پرونده قضایی کارگران مجتمع مس خاتون آباد ومعادن سنگ آهن بافق وطزره مختومه باید گردد
- خودکشی وجان باختن یکی از کارکنان شرکتی زن شهرداری منطقه 13تهران!
- تجمع کارگران کارخانه ماشینسازی تبریز دراعتراض به واگذاری به بخش خصوصی!
- تجمع بازنشستگان ذوب آهن مقابل استانداری اصفهان دراعتراض به عدم پرداخت حقوق فصل زمستان!
- خاتمه اعتصاب کارگران فاز 19 عسلویه با پرداخت بخشی از معوقات مزدی
- تجمع تاکسیرانان دراعتراض نسبت به عدم پرداخت سهم حق بیمه از جانب دولت!
- مرگ کارگرراه آهن در حادثه برخورد قطار؟!
- مرگ یک کارگر جوان در سقوط از داربست دانشگاه پلیتکنیک تهران!
خودکشی وجان باختن یکی از کارکنان شرکتی زن شهرداری منطقه 13تهران!
دیروز سه شنبه 11 اسفند یکی از کارکنان شرکتی شهرداری این منطقه با مراجعه به محل کار خود واقع در مجتمع ورزشی کوثر پس از اتمام ساعت اداری، خود را از پنجره سرویس بهداشتی طبقه دوم ساختمان به خیابان پرت کرد وجان باخت.
به گزارش12اسفند باشگاه خبرنگاران جوان، شب گذشته یکی از کارمندان خانم شهرداری منطقه 13 تهران در مقابل چشم سایر همکارانش دست به خودکشی زد.
به گفته این منابع غیر رسمی، زن جوان که شوهرش نیز در شهرداری تهران فعالیت میکند به دلیل مشکلات کاری دست به این اقدام هولناک زده است.
هنوز علت این حادثه دلخراش مشخص نشده است و شهردار منطقه نیز تلفن همراهش را پاسخگو نیست.
برخی منابع آگاه در شهرداری منطقه 13 به خبرنگار ما اعلام کردند: این خانم به نام "ه" شب گذشته ساعت 19:30، پس از اینکه که از اتاق مدیرش بیرون آمد، از طبقه دوم ساختمان شهرداری خودش را به پایین پرتاب کرد.
به گفته این منابع غیر رسمی، زن جوان که شوهرش نیز در شهرداری تهران فعالیت میکند به دلیل مشکلات کاری دست به این اقدام هولناک زده است.
گفته میشود، شوهر زن قربانی تاکنون صحبتی در این خصوص نکرده است.
به گزارش ایرنا درهمین رابطه، یک مقام مسئول در شهرداری منطقه 13 تهران با تایید خبر خودکشی یکی از کارمندان زن شهرداری این منطقه افزود: دیروز سه شنبه 11 اسفند یکی از پرسنل شرکتی شهرداری این منطقه با مراجعه به محل کار خود واقع در مجتمع ورزشی کوثر پس از اتمام ساعت اداری، خود را از پنجره سرویس بهداشتی طبقه دوم ساختمان به خیابان پرت کرد وپس از 2ساعت دربیمارستانجان باخت.
براساس این گزارش،وی دلیل خودکشی این کارگرزن که اطلاع از اخراجش از شهرداری تهران بوده است را تایید نکرد.
تجمع کارگران کارخانه ماشینسازی تبریز دراعتراض به واگذاری به بخش خصوصی!
بدنبال درج آگهی واگذاری کارخانه ماشینسازی تبریز در روزنامه ها، کارگران ماشینسازی تبریز دراعتراض به به واگذاری کارخانه به بخش خصوصی روز یکشنبه9اسفند ماه،دست به تجمع زدند.
زمزمه هایی درباره تجمع کارگران شرکت ماشین سازی تبریز مقابل فرمانداری تبریز شنیده می شود.
به گزارش12اسفندایسنا، برخی از تصمیمات و سیاستهای شاید نادرست، دامن گیر ماشین سازی و هزاران کارگرش شده است. وضعیت این کارخانه تا حدی وخیم است که اعضای هیأت مدیره و مدیرعاملش استعفای دسته جمعی دادهاند و صدای اعتراض کارگرانش گوش فلک را کر کرده است.
میر علی اکبر اصل خادمی، مدیرعامل مستعفی شرکت ماشین سازی تبریزگفت: طبق شنیدهها روز یکشنبه کارگران اعتراض کردند که اطلاعات تکمیلی در این خصوص ندارم و باید سرپرست جدید و شورای مشورتی در این خصوص توضیح بدهند.
وی همچنین در رابطه با مشکلات ماشینسازی ابرازعقیده میکند: سازمان خصوصی با شرایطی که به وجود آورده است تصمیم دارد ماشین سازی را ساقط کند. وزیر صنعت هم در خصوص ماشین سازی حرف زده و سازمان گسترش و نوسازی هم کمک کرده است، ولی سازمان خصوصی سازی تنها عاملی است که مسائل را به اینجا کشانده است. ماشین سازی از سال 83 در لیست فروش قرار دارد و کارخانهای که در لیست فروش باشد، تابع قوانین خاصی میشود؛ بطوری که بانک مرکزی به بانکها نامه مینویسد که به این مجموعه صنعتی وام ندهید.
وی میافزاید: سازمان خصوصی سازی روندی را در پیش گرفته است که تا کسی اعتراض میکند، می گویند شما مخالف قانون اساسی هستید.
وی ادامه اظهار میکند: در سال 91 و 92 ماشین سازی را به بانک صادرات واگذار کردند و در طول این دو سال نمیدانستیم حرفمان را به چه کسی بگوییم، در نهایت به هر نحوی که شده کارخانه را سر پا نگه داشتیم تا اینکه در سال 93 کارخانه بار دیگر به سازمان گسترش و نوسازی صنایع واگذار شد.
وی خاطرنشان میکند: با این شرایط بازهم بدهیهای بانکی را پرداخت کرده ایم و اکنون هیچ گونه بدهی نداریم، سال گذشته از سوی بیمه به عنوان واحد نمونه معرفی شدیم، دارایی در سال 93 ماشین سازی را واحد نمونه معرفی کرده است؛ چرا که تمامی بدهیهای مالیاتی را پرداخت کردیم و همچنین حقوق کارکنان تا دیماه پرداخت شده و تنها حقوق بهمن ماه و عیدی کارگران باقی مانده است.
اصل خادمی با ابراز این عقیده که ماشین سازی قربانی سلایق شده است، میگوید: بر اساس بررسیهایم افرادی در سازمان خصوصی سازی حضور دارند که فاقد دیدگاه صنعتی و برنامهریزیهای کشور هستند، فقط روی اجرای قانون خصوصی سازی واحدهای دولتی تمرکز کردهاند، بیش از 10 سال است که نتوانستهاند ماشین سازی را واگذار کنند، پس باید به دنبال راهکار و روش دیگری باشند.
یاد آوری:گروه ماشین سازی تبریز یکی از بزرگترین کارخانههای شهر تبریز واقع در قراملک است. این کارخانه تولید کننده انواع ماشینهای صنعتی همانند انواع ماشین افزار، کمپرسورهای صنعتی، پمپهای آب، الکترو موتور، لیفت تراک، انواع موتورهای دیزلی، ماشین آلات نساجی، ماشینهای تراش، ماشینهای فرز، ماشینهای مته، قطعات ریخته و دستگاههای سی ان سی است.
ماشینسازی از سال 83 در حال واگذاری به بخش خصوصی است ولی تا این لحظه به نتیجه نرسیده اخیراً نیز وزیر صنعت، معدن و تجارت طی بازدیدی از این مجموعه از سازمان خصوصیسازی خواست تا واگذاری ماشینسازی را 5 سال به تعویق بیندازد اما عکسالعمل سازمان خصوصیسازی در قبال این درخواست تامل برانگیز بود چرا که دقیقا یک روز بعد از این درخواست آگهی واگذاری ماشینسازی از روزنامهها سر در آورد.
پایان موفقیت آمیزتجمع بازنشستگان معدن طزره مقابل دفترکارفرما درتهران!
در پی تجمع روز گذشته، حدود ۳۰ کارگر بازنشسته معدن البرز شرقی در تهران، سرانجام کارفرمای این واحد معدنی بابت سنوات پایان کار تسویه حساب کرد.
به گزارش12اسفندایلنا،یکی از کارگران بازنشسته البرز شرقی با اعلام این خبریادآور شد: سنوات پایان کار حدود ۱۸۳ نفر از کارگران معدن زغال سنگ طزره واحد البرز شرقی که از نیمه دوم سال ۹۲ تاکنون بازنشسته شده بودند روز گذشته (۱۱ اسفند ماه) همزمان با تجمع اعتراضی ۳۰ کارگر مقابل ساختمان مرکزی شرکت ذوب آهن یکجا پرداخت شد.
وی با بیان اینکه پیش از این (روز شنبه ۲۴ بهمن ماه) در اقدامی مشابه کارگران بازنشسته برای پیگیری خواستههای خودبرای نخستین بار به تهران آمده بودند افزود: آنروزبا وعده یکی از مسئولان شرکت ذوب آهن قرار شده بود تا پایان روز دهم اسفند سنوات پایان کار همه کارگران بازنشسته معدن طزره پرداخت شود، اما این وعده با پی گیری دوباره کارگران بازنشسته در تهران با یک روز تاخیر عملی شد.
وی افزود در حال حاضر این کارگران همه مطالبات خود را دریافت کرده وبه محل سکونتشان مراجعه کردهاند.
به گفته این کارگران بازنشسته در معدن البرز شرقی هر کدام از کارگران رسمی بابت سنوات پایان کار خود بصورت میانگین از ۹۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان و کارگران قراردادی بازنشسته نیز بین ۳۰ تا ۴۰میلیون تومان سنوات خود را دریافت کردهاند.
تجمع بازنشستگان ذوب آهن مقابل استانداری اصفهان دراعتراض به عدم پرداخت حقوق فصل زمستان!
روز11اسفندماه، بازنشستگان ذوب آهن در اعتراض به عدم پرداخت3ماه حقوقشان مقابل استانداری اصفهان اجتماع کردند.
سوال این است که چرا مسئولان و مدیران دولتی باید پاداش، عیدی، حقوق و .... خود را به موقع و کامل دریافت کنند اما کسانی که سالها در کارخانجات فولادی به کارهای سخت مشغول بودند و باید در دوران بازنشستگی آسایش داشته باشند از دریافت به موقع مستمری خود محروم مانده اند؟
به گزارش12اسفندایسنا،مجتبی احمدی درباره علت تجمع اعتراضی روز گذشته بازنشستگان ذوب آهن در برابر استانداری اصفهان، اظهار کرد: حقوق دی و بهمن ماه این بازنشستگان تا این لحظه پرداخت نشده است هرچند در هفته گذشته عیدی آنان توسط صندوق بازنشستگی فولاد واریز شد.
نماینده کانونهای بازنشستگان صنعت و معدن فولاد کشور، با انتقاد از عدم پرداخت مستمری این بازنشستگان در سه ماه زمستان سال جاری، گفت: بازنشستگان فولاد سالها در این شغل سخت کار کردهاند و در خصوص دریافت به موقع حقوق، مزایا و عیدی هیچ تفاوتی با مدیران دولتی ندارند.
وی افزود: صبح روز سه شنبه یازدهم اسفند ماه با آقای نوروزی رییس صندوق بازنشستگی فولاد در تهران جلسه داشتیم و قرار بر این شد که حقوق دی و بهمن ماه توسط دولت پرداخت و حقوق اسفند نیز به وسیله صندوق یاد شده واریز شود، البته در ماههای اخیر مدام قول پرداخت در هفته بعد را از مسئولان شنیدهایم که امیدواریم بالاخره عملی شود.
مدیر عامل صندوق بازنشستگان ذوب آهن اصفهان، با بیان اینکه رییس سازمان برنامه و بودجه برای پرداخت حقوق دی و بهمن باید نامهای به خزانه کشور ارسال کند، خاطر نشان کرد: سوال این است که چرا مسئولان و مدیران دولتی باید پاداش، عیدی، حقوق و .... خود را به موقع و کامل دریافت کنند اما کسانی که سالها در کارخانجات فولادی به کارهای سخت مشغول بودند و باید در دوران بازنشستگی آسایش داشته باشند از دریافت به موقع مستمری خود محروم مانده اند؟
احمدی با انتقاد از عملکرد مدیر عامل کارخانه ذوب آهن اصفهان در بی توجهی به بحث درمان بازنشستگان، اظهار کرد: در این مجتمع صنعتی کارگرانی از استانهای مختلف کشور مشغول به کار بودند که پس از بازنشسته شدن به زادگاه خود بازگشتند و طبق قانون به هر مرکز درمانی در هر شهری که مراجعه کنند باید این کارخانه بیمه درمانی آنان را پرداخت کند، ولی این امر اجرا نمیشود.
وی تصریح کرد: مدیر عامل ذوب آهن مدعی است که بازنشستگان باید فقط در بیمارستان فولاد شهر ویزیت شوند درحالی که این سخن کاملا خلاف قانون است و معنایی ندارد که یک بازنشسته این کارخانه که در زابل یا ارومیه ساکن است مسافت طولانی را برای مراجعه به مرکز درمانی یاد شده طی کند.
خاتمه اعتصاب کارگران فاز 19 عسلویه با پرداخت بخشی از معوقات مزدی
روز گذشته کارگران پیمانکاری فاز 19 منطقه ویژه عسلویه معادل دو ماه از معوقات مزدی خود را دریافت کردند.
کارگرانی که در عسلویه مشغول کارند با اعلام این خبر گفتند: در حال حاضر مطالبات مزدی ماههای مهر و آبان کارگران پیمانکاری فاز 19 عسلویه پرداخت شده است و کارگران معترض به کار خود بازگشتهاند.
به گزارش12اسفندایلنا،با وعده کارفرما قرار است باقیمانده مطالبات مزدی که شامل دستمزد آذر و سه ماهه زمستان میشود تا پایان سال جاری پرداخت شود.
تجمع تاکسیرانان دراعتراض نسبت به عدم پرداخت سهم حق بیمه از جانب دولت!
صبح امروز12اسفند، 200 نفر از تاکسیرانها در اعتراض به عدم پرداخت حق بیمه خود مقابل ساختمان بیمه تاکسیرانی در خیابان ملک تجمع کردند.
به گزارش12اسفند میزان، نزدیک به 4ماه از قطع بیمه رانندگان تاکسی میگذرد اما هنوز هیچ مقام مسئولی در این زمینه پاسخ نداده است.
یکی از رانندگان تاکسی که در این تجمع حضور داشت گفت: زمانی که به ساختمان بیمه تاکسیرانی در خیابان ملک مراجعه کردم و پیگیری وضعیت بیمه تأمین اجتماعی خود شدم آنها مدعی شدند شماره بیمه خود را در سامانه مشاهده سوابق وارد و از ریختن حق بیمه مطلع شو،وقتی به سامانه مراجعه کردم متوجه شدم از آبان ماه هیچ حق بیمه ای پرداخت نشده است.
این راننده تاکسی با گلایه از کارگزاران بیمه ادامه داد: تعدادی از رانندگان تاکسی دچار بیماری هایی هستند که باید سریعا به بیمارستان مراجعه کنند ولی متاسفانه دفترچه های بیمه ما تمدید نمی شود.
وی با گلایه نسبت به نگاه مسئولان به تاکسیرانان اضافه کرد: با توجه به اینکه کار با تاکسی یکی از سختترین مشاغل است که هیچ تعطیلی ندارد و اگر یک راننده روزی نتواند کار کند پولی به دست نمی آورد.رانندگان تاکسی همیشه باید نگران بیمه خود باشند و با گذشت 4ماه از قطع بیمه هنوز هیچ مسئولی در این زمینه شفاف سازی نکرده است.
مرگ کارگرراه آهن در حادثه برخورد قطار؟!
فرمانده انتظامی رفسنجان گفت : برخورد قطار با یک کارگر 38 ساله در خط ریلی بین ایستگاه های احمدآباد و خاتون آباد، باعث جان باختن این کارگر شد .
به گزارش 12اسفند واحدمرکزی خبر،سرهنگ عباسی افزود : تعدادی از کارگران راه آهن که برای تعمیرات خط ریلی به محور اعزام شده بودند به ماموران پلیس گفتند هنگام کار ناگهان با یک رام قطار که از سیرجان به سمت بافق در حرکت بود مواجه شدند و کارگر متوفی که نزدیکترین کارگر به قطار بود فرصت فرار پیدا نکرد .
فرمانده انتظامی شهرستان رفسنجان با اشاره به اینکه تحقیق درباره یافتن مقصر اصلی حادثه آغاز شده است گفت : مسئولان راه آهن باید هنگام اعزام کارگران برای تعمیر یا بازدید خطوط ریلی ، آنها را از زمان حرکت قطارها آگاه کنند و به لوکوموتیورانان نیز موقعیت کارگران را اطلاع دهند و علاوه بر آن در فواصل نزدیک به محل های در دست تعمیر ، علائم و پرچم های هشدار دهنده قرار دهند .
مرگ یک کارگر جوان در سقوط از داربست دانشگاه پلیتکنیک تهران!
روز یکشنبه9اسفند، یک کارگر جوان در دانشگاه امیرکبیر بر اثر سقوط از ارتفاع جان خود را از دست می دهد. روایت ها از این مرگ دلخراش متفاوت است.
به گزارش 12اسفندایلنا، یک کارگر ساختمانی عصر روز یکشنبه ۹ اسفند ماه از روی نورگیر طبقه پنجم دانشکده نساجی دانشگاه امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) سقوط میکند و بر اثر صدمات وارد پس از انتقال به بیمارستان جان خود را از دست میدهد.
از قرار معلوم این کارگر در حال مرمت سنگ نمای ساختمان دانشکده نساجی بوده که ناگهان از طبقه هفتم به روی سقف طبقه پنجم افتاده و سپس به طبقه هم کف سقوط کرده است و جان خود را از دست میدهد.
این روایت دلخراش مرگ کارگر ۲۲ سالهای است که میدانیم، ایرانی است، کارگر پیمانکار است و در پروژههای عمرانی بازسازی دانشگاه امیرکبیر در شرکتهای پیمانکاری دست چندم مشغول به کار بوده است.
و اما روایتها از علت مرگ این کارگر نیز متفاوت است. یک دانشجو که شاهد ماجرا بوده است، عدم رعایت نکات ایمنی در کارگاه یعنی نبودن داربست ایمنی در آن نقطه و یا معیوب بودن کمربند ایمنی کار در ارتفاع را دلیل این حادثه میداند.
دانشجوی دیگرعملکرد بهداری دانشگاه و تاخیری که در انتقال به موقع و سریع مصدوم به بیمارستان داشته است را بیتقصیر نمیداند.
دانشجویان واگذاری پروژههای عمرانی دانشگاه به بخش خصوصی و عدم نظارت دقیق مسئولان را دلیل بروز این گونه حوادث میدانند.
و اما روابط عمومی دانشگاه امیرکبیر در کل از پاسخگویی در مورد حادثه طفره میرود و هیچ توضیحی در مورد جزییات آن ارائه نمیکند.
گویا این اولین بار نیست که چنین اتفاقی در امیرکبیر رخ میدهد. حوادث منجر به مرگ و میر کارگران ساختمانی در دانشگاه امیر کبیر مسبوق به سابقه است.
و اما شورای صنفی دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در این رابطه بیانیهای به نام سه سال، سه کشته صادر کرده است.
در این بیانیه آمده است: یکی از دلایل کلان اینگونه مسائل، جهتگیری کلی دانشگاه و دولت در راستای خصوصیسازی بخشهای مختلف دانشگاه است. از سالیان پیش دانشگاه امیرکبیر یکی از پیشگامان خصوصیسازی دانشگاه بوده است. بخشهای مختلف دانشگاه از خدمات و فضای سبز گرفته تا مدیریت خوابگاهها و سلف سرویس دانشجویان به پیمانکاران خصوصی واگذار شده و دانشگاه نظارت دقیقی بر کار این پیمانکاران اعمال نمیکند. در بسیاری از موارد به علت وجود پیمانکاران دست سوم و چهارم، در پروژههای عمرانی، پیگیری دانشجویان و خانوادههای کارگران آسیب دیده به جایی نمیرسد و هیچ کس مسئولیت این وقایع را برعهده نمیگیرد. خصوصیسازی این امکان را برای دانشگاه ایجاد کرده است که در تمامی موارد مربوط به زیست دانشجویان و کارکنان دانشگاه از خود سلب مسئولیت کند.
و در ادامه این بیانیه میخوانیم: منطقی به نظر میرسد که برای جلوگیری از وقوع چنین حوادثی دانشگاه میبایست مسئولیتهای خود را بپذیرد و سازوکارها و دستورالعملهای دقیقی برای نظارت بر عملکرد پیمانکاران در جهت حفظ ایمنی ایجاد کند. با توجه به آنچه تاکنون دیدهایم و با توجه به اصرار دانشگاه بر واگذاری پروژههای خود به پیمانکاران، اگر این سازو کارها اندیشیده نشود، قطعا باید به آن حساستر بود.
پیگیریها در مورد چند و چون این حادثه همچنان ادامه دارد.............
دوازدهم اسفندماه1394