آمریکا از هفت ایرانی به اتهام هک کردن نهادهای مالی شکایت کرد

وزارت دادگستری آمریکا با انتشار نام و تصویر هفت ایرانی آنها را به هک کردن مؤسسات مالی و همچنین یک سد در نیویورک متهم کرد. وزارت دارایی آمریکا نیز شش شرکت و دو فرد را به اتهام ارتباط با برنامه موشکی ایران تحریم کرد.

لورتا لینچ، وزیر دادگستری آمریکا، اعلام کرد که این کشور از هفت هکر ایرانی به اتهام هک کردن بانک‌ها و مؤسسات مالی آمریکا شکایت کرده است. حملات گسترده سایبری این هکرها در فاصله سال‌های ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ رخ داده است.

در مجموع ۴۶ نهاد مالی در آمریکا از جمله "بنک آو امریکا" (Bank of America) و بورس نیویورک قربانی این حملات بوده‌اند.

لینچ روز پنج‌شنبه (۲۴ مارس/ ۵ فروردین) در کنفرانسی مطبوعاتی گفت هکر‌های ایرانی با حمله "محروم‌سازی از سرویس" (DDoS) موجب از کار انداختن وبسایت‌های این نهادهای مالی شده و به این ترتیب دسترسی مشتریان به حساب‌های‌شان را برای مدتی محدود کرده‌‌اند.

بیشتر بخوانید: آمریکا در تکاپوی شکایت از هکرهای ایرانی برای حملات سایبری

در این نوع حمله، هکرها با سرازیر کردن تقاضاهای زیاد به سوی سرور در مدتی کوتاه ترافیک بیش از حد تحمل سرور ایجاد می‌کنند. بدین ترتیب سرویس‌دهی عادی سرور به کاربران دچار اختلال شده یا سرور از دسترس خارج می‌شود.

این حملات سایبری خساراتی چند میلیون دلاری بر جای گذاشتند.

انتشار نام و تصاویر هکر‌ها

وزارت دادگستری آمریکا گفته است که این هفت هکر با سپاه پاسداران ایران مرتبط و در دو شرکت کامپیوتری دولتی به نام‌های "آی‌تی سک‌تیم" و "مرصاد" مشغول به کار بوده‌اند.

به نوشته روزنامه "واشنگتن پست" این هفت هکر ایرانی که در صورت بازداشت با مجازات ده سال زندان روبرو هستند، همگی در ایران سکونت دارند.

در همین حال پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) نام و تصاویر این هفت هکر را منتشر کرده است. احمد فتحی، حمید فیروزی، امین شکوهی، محمدصادق احمدزادگان، امید غفاری‌نیا، سینا کیسار و نادر ساعدی کسانی هستند که در این پرونده از آنها نام برده شده است.

در دادخواست ۱۷ صفحه‌ای وزارت دادگستری آمریکا ذکر شده است که حمید فیروزی موفق شده به سیستم کامپیوتری سد "بومن" در نیویورک نفوذ کند. این حمله سایبری خسارتی ۳۰ هزار دلاری بر جای گذاشته است.

بیشتر بخوانید: مهارت‌های رو به گسترش هکرهای ایران و نگرانی‌های جهانی

طبق اطلاعات منتشرشده، حمید فیروزی در فاصله ماه‌های اوت تا سپتامبر ۲۰۱۳ چندین مرتبه موفق به نفوذ در سیستم این سد شده و از جمله به اطلاعاتی در مورد سطح آب و دمای آن دسترسی پیدا کرده است.

این هکر ایرانی در جریان حملات سایبری خود همچنین توانسته است دروازه‌های سد را که وظیفه کنترل میزان سطح آب و جریان آن را بر عهده دارند، دستکاری کند؛ اقدامی که به گفته وزیر دادگستری آمریکا "حاصل آن می‌توانسته خطری واضح علیه سلامت و امنیت عمومی شهروندان آمریکا باشد."

تحریم‌های جدید مرتبط با برنامه موشکی ایران

همچنین روز پنج‌شنبه وزارت دارایی آمریکا شش شرکت و دو فرد را در ارتباط با آزمایش‌های موشکی ایران در فهرست تحریم قرار داد. "صنایع شهید نوری" و "صنایع شهید موحد"، وابسته به "گروه صنعتی شهید همت"، از جمله تحریم‌شدگان هستند.

ایالات متحده "گروه صنعتی شهید همت" را مسئول برنامه‌های موشکی ایران می‌داند.

یک مقام وزارت دارایی آمریکا گفت: «ما همچنان به استفاده از تمامی ابزارمان از جمله اعمال تحریم برای مقابله با برنامه موشکی ایران و حمایت از تروریسم ادامه خواهیم داد.» این وزارتخانه همچنین نام دو شهروند بریتانیایی را به دلیل ارتباط با شرکت هواپیمایی ماهان در فهرست تحریم‌ها قرار داد. شرکت هواپیمایی ماهان متهم به حمل و نقل تجهیزات نظامی، سلاح و نفرات برای کمک‌رسانی به رژیم بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه است.

دو شرکت مستقر در امارات متحده عربی نیز به دلیل داد و ستد با شرکت ماهان در فهرست تحریم‌های آمریکا قرار گرفته‌اند.