اعتراضات کارگری واجتماعی در حال فراواتی هستند.

چهار تجمع صنفی امروز برگزار شد
خبرگزاری هرانا ـ کارگران کارتن سازی ایران، کارگران قند اهواز، جمعی از معلمان حق‌التدریس و بانوان فعال محیط زیستی ساری، امروز طی چهار تجمع متفاوت در چارچوب مطالبات صنفی و اجتماعی خود به تجمع و پیگیری اعتراضی دست زدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، شماری ازکارگر شاغل در کارخانه «کارتن سازی ایران» از صبح امروز تاکنون در اعتراض به آنچه بی‌توجه‌ای کارفرمای به مطالبات صنفیشان عنوان شده است، در محوطه کارخانه تجمع کردند.

تعدادی از کارگران این واحد صنعتی واقع درشهرک شادآباد تهران در تماس با ایلنا افزودند: این تجمع صنفی در ادامه حرکت اعتراضی است که آنها و دیگر همکارانشان از سه روز پیش با خودداری از خوردن غذای کارخانه آغاز کرده‌اند.

آنها دلیل این سلسله کنش‌های اعتراضی صنفی خود و همکارانشان خودداری کارفرما از درج واقعی عناوین شغلی در احکام شغلی ۳۸۰ کارگری عنوان کرند که از سالهای قبل در این واحد مشغول کارند.

این کارگران می گویند: با اینکه کارفرمای کارتن سازی ایران بار‌ها به وعده پی گیری این موضوع را داده است اما هنوز مشکل باقی است.

آنها در خاتمه افزودند: جدا از موضوع غیر واقعی بودن عناوین شغلی مندرج در پرونده‌های کارگزینی، به تازگی تعداد شیفتهای کاری آنها از سه شیفت به دو شیفت کاهش یافته و در عین حال تعداد ۱۰ نفر از همکاران پیمانی آنها اخراج شده‌اند و همین مسئله باعث شده است تا برنگرانی‌های آنها افزوده شود.
امروز صبح رخ داد؛ تجمع کارگران قند اهواز در مقابل استانداری

به گزارش ایلنا، صبح امروز جمعی از کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی و تعویق مطالبات مزدی مقابل ساختمان استانداری اهواز تجمع کردند.

جمعی از کارگران کارخانه قند و تصفیه شکر اهواز صبح امروز سه شنبه (۲۹ تیر ماه) در اعتراض به وضعیت نامعلوم شغلی وبلاتکلیفی در دریافت مطالبات معوقه خود مقابل ساختمان استانداری اهواز تجمع کردند.

به نقل از کارگرانی که در این اجتماعی صنفی شرکت داشته‌اند گفته می‌شود، در کارخانه قند وتصفیه شکر اهواز ۴۱ نفر کارگر رسمی فعالیت دارند که از اسفند ماه حقوق نگرفته‌اند. علاوه بر آن عیدی سال ۹۴ کارگران هنوز پرداخت نشده است.

طبق اظهارات کارگران شاغل در قند اهواز، علاوه بر دستمزدشان، حق بیمه کارگران به تامین اجتماعی پرداخت نشده است، همچنین دفترچه های درمانی کارگران فاقد اعتبار است.

به گفته آنان پیش از این حدود ۸۰ نفر بودیم که نیمی از این جمعیت طی چند سال گذشته بازنشسته وباز خرید شده‌اند و در این میان کارگران غیر شلغلی هم هستند که از سال ۹۱ تاکنون به دلیل پرداخت نشدن هزینه سختی کار خود سرگردان صدور احکام بازنشستگی خود هستند.

طبق ادعای کارگران قند اهوازچهار سال است بانک‌های ملی و ملت بعنوان مالکین اصلی، کارخانه را‌‌ رها کرده و هم اکنون حدود ۳۳ کارگران باقی مانده آن به عنوان نگهبان و کارکنان بخش اداری تنها در محل کار خود حضور دارند.

آنان با اشاره به اینکه از چند سال پیش تا به امروز کارگران این کارخانه چندین بار در خصوص بلاتکلیفی در وضعیت شغلیشان وجهت دریافت مطالبات قانونی خود مقابل دفتر مقامات مسئول در تهران و استان خوزستان دست به تجمع زده‌اند، اظهار داشتند: با اینکه تجمع و اعتراضاتی در خصوص حل مسائل صنفیمان انجام داده‌ایم، اما متاسفانه تاکنون با بی‌توجه‌ای مسئولان مواجه شده‌ایم.

به گفته کارگران معترض مالکیت این کارخانه بر عهده بانک ملی و ملت است واین دوبانک به سبب افزایش مشکلات این واحد تولیدی برای پرداخت مطالبات کارگران آنان را بین خود پاس کاری می‌کنند.
تجمع معلمان حق‌التدریس مقابل مجلس


جمعی از معلمان حق‌التدریس صبح امروز (سه‌شنبه) در اعتراض به عدم استخدام‌شان از سوی وزارت آموزش و پرورش مقابل درب شمال شرقی مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

تجمع‌کنندگان خواستار توچه ویژه مجلس به معلمان حق التدریسی شدند.
تجمع فعالان محیط زیست مقابل شهرداری ساری

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، چند بانوی ساروی در اعتراض به قطع چند اصله درخت جلوی شهرداری ساری تجمع کردند.

این بانوان فعال محیط زیست، در پی قطع چند اصله درخت در خیابان مازیار ساری ظهر امروز با در دست داشتن پلاکاردهایی با مضامین حفظ منابع طبیعی، مقابل ساختمان شهرداری ساری تجمع کردند.

۵ روز قبل نیز تعداد دیگری از اهالی خیابان مازیار در اعتراض به قطع درختان این منطقه تجمع کرده بودند.