اخبار کارگری با منصور اصانلو

- کارگران اخراجی خشمگین نساجی بروجرد وارد کارخانه شده وبا خاموش کردن تمامی ماشین‌آلات ، خطوط تولید را متوقف کردند!
- اعتصاب کارگران مجتمع مس میدوک درسکوت خبری تا دیروزادامه داشت!
دیروزفرماندارشهربابک تهدید به اعتصاب شکنی با بکارگیری کارگران جدیدکرد!
-24کارگرمعترض معادن شرق گلستان درلیست اخراج قرارگرفتند!
عدم پرداخت10ماه حقوق،مطالبات و3ماه حق بیمه کارگران این معادن!
- تجمع کارگزاران بیمه کشاورزی دراعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس!
- پایان اعتصاب درمجتمع نیشکرهفت تپه بدنبال پرداخت بخشی از مطالبات کارگران!
- اخراج26راننده سازمان اتوبوسرانی اهواز درایام نوروز!
- کارگران بارگیرخانه کارخانه سیمان قاین با حقوق ماهیانه500هزارتومانی ،بدون عیدی وحق وحقوق دیگر کارمی کنند!
- تداوم بلاتکیلفی کارگران کارخانه تبریز کف

- عدم پرداخت مطالبات 257کارگر بیکارشده معدن چشمه پودنه!

- تاخیرچندماهه درپرداخت حقوق کارگران شهرداری زابل!

- عدم پرداخت10ماه حقوق کارگران شرکت عمران اندیش گیلوار!

- عدم پرداخت 5 ماه دستمزد 120کارگر شهرداری سی سخت

- کارگران تعاونی تاکسیرانی حق بیمه پرداخت نشده طلبکارند

- ادامه بلاتکلیفی استخدامی کارکنان شرکتی یا پیمانی دستگاه های دولتی!

- بیکاری 25 هزار کارگر صنعت سنگ طی 2سال گذشته!

- تجمع اعتراض آمیز کامیون‌داران در پایانه بار یزد

- مزد کارگران در دوران روحانی؛ تفاوت دروغ و ناآگاهی

- برگزاری جلسه رسیدگی به اتهام قتل عمد در پرونده چراغی

کارگران اخراجی خشمگین نساجی بروجرد وارد کارخانه شده وبا خاموش کردن تمامی ماشین‌آلات ، خطوط تولید را متوقف کردند!

روز22فروردین، کارگران اخراجی خشمگین نساجی بروجرد پس از تجمع اعتراضی مقابل اداره کاروشنیدن سخنان رئیس مبنی اینکه اخراج وسیع کارگران این واحد تولیدی را بدون اطلاع مسئولان صورت گرفته و اخراج در این وسعت نیاز به ارائه طرح داردبه نساجی بروجرد مراجعه و در اقدامی غیرمنتظره دست به شکستن شیشه‌ها و ممانعت از ورود دیگر کارگران به کارخانه زده و با ورود به این واحدتولیدی و با خاموش کردن تمامی ماشین‌آلات ، خطوط تولید را متوقف کردند.

به گزارش23فروردین تسنیم،با اوج گرفتن بی‌خبری کارگران از سرنوشت مبهم خود برای ادامه امرار و معاش و فعالیت کاری در این کارخانجات روز گذشته 483 کارگر اخراج شده از نساجی بروجرد با تجمع مقابل اداره کار این شهرستان و به همراه داشتن برگه‌های اخراج از کاری که کارخانه به دست آن‌ها داده بود فریاد اعتراض خود را سر داده و خواستار استیفای حق خود و بازگشت به کار شدند.

در این میان کامران فرشید رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی که پیش‌ از این تعلیق و یا تعدیل نیرو در این واحد کاری را بدون اطلاع مسئولان دانسته و گفته بود: تعدیل نیرو در این وسعت نیاز به ارائه طرح دارد که این طرح پس از بررسی در ستادها و کمیته‌های استانی و تصویب آن با انجام هماهنگی‌های لازم آن‌هم نه در این وسعت اجرایی شود، به کارگران اطمینان خاطر می‌دهد که اخراجی در کار نیست.

همین امر مقدمه حضور کارگران برای تجمع مقابل نساجی بروجرد شده تا در اقدامی غیرمنتظره دست به شکستن شیشه‌ها و ممانعت از ورود دیگر کارگران به کارخانه زده و با ورود به این کارخانجات تمامی ماشین‌آلات کارخانه را خاموش کرده و خطوط تولید فعال را از کار بیندازند.

اما حضور اعتراض‌آمیز کارگران نساجی بروجرد مقابل این کارخانه عکس‌العمل مدیران عامل آن را برانگیخته نکرده تا آن‌ها هم‌چنان در سکوت کامل به اقدامات خود برای ادامه حیات این کارخانه مهم غرب کشور ادامه دهند.

این در حالی است که کارگران نساجی بروجرد از ابتدای فروردین‌ماه امسال از ادامه فعالیت کاری در این کارخانجات به بهانه توسعه و بهسازی خطوط تولید معلق مانده و در تجمعات خود خواستار مشخص شدن ادامه فعالیت خود در این واحد کاری شده‌اند.

گفتنی است کارخانجات نساجی بروجرد 1040 کارگر دارد که در اقدامی غیرمنتظره بدون هماهنگی با مسئولان استانی و شهرستانی مدیران این واحد اقدام به اخراج حدود 500 کارگراز ابتدای امسال کرده‌اند.

به گزارش امروز بازتاب بروجرد در همین رابطه،از یک سو اداره کار بروجرد بعد از 23 روز از لغو قرادادها تازه خبر داده که زیر بار تعدیل نیرو در نساجی بروجرد نمی رویم و از سوی دیگر کارگران هنوز نه امید به بازگشت کار دارند و نه خبری از برقراری بیمه بیکاری آنها شده است.

حالا بعد از گذشت حدود یک ماه این کارگران همچنان بلاتکلیف هستند تا این که کاسه صبر این کارگران از کار بیکار شده سرانجام لبریز شد و خود وارد عمل شدند تا اعتراضات خود را به گونه ای دیگر بیان کنند.

گرچه تا کنون کارگران نساجی بروجرد چندین بار در مقابل این کارخانه تجمع کرده اند و خواستار تعیین تکلیف خود شده اند اما این بار کارگران در تجمع اعتراضی خود در مقابل نساجی بروجرد وارد این کارخانه شدند و در اوج نگرانی خواستار رفع این مشکل شدند.

طبق گفته ها و شنیده ها امروز شیشه های واحد نگهبانی این کارخانه شکسته شد و تعدادی از این کارگران وارد سالن های تولید شدند و برای تعیین تکلیف جلوتر رفتند .

البته بعد از اتمام این ماجرا و خونسردی برخی از مسئولین و بازهم صبرکنید، این ماجرا پایان یافت و برخی از مسئولین شکستن شیشه های واحد نگهبانی را به دلیل محکم بسته شدن این در عنوان کردند نه به دلیل اعتراض کارگران.

این اعتراض کارگران حدود دو ساعت طول کشید و سرانجام در ساعت 16 خاتمه یافت اما هنوز خبری از تعیین تکلیف این کارگران نشده است.

بعد از پایان یافتن این تجمع اعتراضی کارگران نساجی برخی از مسئولین یا گوشی های همراه خود را خاموش کرده بودند و یا آنها هم اظهار بی اطلاعی می کردند.

این در حالی است که برخی دیگر از مسئولین هم گفتند ماهم مثل شما شنیده ایم و خبر دقیقی نداریم.

حالا در این میان هر کسی حرف خود را می زند و هر یک از افراد محکم روی حرف خود ایستاده اند و باید منتظر ماند تا شاید فرصتی رسید و مشکل نه یکی دو تا کارگر بلکه 500 کارگر از کار بیکار شده نساجی بروجرد در دستور کار قرار گیرد.

اعتصاب کارگران مجتمع مس میدوک درسکوت خبری تا دیروزادامه داشت!

دیروزفرماندارشهربابک تهدید به اعتصاب شکنی با بکارگیری کارگران جدیدکرد!

عصر روز گذشته (یکشنبه بیست و یکم فردوین ماه) کارگران پیمانکاری مجتمع مس میدوک بدنبال وعده رسیدگی خواسته هایشان ازجانب کارفرما به اعتصابشان خاتمه داده وبسرکارشان بازگشتند.

به گزارش23فروردین ایلنا، کارگران پیمانکاری مجتمع مس میدوک که خواهان برخورداری از برابری مزایای شغلی هستند از عصر روز گذشته (یک‌شنبه بیست و یکم فردوین ماه) به اتفاق به کار خود بازگشتند.

تعدادی از این کارگران گفتند: براساس تصمیمی که به اتفاق اکثریت کارگران گرفته شد همه ما از عصر روز گذشته به فعالیت سابق خود در مجتمع مس میدوک بازگشتیم.

آنها یادآور شدند که این تصمیم را در اجتماع مشترکی که روز گذشته در یکی از اماکن عمومی شهربابک برگزار کرده‌ بودند براساس وعده‌هایی که کارفرما برای رسیدگی به خواسته‌های آنها داده است، اتخاذ کرده‌اند.

به گزارش دیروز بابک خبر درهمین رابطه،روز22فروردین محمدرضا شریفی فرماندار شهربابک بابیان اینکه ما اجازه زیاده خواهی به کسی نخواهیم داد،افزود: در رابطه با تجمعات اخیر در چند شرکت اقماری مس میدوک، با مرکز استان مکاتباتی صورت گرفته است که در صورت عدم بازگشت نیروهای سابق به کار، شرکت های پیمانکاری نیروی جدید جایگزین خواهند کرد. لذا اجازه نخواهیم داد تولید تعطیل شود.

مجموعه گزارشات اعتصاب کارگران مجتمع مس میدوک از15فرورودین تا22فروردین جهت یادآوری:

تجمع کارگران شرکت های مبین، اولنگ و چاه فیروزه دراعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق مقابل مجتمع میدوک شهربابک!

صبح امروز15فروردین، کارگران شرکت های مبین، اولنگ و چاه فیروزه دراعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق دست به تجمع مقابل مجتمع میدوک شهربابک،زدند.

به گزارش 15فروردین بابک خبر،صبح امروز کارگران چند شرکت اقماری با تجمع مقابل درب ورودی مجتمع میدوک شهربابک اولین اعتصاب کارگری در سال 95 را رقم زدند.

کارگران شرکت های مبین، اولنگ و چاه فیروزه که از عدم برابری حقوق خود با دیگر کارگران مس ناراضی بودند، وقتی بعد از نامه نگاری با مسئولین مربوطه به جایی نرسیدند،از ساعات ابتدایی صبح امروز(یک شنبه) مقابل درب ورودی مجتمع میدوک تجمع کردند.

گفتنی است کارگران معترض خواستار برخورداری از حقوق و مزایای نیروهای 2430 می باشند.

گزارشی درباره تجمع کارگران معادن مس شهربابک برای تبدیل وضعیت استخدامی!

ساعت ۸ صبح دیروز یکشنبه (۱۵ فروردین) حدود ۸۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری معادن مس شهربابک در اعتراض به شرایط نابرابر مزدی که میان آنها و دیگر همکارانشان وجود دارد ، مقابل درب ورودی مجتمع میدوک تجمع کردند.

به گزارش16فروردین ایلنا،یکی از این کارگران گفت: حدود ۸۰۰ نفر از کارگران شرکت‌های معادن مس «میدوک» و «چاه فیروزه» شهربابک استان کرمان هستیم که صبح دیروز( یکشنبه ۱۵فروردین) نسبت به عمل نکردن مسئولان به وعده‌های داده شده مبنی بر همسان سازی حقوق ومزایای کارگران قرارداد موقت با دیگر کارگران تابع قرارداد موسوم به« ۲۴۳۰» مقابل درب ورودی مجتمع تجمع کردیم.

این کارگر افزود: همه ما از طریق شرکت‌های پیمانکاری مانند مبین، اولنگ و چاه فیروزه در استخدام مجتمع مس هستیم اما شرایط نابرابری که در پرداخت مزایای مزدی ما و دیگر کارگرانی که در نظام اداری مجتمع مس قرارداد آنها تبدیل وضعیت یافته و در حال حاضر تحت عنوان ۲۴۳۰ شاغل هستند، ناراضی هستیم.

از قرار معلوم این کارگران برای پیگیری‌ این خواسته خود در سال گذشته با مسئولین اداری استان کرمان مکاتباتی داشته‌اند که تا این لحظه نتیجه مشخصی به همراه نداشته است.

به گفته این کارگران ، از ماه‌ها پیش کارفرمایان این شرکت‌ها به کارگران خود وعده تغییر وضعیت از قرارداد موقت به وضعیت امن ۲۴۳۰ را داده بودند ،اما با گذشت بیش از دوهفته از سال ۹۵ تحقق این وعده‌ها مسکوت مانده است و همچنان آنها قرارداد موقت سه ماه بسته می‌شود.

دست کم 15کارگر معترض معادن مجتمع مس میدوک بازداشت شدند!

از روز گذشته تاکنون تعدادی از کارگران معترض معادن مجتمع مس میدوک بازداشت شدند.

از قرار معلوم دستگاه قضایی براساس شکایتی که از سوی کارفرما مطرح شده است برای تعدادی از کارگران این احکام را صادر کرده است.

به گزارش17فروردین ایلنا،براساس اطلاعاتی که از طریق منابع خبری ادر منطقه شهربابک استان کرمان بدست آمده است، ظاهرا جلب و بازداشت این کارگران با اعتراضات اخیر کارگران شاغل در مجتمع مس میدوک در ارتباط بوده است.

در جریان این تجمع اعتراضی که در روز ۱۵ فروردین (یکشنبه) مقابل مجتمع مس می‌دوک برپا شده بود، حدود ۸۰۰ نفر از کارگران پیمانکاری معادن مس شهربابک در اعتراض به شرایط نابرابر مزدی که میان آن‌ها و دیگر همکارانشان وجود دارد، معترض شده‌ بودند.

گفته می‌شود بازداشت شدگان که شمار آن‌ها تا این لحظه دست‌ کم به ۱۵ نفر رسیده است از جمله کارگرانی هستند که از طریق سه شرکت پیمانکاری «مبین»، «چاه فیروز» و «اولنگ» در معادن مس مجتمع میدوک مشغول کارند.

از قرار معلوم دستگاه قضایی براساس شکایتی که از سوی کارفرما مطرح شده است برای تعدادی از کارگران این احکام را صادر کرده است.

آخرین اخبار ازادامه اعتراضات کارگران مجتمع مس میدوک،بازداشت وآزادی کارگران معترض!

امروز18فروردین،کارگران مجتمع مس میدوک برای دومین بار دراستادیوم ورزشی دست به تجمع زدند.

بازداشت شدگان که شمار آن‌ها تا این لحظه دست‌کم به ۱۵ نفر رسیده است از جمله کارگرانی هستند که از طریق دو شرکت پیمانکاری «مبین»، و «اولنگ» در معادن مس مجتمع می‌دوک وچاه فیروزه مشغول کارند امروز همه آنها آزاد شده اند .

به گزارش18فروردین آرمان کرمان،یکی از کارگران معترض درباره تجمع امروزشان گفت: هم اکنون دوباره در استادیوم ورزشی متحصن شده ایم اما هیچ کدام از مسئولین برای پاسخگویی حاضر نشده اند .

وی درباره تجمع روز15فروردین ماه افزود،تجمع اعتراضی روزیکشنبه ما ساعت 7 شروع شد و7و30دقیق به پایان رسید این تجمع نه به کسی ضربه زده است و نه راه را بر کسی بسته است بلکه ما یک تجمع کرده ایم واز خودمان عکس گرفته ایم .حال اینکه چرا مسئولان شرکتی ما را به شرکت پیمانکاری وپیمانکار به شرکت مس پاس می دهند برای ما هم جای سئوال است ما حتی در مذاکرات گفتیم که تمام زحمات معدن وحتی تولید مال ماست اما حقوق مزایای ما نابرابر است لذا به آنها گفتیم که مزایای ۶ میلیونی که برای کارکنان مس هست و قرار داد ۲۴۳۰ را هم نمی خواهیم بلکه تنها خواسته ما یک قرار داد درست یک ساله و دریافت حداقل ۲ میلیون از ۶ میلیون ، اما مسئولین دوشرکت قبول نمی کنند .

لذا در حال حاضر هم اکنون دوباره در استادیوم ورزشی متحصن شده ایم اما هیچ کدام از مسئولین برای پاسخگویی حاضر نشده اند .

این کارگرکه خود اززمره کارگران معترض بازداشتی دیروز مجتمع مس میدوک است ویک شب را دربازداشت بسربرده است در خصوص بازداشت تعداد ی از کارگران گفت : بازداشت شدگان که شمار آن‌ها تا این لحظه دست‌کم به ۱۵ نفر رسیده است از جمله کارگرانی هستند که از طریق دو شرکت پیمانکاری «مبین»، و «اولنگ» در معادن مس مجتمع می‌دوک وچاه فیروزه مشغول کارند و امروز همه آنها آزاد شده اند .

وی افزود : از قرار معلوم دستگاه قضایی براساس شکایتی که از سوی کارفرما مطرح شده است برای تعدادی از کارگران این احکام را صادر کرده است وخود بنده هم نیز یک شب را در بازداشت بودم .

این کارگرمعترض ادامه داد: درلیست بازداشتی های دیروز کسانی بودند که حتی در اعتراض هم حضور نداشتند وتعدادی هم در مسافرت هستند وحتی دو نفر از آن ها نگهبان بودند که روز تجمع سر کار بودند واصلا در اعتراض حضور نداشتند لذا نمی دانیم بر چه اساسی این شکایت صورت گرفته است .

اما احمد عسکرپور دادستان عمومی وانقلاب شهرستان شهربابک برای لاپوشانی خبر منتشر شده در برخی رسانه ها مبنی بر بازداشت تعدادی از کارگران مجتمع مس میدوک را تکذیب کرد.

به گزارش امروزبابک خبر،وی گفت: تاکنون هیچ فردی در رابطه با تجمعات اخیر کارگری در میدوک بازداشت نشده است و خبر منتشر شده در برخی از رسانه مبنی بر بازداشت کارگران تجمع کننده صحت ندارد.

وی افزود: شرکت مس به اتهام تحریک کارگران برای تخریب اموال شرکت مس و تعطیل کردن کارخانه؛ از ۷ نفر از این کارگران شکایت کرده است.

دادستان شهربابک گفت: در این رابطه متهمین به دادسرا احضار شدند که دادسرا بر اساس دلایل و مستندات موجود در پرونده کار تفهیم اتهام را صورت داد و از آنها قرار تأمین گرفت.

وی افزود: بلافاصله بعد از صدور قرار قبولی تأمین، متهمان از دادسرا خارج شده اند و هیچ گونه بازداشتی تاکنون در این رابطه صورت نگرفته است.

اما مدیر روابط عمومی مجتمع مس سرچشمه گفت : این اعتراضات مربوط به کارگران دو شرکت پیمانکاری «مبین»، و «اولنگ» که در معادن مس مجتمع می‌دوک وچاه فیروزه فعالیت دارند ،است وارتباطی با شرکت مس ندارد .

میر افضلی ادامه داد : پیمانکارانی که با شرکت ملی مس ارتباط دارند قرارداد حجمی می بندند بر این اصل که بر اساس مقدار حجم خاک حاوی مسی که استخراج می کنند و باید طبق قرارداد حجمی را جابجا و تحویل مس دهند، لذا شرکت مس نمی تواند در قبال حقوق کارگران به پیمانکاران امرونهی داشته باشد زیرا پیمانکاران برای کاری که متقبل می شوند نیز به دنیبل سود هستند بی شک جایی که قرار باشد ضرر بدهد را ترک می کند .

وی با بیان اینکه شرکت مس همیشه به پیمانکاران توصیه می کند که امتیازهایی را که درشرکت مس به کارگران داده می شود را به نیروهای زیر دست خود بدهند ، ابراز کرد : پیمانکاران خودشان مسئول افزایش حقوق هستند لذا اگر پاداشهای عمومی به نیروهای مس داده شده کارکنان این شرکتها هم از آن بهره مند شده اند. اما کارگران در خصوص حقوق وقرار داد باید با اداره کار شهرستان واستان ارتباط گرفته و مراتب اعتراض خود را به آن ها بگویند نه به شرکت مس .

وی در پایان خاطر نشان کرد :کارگران شرکت های پیمانکاری مس نباید سطح حقوق خود را با نیروهای پرسنلی مس و یا حتی دیگر شرکت ها مقایسه کنند لذا اگر اعتراضی به کمبود حقوق خود داشته اند باید به اداره ی کار و رفاه اجتماعی و نهادهای زیر ربط آن ارجا دهند زیرا این نوع قرار داد ها را این ادارات در سطح استان تعین می کنند .

آخرین اخبار درباره اعتصاب وتجمعات کارگران مجتمع مس میدوک وکارگران بازداشتی معترض!

یکی از کارگران معترض مجتمع مس میدوک گفت : حکم بازداشت ۳۶ نفر از بچه هایی که در شرکت های النگ و مبین کار می کردند از سوی دادستانی کرمان به علت شکایت روءسای این دو شرکت صادر شده بود که تنها ۲۴ نفر بازداشت شدند و بعد از چند ساعت با قرار وثیقه آزاد شدند .

هفته گذشته درست در چنین روزی یک اعتصاب کارگری در مجتمع مس میدوک و چاه فیروزه از سوی کارگران شرکت خصوصی النگ و مبین رخ داد، درخصوص جزئیات این اتفاق باید گفت؛ که ساعت ۷ صبح تعداد ۷۰۰ نفر از کارگران این مجموعه در مقابل درب ورودی این مجتمع یک تحصن کوتاه و مسالمت آمیز انجام دادند.این کارگران بعد از تجمع نیم ساعته و گرفتن عکس به خانه های خود رفته و داخل خانه متحصن شدن و اعتراض خود را با نیامدن بر سر کار نشان دادند .

یکی از کارگران معترض گفت : حکم بازداشت ۳۶ نفر از بچه هایی که در شرکت های النگ و مبین کار می کردند از سوی دادستانی کرمان به علت شکایت روءسای این دو شرکت صادر شده بود که تنها ۲۴ نفر بازداشت شدند و بعضی ها هم که اسمشان در لیست بود از همین ۲۵ نفر خودشان را معرفی کردند و بعد از چند ساعت با قرار وثیقه آزاد شدند .

وی ادامه داد : حتی بعضی از افراد حکم یک ماه زندان هم شامل آنها می شد که البته این اتفاق نیافتاد و ما بعد از آزادی دوباره در استادیوم ورزشی گرد هم جمع شدیم.اما مسئولین این دو شرکت حاضر نشدند اندکی از خواسته خود کوتاه بیایند.

بخشی ازیک گزارش کارگران کرمان بتاریخ22فروردین

24کارگرمعترض معادن شرق گلستان درلیست اخراج قرارگرفتند!

عدم پرداخت10ماه حقوق،مطالبات و3ماه حق بیمه کارگران این معادن!

پس از گذشت ۱۷ روز از سال جاری هنوز کار آغاز نشده است و در دیدار روز گذشته نمایندگان کارگران، مدیران معادن بر اخراج ۲۴ کارگر که در اعتصاب‌ها حضور داشتند تأکیددارند.

معدن زمستان یورت (قشلاق)، ملچ آرام و شمال شرق ازجمله معادنی هستند که بیش از ۱۰ ماه حقوق کارگران را پرداخت نکرده‌اند.

به گزارش23فروردین مهر،۳۰۰ روز کار بدون مزد در معادن شرق گلستان تعداد کارگران یک معدن را از حدود ۵۰۰ نفر به ۴۰۰ کارگر رساند و هم‌اکنون نیز شنیده می شود ۲۴ کارگر در لیست اخراج قرار دارند.

هر زمان صحبت از کار سخت و زیان‌آور می‌شود هر کس شغل خود را سختتر از سایرین می داند، اما مطابق قانون، کار در معدن جزو مشاغل سخت و زیان‌آور تلقی می‌شود. کاری که در آن نه از دستمزد خوب خبری هست و نه امنیت شغلی و رفاه مناسب و اگر مانند معدنچیان گلستانی معوق شدن ۱۰ ماه حقوق را به آن اضافه کنید نمی‌دانم چه انگیزه‌ای به‌جز اجبار برای به دست آوردن لقمه‌ای نان حلال و بیکار نشدن باقی می‌ماند.

صبح آخرین چهارشنبه دی‌ماه بود که تعدادی از کارگران معادن شرق گلستان و خانواده‌هایشان نه به نشانه اعتراض به‌سختی کارشان بلکه به دلیل معوق شدن حقوق و مزایای سنواتی و سه ماه رد نشدن لیست بیمه در مقابل فرمانداری رامیان و آزادشهر تجمع کردند.

تحصن و تجمعی که باهدف حل مشکل شکل گرفت و تا حدود یک ماه نه‌تنها از وسعت این حلقه کاسته نشد بلکه روزبه‌روز دایره آن گسترده‌تر شد. اکنون که از آغاز این اعتراضات کارگری، سه ماه می گذرد امید می‌رفت حداقل با وعده های اعلام شده مسئولان بخشی از مشکلات برطرف شده باشد. جواد صادقلو فرماندار رامیان در همان مقطع اعلام کرد که مقرر شده اداره تامین اجتماعی شهرستان، پیگیر مطالبات بدهی گذشته بیمه کارگران معدن نباشد و تمامی دفترچه های بیمه تامین اجتماعی کارگران معادن تمدید شود و تعویض دفترچه ها منوط به پرداخت هفت درصد جاری بیمه کارگران شود. او معادن شهرستان را هم موظف کرده بود حقوق جاری معدنچیان را تاپایان سال پرداخت کنند.

حال به سراغ یکی از کارگران معادن شرق گلستان که جزو نخستین تجمع ‌کنندگان در مقابل فرمانداری آزادشهر بود رفتیم تا از آخرین وضعیت این معدنچیان آگاه شویم. او که به گفته خودش از افرادی است که نامش در لیست اخراجی هاست، از بیان فامیل خود خودداری کرد، و گفت: طبق قانون کار کارگران مشاغل سخت باید از حقوق و مزایای بیشتری نسبت به سایر کارگران برخوردار باشند، قانونی که در مورد کارگران معادن گلستان صدق نمی‌کند.

علی ادامه داد: مطابق ماده ۵۲ قانون کار این کارگران نباید بیشتر از ۶ ساعت در روز و ۳۶ ساعت در هفته کار کنند درحالی‌که هم‌اکنون روزانه بیش از ۱۵ ساعت کار می‌کنیم و حقوق و مزایای ما پرداخت نمی‌شود.

وی به نبود امکانات رفاهی و بهداشتی در معادن گلستان اشاره و اضافه کرد: نبود مباحث ایمنی در کارگاه‌های معدن به‌گونه‌ای است که احتمال بروز حوادث ناشی از کار و حتی مرگ بسیار زیاد است.

این کارگر که بیش از ۲۰ سال سابقه کار در معادن شرق استان دارد، تصریح کرد: در کنار مشکلات و معضلات موجود کار، بیشتر از ۱۰ ماه است که حقوق و مزایای سنوات خدمت را دریافت نکرده‌ایم و حق بیمه سه ماه گذشته ما نیز پرداخت‌نشده است.

وی بابیان اینکه هیچ‌کس پاسخگوی کارگران معادن گلستان نیست، خاطرنشان کرد: بارها حدود ۴۰۰ کارگر و به همراه خانواده‌هایمان در مقابل فرمانداری رامیان و آزادشهر تحصن کرده‌ایم، اما هیچ گوش شنوایی برای شنیدن مشکلات ما وجود ندارد.

او از تجمع های پی در پی کارگران مقابل استانداری گلستان و فرمانداری های رامیان و آزادشهر خبرداد و اظهار کرد: مقرر شد ۶ ماه حقوق معوق سال ۹۴ و بخشی از سنوات سال ۹۳ پرداخت شود اما تنها بخشی کمی از معوقه‌ات پرداخت شد و همچنان ۱۰ ماه حقوق و سنوات طلبکار هستیم.

علی ادامه داد: هم‌اکنون نیز پس از گذشت ۱۷ روز از سال جاری هنوز کار آغاز نشده است و در دیدار روز گذشته نمایندگان کارگران، مدیران معادن بر اخراج ۲۴ کارگر که در اعتصاب‌ها حضور داشتند تأکیددارند.

وی تصریح کرد: مشکلات مالی، حقوق و مزایای معوق و دیگر مشکلات موجود تعداد کارگران را از حدود ۵۰۰ نفر به ۲۰۵ نفر رسانده که از این تعداد تنها ۴۸ نفر بازنشسته شده‌اند و تعدادی از آن‌ها همچنان دچار مشکلات برای دریافت حقوق بازنشستگی هستند.

وی با اشاره به اینکه هیچ یک از مدیران معدن پاسخگوی کارگران نیستند، خاطر نشان کرد: متاسفانه مدیران حتی حاضر به دیدار با کارگران و شنیدن صحبت های ما نیستند.

این معدنچی اضافه کرد: با شرایط موجود ما همچنان حاضر به ادامه فعالیت هستیم زیرا چاره ای نداریم اما از همین الان، اعلام شده تا 4 یا 5 ماه آینده حقوقی پرداخت نخواهد شد.

برای کسب اطلاع بیشتر از تصمیمات مدیران، به سراغ مسئولان معدن رفتیم. ولی همانگونه که کارگران معدن اشاره کرده بودند، تماس های مکرر با مدیران معادن شرق استان بی ثمر ماند و این امر نشان داد، مدیران معادن گلستان نه تنها به کارگران پاسخ دقیق و روشنی نمی دهند، بلکه پاسخگوی اهالی رسانه نیز نیستند.

واگذاری غیرقانونی شرکت

ولی یک منبع آگاه در معادن شرق گلستان که نخواست نامی از وی ذکر شود، گفت: هم‌اکنون همه معادن شرق گلستان با مشکل مالی مواجه نیستند و همچنان یک وعده‌غذای گرم و حقوق کارگران پرداخت می‌شود.

وی افزود: معدن زمستان یورت (قشلاق)، ملچ آرام و شمال شرق ازجمله معادنی هستند که بیش از ۱۰ ماه حقوق کارگران را پرداخت نکرده‌اند.

وی به منشأ مشکلات پیش‌آمده اشاره و واگذاری معادن به ذوب‌آهن اصفهان را غیرمنطقی دانست و اظهار کرد: همان‌گونه که اصل ۴۴ قانون بر سیاست خصوصی‌سازی تأکید دارد، قانون اساسی نیز تأکید می‌کند، کارگاه‌های دولتی که زیان‌آور هستند، دولت باید نخست آن‌ها را به سود‌دهی رسانده و سپس به بخش خصوصی واگذار کند؛ حال پیگیری کنید که آیا شرکت‌های زغال‌سنگ گلستان سود ده بودند که واگذار شدند.

وی به وعده‌های داده‌شده در خصوص حل مشکلات پرداخت حقوق، سرویس حمل‌ونقل، سوخت، غذا و بیمه کارگران اشاره کرد و افزود: وعده‌ها تاکنون در حد حرف باقی‌مانده و کارگران در ۱۰ ماه گذشته ‌حتی حقوق ۷۰۰ هزارتومانی خود را نیز دریافت نکرده‌اند.

وی تصریح کرد: در این مدت هرگاه کارگران اعتراض کردند از آن‌ها خواستیم به‌ کار خود ادامه دهند اما مسئولان بدعهدی کردند و امروز کارگران حتی قادر به تأمین مایحتاج ضروری زندگی خود نیز نیستند.

وی اظهار کرد: هنگامی‌که مسئولان شرکت به بند‌های ۱۱‌ گانه تعهدات خود و حتی مواردی چون پرداخت حقوق و بیمه تکمیلی کارگران همیشه در معرض خطر معادن عمل نمی‌کنند، ما مجبوریم به فرماندار، استاندار، نماینده مجلس و دیگر مسئولان برای نظارت و احقاق حقوق خود مراجعه کنیم.

وی ادامه داد: آیا مفهوم اجرای اصل ۴۴ و خصوصی‌سازی این بوده که پول‌های واریزی و درآمدهای شرکت صرف پرداخت بدهی و امور نامعلوم شود و حقوق کارگران ماه‌ها پرداخت نشود یا کارگران ما امروز حتی مواد لازم برای ادامه استخراج را در اختیار نداشته باشند.

کارگران از حقوق معوق و نبود امکانات رفاهی شغلشان گفتند و از وعده‌هایی که تاکنون محقق نشده است، برای شنیدن پیگیری‌ها و پاسخ رضا صابری، نماینده آزادشهر و رامیان در مجلس شورای اسلامی چندین بار با وی تماس گرفته شد و تلاش‌ها درنهایت تا دقایق پایانی تنظیم گزارش بی‌ثمر ماند و صابری پاسخگوی سؤال ما و کارگران معادن نبود.

این موضوع را از معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استاندار گلستان پیگیر شدیم و علی مرگدری در پاسخ گفت: استانداری به‌عنوان تسهیل‌کننده و پیگیر مسائل دستگاه‌های اجرایی و مردم، پیگیر حل مشکل کارگران معدن بوده و هست.

وی از برگزاری نشست کارگروه اشتغال با محوریت مشکلات معادن شرق استان در ماه‌های قبل خبر داد و افزود: مدیرعامل این شرکت در این جلسه حضور داشت و به جزییات مشکلات و معضلاتی که معادن استان با آن مواجه هستند اشاره کرد و مقرر شد مشکلات در استان حل‌وفصل شود.

وی ادامه داد: ما در حوزه سیاست‌گذاری و مدیریت ورود می‌کنیم اما جزییات این جلسه و پیگیری‌های انجام‌شده را می‌توانید از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان جویا شوید.

به خواسته معاون استاندار گلستان سراغ رئیس صنعت، معدن و تجارت استان گلستان رفتیم تا درباره مشکلات معدن کاران شهرستان آزادشهر و رامیان و پرداخت نشدن چند ماه از حقوق این کارگران پرس و جو کنیم. حسینقلی قوانلو ، از بررسی مشکلات این کارگران در کارگروه اشتغال خبرداد و اظهار کرد: مقرر شد از طریق تسهیلات یک و نیم میلیارد تومانی، ۲.۵ ماه از حقوق معوق کارگران معادن پرداخت شود. همچنین مقرر شد حدود ۲.۵ ماه از حقوق معوق کارگران معادن شرق از محل تولید زغال پرداخت شود.

قوانلو در شرایطی که کارگران از مشکلات فراوان در معدن گله داشتند گفت که از حدود سه ماه قبل تاکنون مشکلات حل‌شده و بخش اعظم معوقه‌ ها پرداخت‌شده است.

وی تصریح کرد: درگذشته دولت در این راستا کمک‌هایی انجام می‌داد اما اکنون این معادن خصوصی شده و دولت نمی‌تواند کمک چندانی داشته باشد. این مشکلات در بیشتر معادن زغال‌سنگ کشور وجود دارد و پائین آمدن قیمت جهانی زغال‌سنگ و افزایش هزینه‌های تولید آن در ایران از مهم‌ترین علت‌های مشکلات معادن در داخل کشور است.

وی اضافه کرد: مشکلات معدن کاران گلستان و پرداخت نشدن حقوق آن‌ها به علت مشکلات ذوب‌آهن اصفهان است و مسئولان پیگیر رفع این مشکلات هستند.

وی اظهار کرد: ۹۹ درصد تولیدات این معادن را ذوب‌آهن اصفهان خریداری می‌کند اما همین مشکلات و رکود ایجادشده در صنعت ساختمان سبب شده که کارخانه ذوب‌آهن در تأمین اعتبار با مشکل مواجه شود.

به گفته قوانلو به دلیل داشتن چک‌های برگشتی و بدهی سنگین به تأمین اجتماعی و دارایی پروسه دریافت تسهیلات کمی طول کشید و با پیگیری‌ها و رایزنی‌های انجام‌شده این تسهیلات پرداخت و حقوق معوق کارگران واریز شد.

وی همچنین اظهار کرد: تمام کارگران معادن شرق استان حقوق معوق ۱۰ ماهه ندارند بلکه به‌طور میانگین ۳ تا ۴ ماه حقوق دریافت نکرده‌اند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گلستان بابیان اینکه با این تسهیلات تنها حدود ۳ ماه از حقوق معوق کارگران باقی می‌ماند، گفت: این کارگران باید تحمل داشته و صبر کنند تا کارخانه ذوب‌آهن توانایی پرداخت داشته باشد و معادن هم بتوانند حقوق کارگران را پرداخت کنند.

قوانلو با تأکید بر اینکه تاکنون هیچ کارگری در ماه‌های گذشته از معادن استان اخراج نشده است، خاطرنشان کرد: اما حدود ۴۰ نفر در آستانه بازنشستگی هستند که به دلیل مشکلات مالی و بدهی حدود ۴۰۰ میلیون تومانی به تأمین اجتماعی، مباحث اداری و حقوقی آن‌ها انجام‌نشده است.

وعده های مسئولان درباره پرداخت حقوق کارگران و اخراج نشدن آن ها در شرایطی است که تعدادی از کارگران بدون کار و کابوس اخراج شب خود را صبح می کنند و همچنان معدنچیان حقوق و مزایای فعالیت های طاقت فرسای خود را دریافت نکرده اند.

تجمع کارگزاران بیمه کشاورزی دراعتراض به بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس!

امروز23فروردین،تعدادی از کارگزاران بیمه کشاورزی از سراسر کشور در اعتراض به وضعیت استخدامیشان، شرایط نامساعد شغلی و بیمه‌ای واحتمال اخراج گسترده در ماه های آینده، مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند.

بنابه گزارشات منتشره بتاریخ23فروردین، حداقل 300نفراز کارگزاران بیمه کشاورزی از سراسر کشور در اعتراض به وضعیت استخدامیشان، شرایط نامساعد شغلی و بیمه‌ای واحتمال اخراج گسترده در ماه های آینده باتجمع مقابل مجلس وسردادن شعارهایی از قبیل عدالت، عدالت، استخدام کارگزار بار مالی ندارد، کارگزاران بیمه، خود بیمه ای ندارند، ما تا جواب نگیریم، از این مجلس نمی‌ریم و... خواستار رسیدگی به وضعیت استخدامی و بیمه خود شدند.

یکی از این تجمع کنندگان با بیان این که کارگزاران بیمه کشاورزی در کشور حدود چهار هزار نفر هستند که با مشکلات زیادی رو به رو شده اند، گفت: بیمه کشاورزی، تحت پوشش بانک کشاورزی است اما متاسفانه این بانک ما را بیمه نمی کند و به وضعیت استخدامی کارگزاران بیمه کشاورزی رسیدگی نمی کند.

گفتنی است؛چندی پیش تعیین تکلیف کارگزاران بیمه محصولات کشاورزی در دستور کار جلسات علنی مجلس قرار گرفت که تجمع‌کنندگان امروز خواهان بررسی و رسیدگی مجدد وضعیت استخدامی‌شان هستند.

کارگزاران بیمه کشاورزی که تا پیش از این زیر نظر بانک کشاورزی مشغول رساندن خدمات بیمه ای به دامداران و کشاورزان سراسر کشور بودند می‌گویند حالا که بانک کشاورزی از استخدام ما ناتوان است دست کم دولت و مجلس زمینه استخدام شدنشان را از طریق وزارت کشاورزی فراهم کنند.

برهمین اساس اکنون کارگزاران منتظرند تا مجلس از طریق تصویب طرحی این فرصت را برای کارگزارانی که حداقل چهارسال سابقه کار دارند فراهم کند و بر مبنای قانون خدمات کشوری آنها را جایگزین بازنشستگان جهاد کشاورزی کند.

دولت در رابطه با استخدام کارگزاران بیمه محصولات کشاورزی معتقد است که این اقدام بار مالی دارد و نمی‌تواند آن را اجرا کند.

لازم به ذکر است ،این کارگزاران بیمه کشاورزی دارای مدارک دانشگاهی مرتبط با علوم کشاورزی و دامداری هستند.

پایان اعتصاب درمجتمع نیشکرهفت تپه بدنبال پرداخت بخشی از مطالبات کارگران!

با پرداخت بخشی از مطالبات کارگران شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه خوزستان چرخ تولید شکر در این کارخانه مجددا به حرکت در آمد.

به گزارش23فروردین ایرنا،کارگران شاغل در شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه در شمال خوزستان از اواخر هفته گذشته با امتناع از حضور در محل کار بخش هایی از این کارخانه را در اعتراض به پرداخت نشدن عیدی و پاداش پایان سال 1394 تعطیل کردند.

با پرداخت بخشی از مطالبات کارگران از سوی هیات مدیره این شرکت بزرگ تولید شکر ، فعالیت در این کارخانه به حالت عادی بازگشت.

چند تن از کارگران شاغل در شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه روز دوشنبه گفتند:با پرداخت بخشی از مطالبات کارگران ، آسیاب نیشکر این کارخانه از که چند روز متوقف شده بود یکشنبه شب مجددا فعال گردیده و تولید شکر از سر گرفته شد.

آنان افزودند:کارگران سایر بخش های این شرکت نیز از روز دوشنبه در محل کار خود حضور یافته و فعالیت در این کارخانه به حالت عادی بازگشت.

این کارگران تاکید کردند:مابقی مطالبات کارگران این شرکت بابت عیدی و پاداش پایان سال 94 باید طبق قول داده شده از سوی هیات مدیره پرداخت گردد.

شرکت کشت و صنعت نیشکر هفت تپه پارسال از سوی سازمان خصوصی سازی به بخش خصوصی واگذار شد.

کشت و صنعت هفت تپه ، قدیمی ترین کارخانه تولید شکر از نیشکر در کشور است که نیم قرن از تاسیس آن می گذرد.



...