سازمان گزارشگران بدون مرز با انتخاب هفت سوال از روزنامهنگاران خواسته است تا مواردی مانند آزادی بیان و مطبوعات، فیلترینگ و برخورد غیرقانونی و نامناسب با زندانیان را در کنفرانس مطبوعاتی حسن روحانی در پاریس طرح کنند.حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران در ادامه نخستین سفر رسمی اروپایی خود به فرانسه رفته است و سازمان گزارشگران بدون مرز به عنوان یک نهاد بینالمللی حامی آزادی اطلاع رسانی در دنیا خواستار طرح این پرسش از روحانی شده که چرا به رغم طرح وعده تغییر "به نفع آزادی بیان و مطبوعات" و "آزادی همه زندانیان سیاسی" ایران هنوز "یکی از پنج زندان بزرگ جهان برای روزنامهنگاران" است؟
یکی دیگر از سوالهای توصیه شده این نهاد این است که چرا نظام جمهوری اسلامی روزنامهنگاران منتقد را به چشم "جاسوسان غرب و خائن به کشور" میبیند. همچنین عنوان شده که کنترل حاکمیت ایران بر اینترنت از زمان محمود احمدینژاد تا حسن روحانی "تنها ریتم و نام عوض کرده" و خواستار طرح این سوال شدهاند که دسترسی آزاد به اینترنت چه زمانی ممکن میشود؟
بندهای تحت کنترل وزارت اطلاعات و سپاه در زندان اوین و عدم پاسخگویی رهبر جمهوری اسلامی به رسانهها از دیگر موارد طرح شده در سوالهای پیشنهادی گزارشگران بدون مرز است.
همزمان با سفر حسن روحانی به ایتالیا و فرانسه، منتقدان جمهوری اسلامی ایران دست به فعالیتهایی زدهاند تا نقض حقوق بشر در ایران را یادآوری کنند. مخالفان معتقدند که لغو تحریمها و از سرگیری روابط بینالمللی با ایران نباید منجر به فراموش شدن موراد متعدد نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی ایران شود.
روز پنجم بهمن ماه جمعی از ایرانیان و نهادهای مدافع حقوق بشر در فرانسه در اعتراض به نقض حقوق بشر، سرکوب و اعدام در ایران در میدان شتله پاریس جمع شدند و از دولت فرانسه خواستند تا حقوق بشر و برابری حقوق شهروندی در ایران را فدای بستن قراردادهای اقتصادی نکند.
وال استریت جورنال نیز به تازگی در مقالهای نوشته است: "بسیاری از رهبران غرب خود را متقاعد کردهاند که آمادگی تهران برای مذاکره درباره توافق اتمی در مقابل لغو تحریم های اقتصادی، به این معنا است که همچنین آماده است رفتار خود را بهبود بخشد. در حالی که برعکس، توافق اتمی انگیزه بیشتری برای سرکوب جامعه مدنی ایران به رژیم داده است؛ به بهانه جلوگیری از نفوذ غرب."
در این مقاله همچنین تاکید شده بود: " اگر روحانی سفر اروپایی خود را بدون دریافت هیچ انتقادی از پرونده حقوق بشری جمهوری اسلامی به پایان برساند، تهران تشویق خواهد شد. باور کند هنوز می تواند آزادانه ناراضیان را سرکوب و قدرت خود را در داخل کشور مستحکم کند. کاری که از نظر اخلاقی و سیاسی نادرست خواهد بود."