اخباروگزارشات کارگری23اردیبهشت1395

اخباروگزارشات کارگری23اردیبهشت1395
پرونده قضایی9کارگرمعترض معدن سنگ آهن بافق مختومه باید گردد
- دهن کجی خریدار و سهامدار عمده آلومینیوم المهدی هرمزال مصمم به 620کاراخراجی معترض این کارخانه!
- تقاضا برای پایان دادن به اعتصاب غذ
- حمایت زنان خانه دار از زندانیان اعتصابی
- عدم پرداخت ماه ها حقوق کارگران شهرداری کرمان!
- جان باختن3کارگرکارخانه مقواسازی تبریزبدنبال افتادن در دستگاه خمیرگیری مقوا!
- خودزنی یک دستفروش در اعتراض به حمله ماموران شهرداری آبادان به بساطش!
- مسمومیت غذایی 29 کارگرکارخانه آلومینیوم پردیس اراک؟!

-4020نفردرسال1394براثر خودکشی جانشان را ازدست دادند!

- امروزدرسراسرفرانسه کارگران،جوانان وبازنشستگان عزم راسخشان را برای بازپس گیری پیش نویس قانون کار الخمری بنمایش گذاشتند!

دهن کجی خریدار و سهامدار عمده آلومینیوم المهدی هرمزال مصمم به 620کاراخراجی معترض این کارخانه!

محمد علیمحمدی خریدار و سهامدار عمده شرکت آلومینیوم المهدی هرمزال و همچنین رئیس هیات مدیره این شرکت کارگرانی که معترض هستند، اصلا کارگر شرکت آلومینیوم المهدی نیستند. این افراد پیمانکارانی بودند که بعد از اتمام پیمانشان به صورت طبیعی دیگر شرکت قرارداد با آنها نداشته است.

نظر شما درباره مشکلات کارگری به وجود آمده در آلومینیوم المهدی هرمزال و برخی اعتراضات رخ داده در این زمینه چیست؟

ما جهت استحضار شما اصلا مشکل کارگری نداریم. کارگرانی که معترض هستند، اصلا کارگر شرکت آلومینیوم المهدی نیستند. این افراد پیمانکارانی بودند که بعد از اتمام پیمانشان به صورت طبیعی دیگر شرکت قرارداد با آنها نداشته است. سازمان خصوصی‌سازی زمانی که واحد خود را فروخت، از مدیران بنگاه خود استعلام گرفت که چقدر کارگر دارند. تعداد کارگران را هم مدیران بنگاه اعلام کردند. در زمان واگذاری آلومینیوم المهدی تعداد کارگران آن را 1300 نفر آمار دادند. مدیرانی که بر بنگاه مدیریت می‌کردند در این زمینه آمار دادند و نامه‌های ثبت شده آنها نیز وجود دارد و سازمان خصوصی‌سازی نیز بررسی لازم را کرده است. از سوی دیگر هرمزال هم به صورت یک طرح بوده است یعنی هیچ اطلاعاتی در خصوص آن وجود ندارد. زمانی که طرحی شناسنامه می‌گیرد، وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به پروانه بهره‌برداری آن اقدام می‌کند و در پروانه بهره‌برداری آن طرح درج می‌کند که چه مقدار نیروی اشتغال دارد و ظرفیت موردنیاز گاز، برق و آب آن چقدر است و این اطلاعات مبنای فعالیت آن طرح در قالب یک کارخانه می‌شود. این اطلاعات در مورد هرمزال وجود نداشت و هم‌اکنون هم وجود ندارد. ما در حال پیگیری هستیم تا طرح هرمزال که هم‌اکنون فاقد شناسنامه است، به زودی شناسنامه دارد شود.

پس با این حساب شما قصد جداسازی المهدی و هرمزال را از یکدیگر دارید؟

بله همین طور است و باید المهدی و هرمزال هر یک دو شرکت مستقل از هم باشند و ماهیت جدا از یکدیگر داشته باشند. من در هرمزال مالک 100 درصد دارایی‌ها هستم و در المهدی مالک 100 درصد دارایی‌ها نیستیم و شریک داخلی و خارجی دارم. برای اینکه حقوق صاحبان سهام را تضییع نکنیم، باید این دو شرکت که درصد سهم صاحبان سهام در آنها یکی نیست، از هم منفک شوند.

منبع:ماین نیوز-23اردیبهشت

درهمین رابطه:

کارگران کارخانه آلومینیوم المهدی هرمزآل قربانی لابی گری سازمان خصوصی سازی؟!

چرا سازمان خصوصی‌سازی با توجه به اعلام تعداد نیروی انسانی مشغول در مجتمع آلومینیوم توسط مدیریت وقت شرکت، در متن قرارداد با خریدار،این کارگران را به حساب نیاورده است؟

بدنبال تجمع اعتراضی روز15اردیبهشت ماه کارگران کارخانه آلومینیوم المهدی هرمزآل مقابل استاندری، استاندار هرمزگان از برگزاری جلسه مشترک با مالک جدید شرکت آلومینوم المهدی خبر دادوتصریح کرد: در دو جلسه مستمر و کارشناسی با حضور اعضای کمیسیون کارگری،نماینده سازمان خصوصی سازی و مسئولان امنیتی و انتظامی و مدیران کل استانی و علیمحمدی خریدار شرکت الومینیوم برگزار شد.

جاسم جادری افزود: متاسفانه در هنگام فروش کارخانه تعداد کارکنان شاغل کمتر از رقم واقعی عنوان شده و خریدار بر اساس قانون واگذاری مکلف به اجرای مفاد قرارداد است.

استاندار هرمزگان افزود: در این جلسه کاملا روشن شد که شرکت بکارگیرنده ششصد و بیست نفر از کارکنان در لیست معامله نبوده است و درصورت لحاظ نمودن این تعداد از کارکنان در قیمت فروش آن تاثیر زیادی می گذاشت که به همین دلیل اظهار نشده بود.

اما بنا به گزارش17اردیبهشت فارس ، مدیریت وقت مجتمع آلومینیوم در پاسخ به نامه شماره 20/475 مورخ 94/1/18 معاون شرکت‌ها و قیمت‌گذاری بنگاه‌های سازمان خصوصی‌سازی، کلیه اطلاعات درخواستی مربوط به تعداد کارکنان را در اختیار وی قرار داده است و در متن این نامه که به امضای عضو هیأت مدیره و معاون مالی و اقتصادی وقت رسیده است، تعداد پرسنل رسمی و قراردادی المهدی 1376 نفر و هرمزآل 477 نفر عنوان شده است.

همچنین در پایان این نامه آمده است؛ تعداد 838 نفر از طریق شرکت‌های پیمانکار در دو مجتمع، مشغول به فعالیت هستند و با عنایت به راه‌اندازی پروژه “میله‌گذاری آند” و “دیگ‌های سالن احیای هرمزآل” تعداد 100 نفر نیروی جدید از طریق پیمانکار در حال تامین می‌باشد.

چرا سازمان خصوصی‌سازی با توجه به اعلام تعداد نیروی انسانی مشغول در مجتمع آلومینیوم توسط مدیریت وقت شرکت، در متن قرارداد با خریدار،این کارگران را به حساب نیاورده است؟

آیا کارگران می‌بایست تاوان این لابی‌گری‌ها را بدهند؟

تقاضا برای پایان دادن به اعتصاب غذا

محمود بهشتی لنگرودی (1)، اسماعیل عبدی و جعفر عظیم زاده! یاران در بند، از پیش می دانیم که پذیرش این تقاضا برایتان بسیار سخت است، اما به خود اجازه داده ایم که فروتنانه از شما بخواهیم که به اعتصاب غذای خود پایان دهید. می دانیم اعتصاب غذا آخرین وسیله ای ست که زندانی با به خطر انداختن جان خویش، به آن متوسل می شود تا فریاد دادخواهی اش از دیوارهای بلند زندان بر گذرد، تا همگان بدانند در ایران، حکومت گران، این زندانبانان، با فعالین اجتماعی چه می کنند.

فریاد شما هم اینک ازفراز بر و باروی زندان پر کشیده است و بسیاران دیگر در سراسر جهان آن را شنیده اند: در ایران بیش از٥٠٠ نفر از معلمان به رغم فضای سرکوب و اختناق و نبود فرصت کافی برای سازمان دادن اقدام گسترده و سراسری، در همبستگی با شما دو روز اعتصاب غذا کردند و چندین تشكل كارگری و اجتماعی، همبستگی خود را با شما اعلام داشتند. افزون بر این، دهها و شاید صدها برابر این تعداد نیز ضمن پشتیبانی از خواست ها و مطالبات شما از آنچه بر شما می رود، در نگرانی بسر می برند. در خارج از کشور نیز خبر اعتراض واعتصاب غذای شما را اتحادیه های کارگری، (شامل اتحادیه های معلمان) و دیگر تشکلات مترقی و نهاد های مدافع حقوق انسان شنیده اند و از خواسته های به حق شما اعلام پشتیبانی کرده اند و انتظار می رود که اقدامات بیشتری را در دستور کار خود قرار دهند.

یاران در بند، شما بخوبی اگاهید که فعالین سرشناس هر جنبش اجتماعی، جانشان پاره ای از جان جنبش است. نمی خواهیم که بر بار مسئولیت تان بیافزاییم، اما به خود اجازه می دهیم که در این لحظات سخت، از شما تقاضا نماییم که برای حفظ سلامتی خویش و رفع نگرانی همه کسانی که از شما پشتیبانی می کنند، به اعتصاب غذای خود پایان دهید.

ما همچنان وظیفه خود می دانیم که فریاد داد خواهی شما را هر چه بیشتر بازتاب دهیم، جهت تحقق خواسته های شما از هیچ کوششی دریغ نکنیم و از همه تشکلات کارگری و مدافع حقوق انسان در جهان می خواهیم که به نقض و سرکوب گسترده حقوق اولیه کارگران و معلمان در ایران اعتراض کنند و برای آزادی بدون قید و شرط شما و همه زندانیان سیاسی، بطور پیگیر و به هر طریقی که می توانند دست به اقدام بزنند. (2)

یازدهم ماه مه 2016

-(1)خوشبختانه قبل از انتشار این بیانیه مطلع شدیم که آقای بهشتی از زندان آزاد شدند. آزادی محمود بهشتی لنگرودی را به خانواده، همکاران و همه آنهایی که برای آزادی او تلاش کردند، تبریک می گوییم.

-(2) چنانچه شما نیز مایلید این بیانیه را امضا کنید، لطفا مشخصات خود را از طریق ایمیل زیر ارسال کنید:

moaleman95@gmail.com

ستار رحمانی، رضا رشیدی، ایوب رحمانی، ابراهیم آوخ فعال سیاسی و رسانه ای، فرج آلیاری فعال سیاسی، مرتضی افشاری، سيما احسان خواه معلم، هوشنگ انصاری، ایران انصاری، علی اعتدالی فعال سیاسی، باقر ابراهیم زاده فعال سیاسی، کیمورث امیری، رحیم استخری فعال سیاسیٍ، صادق اميري فعال كارگري، بهمن امینی، علی اعتدالی فعال سیاسی، نسرین ابراهیمی، پروین ابراهیم زاده، صادق اندواری، مهناز باقري، يداله باقري فعال كارگري، عسکر شیرین بلاغی فعال سیاسی، احمد بخرد طبع کارگر مطبوعات، پاریس، مجید دارابیگی فعال سیاسی، امیر پیام، استی پیروتی، علی پیچگاه کارگرشرکت نفت( تبعیدی) ابراهیم پرتوی، نصرت تیمورزاده، فریبا ثابت فعال سیاسی و فعال جنبش زنان، علي حسين پور، مهناز حسيني، صدیق جهانی، حمید جهانبخش، بهروز سورن، بیژن سعید پور فعال سیاسی، هدایت سلطان زاده فعال سیاسی، اکبر سیف، سید خلیل سجادی، پروین سلطانی، سوسن شهبازی، کیتاش شمس فعال سیاسی، امید صالحی، ایرج حیدری فعال سیاسی، شهلا خباز زاده فعال سياسي، محسن خوشبین کارگر، ساسان دانش، علی دماوندی، سعید عدنان دادور، بیژن رستگار، علی رسولی، پروانه رحمانی، سعید رجایی، مهر غلام عسگری فعال کارگری در تبعید، حسن عزیزی فعال سیاسی، هدایت غلامی فعال سیاسی، رضا فتحي فعال كارگري، الماس فرضی( صمد) مدیرامور پناهندگی ، مرتضی فاتح فعال كارگري، بهاالدین فرجی، مظفر فلاحی کارگر، فرخ قهرمانی زندانی سیاسی سابق، جواد قاسم آبادی اموزگار تبعیدی، رئوف کعبی، رضا کعبی، آرش کمانگر، سودابه گشتاسبی، حسن گلزاري فعال كارگري، اسکندر لطفی، امیر جواهری فعال عرصه کارگری، علی مبارکی کارگر، شاهپور موری، حسن محمدي فعال كارگري، شوكت محمدي فعال كارگري، كوكب محمدي، لاله محمدي فعال زنان، شايان مشكين قلم فعال حقوق كودك، مریم محمدی، ناهید ناظمی، فعال سیاسی و فعال جنبش زنان، آمادور نویدی فعال سیاسی، علیرضا نوایی، حسین نقی پور، برهان وهابیان، ناصر هبکی ، فرامرز یادگار. و

حمایت زنان خانه دار از زندانیان اعتصابی

ما جمعی از زنان خانه دار که که خود را کارگرخانگی ومحروم از هرگونه حق و حقوقی از جمله بیمه و دستمزد و مزایا میدانیم در طول شبانه روز فقط چند ساعت استراحت و خواب داریم. هرصبح اولین عضو خانواده ایم که بیدار میشود و آخرین نفری هستیم که شب هنگام با خستگی بخواب میرود. فعالیتی همیشگی ودائم، بی وقفه ، تکراری ، بدون مرخصی و تعطیلات. حاصل دسترنج ما در بازارکار قابل مشاهده نیست. بهمین خاطر بعنوان کارگر به حساب نمی آئیم . حال آنکه خدماتی که به اعضاء خانواده ارائه میدهیم آنان را آماده و مهیا برای فعالیت فردای آنروزمینماید.یا مثلا" کودکان را برای آینده واستفاده از نیرو و استعداد وتوانشان برای جامعه پرورش میدهیم. ارائه خدماتی که سودش را جامعه میبرد بدون اینکه خود ما بعنوان یک انسان بهره ای از این تلاشهای دائمی ببریم.

با چنین حجمی از کار گسترده و تعطیل ناپذیرهم در قوانین موجود قضایی و هم بواسطه تسلط سنت های حاکم ، بسیار به ما ظلم شده است.

ما به این بی حقوقی ها و بی حرمتی ها معترضیم . ارتباط و نشست و برخاست با سایر زنان به اصطلاح خانه دار مدتهاست که مارا به جایی رسانید که به حق و حقوق واقعیمان آشنا شویم. دیگر نمیپذیریم که بلحاظ حقوقی نصف مرد هستیم. دیگر نمیپذیریم که ضعیفه ایم.

دیگر نمیپذیریم که کارمان به حساب نیاید.ما زنان بعنوان کارگران خانگی بابت کارمان در خانه که بسیار متنوع، طولانی و خسته کننده وتکراری است، باید دستمزد مناسب کارمان را داشته باشیم. همچون دیگر کارگران زن خانه دار در اروپا و سایر نقاط جهان.

از آنجایئکه خودرا کارگرخانگی میدانیم از خواست و مطالبه همه کارگران جامعه در جهت رفاه و آسایش و امنیت بیشتر در زندگی دفاع میکنیم.

ما به زندانی کردن کارگران و معلمان که با فعالیت های خود برای بهترشدن سطح معیشتشان وبهبود شرایط زندگی برای اکثریت جامعه تلاش میکنند معترضیم. ما از فعالینی که برعلیه میزان دستمزد حقیرانه چند برابر زیر خط فقر فعالیت میکنند ویا علیه اخراج سازی ها و برای دفاع از منافع میلیونها بیکار تلاش میکنند، پشتیبانی میکنیم.

در نتیجه از آقایان جعفر عظیم زاده و اسماعیل عبدی که اینگونه تلاشها را برای بهبود شرایط زندگی اکثریت جامعه انجام میدهند و از خواست اعتصاب غذایشان که حذف اتهامات امنیتی از این فعالیتهای معیشتی است ، جانبداری میکنیم.

گرچه اعتصاب غذا مرگ تدریجی و موجب صدمات بسیار بر جسم و جان انسان است. اما برای این عزیزان راهی جز این مسیر برای طرح و پیگیری مطالبه قانونی و حق طالبانه شان که خواسته همه کارگان و معلمان است باقی نگذاشته اند.

امروز پس از 14 روز اعتصاب غذا دیگر توان و انرژی برای این عزیزان نمانده و قطعا" ادامه آن موجب حوادث ناگواری است که قوه قضائیه با بی توجهی اش مسئول عواقب غیر قابل پیش بینی برای آنان خواهدبود.

"جمعی از زنان کارگرخانگی"

23 اردیبهشت 95

عدم پرداخت ماه ها حقوق کارگران شهرداری کرمان!

یکی از کارگران شهرداری: چندین ماه است حقوق کارگران شهرداری پرداخت نشده برخی از همکاران ما از آبان ماه سال گذشته حقوق دریافت نکرده اند.

به گزارش23اردیبهشت دانشجوآزاد،این کارگر شهرداری کرمان ادامه داد: شرایط زندگی ما به سختی می گذرد و هر وقت به مسئولین مراجعه کردیم نتیجه ای نگرفتیم یکی از همکاران ما به امور مالی شهرداری منطقه موردنظر مراجعه کرده و موقع اعتراض انتظامات کارگر را از منطقه بیرون انداخته اند و شهرداری کرمان اینگونه مشکلات ما را حل می کند!

جان باختن3کارگرکارخانه مقواسازی تبریزبدنبال افتادن در دستگاه خمیرگیری مقوا!

مسئول روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریت‌های پزشکی آذربایجان‌شرقی گفت: افتادن سه کارگر به داخل دستگاه مقواسازی در شهرک سلیمی منجر به مرگ هر سه نفر شد.

به گزارش23اردیبهشت فارس،حبیب حسینقلی‌زاده امروز اظهار داشت: ظهر امروز پنجشنبه بیست و سوم اردیبهشت ساعت 13:54 تماسی با مرکز فوریت‌های پزشکی شهرستان آذرشهر، مبنی بر افتادن سه کارگر به داخل دستگاه مقواسازی در شهرک سلیمی انجام شد.

وی ادامه داد: با اعلام این حادثه دو پایگاه فوریت‌های پزشکی آذرشهر و ممقان به محل حادثه اعزام شدند.

حسینقلی‌زاده ادامه داد: امدادگران با بررسی وضعیت مصدومان حادثه که سه کارگر مرد 22، 29 و 60 ساله بودند، از مرگ هر سه آنان خبر دادند.

وی افزود: این سه کارگر به دنبال افتادن در دستگاه خمیرگیری مقوا و گیرکردن در آن فوت کرده بودند و تلاش امدادگران برای نجاتشان ناکام ماند.

خودزنی یک دستفروش در اعتراض به حمله ماموران شهرداری آبادان به بساطش!

دستفروش آبادانی زمانی که دید مأموران شهرداری آبادان همسرش را هل داده‌اند ابتدا اقدام به خودزنی کرد و قصد کشتن فرزندش را داشت که ناکام ماند.

به گزارش23اردیبهشت رکنا،عصر سه‌شنبه مأموران شهرداری آبادان در حال جمع‌آوری گاری ترشی فروشی خانواده‌ای بودند که ناگهان حادثه‌ای باورنکردنی رخ داد.

قادر وقتی دید مأموران شهرداری اجناسشان را جلوی چشمش روی زمین ریخته‌اند عصبانی شد و خواست مانع این کار شود اما مأموران بی‌‌توجه به خواسته وی حتی وقتی همسر قادر می‌خواست از این کار جلوگیری کند وی را هل دادند که در همین زمان قادر کنترلش را از دست داد و با چاقویی که در دست داشت شروع به خودزنی کرد همزمان پلیس نیز در جریان این حادثه قرار گرفت و خودش را به محل حادثه در خیابان امیری رساند.

زمانی که پلیس می‌خواست از خودزنی مرد دستفروش جلوگیری کند او فرزندش را گرفت و گفت اگر اجازه کاسبی ندهند او را خواهد کشت.

همسر قادر نیز در اظهاراتش به پلیس گفت: دوشنبه شب همسرم به دلیل اینکه نتوانسته بود اجناس را بفروشد و غذای مورد نظرمان را تهیه کند خودش را دار زده بود که اگر لحظه‌ای دیرتر متوجه می‌شدیم دیگر کنارمان نبود. این زن بیان کرد: اگر شهرداری برای کسبه جایی را فراهم کند تا ما بتوانیم نان حلال سر سفره‌مان ببریم و اجناسمان را به فروش برسانیم هرگز از این اتفاقات رخ نمی‌دهد اما متأسفانه بارها شاهد خودسوزی و درگیری کسبه با شهرداری بوده و هستیم.

مسمومیت غذایی 29 کارگرکارخانه آلومینیوم پردیس اراک؟!

رئیس بیمارستان ولی عصراراک از انتقال 29 نفر از کارگران کارخانه آلومینیوم پردیس به علت مسمومیت به بخش اورژانس این بیمارستان خبر داد.

به گزارش23اردیبهشت فارس،سید محمد جمالیان اظهار داشت: دقایقی پیش 29 نفر از کارگران شرکت آلومینیوم پردیس اراک به علت مسمومیت غذایی به بخش اورژانس این بیمارستان منتقل شدند.

وی تصریح کرد: این کارگران در قالب اتوبوس اورژانس مرکز فوریت‌های پزشکی بلافاصله پس از مشاهده مسمومیت به بیمارستان منتقل شده‌اند.

رئیس بیمارستان ولی عصر اراک افزود: این بیماران بر اثر مسمومیت غذایی دچار اسهال و استفراغ شدید شده و هم‌اکنون تحت درمان و مراقبت قرار گرفتند.

جمالیان گفت: خوشبختانه حال بیماران وخیم نیست.

4020نفردرسال1394براثر خودکشی جانشان را ازدست دادند!

رييس سازمان پزشكي قانوني كشور در حاشيه سي و دومين همايش فصلي مديران كل سازمان گفت: در سال 1394 چهار هزار و 20 نفر بر اثر خودكشي در كشور جان خود را از دست دادند

به گزارش22اردیبهشت اداره كل روابط عمومي و امور بين‌الملل سازمان پزشكي قانوني كشور، دكتر شجاعي در حاشيه همايش فصلي مديران در جمع خبرنگاران زنجان گفت: در سال گذشته آمار تلفات خودكشي در كشور 1.8 درصد كاهش يافت. در سال 1394 چهار هزار و 20 نفر بر اثر خودكشي در كشور جان خود را از دست دادند در حاليكه اين رقم در سال قبل از آن چهار هزار و 95 نفر بود.

وي تصريح كرد: در سال گذشته از كل تلفات خودكشي در كشور دو هزار و 887 نفر مرد و يكهزار و 133 نفر زن بودند.

امروزدرسراسرفرانسه کارگران،جوانان وبازنشستگان عزم راسخشان را برای بازپس گیری پیش نویس قانون کار الخمری بنمایش گذاشتند!

بدنبال فراخوان7سندیکای کارگری،دانشجویی ودانش آموزی برای بازپس گیری پیش نویس قانون کار الخمری واعتراض به توسل به زور دولت برای تصویبش، امروز12مه ،کارگران،جوانان وبازنشستگان با تظاهرات خیابانی،تجمعات،اعتصابات،اشغال اماکن،بستن جاده ،خیابان،مسیر قطار وپخش تراکت، درسراسرفرانسه،عزم راسخشان را بنمایش گذاشتند.



درهمین رابطه سندیکاهای فرانسه فراخوان به اعتصاب وتظاهرات خیابانی در روزهای17و19مه داده اند.علاوه براین کارگران حمل نقل زمینی(جاده ای وریلی)،هوایی ، دریایی وبخشهایی دیگر همچونخدمات عمومی،انرژی، وشیمی از عصر16مه دست به اعتصاب خواهند زد.

بیست وسوم اردیبهشت ماه1395

akhbarkargari2468@gmail.com