اخباروگزارشات کارگری4اردیبهشت1395 پرونده قضایی کارگران ...

اخباروگزارشات کارگری4اردیبهشت1395
پرونده قضایی9کارگرمعترض معدن سنگ آهن بافق مختومه باید گردد
- تجمع کارگران بیکارشده معدن چشمه پودنه درجاده ترانزیتی زرند – راور!
- تجمعات اعتراضی387 کارگر اخراجی پارس سرام شهرستان قرچک مقابل کارخانه!
- اعتصاب کارکنان دانشگاه آزاد جیرفت در اعتراض به عدم پرداخت حقوق!
- اخراج35 کارگر باسابقه دو کارخانه «تولی پرس» و«بسته بندی البرز»!
عدم پرداخت ماه ها حق بیمه 600کارگر این 2کارخانه!
- عدم پرداخت2ماه حقوق،عیدی و16ماه حق بیمه1200کارگر معدن طزره!
- اعتراضات لکوموتیوران به ثابت ماندن حق نوبت کاری درپی تاخیر چندساله آیین نامه جدید از سوی هیات وزیران !
- تخریب فعالان کارگری و سیاسی شیوه ای ضد کارگری

- تجمع اعتراضی اهالی روستای سفیدان عتیق در برابر اداره کل منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی!
- تجمع اعتراضی متقاضیان مسکن مهرمقابل سازمان همیاری شهرداری های استان کهگیلویه و بویراحمد!
- افزایش 19 درصدی جان باختگان حوادث کار دراستان مازندران طی سال 94!

- تجمع کارگران مقابل فروشگاه‌های مک‌دونالد در امریکا برای افزایش دستمزد!
کمپین نبرد برای دستمزد ساعتی 15 دلار!

تجمع کارگران بیکارشده معدن چشمه پودنه درجاده ترانزیتی زرند – راور!

کارگران بیکارشده معدن زغال سنگ چشمه پودنه برای بازگشت بکار واعتراض به عدم پرداخت مطالباتشان دست به تجمع در جاده ترانزیتی زرند - راور زدند.
کارگران معترض معدن زغال سنگ چشمه پودنه،مسیر زرند به راور در دو راهی دشتخاک و مسیر زرند به کوهبنان را مسدود کردند و از تردد خودروها و کامیون های ترانزیتی جلوگیری کردند.
به گزارش امروزفارس درهمین رابطه،فرماندار کوهبنان در این زمینه گفت: علاوه بر عدم پرداخت حقوق کارگران، مسئولان شرکت خصوصی تکافر بهره‌بردار معدن چشمه پودنه قول راه‌اندازی این معدن را طی صورتجلسه‌ای در اول اردیبهشت ماه جاری داده بودند که به وعده خود عمل نکردند.


محمدرضا مهدلو تصریح کرد: این معدن از د‌ی‌ماه سال گذشته به دلیل بحران مالی تعطیل شده است.

وی افزود: این معدن یکی از بهترین معادن زغال‌سنگ کوهبنان است که در پی تعطیلی آن حدود 250 کارگر بیکار شده‌اند.


همچنین ایلنا امروز درهمین رابطه نوشت،دست‌کم حدود ۲۰۰ نفر از کارگران اخراجی معدن چشمه پونه به دلیل بی‌‌نتیجه ماندن پیگیری و مذاکره برای وصول خواسته‌های خودامروز صبح در اطراف محل کارشان تجمع کردند.

تعدادی از کارگران این معدن گفتند همه ما خواهان دریافت معوقات مزدی سال ۹۴ و بازگشایی معدن هستیم.

از قرار معلوم این کارگران پس از بی‌نتیجه بودن مذاکراتی که در روزهای گذشته با مدیران اداری شهرستان و استان کرمان داشته‌اند تصمیم به برپایی اجتماع اعتراضی امروز گرفتند.

معترضان افزودند که تا این لحظه از طرف مسئولان مربوطه آنطور که باید به خواسته‌های آنها توجه نشده است.

آنها یادآور می‌شوند که در سال ۹۴ و درست در زمانی که هنوز فعالیت معدن چشمه پودنه متوقف نشده بود نیز برای پیگیری معوقات مزدی خود اعتراضاتی انجام داده بودند اما که در نهایت به اخراج دست کم یک نفر از همکاران متخصص آنها منجر شده بود.

تجمعات اعتراضی387 کارگر اخراجی پارس سرام شهرستان قرچک مقابل کارخانه!

کارخانه پارس سرام شهرستان قرچک با وجود تولید و فروش خوب ۳۸۷ نفر از کارگران خود را به دلایل نامعلوم اخراج کرد.

این کارگران اخراجی با تجمعات خود در مقابل کارخانه خواستار حقوق به حق خود هستند.

یکی از کارگران این کارخانه بیان کرد: من دارای ۱۷ سال سابقه در این کارخانه هستم و به خاطر کار در اینجا ریه ام دچار آسیب شده است و هر کجا برای کار مراجعه می کنم به نیروی جوان احتیاج دارند و من با این اوضاع به همسر و فرزندان خود چه جواب باید بدهم.

به گزارش4اردیبهشت قرچک آنلاین،کارخانه تولیدی چینی بهداشتی پارس سرام حدود ۳۸۷ نفر از کارگران خود را اخراج کرده است.
این کارخانه که تولید خوب و دارای سابقه فروش در داخل و خارج از کشور را دارد چرا باید به دلایل نامعلومی صاحب کارخانه قصد تعطیلی این مکان را داشته باشد؟
این کارخانه که از سال ۸۹ شروع اخراج سریالی کارگران را شروع کرده است، برای کارگران خود هیچ حقی قایل نیست و حتی با داشتن سابقه طولانی در کارخانه برای آنان سختی کار، اضافه کاری، حق مسکن، حق اولاد و غیره پرداخت نمی کند و اگر کارگران این مورد ها را قبول کنند می توانند برای مدت نامشخص به کار خود ادامه دهند.

یکی از کارگران این کارخانه بیان کرد: من دارای ۱۷ سال سابقه در این کارخانه هستم و به خاطر کار در اینجا ریه ام دچار آسیب شده است و هر کجا برای کار مراجعه می کنم به نیروی جوان احتیاج دارند و من با این اوضاع به همسر و فرزندان خود چه جواب باید بدهم.

یک کارگر دیگر گفت: ما هر کجا مراجعه می کنیم مسئولان پاسخ گو نیستند، جلو وزارت کار تجمع کردیم فایده ای نداشت و حتی فرماندار شهرستان با صاحب کارخانه صحبت کردند که هیچ کدام اثربخش نبود.

در جلسه ای که درتاریخ ۳۱ فروردین جهت بررسی و رفع مشکلات کارخانه پارس سرام قرچک که با حضور مسعود مرسلپور فرماندار، علیرضا جعفری معاون سیاسی – انتظامی فرمانداری، حمیدرضا قشقایی رئیس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی و پاپی نژاد مدیر عامل کارخانه پارس سرام در محل فرمانداری برگزار شد، هیچ تاثیری در رفع مشکلات به وجود آمده صورت نگرفت و همچنان کارگران با تجمع در قابل کارخانه خواستار حقوق به حق خود هستند.


گفتنی استٰ تلاش گسترده ای از سوی خبرنگار ان برای مصاحبه با مدیر عامل و مسئولان کارخانه پارس سرام صورت گرفت تا صحت و سقم اتفاقات اخیر در کارخانه مورد بررسی قرار گیرد اما متأسفانه مدیران کارخانه حاضر به مصاحبه با خبرنگار ان نشدند.
اعتصاب کارکنان دانشگاه آزاد جیرفت در اعتراض به عدم پرداخت حقوق!
کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت در پی عدم پرداخت حقوق و پاداششان دست به اعتصاب زدند.

به گزارش 4اردیبهشت آرمان کرمان، کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی واحد جیرفت در پی عدم پرداخت حقوق و پاداششان دست به اعتصاب زدند.

گفتنی است این مشکل ناشی از بی انظباطی مالی دانشگاه است و به نظر می‌رسد این موضوع باعث زیاندهی دانشگاه گردیده است.

قطعا با حل مشکلات مدیریتی، حذف پاداشهای غیر واقعی و کاهش حق ماموریتهای غیرضروری دانشگاهها از زیاندهی خارج شده و این قبیل مشکلات برای کارکنان رخ ندهد؛ البته دانشگاههای زیانده اگر زیر نظر واحد منطقه قرار بگیرند مشکلشان حل می شود.
اخراج35 کارگر باسابقه دو کارخانه «تولی پرس» و«بسته بندی البرز»!

عدم پرداخت ماه ها حق بیمه 600کارگر این 2کارخانه!

35 کارگرباسابقه دو کارخانه «تولی پرس» و«بسته بندی البرز» تحت مدیریت یک کارفرما در تاریخ 14فرودین ماه سال جاریفاخراج شدند.
به گزارش4اردیبهشت ایلنا،این کارگران با یادآوری اینکه جدا از اخراج های اخیر هنوز نزدیک به 600کارگردر این دو واحد مشغول کارند، افزودند: این اخراج ها در راستای کاهش هزینه‌ها صورت گرفته و باعث شده است تا همکاران باقیمانده آنها از بابت امنیت شغلی خود احساس خطر کنند.

طبق اظهارات کارگران از قرار معلوم اخراج شدگان 27 نفرشان از کارگران کارخانه تولی پرس و7 نفر دیگر از کارگران بسته بندی البرز هستند که هر یک تا نزدیک به 14 سال سابقه کاری دارند و قرارداد کاری آنها پیش از شروع سال جدید خاتمه یافته است.

بنا به گفته کارگران، مشکلات این کارخانه از سال 90 با ورود مدیریت فعلی کارخانه آغاز شده است و در طول این مدت میزان تولیدات این کارخانه با متوقف شدن صادرات به کشوری های خارجی به حداقل رسیده است.
به گفته آنان قبل از ورود کارفرمای فعلی در این واحد روزانه حدود 120 تریلی از محصولات تولید شده بارگیری می شداما طی یکسال گذشته این میزان به حداقل 20 تریلی کاهش یافته است.

طبق اظهارات کارگران هرچند مشکلات مالی کارخانه در یک سال گذشته، تاثیری بر پرداخت مطالبات مزدی کارگران این واحد تولیدی نداشته است اما آن‌ها نگرانند که با ادامه این وضعیت تمدید قراردادهای چند ماهه آن‌ها با مشکل مواجه شود.

به گفته این منابع همچنین از زمان جابجایی مدیریت کارخانه تاکنون بر حجم مشکلات مالی این واحد تولیدی افزوده شده‌است به طوریکه مبالغ زیادی به ادارات مالیات ، برق وتامین اجتماعی بدهکار است و در همین رابطه چند روز پیش می خواستند اشتراک برق مصرفی این کارخانه را قطع کنند که کارگران مانع ان شدند.
کارگران درادامه درباره معوقات بیمه ای خود می‌گویند، با وجود آنکه کارفرما هر ماه مبالغی را از حقوق کارگران این دو واحد برای پرداخت حق بیمه آنان کسر می کند اما آن را به موقع به تامین اجتماعی پرداخت نمی کند به همین دلیل چهار الی ۵ ماه از سال دفترچه‌های درمانی خانواده‌های کارگران فاقد اعتبار است.

کارگران دو کارخانه تولی پرس وبسته بندی البرز در بخش دیگری از نگرانی خود می‌گویند در طول یکسال گذشته کارفرما حق استفاده از مرخصی ساعتی را از کارگران سلب کرده وهر کارگری که بخواهد به هر دلیلی از حق مرخصی قانونی خود چند ساعتی را استفاده کند کسر کار می خورد.
عدم پرداخت2ماه حقوق،عیدی و16ماه حق بیمه1200کارگر معدن طزره!

کارگران معدن طزره که شمار آن‌ها بیش از هزار و 200نفر است، در توضیح مطالبات خودگفتند: در حال حاضر آن‌ها به غیر از دو ماه معوقات مزدی مربوط به اسفند سال 94 وفروردین ماه سال جاری، بابت عیدی و ۱۶ ماه حق بیمه نیز از کارفرما طلبکارند.

به گزارش4اردیبهشت ایلنا،معادل یک ماه از مجموع سه ‌‌ ماه معوقات مزدی کارگران معدن زغال سنگ طزره پرداخت شد.

کارگران معدن زغال سنگ البرز شرقی می‌گویند در روز دوشنبه 30 فروردین ماه معادل یک ماه از مجموع معوقات مزدی خود را دریافت کرده اند.

کارگران معدن گفتند: این اتفاق صبح روز دوشنبه (سی ام فروردین) درست یک روز قبل از ورود رئیس جمهوری به استان سمنان اتفاق افتاده است.

این کارگران که شمار آن‌ها بیش از هزار و 200نفر است، در توضیح مابقی مطالبات خود می‌گویند: در حال حاضر آن‌ها به غیر از دو ماه معوقات مزدی مربوط به اسفند سال 94 وفروردین ماه سال جاری، بابت عیدی و ۱۶ ماه حق بیمه نیز از کارفرما طلبکارند.


کارگران معدن طزره در خاتمه تصریح کردند:مشکلاتی که در زمینه پرداخت مطالبات مزدی و بیمه‌ای آنها بوجود آمده است باعث نگرانی کارگران در سال جاری شده وآنان نیازمند دریافت همه معوقات حقوقی خود هستند.
اعتراضات لکوموتیوران به ثابت ماندن حق نوبت کاری درپی تاخیر چندساله آیین نامه جدید از سوی هیات وزیران !
چند سال است لکوموتیورانان کشور درگیر مبلغ اندک فوق العاده نوبت کاری خود هستند و هر جا می‌روند به مقام جدیدی ارجاع می‌شوند.

طوماری را نشانم می‌دهند که لوکوموتیورانان استان‌های آذربایجان شرقی، لرستان، خراسان شمالی، کرمان ، تهران، یزد، هرمزگان، خوزستان، قم، قزوین و زنجان نیز آن را امضا کرده و خواستار رسیدگی مسؤولان و افزایش در رقم نوبت کاری خودشان هستند.

یدالله ایمانی لکوموتیوران و شماری از همکارانش می خواهند تا از پرونده ای که سال‌هاست در پیچ و خم اداری مانده غبار بتکانند. او و همراهانش با پوشه ای از نامه‌ها و مکاتبات اداری روبه‌رویم می‌نشینند و من به حرف هایشان گوش می‌دهم. آن گونه که می‌گویند، این قشر که از پرتلاش‌ترین نیروهای کار جامعه هستند، در طول سال کار سخت و شبانه روزی و رساندن مسافران به مقصد را انجام می‌دهند، بابت این کار در فیش حقوقی آن‌ها نیز ردیفی ثبت شده، اما مبلغ این ردیف سالیان درازی است که دست نخورده باقی مانده است.

گویا در این قصه، لکوموتیورانان همواره در سفر، بابت بیدار خوابی‌هایشان کمتر از هشت هزار تومان یعنی دقیقاً 79 هزار و 380 ریال دریافت می‌کنند و دیگر ردیف‌های فیش مانند فوق العاده محل خدمت، فوق العاده استفاده از تسهیلات زندگی هم که می‌تواند زندگی آن‌ها را دگرگون کند، خالی است.

آن‌ها می‌پرسند که واقعا چرا مطالبات این افراد که همه زحمتکشان این حرفه را در برمی گیرد و شاید در مشاغل دیگر هم وجود داشته باشد، سال‌هاست در کمیسیون‌های اداری خاک می‌خورد و چرا برای مجموعه ای که با سلامت روان میلیون‌ها مسافر سرو کار دارند، اقدام نمی شود تا آن‌ها با اعصاب آرام تر، شرایط سفر را رقم بزنند.


ایمانی می‌گوید: شرکت راه آهن در جایگاه یک بنگاه بزرگ اقتصادی و مجموعه‌ای که شاکله کارگری دارد، به طور طبیعی بهتر می‌داند همیشه تأخیر در تأمین نیاز نیروی انسانی پیامدهای زیادی در بر دارد، بویژه که این حق در دستمزد نیرو تعریف شده باشد، اما تلاش برای ترمیم آن صورت نگیرد.
ایمانی ادامه می‌دهد: چندین سال است پیگیر حق قانونی همکاران خود در زمینه پرداخت نوبت کاری بر اساس بند 7 ماده 68 و مواد 80 و 119 قانون خدمات کشوری هستیم که متأسفانه تلاش‌های ما تاکنون بی‌نتیجه مانده است.حسین شعاعی، دیگر لکوموتیوران این جمع نامه ای به دستم می‌دهد و من نگاهی به آخرین ثمره پیگیری این گروه می‌اندازم که در آن سازمان مدیریت و برنامه ریزی در پاسخ به مکاتبات این گروه تصریح کرده است؛ «به استناد بند (6) فصل یکم دستورالعمل اجرایی فصل دهم قانون خدمات کشوری موضوع بخشنامه شماره 1/14593/200 مورخ 21/02/1388 معاونت، تا تصویب و ابلاغ آیین نامه اجرایی پرداخت فوق العاده یاد شده، بر اساس مبالغ مندرج در آخرین حکم کارگزینی سال 87 کارمندان دولت قابل پرداخت است».

وقتی مطلب مذکور را می‌خوانم، شعاعی توضیح می‌دهد: در بند 6 بخشنامه مورد استناد معاونت این طور آمده است:


«تا تصویب و ابلاغ مصوبات مربوط به نحوه تعیین و تخصیص امتیاز، درصد یا مبالغ مربوط به فوق العاده اشتغال خارج از کشور، سختی کار در محیط‌های غیرمتعارف، مناطق کمتر توسعه یافته، بدی آب و هوا، نوبت کاری، فوق العاده محل خدمت صرفا مبالغ مقطوع مندرج در آخرین حکم کار گزینی سال 1378 کارمندان، به علاوه هزینه سفر در این سال مبنای پرداخت در سال 1388 است.» و اگر توجه کنید می‌بینید این بند از بخشنامه فقط برای سال 1388 بوده و استناد معاونت به بخشنامه مزبور برای سال‌های بعد غیرمنطقی و خلاف قانون است.
رحمان عبدالکریم زاده نیز می‌گوید: پرداخت مبالغی تحت عنوان نوبت کاری، حق شیفت، سختی کار و هر عنوان دیگر در واقع همراهی و مساعدت با انبوه کسانی است که به عنوان نیروی کار مؤثر، چرخ‌های حمل و نقل و تولید و گردشگری در کشور را به حرکت در می‌آورند.
وی می‌گوید: در این مسیر تنها نیستند و طوماری را نشانم می‌دهند که لکوموتیورانان استان‌های آذربایجان شرقی، لرستان، خراسان شمالی، کرمان ، تهران، یزد، هرمزگان، خوزستان، قم، قزوین و زنجان نیز آن را امضا کرده و خواستار رسیدگی مسؤولان و افزایش در رقم نوبت کاری خودشان هستند.
بخشی ازیک گزارش قدس بتاریخ4اردیبهشت

یادآوری:رباره نوبت کاری

بر طبق عنوانی که در ذیل آمده در تاریخ29/7/1366 آیین نامه نوبتکاری و سختی کار توسط مسئولین وقت مطرح شد.

"آيين‌نامه فوق‌العاده سختي شرايط محيط كار و نوبت كاري موضوع بندهاي "خ" و "‌د" ماده 39 قانون استخدام كشوري
1366.07.29 - 63054910 - 1366.08.09 –"
در ماده 6 این آیین نامه امده است که :
"زمانهاي غير متعارف فوق عبارتند از:
1 - سه نوبتي منظم چرخشي (‌صبح تا عصر - عصر تا شب و شب تا صبح)

2 - دو نوبتي چرخشي منظم (‌صبح تا عصر - شب تا صبح)

3 - دو نوبتي منظم (‌عصر تا شب - شب تا صبح)
4 - دو نوبتي منظم ( شب تا صبح - صبح تا عصر)
5 - يك نوبتي دائم (‌عصر تا شب)

6 - يك نوبتي دائم (‌شب تا صبح)
7 - تركيب دو يا چند حالت از حالات فوق به صورت متناوب.

‌ماده 7 - ميزان برقراري فوق‌العاده نوبت كاري براي موارد فوق به شرح زير است.
1 - رديف اول
20% حقوق گروه و پايه مستخدمين رسمي و 10% اجرت ماهانه مستخدمين پيماني.
2 - رديف دوم
15% حقوق گروه و پايه مستخدمين رسمي و 7.5% اجرت ماهانه مستخدمين پيماني
3 - رديف سوم

20% حقوق گروه و پايه مستخدمين رسمي و 10% اجرت ماهانه مستخدمين پيماني

4 - رديف چهارم
15% حقوق روه و پايه مستخدمين رسمي و 7.5% اجرت ماهانه مستخدمني پيماني
5 - رديف پنجم

10% حقوق گروه و پايه مستخدمين رسمي و 5% اجرت ماهانه مستخدمين پيماني.
6 - رديف ششم

25% حقوق گروه و پايه مستخدمين رسمي و 12.5% اجرت ماخانه مستخدمين پيماني
7 - رديف هفتم
15% حقوق گروه و پايه مستخدمين رسمي و 7.5% اجرت ماهانه مستخدمين پيماني

‌تبصره - حداكثر ميزان فوق‌العاده نوبت كاري مشمولين اين آيين‌نامه در هيچ مورد از ده هزار (10.000) ريال در هر ماه تجاوز نخواهد كرد"
این قانون تا سال 1387 معتبر بود که در آن زمان مبلغی حدود 7000 تومان می شد اما با تصویب و اجرایی شدن قانون مدیریت خدمات کشوری که نحوه پرداخت حقوق را دچار تغییرات اساسی نمودو لذا دیگر این آیین نامه قابل اجرا نبود و به همین خاطر شورای توسعه مدیریت و سرمایه انسانی در تاریخ 9/2/1388طبق بخشنامه ای که در بند 6 آن پرداخت مبالغ سال 1387 را در سال 1388 مجاز اعلام نموده بود تا آیین نامه جدید تصویب و ابلاغ گردد
اما الان که نزدیک به 5 سال از آن تاریخ می گذرد برخی از آیین نامه ها همچون فوق العاده جابجایی محل خدمت و نیز نوبتکاری تصویب و اجرا نشده است و راه آهن نیز بر همین اصل برای شب بیداری هاو دوری راه آهنی ها از کانون گرم خانواده همچنان همان مبلغ ناچیز حدود 7000 تومان را در ماه پرداخت می نماید .

تخریب فعالان کارگری و سیاسی شیوه ای ضد کارگری

اخیرا دو تن از زندانیان سیاسی (آقایان عظیم زاده و عبدی) در اعتراض به پرونده سازی برای فعالان کارگری و اجتماعی و زدن اتهام ِ”اقدام علیه امنیت ملی” به این فعالان در دادگاه های در بسته و بدون وکیل و همچنین اعتراض به شرایط زندان اعلام اعتصاب غذا کرده اند و در پی آن مطلبی هم با عنوان چرا از این اعتصاب حمایت نمی کنیم در سایت ها منتشر شده است.
ما شاهد این نوع اعتراضات از جانب سایر زندانیان نظیر آقایان محمود بهشتی و امیر امیرقلی، سعید شیرزاد، حسین ملکی رونقی و … نیز می باشیم. اعلام اعتصاب غذا معمولا آخرین شیوه بیان اعتراض یک زندانی سیاسی به بی عدالتی است. این امر که ممکن است در نوع بیان این خواسته ها یا زمان اعلام اعتصاب اشکالاتی وجود داشته و دارد که می توان به جای خود به آن انتقاد کرد، اما این مساله که عده ای ناشناس و یا شاید هم با نام های جعلی و مستعار در فضای مجازی علیه آنها مطلب بنویسند و راست و دروغ را سر هم کنند و به فعالان باسابقه کارگری اتهام بزنند شیوه محافل ضد کارگری است.


ما در گذشته انتشار مطالبی با نام های ناشناخته ای همانند مزدک بهرامیان، فرامرز بابامیری و… را هم شاهد بوده ایم که برای تخریب فعالان شناخته شده کارگری دروغ هایی را سر هم کرده اند و عده ای ناآگاه یا تازه کار را به شبهه و تردید انداخته اند.
گر چه این اعمال برای فعالان با سابقه و کهنه کار اجتماعی و کارگری نخ نما شده، اما این امکان وجود دارد که برخی را فریفته و آنان را نسبت به فعالان کارگری بدبین کند.
از این جهت باید با قطعیت اعلام کرد، در زمانی که این افراد به دلیل فعالیت های اجتماعی و سیاسی و دفاع از منافع صنفی همکاران خود در زندان هستند و به شرایط تحمیل شده به آنان اعتراض دارند، انتشار این گونه به اصطلاح نقدها و مطالب به طور قطع در راستای سیاست های محافل ضد کارگری برای ایجاد جو بدبینی است و آب به آسیاب دشمنان کارگران و زحمتکشان می ریزد و عده ای نیز متاسفانه ناآگاهانه و برخی نیز آگاهانه به این جو بدبینی دامن می زنند.

علیرضا ثقفی خراسانی

تجمع اعتراضی اهالی روستای سفیدان عتیق در برابر اداره کل منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی!

ظهر امروز4اردیبهشت، جمعی از اهالی روستای سفیدان عتیق در اعتراض به واگذاری غیر قانونی اراضی روستانشینان توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان شرقی به بخش معدن در مقابل این اداره تجمع کردند.

به گزارش4اردیبهشت آناج، تجمع کنندگان خواستار بازگرداندن زمین‌های تصرف شده بوده و ادعا داشتند که این اراضی طبق سند به نام خودشان است و به صورت غیر قانونی و بدون پرداخت مبلغی به بخش معدن واگذار شده است.

یکی از تجمع کنندگان با بیان اینکه طبق قانون ما برای هر متر مکعب این زمین به اداره اصلاحات اراضی پول پرداخت کرده‌ایم، اظهار داشت: این اداره کل بخشی از زمین‌های ما را به بخش معدن اختصاص داده است که 186 سند را شامل می‌شود و این درحالیست که ما به صورت اقساطی برای خریدن این زمین‌ها هزینه صرف کرده‌ایم.

وی در همین راستا ادامه داد: این مقدار زمین هزینه معیشتی 5 هزار نفر را تامین کرده و برای 12 هزار رأس گوسفند علوفه تهیه می‌شود و این کار آنان باعث اختلاف در منطقه شده است.

این روستا نشین معترض، به رشد محصولات در آن منطقه اشاره کرد افزود: با توجه به اینکه رشد محصولات شروع شده است خواستار حمایت دولت برای بازپس گیری زمین‌های خود هستیم؛ با توجه به اختلافات موجود در منطقه اگر نیروی انتظامی نبود زد و خورد و حتی قتل هم در آن منطقه اتفاق می افتاد.

وی با انتقاد از عدم وجود نهاد مسئول برای پاسخگویی به اعتراضات، ابراز کرد: مجوز فعالیت معدنی در منطقه 21 فروردین ماه به اتمام رسیده ولی این افراد همچنان به فعالیت خود ادامه می‌دهند و علی رغم اینکه چندین بار برای پیگیری به بخش های مختلف مراجعه کرده ایم ولی هیچ کس پاسخگوی نیست.
یکی دیگر از اهالی منطقه با بیان اینکه طبق قانون باید رضایت صاحبان اراضی جلب شود، گفت: هنگام واگذاری زمین ها به معدن نه تنها از ما رضایت نگرفته اند بلکه ما را تهدید نیز کرده اند.

وی ادامه داد: کارکنان معدن از هر جا دلشان خواسته راه ایجاد کرده و زمین ها را از بین برده اند و این مشکل بزرگی را برای ما به وجود آورده است


نا گفته نماند هنگام تهیه گزارش،نگهبانان این اداره کل سعی داشتند با بردن خبرنگار و عکاس این پایگاه خبری به داخل اداره اقدام به پاکسازی گفته‌ها و عکس‌های این تجمع کنندگان کنند.
تجمع اعتراضی متقاضیان مسکن مهرمقابل سازمان همیاری شهرداری های استان کهگیلویه و بویراحمد!
در این تجمع تعدادی از این متقاضیان که سال ها پیش ثبت نام نموده اند نسبت به آنچه سهل انگاری سازمان همیاری ها و ناهماهنگی ادارات استان می نامیدند اعتراض داشتند.


معترضین اخر هفته گذشته ابتدا در مقابل این سازمان و سپس در دفتر رئیس سازمان تجمع نموده و تعدادی از این متقاضیان که سال ها پیش ثبت نام نموده اند نسبت به آنچه سهل انگاری سازمان همیاری ها و ناهماهنگی ادارات استان می نامیدند اعتراض داشتند.

به گزارش4اردیبهشت کبنانیوز،مهندس قائم مقامی مدیر سازمان همیاری شهرداری های استان از تحویل چند مرحله ای منازل مورد نظر در تاریخ های ۲۵ اردیبهشت، اول تیرماه و آبان ۹۵ وعده داد.
اینها در حالی است که بسیاری از متقاضیان بیش از ۱۵ ماه است که اقساط وام منازلی که وجود ندارد را پرداخت می کنند و بانک نیز نسبت به پرداخت به موقع به انهاد تذکر می دهد.

متقاضیان همچنین نسبت به دریافت ۳ میلیون تومان به عنوانی نامعلوم اعتراض داشتند.(قائم مقامی که برخوردش با خبرنگاران و متقاضیان احترام آمیز گزارش شده، صحبت در این مورد و موارد بیشتر را به وقتی مناسب موکول کرد.)

افزایش 19 درصدی جان باختگان حوادث کار دراستان مازندران طی سال 94!

مدير كل پزشكي قانوني استان مازندران گفت :در سال 94 تعداد نود و پنج نفر بر اثر حوادث ناشی از كار در استان جان خود را از دست دادند(همگي مرد)،كه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل نوزده درصد افزایش داشت.

به گزارش4اردیبهشت روابط عمومي پزشكي قانوني مازندران ،دكتر علي عباسي تصريح كرد :بر اساس آمارهاي مراکز پزشكي قانوني استان در سال گذشته به ترتیب شهرستان ساري با 14 ، آمل با 13 و بابل با 12 مورد فوتی بيشترين و شهرهاي عباس آباد و فریدونکنار هر كدام با يك مورد فوتي كمترين موارد مرگ ناشي از حوادث كار را داشتند.

وي افزود: بر اساس اين گزارش در سال های متوالی عمده دلايل مرگ افراد در حوادث كار مربوط به سقوط از بلندي و پس از آن برق گرفتگی است به نحوي كه در سال گذشته 53 مورد مرگ هاي ناشي از حوادث كار به دليل سقوط از بلندي و 18 مورد نيز برق گرفتگي ، 15 مورد اصابت جسم سخت و 9 مورد هم مربوط به سایر مي باشد.
عباسي با بیان اینکه شهریور و تیر ماه هر کدام با 14 مورد بیشترین ماهی بود که در آن حادثه رخ داد، افزود : سنین 31الی 40 سال با 29 مورد دارای بیشترین فوتی و سنین کمتر از 20 سال با 7 مورد فوتی در ان به ثبت رسید.

مدیر کل پزشکی قانونی استان با بیان اینکه از این تعداد ذکر شده 74 نفر متاهل و ما بقی مجرد هستند ، افزود : از تعداد 95 نفر از فوت شدگان ناشی از حوادث کار 88 نفر ایرانی و ما بقی ملیت غیر ایرانی(افغانستانی) هستند.

این مقام اجرایی استان با اشاره به اينكه بيشترين حوادث ناشي از كار در بخش ساختمان ميباشد گفت:ارزش نهادن به جان انسانها ، داشتن برنامه ايمني در كار ، رعايت استاندارد ها و قوانين مربوطه ، آموزش و ايجاد نظام اطلاع رساني و عبرت از حوادثي كه اتفاق افتاده را از مهمترين راهكارها در راستاي كاهش حوادث ناشي از كار دانست.

تجمع کارگران مقابل فروشگاه‌های مک‌دونالد در امریکا برای افزایش دستمزد!

کمپین نبرد برای دستمزد ساعتی 15 دلار!
کارگران با راه‌اندازی تظاهراتی مقابل فروشگاه‌های مک‌دونالد در امریکا خواستار افزایش دستمزد شدند.

به گزارش4اردیبهشت مارکتینگ ‌نیوز به نقل از بیزینس‌اینسایدر، این کارگران با تجمع در فروشگاه‌های رستوران زنجیره‌ای مک‌دونالد و راه‌اندازی کمپینی با نام "نبرد برای 15 دلار" نسبت به حقوق کم خود اعتراض کردند و خواستار دستمزد ساعتی 15 دلاری شدند.
همه‌ی تجمع‌کنندگان از کارکنان مک‌دونالد نیستند. اما آنها مک‌دونالد را هدف تظاهرات خود قرارداده‌اند، چون معتقدند این غول فست‌فودی در جهان توانایی تاثیرگذاری بر روند پرداختی کارکنان در اقتصاد را دارد.

این کمپین با حمایت اتحادیه بین‌المللی خدمات کارگران در سال 2012 راه‌اندازی شد. کمپین از آن زمان تا کنون گسترش پیدا کرده و تبدیل به یک مسئله‌ی مهم سیاسی شده است.مک‌دونالد اعلام کرده که برنامه ای برای افزایش ندارد.