کارگران بازداشتی معدن طزره آزاد باید گردند
- راهپیمایی کارگران کارخانه نساجی مازندران در خیابان های قائمشهر وتجمع مقابل فرمانداری دراعتراض نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق و حق بیمه!
- بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد در رابطه با حداقل دستمزد سال ۹۵
- کارگران فاز 14عسلویه هم دست به تجمع دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق زدند!
- آموزش بین الملل خواهان آزادی اسماعیل عبدی شد
- پایان اعتصاب کارگران نیشکر هفتتپه دراعتراض به خصوصی سازی پس از2روز!
- صدوردستورالعمل احیای طرح استاد شاگردی دراستان کرمانشاه از طرف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت یازدهم!
- ادامه بلاتکلیفی وعدم پرداخت مطالبات150کارگر اخراجی کارخانه ذوب آهن غرب!
- تجمع اعتراضی سراسری مهندسان معماری دراعتراض به استاندارد نبودن آزمون طراحی معماری!
- عدم پرداخت2ماه حقوق بازنشستگان ذوب آهن اصفهان!
قطع خدمات دهی صندوق بازنشستگی فولاد به بازنشستگان ذوب آهن !
- هیس… معلم ها فریاد نمی زنند…
- کشته ومصدومیت 5کارگر در نفت شهر!
وخامت حال 3کارگرمصدوم!
- تطاهرات معلمان و کارگران و کارمندان خدماتی در انگلیس
راهپیمایی کارگران کارخانه نساجی مازندران در خیابان های قائمشهر وتجمع مقابل فرمانداری دراعتراض نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق و حق بیمه!
صبح امروز5اسفندماه کارگران کارخانه نساجی مازندران دراعتراض نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه دست به راهپیمایی درخیابان های قائم شهر وتجمع مقابل فرمانداری زدند.
به گزارش 5اسفند بلاغ، در پی عدم پرداخت مطالبات و حقوق چند ماهه کارگران کارخانه نساجی مازندران در قائمشهر کارگران این کارخانه از صبح امروز با جمعیتی بیش از 300 نفر بهصورت راهپیمایی از پل تلار به سمت داخل شهر و احتمالا مقصد نهایی فرمانداری این شهر حرکت کرده اند تا دو روز مانده به انتخابات مجلس شورای اسلامی حرف خود را به گوش مسئولان برسانند.
بیانیه سندیکای کارگران شرکت واحد در رابطه با حداقل دستمزد سال ۹۵
دستمزد کارگران در سالیان گذشته با انواع بهانه ها نظیر به وجود آوردن رونق اقتصادی، ایجاد اشتغال، تحریم ها وغیره هر سال چند برابر زیر خط فقر تعیین شده است. در حالی که مزد کارگر سهم ناچیزی از قیمت تمام شده را دارد و کارگران در بوجود آمدن شرایط نابسامان اقتصادی در کشور نقشی ندارند. متاسفانه در این سال ها شاهد رکود شدید اقتصادی در کشور هستیم و ورشکستگی کارگاهای تولیدی و صنعتی باعث فشار مضاعف بر کارگران شده و در دهه گذشته قدرت خرید کارگران به حداقل ترین سطح رسیده و کارگران توان پرداخت هزینه های مسکن، خوراک، پوشاک و هزینه های درمانی و بهداشتی و آموزشی را ندارند. دستمزد های چند برابر زیر خط فقر با هزینه های واقعی زندگی هم خوانی ندارند و سفره کارگران هر روز خالی تر از روز قبل میشود. در این آشفته بازار بیشترین بهره را کارفرمایان از کارگران می برند بطوری که حتی حقوق و دستمزد کارگران به تاخیر می افتد و کارفرمایان بطور یک طرفه حق اخراج کارگران را دارند و در بسیاری از موارد حتی هیچ قراردادی بین کارگرو کارفرما منعقد نمی شود.
یارانه های کالاها حذف میشود و بهای ناچیز پرداختی در مقابل افزایش قیمتها به عنوان یارانه نقدی و آزادسازی سرسام آور قیمت ها همه علیه کارگران و معیشت آنهاست. همه اینها در حالی اتفاق می افتد که دستمزد کارگران را متناسب با افزایش هزینه ها تعیین نمی کنند، و برخوردهای پلیسی، امنیتی و قضایی با کارگران معترض به طور روزمره جاری است. خشونتی که نسبت به کارگرانی که در راستای حقوق اولیه انسانی و قانونی و بین المللی خود تشکل های مستقل کارگری ایجاد کرده اند بسیار شدید تر از برخوردی است که با افرادی که اموال مردم را به تاراج برده اند داشته اند.
ما کارگران با عنایت به موارد فوق و به منظور اعلام نظر خود در راستای داشتن یک زندگی شرافتمندانه خواهان تعیین حداقل دستمزد بالاتر از خط فقر (که کف آن در سال جاری سه و نیم میلیون تومان در ماه است) هستیم. بدین منظور، سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه خواهان اجرای بند ۲ ماده ۴۱ قانون کار و تعیین دستمزد کارگران متناسب با یک زندگی انسانی و منطبق با استانداردهای متعارف و بالای خط فقر می باشد. سندیکای کارگران شرکت واحد حق خود می داند برای تحقق حداقل دستمزد بالای خط فقر اقدامات مقتضی و ضروری را در دستور کار خود قرار دهد.
سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۵اسفند۹۵
کارگران فاز 14عسلویه هم دست به تجمع دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق زدند!
بامداد امروز (چهارشنبه پنجم اسفند ماه) جمعی از کارگران پیمانکاری شاغل در پروژههای فاز ۱۴ منطقه ویژه عسلویه در پی پرداخت نشدن معوقات مزدی خود تجمع کردند.
تجمع این کارگران در محدوده مسیرهای منتهی به محل پروژه و کارگاههای مجاور تاثیر گذار بوده است.
به گزارش5اسفندایلنا،کارگرانی که در عسلویه کار میکنند با اعلام این خبر گفتند، این کارگران تا نزدیک به هشت ماه معوقات مزدی پرداخت نشده طلبکارند.
به گفته این منابع تعداد کارگران تجمع کننده دست کم تا ۲۰۰ نفر برآورد میشود و از قرار معلوم تجمع این کارگران در محدوده مسیرهای منتهی به محل پروژه و کارگاههای مجاور تاثیر گذار بوده است.
از قرار معلوم صرف نظر از تفاوتی که در نوع و محل اجرای پروژه کارگران پیمانکاری فازهای مختلف عسلویه وجود دارد، تجمع اعتراضی کارگران فاز ۱۴ مشابه تجمع اعتراضی روزهای اخیر کارگران پیمانکاری فازهای ۱۹، ۲۰ و ۲۱ منطقه ویژه عسلویه است.
برپایی این اجتماعات اعتراضی از آغاز هفته جاری در شرایطی رخ داده است که برابر دستور العملی که ماه گذشته از سوی وزارت نفت صادر شده بود، تمامی کارفرمایان و پیمانکاران فعال در منطقه عسلویه موظف شده بودند که تا پیش از تاریخ ۵ اسفند ماه تمامی مطالبات معوق و جاری کارگران تحت استخدام خود را پرداخت کنند.
آموزش بین الملل خواهان آزادی اسماعیل عبدی شد
سایت رسمی آموزش بین الملل در صفحه اول خود گزارشی در مورد حکم شش سال زندان برای اسماعیل عبدی همراه با عکسی از او درج کرده است. در این گزارش ضمن اشاره به آغاز کوشش های تازه برای آزادی عبدی، آمده است که آموزش بین الملل یک بار دیگر خواهان آزادی بدون قید شرط عبدی است. ترجمه این گزارش را در زیر می خوانید:
خشم اتحادیه های کارگری از حکم 6 سال حبس اسماعیل عبدی
کوشش های تازه ای برای آزادی اسماعیل عبدی بعد ازآنکه دادگاه انقلاب در 22 فوریه این معلم و فعال سندیکایی را با ادعای ارتکاب جرایم مربوط به فعالیت اتحادیه ای محکوم کرد، در جریان است. حکم دادگاه علیه این رهبر کانون صنفی معلمان ایران ( تهران) بعد از آن صادر می شود که ایشان در راه سفر به ارمنستان برای اخذ ویزای کانادا دستگیر شد. عبدی قصد داشت برای شرکت در کنگره جهانی آموزش بین الملل در شهر اوتاوا به کانادا مسافرت کند.
عبدی که از هنگام بازداشت در حبس به سر می برد به “تجمع و تبانی به قصد بر هم زدن نظم عمومی” و ” تبلیغ علیه نظام” متهم شده است. همکاران او می گویند که این اتهامات به دلیل فعالیت های مشروع سندیکایی و داشتن نقش رهبری، به او نسبت داد شده است.
آموزش بین الملل یک بار دیگر آزادی فوری و بدون قید شرط عبدی را در خواست می کند.
دبیر کل آموزش بین الملل، آقای فرد وان لیوون در نامه ای که برای حسن روحانی رئیس جمهور ایران ارسال شد ، اعلام کرد که: بازداشت عبدی ” بیانگرنقض بسیاری از میثاق های بین المللی در مورد حقوق بشر ازجمله میثاق هایی است که از آزادی بیان و تشکل حمایت می کند”.
کوشش های قبلی برای آزادی عبدی، از جمله کارزار نامه نگاری و به همراه آن طومار “لیبر استارت” که به کمک آموزش بین الملل صورت گرفت و 12000 نفر آن را امضا کردند (توسط دولت ایران) نادیده گرفته شد.
بعد از ضبط پاسپورت عبدی در مرز ارمنستان، به او دستور داده شد که به تهران باز گردد و خود را به دادستانی معرفی کند. در روز 27 ژوئن 2015 عبدی در حالی که 70 نفر از یارانش او را همراهی می کردند خود را به دادستانی تهران معرفی کرد و همان جا دستگیر شد.
پایان اعتصاب کارگران نیشکر هفتتپه دراعتراض به خصوصی سازی پس از2روز!
اعتصاب حدود500کارگر نیشکر هفتتپه دراعتراض به خصوصی سازی پس از2روزخاتمه یافت.
به گزارش5اسفندایلنا،پس از برپایی این اجتماعات اعتراضی که در محوطه مجتمع نیشکر هفتتپه و در مقابل دفتر مدیریت برگزار شد، آنها به دنبال وعده نماینده کنونی حوزه انتخابیه شوش در مجلس شورای اسلامی به اعتصاب خود پایان دادند.
این کارگران با بیان اینکه اجتماع روز گذشته آنها برای دومین روز متوالی تکرار شده بود، افزودند: با وعدههای که روز گذشته از سوی این بهارستان نشین به آنها داده شده است در حال حاضر تمامی کارگران معترض به کار سابق خود بازگشتند و منتظر تحقق این وعدهها هستند.
پرداخت دوماه دستمزد معوقه و مشخص شدن وضعیت کارگران بعد از خصوصی سازی و همچنین پرداخت سنوات پایان کار سال گدشته کارگران از جمله مطالبات کارگران معترض مجتمع نی شکر هفت تپه است که در روزهای پیش نیز به برپایی تجمعاتی مشابه منجر شده بود.
همچنین به گفتهٔ یکی از کارگران، اکثریت کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه (حدود ۶۵۰ نفر) که بین ۲۰ سال سابقهٔ کار در این واحد صنعتی، کشاورزی را دارند مشمول مقررات سخت و زیان آور هستند اما چون کارفرما ۴درصد حق بیمه اضافی را به پرداخت نمیکند امکان بازنشستگی آنها وجود ندارد.
در عین حال گزارش میرسد معوقات حقوقی حدود ۷۰۰ نفر از کارگران روزمزد به پنج ماه میرسد و تعدادی از (حدود ۸۰ نفر) رانندههای کامیون که با ماشینهای استیجاری در این مجتمع مشغول به کارند مدعیاند در ۶ ماه گذشته با آنان تسویه حساب نشده است.
درهمین رابطه:
تجمع کارگران نی شکر هفت تپه دراعتراض به خصوصی سازی وعدم پرداخت2ماه حقوق!
صبح امروز (دوشنبه ۳اسفند) جمعی از کارگران صنعتی مجتمع نی شکر هفت تپه، در اعتراض به خصوصی سازی این واحد تولیدی وعدم پرداخت2ماه حقوق، مقابل ساختمان اداری این واحد صنعتی تجمع کردند.
در عین حال گزارش میرسد معوقات حقوقی حدود ۷۰۰ نفر از کارگران روزمزد به پنج ماه میرسد و تعدادی از (حدود ۸۰ نفر) رانندههای کامیون که با ماشینهای استیجاری در این مجتمع مشغول به کارند گفتند در ۶ ماه گذشته با آنان تسویه حساب نشده است.
به گزارش3اسفندایلنا،اجتماع امروز کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه مربوط به کارگران بخش صنعتی است که در واکنش به خصوصی سازی این واحد دولتی و همچنین پرداخت نشدن دوماه دستمزد خود و همکارانشان صورت گرفته است.
به گفته کارگران جدا از بحث نگرانی آنها از تصمیم دولت برای خصوصی سازی مجموعه هفتتپه، دست کم هنوز کارفرما بابت دستمزد ماههای دی و بهمن سال جاری و نیز پاداش پایان سال بیش از ۱۵۰۰ کارگر بدهکار است.
کارگران نی شکر هفت تپه میگویند در شرایط کنونی که مدیریت کنونی مجتمع همواره مدعی مواجه بودن با مشکل کمبود منابع مالی است، ورود بخش خصوصی به این محیط صنعتی میتوان از منظر آنها به معنی تعطیلی این واحد صنعتی تلقی شود.
در عین حال گزارش میرسد معوقات حقوقی حدود ۷۰۰ نفر از کارگران روزمزد به پنج ماه میرسد و تعدادی از (حدود ۸۰ نفر) رانندههای کامیون که با ماشینهای استیجاری در این مجتمع مشغول به کارند گفتند در ۶ ماه گذشته با آنان تسویه حساب نشده است.
صدوردستورالعمل احیای طرح استاد شاگردی دراستان کرمانشاه از طرف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت یازدهم!
پیش از ظهر امروز(5 اسفند) داوود یاوری مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه، در یازدهمین جلسه شورای مهارت استان کرمانشاه از صدوردستورالعمل احیای طرح استاد شاگردی دراستان کرمانشاه از طرف وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دولت یازدهم،خبرداد.
به گزارش 5اسفند شبستان ، وی، گفت: طرح استاد شاگردی در استان کرمانشاه نیز در راستای به کارگیری هر چه بیشتر کارگران توسط کارفرمایان با هدف توسعه اشتغال و کاهش نرخ بیکاری اجرا می شود.
ادامه بلاتکلیفی وعدم پرداخت مطالبات150کارگر اخراجی کارخانه ذوب آهن غرب!
با گذشت نزدیک به دو ماه از توقف فعالیت کارخانه ذوب آهن غرب کشور در شهرستان اسد آباد استان همدان، هنوز برای پرداخت معوقات مزدی و مقرری بیمه بیکاری حدود ۱۵۰ کارگر این واحد معدنی اقدامی صورت نگرفته است.
به گزارش5اسفندایلنا،کارگران این واحد صنعتی گفتند: این اتفاق نیمه دوم سال جاری زمانی اتفاق افتاد که شرکت «صبا نور» که سهام دار ۹۷ درصد از کارخانه ذوب آهن غرب کشور و تامین کننده مواد اولیه این کارخانه است فعالیت خود را در بخش «گندله سازی» متوقف کرد و در نتیجه حدود ۱۵۰کارگر در دو مرحله با یک ونیم ماه معوقات مزدی بیکار شدند.
آنها با بیان اینکه در مجموع حدود ۱۵۰ کارگر در این واحد تولیدی مشغول کارند، افزودند: علاوه بر مزد معوقه، کارفرما هنوزسنوات سال ۹۳ تمامی کارگرانی که در آن زمان مشغول کار بودند تسویه حساب نکرده است.
به گفته این کارگران پیش از این حدود ۱۷۰ کارگر در این واحد تولیدی مشغول کار بودند که در حال حاضر از این جمعیت تنها ۲۰ کارگر به عنوان به عنوان نگهبان وپرسنل اداری باقی ماندهاند.
آنها در ادامه گفتند: هنوز فرصت دریافت مقرری بیمه بیکاری برای کارگران اخراجی و تعدیل شده کارخانه ذوب آهن غرب در اداره کار اسد آباد فراهم نشده است و همین مسئله آنها را در موقعیت سخت بدی مالی به سر میبرند.
طبق اظهارات این کارگر پس از توقف فعالیت کارخانه و بیکار شدن حدود ۱۵۰ کارگران ذوب آهن غرب کشور، مسئولان وعده پی گیری بازگشت بکار وپرداخت مطالبات کارگران را دادند اما تا کنون اتفاقی رخ نداده و کارگران همچنان در بلاتکلیفی به سر میبرند.
تجمع اعتراضی سراسری مهندسان معماری دراعتراض به استاندارد نبودن آزمون طراحی معماری!
امروز چهارشنبه (پنجم اسفند) که مصادف با روز مهندس است، جمعی از مهندسان معماری در استاهای مختلف در اعتراض به استاندارد نبودن آزمون طراحی نظام مهندسی تجمع کردند.
به گزارش5اسفند ایلنا، امروز همزمان با روز مهندس جمعی از مهندسان معماری در اعتراض به استاندارد نبودن آزمون طراحی نظام مهندسی معماری که روز جمعه گذشته (30 بهمن ماه) برگزار شد، تجمع کردند.
از قرار معلوم این تجمع در مقابل ادارات راه و شهرسازی استانها برگزار شده است.
بنابهمین گزارش،همزمان این تجمع در مراکز استانهای یزد، کرمانشاه، مازندران، همدان و تهران برگزارشده است.
تجمع کنندگان خواستار اصلاح زیرساختی آزمون نظام مهندسی هستند.
*تجمع مهندسان اصفهانی در مقابل اداره راه و شهرسازی
مهندسان اصفهان صبح امروز در مقابل اداره راه و شهرسازی استان اصفهان تجمع کردند.
به گزارش5اسفند تابناک ، صبح امروز جمعی از مهندسان سازمان نظام مهندسی استان اصفهان همزمان با روز مهندس در مقابل ساختمان راه و شهرسازی در خیابان هزار جریب تجمع کردند.
معترضان این تجمع نسبت به برگزاری شيوه آزمون مهندسی انتقادات داشتند و معتقد بودند شيوه برگزاري آزمون غير استاندار بوده است.
گفتني است، اين تجمع همزمان با سراسر کشور در اصفهان نيز برگزار شده است.
*تجمع مهندسان یزدی مقابل اداره راه و شهرسازی استان
جمعی از مهندسان یزدی در اتحاد با دیگر مهندسان کشور، امروز در مقابل اداره راه و شهرسازی استان به نشانه گلایه از استاندارد نبودن آزمون طراحی معماری تجمع کردند و خواستار اصلاح موارد زیربنایی این آزمون شدند.
به گزارش5اسفندایسنا،یکی از معترضان اظهار کرد: روز مهندس است؛ روزی که قرار است هویت حرفهای خود را در آن مرور کنیم. امسال حول هدفی واحد گرد هم آمدهایم تا اعتراض کنیم.
وی افزود: به آزمونی اعتراض داریم که قرار است با سنجیدن صلاحیت حرفهای، به ما مجوز کار بدهد اما در چند دوره اخیر در حد نامتعارفی از محدودیت و تنگنا به طرح مساله میپردازد.
وی با اشاره به رد شدن بیش از 90 درصد شرکتکنندگان در این آزمون، گفت: به استاندارد بودن و اعتبار این آزمون شبهه جدی وارد است.
داوود دانشگر، معاون مسکن اداره کل راه و شهرسازی استان با حضور در جمع معترضان، گفت: تمام تلاش خود را جهت اصلاح این آزمون مطابق با استانداردها و ضوابط خواهیم داشت.
عدم پرداخت2ماه حقوق بازنشستگان ذوب آهن اصفهان!
قطع خدمات دهی صندوق بازنشستگی فولاد به بازنشستگان ذوب آهن !
در حالی که بازنشستگان ذوب آهن اصفهان هنوز حقوق دو ماه پیش خود را دریافت نکرده اند، ارائه هر گونه خدمات دهی صندوق بازنشستگی فولاد به بازنشستگان ذوب آهن در شهر تهران قطع شد.
به گزارش5اسفند ماین نیوز، بازنشستگان شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان که از میانه سال 90 با تأخیرهای یک تا سه ماهه حقوق خود را دریافت می کنند، از اردیبهشت ماه سال 93 در دریافت خدمات درمانی نیز با اختلال مواجه شده اند. در مدت دو سال گذشته بارها در ارائه خدمات درمانی به بازنشستگان ذوب آهن اصفهان به ویژه در شهر تهران اختلال ایجاد شد و در طول سال جاری نیز در چند نوبت ارائه خدمات درمانی با پوشش بیمه ای برای بازنشستگان ذوب آهن اصفهان متوقف شد.
اکنون نیز در حالی که هر گونه ارائه خدمات درمانی به بازنشستگان شرکت سهامی ذوب آهن اصفهان در تهران متوقف است، حقوق دی ماه و بهمن ماه آنها نیز پرداخت نشده است.
گزارش های مردمی از مراجعه بازنشستگان ذوب آهن اصفهان در کلانشهر تهران به صندوق بازنشستگی فولاد ایران حاکی از این است که این صندوق هر گونه ارائه خدمات از قبیل بیمه ای، دادن نامه معرفی برای اخذ وام و غیره را به بازنشستگان ذوب آهن اصفهان متوقف کرده است و در صورت مراجعه خانواده بازنشستگان ذوب آهن اصفهان به مراکز تحت پوشش بیمه فولاد، تمامی پرداخت های آنها بدون بیمه و باید به صورت آزاد باید صورت گیرد که هر نوع بیماری در این خانواده ها که سرپرست انها 30 سال حق بیمه به عنوان یک کارمند رسمی دولت پرداخت کرده فضار مضاعف اقتصادی برای خانواده ای که حقوق ماهها پیش را هم دریافت نکرده به دنبال دارد.
در خصوص تأخیرهای مکرر در پرداخت حقوق بازنشستگان صنعت فولاد به ویژه بازنشستگان ذوب آهن اصفهان، هیئت وزیران در جلسه 1394.11.4 به پیشنهاد مشترک وزارتخانه های تعاون، کار و رفاه اجتماعی، امور اقتصادی و دارایی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران تصویب کرد: وزارت امور اقتصادی و دارایی (خزانه داری کل کشور) مکلف است در اجرای بند (ف) تبصره (3) قانون بودجه سال 1394 کل کشور، حداکثر تا سقف مبلغ ده هزار میلیارد ریال تنخواه گردان از محل درآمد عمومی کشور با ابلاغ اعتبار سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، موضوع بندهای (ب) و (و) ماده (224) قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بابت پرداخت حقوق و مزایای مشمولین صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد پرداخت نماید. اما تاکنون در خصوص مشکلات بیمه درمانی بازنشستگان ذوب آهن اصفهان هیچ اقدام موثری صورت نگرفته است.
هیس… معلم ها فریاد نمی زنند…
مهدی فتحی / دبیر ریاضی ناحیه یک سنندج
هر دولتی که بر سر کار آمد چیزی از این معلمان کَند ، و ما معلمان هیچ نگفتیم . پاداش روستا را قطع کردند و باز هیچ نگفتیم . حق یک ماه مرخصی پایان سال را حذف کردند و دوباره چیزی نگفتیم . اضافه کارهایمان را قطع کردند و کلاس هایمان را تا حدی که دیگر جا برای دانش آموز دیگری نباشد پرجمعیت و متراکم کردند و باز ما معلمان ساکت شدیم ، کلاس رفتیم و چیزی نگفتیم ! حتی حق الزحمه هایمان را چندین ماه بعد ، آن هم بصورت نصفه نیمه و در چند قسط پرداخت کرده و گاهی بعضی از آن ها را آنقدر پرداخت نکردند که به قول خودشان به دیون رفت و باز سکوت کردیم و چیزی نگفتیم . کارانه و سالانه و حق ماموریت و امتیازات ویژه و… هم که به حمدالله نداریم .
تمام مناسبت های ملی را توسط ما و دانش آموزانمان برگزار کردند و شیرینی اش را به حساب کارکنان بقیه ارگان ها واریزکردند و دوباره ما چیزی نگفتیم و ادامه دادیم…
تبعیض بین حقوق معلمان و کارکنان دیگر ادارات را به جایی رساندند که حتی صدای فلک هم بلند شد و این بار نیز سکوت کردیم و چیزی نگفتیم . چیزی نگفتیم و نگفتیم و نگفتیم . حتی برای آن جوک هم نساختیم .
هر کاندیدایی که آمد چه نامزد نمایندگی مجلس و چه نامزد ریاست جمهوری با وعده وعیدهای خوش رنگ و لعاب، ما معلمان را به طرف خود کشاند و ما نیز با رویای تغییر بالایش کشاندیم و بر کرسی اش نشاندیم . ولی باز آش همان آش بود کاسه همان کاسه…
حتی بعضی هایمان را که آمدند و حرف زدند و اعتراض کردند . نه پشتشان را گرفتیم و نه حمایتشان کردیم و نه حتی تشویقشان کردیم . و جالب تر اینکه توسط خودمان ساکتشان کردیم و گفتیم :
هیس…
معلم ها فریاد نمی زنند…
به خدا نجابت هم حدی دارد و قناعت هم حدودی . آنقدر چیزی نگفتیم تا کارد به استخوان مان رسید و داد خانواده و فرزندان مان گوش فلک را کَر کرد . و به تبع آن داد خودمان هم بلند شد . اما باز آنقدر بلند نشد که از دهانمان بیرون بیاید . بلکه آن را نیز در گلو آنقدر نگهداشتیم تا خفه مان کند . و همچنان سکوت کردیم . حتی تجمع اعتراضی هم که انجام دادیم در قالب سکوت بود .
گفتیم مبادا دشمنان صدایمان را بشنوند و از آن سوءاستفاده کنند . و دوستان نیز فکر کنند که ما علیه امنیت ملی اقدامی کرده ایم . احضارمان کردند . فلّه ای بازداشتمان کردند . تهدیدمان کردند . و خلاصه هر آنچه از دستشان بر آمد را بر سرمان آوردند و باز چیزی نگفتیم.
انگار زیر خط فقر بردن معلمان و در همان حالت نگهداشتن شان نه اتفاقی بوده و نه بر اساس بی تدبیری و بی برنامگی . و انگار تر اینکه براساس تدبیر و سیاستی از پیش تعیین شده و برنامه ای هدف دار بوده است .
چون ما زیاد هستیم و با اعتبار . اندیشمند هستیم و قلم به دست . نبض حرکت و افکار جوانان جامعه در دستمان است و این خطرناک است . پس باید همیشه محتاج باشیم . بترسیم و محتاطانه عمل کنیم . و این ترس نیز باید تا جایی باشد که اگر حقوقمان را نصف نیز بکنند و از این فلاکت بار تر نیز بر سرمان بیاورند باز سرمان را پایین بیاندازیم و کلاس هایمان را تعطیل نکنیم و تمامیت خواهان را راضی نگهداریم .
حال جالب تر اینکه موسم انتخابات که می شود ، همه معیشت و منزلت معلمان به یادشان می افتد و از کثرت آنها که در همه مواقع بجز انتخابات و راهپیمایی ها دست و پاگیر و معضل است استفاده لازم را برده و از قدرت نفوذ معلمان که در همه موارد بجز انتخابات و حمایت از کاندیداها خطرناک و آسیب زا است نردبانی می سازند برای بالا رفتن خود از دیوارهای ترقی و عبور از درهای ورودی مجلس و ساختمان ریاست جمهوری و داستان همیشگی فراموشی پس از گذر از این درها…
داستانی که همچنان بوده و هست و خواهد بود . و تنها وجه مشترک معلمان و کاندیداها همان حافظه ضعیفشان است . همان حافظه ضعیفی که در معلمان چهار سال بعد نمود پیدا می کند و در کاندیداها یک یا دو روز بعد از عبور از درهای طلایی قدرت و ثروت و مکنت و…
درهایی که در تمامی کشورهای متمدن و پیشرفته دنیا نه تنها به ثروت و مکنت ختم نمی شوند ، بلکه بجز دردسر و زحمت و خطر چیزی نداشته و ندارند…
التماس تفکر…
منبع: سایت حقوق معلم و کارگر
کشته ومصدومیت 5کارگر در نفت شهر!
وخامت حال 3کارگرمصدوم!
مدیر روابط عمومی مرکز مدیریت حوادث و فوریتهای پزشکی استان کرمانشاه گفت: مسمومیت با گاز در نفت شهر منجر به مرگ یک کارگرو مصدومیت 4کارگردیگرشد.
به گزارش5اسفندمهر،اکبر آزادیاظهار داشت: در اثر مسمومیت با گاز در نفت شهر - قصرشیرین ۴ نفر دچار مسمومیت شده و ۱ نفر نیز فوت شده است.
وی ساعت ۱۶ امروز را زمان وقوع این حادثه عنوان کرد و افزود: ۴ مصدوم حادثه به بیمارستان ابوالفضل قصرشیرین منتقل شدند و ۳ نفر به دلیل وخامت حال جسمی بستری شدند.
آزادی با اشاره به مرگ یک نفر در این حادثه گفت: این اتفاق در نفت شهر رخ داده و چندین کارگر که مشغول کار بودند دچار مسمومیت با گاز شدند و البته اطلاعی از اینکه چه نوع گازی منجر به مسمومیت شده در دست نیست.
تطاهرات معلمان و کارگران و کارمندان خدماتی در انگلیس
ستار رحمانی
دیبران کالج ها به همراه دیگر کارکنان کالج ها امروز چهارشنبه 24 فوریه 2016 در سرتا سر انگلیس دست به اعتصاب زدند. اعضای اتحادیه های UCU و اتحادیه Unison امروز دست از کار کشیدند تا یک بار دیگر اعتراض خود را برعلیه حملاتی که دولت محافظه کار و دست راستی به رهیری دیوید کمرون به شرایط کار و زندگی مردم کرده است را اعلام کنند.
اتحادیه دانشگاه ها و کالج ها (UCU)از جمله اتحادیه ای است که درگیر مبارزه علیه ریاضت اقتصادی دولت اعتلافی محافظه کاران و لیبرال دمکرات ها است. دولت اعتلافی در انگلیس که به اصطلاح جناح راست سرمایه داری انگلیس را نمایندگی می کند همانند بعضی دیگر از دولت های اروپائی با بحران عمیق اقتصادی دست و پنجه نرم می کند. حزب کارگر که انتخابات را در سا ل 2010 به محافظه کاران باخت اکنون در اپوزسیون حتی برای تبلغات سیاسی هم که شده واکنشی درمقابل قصابی های رقیب نشان نمی دهد. بر طیق آمارهای دولتی بدهکاری دولت انگلیس از یک ترلیون در ماه فوریه 2012 به بالای 16 ترلیون در ماه فوریه سال جاری (2016 ) رسیده است و هر ثانیه 5 هزار پوند اقزایش پیدا می کند.
دولت که قرار است حافظ منافع سرمایه داران باشد نمی تواند کسری بودجه خود را از جیب سرمایه داران بپردازد. تنها منبعی که باقی است با لا بردن شدت استثمار و کاهش هزینه های خدماتی است و این امر شامل همه دولت های سزمایه داری و از جمله دولت جمهوری اسلامی سرمایه (ص) هم می شود. در چنین شرایطی اتحادیه های کارگری می بایست وارد میدان شوند و راه چاره ای برای اعضای شان که مورد حمله وحشیانه ای قرار گفته اند بیابند. دولت آشکارا اعلام جنگ طبقاتی علیه کارگران کرده است و برای نجات خود باید ازبیمه های خدماتی کارگران بکاهد، به مدارس، کالج ها، پیش دبستانی، به بیمارستان ها و دیگر مراکز خدماتی حمله کند و تعدادی را اخراج کند و بقیه را مجبور به کار طاقت فرسا بکند، تعداد معلمان را کم کند اما ساعات کار فشرده تری را به باقیمانه ها تحمیل کند. راه های دیگر از جمله فشار به بیکاران، کاهش و در مواردی قطع خدمات بیکاری و فشار به پائئن ترین قشر جامعه است.
بیمه باز نشستگی هم از جمله این حملات دولت است. دولت با طرح جدید بیمه باز نشستگی حقوق بیمه باز نشستگی ای که سال هاست کارگران بخش دولتی از آن استفاده می کنند را قصد دارد عوض کند و این پروسه همچنان ادامه دارد. با طرح این بیمه بازنشستگی که شامل کلیه کسانی می شود که در بخش خدمات دولتی کار می کنند می شود، کارکنان و کارگران دولتی به جای 6 درصد 9 درصد از حقوق شان را برای بیمه بازنشستگی پرداخت می کنند. یعنی پرداخت بیمه باز نشستگی 50 درصد افزایش می یابد. مثلا اگر دبیر کالجی که حقوق 32343 هزار پوند در سال را دریافت کند در حال حاضر 162.70 پوند درهر ماه، یا 1944پوند در سال حق بازنشستگی از حقوقش برداشته می شود. با قانون جدید این مقدار به 243.55 پوند در ماه و یا 2922.60پوند در سال افزایش خواهد یافت. سن بازنشستگی را تا 68 سال می خواهند افزایش دهند. حقوق پرداخت بازنشستگی در حال حاضر بر مبنای بالاترین حقوقی که در 10 سال اخیر دیافت شده است به کارگران و معلمانی که تحت این پوشش این برنامه قرار دارند پرداخت می شود. بر طبق طرح جدید متوسط حقوق کل سنوات خدمت مبنای حقوق بازنشستگی است. مسلما متوسط حقوق بسیار کمتراز بالاترین حقوق در سال های آخر کار می باشد. نتیجه این که کارگران بیمه بیشتری می پردارند و حقوق بازنشستگی کمتری می گیرند.
حقوق باز نشستگی برای همه کسانی که از بازنشستگی دولتی استفاده می کنند حائز اهمیت است. و همه اعضا به این مسئله معترض هستند. کارگران و اعضای اتحادیه های کارگری تنها با این مسئله مواجهه نیستند. اخراج از کار، شدت کار، عدم تناسب افزایش حقوق با نرخ سرسام آور تورم و گرانی کالاهای اولیه زندگی مجموعه شرایطی را ایجاد کرده است که زندگی را برای کارگران غیر قابل تحمل کرده است.
اعتراضات معلمان در 2011 به اوج خود رسید و معلمان سه بار اعتصاب سراسری کردند. اعتصابات از لحاظ تعداد شرکنندگان به سرعت در حال رشد بود اما وقتی که بعد از سه اعتصاب سراسری دستاورد محسوسی عاید معلمان نشد و دولت روند حملات خود را گرچه با سرعت کمتری اما کماکان ادامه دارد، نا امیدی و انفعال در بین معلمان شروع به رشد کرد و بسیاری از معلمان عملا حاضر به شرکت در اعتصاب نبودند. هر روز اعتصاب برای هر معلم مساوی می شود با یک روز از دست دادن حقوق و این برای خیلی از معلمان مسئله مهمی است و به همین دلیل این استنباط عمومی در بین معلمان هست که با هر اعتصابی که می کنیم چیزی عاید ما نمی شود و فقط یک روز حقوق خود را از دست می دهیم. بررسی دلایل این برداشت به جای خود مهم است اما در این گزارش قصد بررسی اشکالات نیست.
همانگونه که انتظار می رفت تعداد شرکت کنندگان در تظاهرات امروز اعتصاب کنندگان هم چندان چشمگیر نبود. اما در مجموع این اولین حرکت اعتراضی مشترک دو اتحادیه استاتید دانشگاه ها و کالج ها با اتحادیه کارگران و کارمندان خدماتی یونیسون بود و همین می تواند شروعی باشد برای حرکت های بزرگتر در آینده.
پنجم اسفندماه1394