران پیش دبستانی جهت تعیین تکلیف استخدامی مقابل مجلس برای باردیگر
- تجمع بازرسان صنعت، معدن و تجارت دراعتراض به بلاتکلیفی استخدامی!
- کارگران بیکارشده سیمان لوشان واهالی لوشان خواهان بازگشت بکار وجلوگیری ازقطع درختان کارخانه شدند!
- کارگران مناطق آزاد و ویژه اقتصادی:امنیت شغلی در مناطق آزاد با بخشنامه تامین نمی‌شود

- بیانیه انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران درباره ثبت تقاضای تاسیس انجمن صنفی روزنامه‌ نگاران استان تهران در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران

- وعده‌های توخالی مسؤولان وبازایستادن چرخ کارخانه آساک دوچرخ قوچان!

-128 کارگر قراردادی کارخانه ذوب آهن آریان اخراج شدند!

- اخراج 39 کارگر کارخانه تکین دزفول!

- عدم پرداخت3ماه حقوق و5ماه حق بیمه کارگران فضای سبز شهرداری شوشتر!

- تجمع اهالی روستای خیرآباددراعتراض به قطع آب!

- تجمع اعتراض آمیز صیادان و لنج داران بوشهری مقابل فرمانداری بوشهر!

- تجمع اعتراضی متقاضیان مسکن مهر پردیس مقابل وزارت راه!

- تجمعات اعتراضی دانشجویان 3دانشگاه!

* تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه شریف نسبت به حذف قانون سنوات!

* تجمع دانشجویان دانشگاه امیرکبیردراعتراض به قانون سنوات !

تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه بهشتی نسبت به وضعیت خوابگاه‌ها برای دومین روزمتوالی!

- دولت مسئول مرگ این جوان کارگراست، ظلم نکنید، زور نگوئید

- مرگ کارگرجوان بر اثر سقوط از ساختمان در ساوه!

- آخرین خبردرباره خبر خودکشی کارگر در عسلویه!

- تظاهرات پناهجویان افغان در آلمان در اعتراض به خطر عودت به افغانستان

ششم مهر ماه روز همبستگی معلمان، چه بازنشسته و چه شاغل، در مقابل ساختمان مجلس است که حق‌خواهی و حق‌طلبی خود را فریاد می‌زنند.

سخنان یک معلم بازنشسته ارسالی به کانال اتحادیه آزاد کارگران ایران

این سومین مهری است که آغاز شده و هنوز گروه زیادی از فرهنگیان بازنشسته، که بیش از سی سال عمر خود را صرف خدمت به آموزش و پرورش نموده‌اند چشم انتظار دریافت حقوق مسلم خود هستند، اما بی مهری مسئولان و مشغولیت آنها به انباشتن حساب‌های شخصی و اختلاس‌های کلانشان، معلم و حق او را به فراموشی سپرده است.

معلم خسته از تبعیض و از درد معیشت، سال‌هاست که فقط با وعده‌های دروغین دولتمردان روبرو است و در طی دو سال گذشته تنها با فریب‌ها و وعده های بی پایه به انتظار دریافت پاداشی است که سال‌ها از حاصل دسترنج خودش برداشت شده و اکنون محصول این دسترنج در جیب غارتگران بانکی و رؤسای آموزش و پرورش در گردش است.

معلم و فرهنگی بازنشسته هیچ تریبون و رسانه ای در اختیار ندارد، اما صدای اعتراض خود به این همه تحقیر و ظلم را با اعتراض به گوش مسئولین می رساند که برای پاسداشت شأن و اعتبار واقعی

جامعه معلمان هیچ عملکرد قابل عرضه‌ای ندارند.

ششم مهر ماه روز همبستگی معلمان، چه بازنشسته و چه شاغل، در مقابل ساختمان مجلس است که حق‌خواهی و حق‌طلبی خود را فریاد می‌زنند.

بازگشت بکار120کارگر اخراجی نیشکر هفت تپه بدنبال تجمع اعتراضیشان وهمبستگی دیگرکارگران این مجتمع!

خبری از پرداخت6ماه حقوق وحق بیمه این کارگران درمیان نیست!

یکی از کارگران روزمزدی بخش کشاورزی مجتمع نیشکر هفت تپه گفت: این تعداد کارگر که از اول ماه جاری بدون دریافت شش ماه دستمزد وبیمه معوقه از کار اخراج شده بودند خوشبختانه در پایان اولین روزتجمع اعتراضیشان وبا همت سایر کارگران به کارسابقشان بازگشتند.

به گزارش4مهرایلنا،منابع خبری با اعلام این خبر افزودند: این اتفاق روز گذشته (شنبه سوم مهر ماه) همزمان با اولین روز اعتراض کارگران اخراجی مقابل درب وردی کارخانه نیشکر افتاده است و در حال حاضر (صبح امروز چهارم مهر ماه) تمامی کارگران اخراجی با دستور کارفرمای بخش خصوصی در مزارع به کار سابق خود بازگشته‌اند.

در این زمینه یکی از کارگران روزمزدی بخش کشاورزی مجتمع نیشکر هفت تپه دلیل اخراج 120کارگر این مجتمع را مشکلات مالی مجتمع عنوان کرد و در ادامه گفت: این تعداد کارگر که از اول ماه جاری بدون دریافت شش ماه دستمزد وبیمه معوقه از کار اخراج شده بودند خوشبختانه در پایان اولین روزتجمع اعتراضیشان وبا همت سایر کارگران به کارسابقشان بازگشتند.

او درباره پرداخت مطالبات معوقه کارگران این واحد گفت:هنوز وضعیت پرداخت شش ماه دستمزد وبیمه معوقه 120 کارگر روز مزدی معلوم نیست.

ادامه تجمعات اعتراضی کارگران پست های فشارقوی نسبت به عدم تبدیل وضعیت!

صبح امروز4مهر، جمعی از کارگران پست های فشار قوی برق مقابل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تجمع کردند.

به گزارش 4مهرایلنا، صبح امروز حدود سیصد نفر از اپراتورهای قرارداد معین پست های فشار قوی برق از سراسر کشور به تهران آمدند و مقابل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تجمع کردند.

تجمع‌کنندگان خواسته خود را اجرای طرح قرارداد دائم عنوان کردند و گفتند: با چندین سال سابقه کار در یکی از سخت ترین مشاغل، از امنیت شغلی بی بهره‌ایم و خواستار تبدیل قرارداد به قرارداد دائم هستیم.

به گزارش امروزجارپرس درهمین رابطه،روز يكشنبه (4 مهرماه) جمعي از اپراتورهاي برق فشار قوي كه خواستار تبدیل قرارداد به کارگر دائم هستند در مقابل مجلس تجمع كرده و مي گويند كه زمزمه هایی مبنی بر واگذاری پروژه های شرکت توانیر به بخش خصوصی به گوش می‌رسد که این مساله بر نگرانی کادر قرارداد معین افزوده است.

این فعالان کارگری تاکید کردند در صورت برآورده نشدن مطالبات و عدم تحقق وعده‌ها، در هفته های آتی رایزنی‌ها و اعتراضات را ادامه خواهند داد.

ادامه تجمعات اعتراضی کارگران اخراجی شهرداری یاسوج برای دومین روز متوالی!

درگیری افراد ناشناس!! ؟؟با کارگران معترض درمحل تجمع!

قبل از ظهر امروز 4مهر،کارگران با سابقه خدماتی شهرداری یاسوج در جلوی استانداری، ستاد خبری و شورای این شهر دوباره تجمع کردند.

به گزارش4مهرکبنا نیوز،این کارگران خدماتی شهرداری یاسوج که توسط پیمانکار جدید از کار اخراج شدند برای دومین روز متوالی جلوی شورای اسلامی این شهر تجمع کردند که افرادی با آنها درگیر شدند.

این درگیری با حضور مأموران نیروی انتظامی خاتمه یافت، اما آنچه مشخص است این بود در حالی که کارگران شهرداری یاسوج در آرامش به اعتراض خود نسبت به حقوقشان تجمع کرده بودند، افرادی ناشناس با آنها از طرف فرد دیگری که مشخص نیست با آنها درگیر شدند.

به گزارش امروزایسنا درهمین رابطه،60نفر از کارگران اخراجی شهرداری یاسوج پیش از ظهر یکشنبه، چهارم مهرماه برای دومین روز متوالی در جلوی شورای اسلامی این شهر تجمع کردند.

این کارگران که بیش از ۱۳سال سابقه کار در شرکت‌های پسماند شهرداری یاسوج داشتند، از این شرکت‌ها اخراج شدند یکی از این کارگران گفت: ۶۰ نفر از کارگرانی که سال‌های زیادی از عمر خود را برای زیبایی این شهر گذراندن اکنون به‌علت ندانم‌کاری‌های یک پیمانکار اخراج شدند و از طرفی مسئولان شهرداری یاسوج پاسخگو نیستند.

وی افزود: یک پیمانکار کارها را به دست گرفته و بیان می‌کند من نیرو نمی‌خواهم و شهرداری یاسوج هم می‌گوید به من ربطی ندارد، از خردادماه تاکنون نه بیمه‌ای برایمان واریز کرده‌اند و نه حقوقی داده‌اند.

این کارگر خدماتی شهرداری یاسوج خاطرنشان کرد: ۶۰ نفر هستیم و از شهریورماه اخراج شده‌ایم و پیمانکار جدید می‌گوید، طبق قراردادی که داریم نیرو نمی‌خواهیم. اکنون دیگر هیچ جا ما را برای نیروی کاری به‌علت سن بالا نمی‌پذیرد و ما مانده‌ایم که چگونه هزینه‌های خانواده خود را فراهم کنیم.

وی خاطرنشان کرد: اگر کسی کاری از دستش بر می‌آید به داد ما برسد، هم‌اکنون کسی صاحب ما نمی‌شود. شهردار و شورای شهر ما را بازی ندهند و اگر کاری از دستشان بر می‌آید، انجام دهند.

یکی دیگر از این کارگران گفت: فرزند دانش‌آموز دارم، در خانه اجاره‌ای زندگی می‌کنم و اگر آقای شهردار جایی برای کار کردن بلد است به ما معرفی کند. دولت ۳۰ سال، ۳۰ نیرو به کار می‌گیرد و شهرداری یاسوج طی یک ماه ۶۰ نفر را اخراج می‌کند.

وی افزود: پیمانکار جدید نیروی ۱۵ سال سابقه کار را اخراج کرده و نیروی دو ماه کار را استخدام کرده است.

هدایت اکبری، رئیس شورای شهر یاسوج در این زمینه گفت: طی جلسه‌ای سه ساعته اعضای شورای شهر با شهردار مسئولان خدماتی و پیمانکاران مشکلات این کارگران را بررسی و برطرف کرده‌ایم.

وی افزود: ما مخالف اخراج کارگران با سابقه هستیم و با همه توان برای برطرف کردن مشکل این کارگران تلاش خواهیم کرد.

همچنین «محمدعلی جاوید»، شهردار یاسوج گفت: پیمانکار مربوطه باید پاسخگو باشد، چون گفته می‌خواهم کارگر جدید بکار گیری کنم و نیازی به این کارگران ندارم و کارگران قبلی هم می‌گویند ما نباید اخراج شویم و پیمانکار نباید کارگر جدید استخدام کند.

وی افزود: با توجه به این‌که مرجع حل اختلاف کارگر و پیمانکار اداره‌کل کار، تعاون و رفاه اجتماعی است این اداره باید پاسخگوی این مشکلات باشد.

جاوید یادآور شد: در برخورد با این کارگران نباید کار خلاف قانونی صورت گیرد و همه باید پایبند به قانون باشیم.

بنابهمین گزارش،در حالی که این کارگران خدماتی اخراجی شهرداری یاسوج که توسط پیمانکار جدید از کار اخراج شدند برای دومین روز متوالی جلوی شورای اسلامی این شهر تجمع کرده بودند افرادی با آن‌ها درگیر شدند. این درگیری با حضور مأموران انتظامی خاتمه یافت.

درهمین رابطه:

تجمع اعتراضی کارگران شهرداری یاسوج نسبت به اخراج مقابل ساختمان شورای شهر!

صبح امروز3مهر،60نفر از کارگران اخراجی شهرداری یاسوج در اعتراض به اخراج خود مقابل ساختمان شورای اسلامی این شهر تجمع کردند.

به گزارش3مهر کبنانیوز ، قبل از ظهر امروز ۶۰ نفر از کارگران شهرداری یاسوج در جلوی شورای اسلامی این شهر تجمع کردند.

بنابر این گزارش، این کارگران که بیش از ۱۳ سال سابقه کار در شرکت‌های پسماند شهرداری یاسوج داشتند، از این شرکت‌ها اخراج شدند.

یکی از این کارگران با بیان اینکه ما در آغاز سال تحصیلی جدید قرار داریم، اظهار کرد: ۶۰ نفر از کارگرانی که سال‌های زیادی از عمر خود را برای زیبایی این شهر گذراندن اکنون به دلیل ندانم‌کاری‌های یک پیمانکار اخراج شدند و از طرفی مسئولان شهرداری یاسوج پاسخگو نیستند.

این کارگر اضافه کرد: یک پیمانکار کارها را به دست گرفته و بیان می‌کند من نیرو نمی‌خواهم و شهرداری یاسوج هم می‌گوید به من ربطی ندارد، از خردادماه تاکنون نه بیمه‌ای برایمان واریز کرده‌اند و نه حقوقی داده‌اند.

وی تصریح کرد: ۶۰ نفر هستیم و از شهریورماه اخراج شدیم و پیمانکار جدید می‌گوید، طبق قراردادی که داریم نیرو نمی‌خواهیم.

این کارگرافزود: اکنون دیگر هیچ جا ما را برای نیروی کاری به دلیل سن بالا نمی‌پذیرد و ما مانده‌ایم که چگونه هزینه‌های خانواده خود را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه مدرک برخی از ما لیسانس و فوق دیپلم است، گفت: کسی به داد ماها نمی‌رسد، اگر کسی کاری از دستش بر می‌آید به داد ما برسد، الان کسی صاحب نمی‌شود.

این کارگرگفت: شهردار و شورای شهر ماها را بازی ندهند و اگر کاری از دستشان بر می‌آید، انجام دهند.

یکی دیگر از این کارگران می‌گوید؛ فرزند دانش آموز دارم، در خانه اجاره‌ای زندگی می‌کنم و اگر آقای شهردار جایی برای کار کردن بلد است به ماها معرفی کند.

وی افزود: دولت ۳۰ سال، ۳۰ نیرو به کار می‌گیرد و شهرداری یاسوج طی یک ماه ۶۰ نفر را اخراج می‌کند.

این کارگر گفت: پیمانکار جدید نیروی ۱۵ سال سابقه کار را اخراج کرده و نیروی دو ماه کار را استخدام کرده، اینجا قوم گرایی است.

یکی دیگر از کارگران اخراجی شهرداری یاسوج بیان کرد: مشکل ما را نمی‌دانند، چه کسی می‌داند در این شهر مشکل من چیست؟ چه کسی می‌داند من چقدر اجاره می‌دهم، ۶۰۰ هزار تومان هزینه فرزندم برای تحصیلاتش را کی می‌خواهد، پرداخت کند.

در ادامه هدایت اکبری رئیس شورای اسلامی شهر یاسوج با بیان اینکه اسفندماه ۹۴ مصوب شد که هیچ کارگری ماقبل سال ۹۴ اخراج نشود، اظهار کرد: اخراج کارگران خلاف قانون است.

اکبری با اشاره به فرمی که شرکت مهرگستر دنا طراحی کرده بود، دارای نواقصی بود، اظهار کرد: از همان ابتدا از این شرکت خواستیم که این فرم خود را اصلاح کند.

اکبری خطاب به مدیرکل کار کهگیلویه و بویراحمد گفت: وی باید به عنوان متولی دفاع از حقوق کارگران این مسئله را به شکل قانونی و دقیق پیگیری کند.

هدایت امیری عضو شورای اسلامی شهر یاسوج نیز در این باره گفت: مشکل این کارگران تنها با حضور پیمانکار و شهردار یاسوج برای همیشه برطرف می‌شود تا شهردار و پیمانکار نباشد، نمی‌توان هیچ کاری کرد.

علی علی‌پور عضو دیگر شورای اسلامی شهر یاسوج در این خصوص خطاب به هدایت اکبری بیان کرد: اعضای شورای اسلامی باید نظارت می‌کردند و این وظیفه ما است و این مشکل در شهرداری یاسوج باید خاتمه داده شود.

تجمع اعتراضی کارگران خط دوم قطارشهری مشهد (قرارگاه خاتم الانبیا )دراعتراض به عدم پرداخت حقوقشان!

روز یکشنبه4مهر، تعدادی از کارگران ایستگاه طبرسی خط دوم قطارشهری مشهد با اعتراض به تاخیر در پرداخت حقوق خود خواستار پرداخت به موقع آن شدند.

به گزارش4مهرایرنا،سخنگوی شرکت قطارشهری مشهد در این باره گفت: تمام صورت وضعیت های شرکت قطار شهری با قرارگاه خاتم الانبیا به عنوان پیمانکار خط دوم پرداخت و تسویه شده است.

امیررضا حسینی افزود: قرارگاه مزبور نیز تمام طلب پیمانکاران ایستگاه ها را پرداخت کرده اما برخی از پیمانکاران ایستگاه ها به دلیل انجام برخی هزینه ها در ایستگاه، در پرداخت حقوق کارگران تاخیر کرده اند.

وی اظهار کرد: در این ارتباط مدیرعامل قطارشهری مشهد دستور پرداخت فوری حقوق کارگران را صادر کرد و به قرارگاه یاد شده نیز تکلیف شد تا راه حلی بیاندیشند و پول بیشتری برای هزینه های پیش بینی شده در اختیار پیمانکاران ایستگاه ها بگذارند تا در پرداخت حقوق کارگران تاخیر ایجاد نشود.

در مجموع چهار خط برای قطار شهری مشهد تعریف شده که خط یکم آن به طول 19 کیلومتر از پایانه غدیر نخریسی تا وکیل آباد، اسفند ماه سال 1389 به بهره برداری رسید و هم اکنون روزانه بطور میانگین 120 هزار نفر در این مسیر جا به جا می شوند.

مسیر توسعه 4.5 کیلومتری این خط نیز از ایستگاه غدیر تا فرودگاه مشهد در دهه فجر پارسال به بهره برداری رسید و فرایند مسافرگیری آن آغاز شد.

عملیات حفاری 14.5 کیلومتر خط دوم قطار شهری مشهد نیز از منطقه رضاشهر به سوی منطقه طبرسی شمالی پانزدهم بهمن ماه پارسال به پایان رسید.

عملیات حفاری خط سوم قطارشهری مشهد هم به طول 28.5 کیلومتر که مسیر شهرک ابوذر تا قاسم آباد را پوشش می دهد از نیمه دوم فروردین امسال آغاز شده است.

مطالعات خط چهارم قطار شهری مشهد نیز که قرار است از خواجه ربیع آغاز و با عبور از میدان شهدا با امتداد به سوی حرم از ضلع شمالی حرم عبور کرده و به قلعه ساختمان و جاده سرخس منتهی شود، مرحله پایانی خود را طی می کند.

به گزارش امروزپایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد درهمین رابطه، سخنگوی شرکت قطار شهری مشهد با اشاره به تجمع تعدادی از کارگران خط 2 قطار شهری، به دلیل عدم پرداخت حقوق و مزایای آنان، گفت: شرکت قطار شهری مشهد صورت وضعیت پرداخت نشده‌ای ندارد و تجمع این کارگران با این شرکت در ارتباط نیست.

سید امیر رضا حسینی با بیان این مطلب، اظهار کرد: تعدادی از کارگران خط 2 قطارشهری مشهد نسبت به عدم پرداخت حقوق و مزایای خود تجمعی اعتراض آمیز برپا کردند که این تجمع مرتبط با شرکت قطار شهری نیست. این شرکت هیچ صورت وضعیت پرداخت نشده‌ای ندارد و قرارگاه خاتم النبیاء که پیمانکار شهرداری در خط 2 محسوب می‌شود نیز با تمام پیمانکاران خود تسویه حساب کرده است.

وی در ادامه با بیان اینکه کارگران معترض نیروی طرف قرارداد پیمانکار سوم هستند که قرارگاه خاتم با آنان قرارداد بسته، افزود: پیمانکار سوم اعتباری که برای پرداخت حقوق و دستمزد به وی پرداخت شده بود، صرف خرید قطعات کرده بود که این امر سبب به تعویق افتادن حقوق کارگران شد.

سخنگوی شرکت قطارشهری مشهد خاطر نشان کرد: با اینکه شرکت قطارشهری صورت حساب پرداخت نشده‌ای به پیمانکار خود ندارد، برای رفع مشکل جلسه‌ای در اتاق مدیر عامل تشکیل شد و مقرر گردید اعتبار بیشتری به پیمانکار اختصاص یابد تا صرفا برای پرداخت حقوق و دستمزد کارگران اختصاص داده شود.

حسینی تصریح کرد: در حال حاضر حقوق و دستمزد کارگران از سوی پیمانکار سوم پرداخت شده و قرارگاه خاتم‌الانبیاء موظف به پرداخت به موقع حقوق کارگران شده است.

تجمع آموزشیاران پیش دبستانی جهت تعیین تکلیف استخدامی مقابل مجلس برای باردیگر!

روزیکشنبه4مهر، جمعی از آموزشیاران پیش دبستانی برای باردیکر جهت تعیین تکلیف استخدامی مقابل مجلس تجمع اعتراضی برپاکردند.

به گزارش4مهر ایرنا،،جمعی از آموزشیاران پیش دبستانی در برابر مجلس شورای اسلامی تجمع کردند و خواهان اجرای ماده 17 خواستار اجرای اصلاحیه تبصره 10 ماده 17 قانون تعیین تکلیف استخدامی معلمین حق التدریسی و آموزشیاران نهضت سوادآموزی در وزارت آموزش و پرورش شدند.

تجمع بازرسان صنعت، معدن و تجارت دراعتراض به بلاتکلیفی استخدامی!

امروز یکشنبه4مهر،جمعی از بازرسان صنعت، معدن و تجارت دراعتراض به بلاتکلیفی استخدامی دست به تجمع مقابل مجلس زدند.

به گزارش4مهر ایرنا،تعدادی از بازرسان صنعت، معدن و تجارت نیز در برابر مجلس شورای اسلامی تجمع کردند که آنها نیز خواهان تعیین تکلیف وضعیت استخدامی خود در این وزارتخانه شدند.

کارگران بیکارشده سیمان لوشان واهالی لوشان خواهان بازگشت بکار وجلوگیری ازقطع درختان کارخانه شدند!

ما کارگران سابق سیمان لوشان وجمعی از اهالی شهر لوشان که در شرایط فعلی اقتصاد کشور برای آینده شغلی خود وفرزندانمان نگرانیم ضمن در خواست جلوگیری از تخریب این واحد تولیدی وقطع و سوزاندن درختان آن در عین حال از مسئولان می خواهیم این کارخانه را به نوعی دوباره بازگشایی کنند.

کارگران وضعیت فعلی را حاصل ناکارآمدی سیاست‌های مدیریتی دانسته‌اند و افزوده‌اند: جدا از وضعیت اسفبار فضای سبز کارخانه که توسط مسئولان شهرداری ومحیط زیست پی گیری نمی شود درباره فروش قطعات و ماشین آلات سالم کارخانه به جای ضایعات چه از طریق رسانه ها و چه به صورت کتبی و شفاهی نامه نگاریهایی با مسئولان انجام داده ایم که متاسفانه با بی توجه ای مسئولان هنوز پاسخی دریافت نکرده ایم واین روند همچنان در این واحد ادامه دارد.

به گزارش4مهرایلنا،جمعی از کارگران کارخانه سیمان لوشان به اتفاق اهالی شهر لوشان با امضای طوماری خطاب به مقامات مسئول نسبت به قطع درختان این کارخانه قدیمی هشدار دادند و خواستار رسیدگی به این وضعیت نابسامان شدند.

به گزارش4مهرایلنا،جمعی از کارگران کارخانه تعطیل شده 300 تنی سیمان لوشان از قطع حدود 160 درخت چنار 60 ساله این واحد تولیدی وسوزاندن ریشه این در ختان توسط عوامل کارفرمایی خبر دادند.

به گفته این کارگران کارخانه سیمان لوشان که حدودا 36 ماه پیش به بهانه مستهلک بودن و نداشتن توجیه اقتصادی تعطیل شده است، حدود 5 هکتار فضای سبز دارد که دارای درختان چنار ،زیتون وسرو 60 ساله است.

از قرار معلوم، این کارخانه صنعتی بعد از تعطیلی و بیکاری حدود 180 کارگر آن وضعیت بلاتکلیفی دارد که اخیرا عوامل کارفرما با مجوز شهرداری وشورای شهر شروع به قطع وسوزاندن ریشه حدود 160 اصله درخت چنار به دلایل نامعلومی کرده است و همین اتفاق نارضایتی کارگران واهالی شهر لوشان در شهرستان رودبار استان گیلان را فراهم کرده است .

این کارگران با ارسال طوماری خطاب به مقامات ارشد دولتی بویژه سازمان محیط زیست، خواستار رسیدگی به وضعیت اسفبار این کارخانه درباره قطع وسوزاندن ریشه درختان این کارخانه شده‌اند.

در بخشی از این نامه که به امضای برخی کارگران سابق این کارخانه واهالی شهر لوشان رسیده آمده است: علاوه بر قطع درختان کهن سال حدود 19 کارگری که در این کارخانه برای محافظت از کارخانه و نگهداری از فضای سبز هنوز در کارخانه باقی مانده اند اجازه آبیاری درختان وسایر فضای سبز 5 هکتاری کارخانه را ندارند و در صورت ادامه این وضعیت به طور کل پوشش گیاهی کارخانه از بین می رود.

همچنین در این طومار آمده است: متأسفانه وقتی دیده می‌شود در یک کارخانه که زمانی تنها محل در آمده اهالی یک منطقه بوده وکارگران آن سالها عمر خود را برای نگهداری پوشش گیاهی محل کار خود کرده اند اقدام به قطع وسوزاندن درختان نه با مواضع مسئولان عالی رتبه کشور درراستای توجه به محیط زیست همخوانی ندارد.

در ادامه نامه، کارگران وضعیت فعلی را حاصل ناکارآمدی سیاست‌های مدیریتی دانسته‌اند و افزوده‌اند: جدا از وضعیت اسفبار فضای سبز کارخانه که توسط مسئولان شهرداری ومحیط زیست پی گیری نمی شود درباره فروش قطعات و ماشین آلات سالم کارخانه به جای ضایعات چه از طریق رسانه ها و چه به صورت کتبی و شفاهی نامه نگاریهایی با مسئولان انجام داده ایم که متاسفانه با بی توجه ای مسئولان هنوز پاسخی دریافت نکرده ایم واین روند همچنان در این واحد ادامه دارد.

در پایان این نامه می‌خوانیم: ما کارگران سابق سیمان لوشان وجمعی از اهالی شهر لوشان که در شرایط فعلی اقتصاد کشور برای آینده شغلی خود وفرزندانمان نگرانیم ضمن در خواست جلوگیری از تخریب این واحد تولیدی وقطع و سوزاندن درختان آن در عین حال از مسئولان می خواهیم این کارخانه را به نوعی دوباره بازگشایی کنند.

کارگران مناطق آزاد و ویژه اقتصادی:امنیت شغلی در مناطق آزاد با بخشنامه تامین نمی‌شود

به گفته کارگران شاغل در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در شرایطی که کارفرمایان مستقر در این مناطق به نادیده گرفتن حقوق اجتماعی آنها عادت کرده‌اند، قطع یقین بخشنامه اخیر امنیت شغلی وزارت کار نمی تواند در این نواحی اجرایی شود.

کارگران مذکور که از جمله نیروهای پیمانکاری شاغل در قسمت‌های مختلف صنایع نفت، گاز و پتروشیمی هستند با تاکید براینکه حتی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی موانع تولید در جایی بیرون از کارگاه قرار دارد، افزودند: تجربه سالها کار در این مناطق به ما ثابت کرده است که اینجا نیز کارفرمایان از همان مشکلاتی که در کارگاه‌های مشمول قانون کار حاکم است می‌نالند و همین نکته اثبات می‌کند ادعای ایجاد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به منظور برداشتن موانع تولید حرفی بی اساس است که تنها به دستاویزی برای منفعت طلبی صاحبان سرمایه تبدیل شده است.

به گزارش4مهرایلنا،شماری از کارگران مناطق ویژه و آزاد اعلام کردند، با تفکر و تعبیری که کارفرمایان کنونی پروژه‌های نفتی از تولید دارند، مقررات حمایتی از نیروی کار عاملی«دست و پا گیر» تلقی شده و در نتیجه بعید است که در چنین شرایطی تنها از طریق صدور بخشنامه، امنیت شغلی کارگران این مناطق تأمین شود.

به گفته آنان این نتیجه گیری از آنجا ناشی می شود که نزدیک به ربع قرن از اجرای مقررات موسوم به اشتغال در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی می‌گذرد و به استناد همین قوانین کارفرمایان اصلی و فرعی این مناطق در صدد گریز از قانون بوده و همواره با کاستن از حقوق اجتماعی کارگر در صدد رفع موانع تولید بوده‌اند.

کارگران مذکور که از جمله نیروهای پیمانکاری شاغل در قسمت‌های مختلف صنایع نفت، گاز و پتروشیمی هستند با تاکید براینکه حتی در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی موانع تولید در جایی بیرون از کارگاه قرار دارد، افزودند: تجربه سالها کار در این مناطق به ما ثابت کرده است که اینجا نیز کارفرمایان از همان مشکلاتی که در کارگاه‌های مشمول قانون کار حاکم است می‌نالند و همین نکته اثبات می‌کند ادعای ایجاد مناطق آزاد و ویژه اقتصادی به منظور برداشتن موانع تولید حرفی بی اساس است که تنها به دستاویزی برای منفعت طلبی صاحبان سرمایه تبدیل شده است.

اشاره مشخص این کارگران به بند هشتم بخشنامه اخیر وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی است که در آن بر اصلاح قوانین و مقررات مناطق آزاد تجاری- صنعتی و ویژه اقتصادی کشور با توجه به استانداردهای بین المللی و حقوق بنیادین کار و با هدف صیانت از نیروی کار تاکید شده است.

این کارگران افزودند: در چنین شرایطی اگر وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در صدد رسیدگی به مشکلات کارگران شاغل در مناطق مختلف آزاد و ویژه اقتصادی برآمده است قطعا باید برای رسیدن به این خواسته مسئولان مربوطه بیش از صدور یک بخشنامه اداری از خود همت به خرج دهند.

آنان با اشاره به خواسته کارگران قراردادی پتروشیمی بندر امام و اجرای نکردن حکم و پرداخت جریمه نقدی توسط مسئولان این پتروشیمی را از مصادیق حاکمیت غلط نگرش تولیدمدارانه این مدیران برشماردند.

به گفته این کارگران، جمع کل حقوق و مزایای پرداختی کارگران این مناطق شاید 2 درصد کل هزینه های این مجتمع های صنعتی می شود؛ کارفرمایان بایست در جای دیگر به دنبال هدر رفت سرمایه خود باشند و نه عامل برنگیزاننده ای چون مزد کارگران.

بیانیه انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران درباره ثبت تقاضای تاسیس انجمن صنفی روزنامه‌ نگاران استان تهران در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران

بیانیه انجمن صنفی روزنامه نگاران آزاد تهران

"از گذشته چه آموخته‌ایم"

در میانه‌ی شهریور خبر رسید که جمعی از روزنامه‌نگاران و اهالی رسانه؛ به منظور تشکیل یک انجمن روزنامه‌نگاری جدید گرد آمده‌‌اند و هیات مؤسس تشکیل داده‌اند و تقاضای تاسیس انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران را در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تهران به ثبت رسانده‌اند.

خبر تشکیل یک نهاد مدنی یا یک تشکل صنفی جدید در اساس خود برای پویندگان عرصه‌های صنفی و اجتماعی می‌تواند خبری خوشحال‌کننده باشد. هر نهاد مدنی و هر تشکل صنفیِ واقعی و مستقل در ذات خود می‌تواند پایه و ستونی باشد که بنای دموکراسی را در جامعه استواری بیشتری می‌بخشد. انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آزاد تهران به نوبه‌ی خود تولد هر نهاد مدنی را امری مبارک می‌داند و از آن حمایت می‌کند، اما در این مورد خاص، اندکی جای تردید وجود دارد.

در تشکیل و فعالیت تشکل‌های صنفی، هم در تجربه‌های تاکنونی ایران و هم در عرصه‌ی جهانی اصول و ساز و کاری مشخص وجود دارد که بی‌توجهی به آن‌ها نهال را کج و نابارور می‌کند. مهم‌ترین این اصول عبارت است از:

1-رعایت موازین دموکراسی و مشارکت، هم در روابط درون صنف و تشکیلات و هم در حوزه‌ی روابط متقابل تشکل مورد نظر با دیگر نهادهای مدنی و رعایت حقوق دیگر نهادها.

2-مسئله‌ی صنفی بودنِ هر تشکل، تعلق تمامی اعضا و رهبران آن را به یک صنف معین الزامی می‌کند. انجمن صنفی روزنامه‌نگاری – با توجه به ثبت آن در وزارت کار- در ذات خود یک تشکل مزد و حقوق‌بگیران (کارگری) است. روزنامه‌نگاران و شاغلان رسانه‌ها به لحاظ منافع و حقوق مادی و معنوی در یک سو و مدیران مسئول و صاحبان امتیاز رسانه‌ها به‌عنوان کارفرما و سردبیران به‌عنوان عوامل کارفرما در سویی دیگر قرار دارند. این دو گروه نمی‌توانند در یک تشکل صنفی کنار هم قرار بگیرند (سردبیر در رسانه‌ها کارکردی دوگانه دارد. می‌تواند در جایگاه نماینده‌ی کارفرما نقشی منفی و محدودکننده در مقابل روزنامه‌نگاری مستقل داشته باشد یا برعکس می‌تواندکمک‌رسان جریان روزنامه‌نگاری مستقل و آزاد باشد).

3-استقلال انجمن‌های صنفی (سندیکاها) از احزاب سیاسی و نهادهای قدرت دولتی و حکومتی؛ رعایت این اصل در حفظ سلامت و صلابت و پایداری این تشکل‌ها بسیار مهم است.

متاسفانه در فهرست نام اعضای این هیات مؤسس، نام کسانی دیده می‌شود که جایگاه صنفی آن‌ها در موقعیت صاحب امتیاز و مدیر مسئولِ رسانه و رفتار و کارنامه‌ی گذشته آن‌ها، سه اصل بالا را نقض کرده است.

اصل مشارکت همگان در امور و رعایت موازین دموکراسی حکم می‌کند نهادها و تشکل‌های صنفی همواره از پایین و با مشارکت و همکاری فعالِ اعضای صنف مورد نظر تشکیل شوند. ضروریست تشکل های صنفی با همکاری و پشتیبانی از دیگر نهادها و تشکل‌ها، نهال و نهاد دمکراسی را در جامعه آبیاری و مستحکم کنند. در این رابطه لازم است دو نکته هم‌زمان رعایت شود: مشارکت اعضای صنف در تاسیس تشکل و احترام گذاشتن به اصل تعدد تشکل‌ها.

ساز و کار دموکراسی و مشارکت همگان در امور ایجاب می‌کند که تشکل‌های صنفی و کارگری از پایین و درون واحدهای پایه شکل بگیرند. به این ترتیب که با هم‌گرایی و پیگیریِ داوطلبانه‌ی کارکنان رسانه‌های مختلف – که بیش از 35 تا 50 نفر کارکن دارند – انجمن صنفی (یا سندیکا)ی یک بنگاه یا رسانه تشکیل شود و از همکاری و تعامل این واحدهای پایه و منفرد، انجمن یا سندیکای روزنامه‌نگاران شهر و سپس استان و ... شکل بگیرد. در این حالت، هم شمار بیشتری از اعضا و همکاران در هر انجمن یا واحد فعال هستند و استقلال خود را دارند؛ و هم همکاری و هم‌گرایی و پیوند آن‌ها سطوح عالی‌تری از تشکل را ایجاد می‌کند. اما انجمن صنفی‌ای که به تازگی نام اعضای هیات موسس آن اعلام شده به یک‌باره خود را نهاد صنفی استانی خوانده و لابد در آینده‌ی نزدیک خود را کشوری اعلام خواهد کرد! چگونه می‌توان اطمینان حاصل کرد که بیشترین شمار روزنامه‌نگاران استان تهران مایل هستند در این تشکل عضو باشند؟ نحوه‌ی مشارکت آنها در نهادی که بدون اطلاع و حضور آن‌ها شکل گرفته چگونه است؟ آیا جز این است که «چیزی» و نهادی شکل داده شده و از دیگران در سطح استان خواسته می‌شود که «به ما بپیوندید».

اصل تعدد تشکل‌های صنفی در جامعه و درون یک صنف یا حتا یک بنگاه، امری کاملا پذیرفته شده و مطابق با کنوانسیون 87 سازمان بین‌المللی کار در مورد آزادی تشکل‌هاست. با این همه، هستند صاحبان امضاهایی در این هیات مؤسس که پیش از این در مقام مسئولیت در رده‌های مختلف «انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران» بوده‌اند و در مقابله و تضادی غیرمنطقی با یک انجمن همسو- انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آزاد تهران – فعالانه خواهان تعطیلی و انحلال این انجمن بودند و با این هدف در سربرگ تشکل متبوع خود به مقامات اداره کار و ... نامه ارسال کرده‌اند؛ و این در حالی‌ است که در راستای پیگیری منافع صنفی روزنامه‌نگاران و تاکید بر اصل تعدد تشکل‌ها و رعایت حقوق متقابل تشکل‌ها نسبت به یکدیگر، انجمن صنفی روزنامه‌نگاران آزاد تهران آن‌گاه که لازم آمده و انجمن ایران تحت فشار بوده از این انجمن به شکل‌های مختلف و از جمله صدور بیانیه حمایت کرده است. آیا این دوستان و روزنامه‌نگاران و همکاران آن‌ها هنوز هم بر این باورهای گذشته‌ی خود مبنی بر تمامیت‌خواهی و خودمحوری و ... استوار هستند. اگر نیستند در کجا و چگونه این تغییر روش و تغییر بینش خود را اعلام کرده و در مقام جبران گذشته برآمده‌اند؟ و اگر هنوز بر همان باور هستند متاسفانه باید گفت خشت اول این انجمن، نادرست و کج نهاده شده است.

مسئله سوم و اصلی و بسیار مهم، استقلال یا نزدیکی و وابستگی به احزاب سیاسی و نهادهای قدرت دولتی و حکومتی است. استقلال هم از لحاظ سیاسی و هم در وجه اقتصادی آن. البته استقلال سیاسی انجمن‌های صنفی و سندیکاها از احزاب سیاسی و نهادهای دولتی و حکومتی به هیچ‌وجه به معنای غیرسیاسی بودن اعضا و یا به معنی مخالفت با عضویت آنها در احزاب سیاسی نیست. یک روزنامه‌نگار واقعی و مردمی اصولا نمی‌تواند بدون نظر و خنثی باشد اما مهم این است که سیاست و عملکرد تشکل‌ها و نهادهای صنفی نه نتبجه‌ی تابعیت و دنباله‌روی آن‌ها از یک جریان سیاسی خاص یا نهادهای قدرت حاکم، بلکه نتیجه و برآمد خردجمعی و در راستای منافع اعضای آن تشکل باشد و در فرآیندی دمواکرتیک و منطبق با اساسنامه‌ی آن‌ها اتخاذ شود. رعایت اصل استقلال مالی و تکیه بر بدنه‌ی تشکل و وجه مقابل آن وابستگی و دریافت کمک مالی از احزاب سیاسی و نهادهای قدرت که دنباله‌روی و وابستگی سیاسی را در پی دارد در سلامت یک تشکل بسیار مهم است.

با توجه به مطالب گفته شده، و تأکید بر پاگرفتن نهاد صنفی روزنامه‌نگاران از دلِ خواست مدنی و دموکراتیکِ آن‌ها ونه سفارشی و از بالا، تاکید بر استقلال مالی و سیاسی این نهاد و تاییدِ وجود و فعالیتِ انجمن‌های موازی بر طبق موازین بین‌المللی، این سوال مطرح می‌شود که رویکرد و روش انجمن روزنامه‌نگاران ایران که نام شماری از مسئولان آن در فهرست اسامی هیات مؤسس این انجمن در حال تاسیس دیده می‌شود چگونه بوده است؟ رویکرد این افراد در آینده چگونه خواهد بود؟ این انجمن قرار است در عملکرد خود چه تفاوتی با انجمن...