- یورش یگان ویژه به تجمع کارگران بیکارشده کارخانه ذوب خاتون آبادوبازداشت20کارگر!
ادامه وگسترش تجمع اعتراضی با پیوستن خانواده های کارگران معترض بازداشت شده!
- ادامه اعتصاب وتجمع کارگران معادن البرز شرقی(منطقه
طزره دامغان) برای دومین روز متوالی
تحمیل سرگردانی 4 ماهه شغلی به یکی از کارگران معترض!
- پرداخت یک ماه حقوق کارگران کارخانه نساجی مازندران پس از اعتراضات گسترده روزهای گذشته!
- محرومیت650کارگر مشمول مقررات مشاغل سخت و زیان آور مجتمع نیشکرهفت تپه از حق بازنشستگی پیش از موعد!
- تجمع مجدد دانشجویان پیام نور مشهد دراعتراض نسبت به تغییر فرایند شهریهها!
- چرا با خصوصی سازی آموزش مخالفم؟
- اقدام به خودکشی یک کارگر کارخانه ذوب فولاد یزد به دلیل اختلاف با کارفرما
- مرگ کارگر17ساله خشکشویی براثرگازگرفتگی
یورش یگان ویژه به تجمع کارگران بیکارشده کارخانه ذوب خاتون آبادوبازداشت20کارگر!
ادامه وگسترش تجمع اعتراضی با پیوستن خانواده های کارگران معترض بازداشت شده!
اخبار وگزارشات کارگری:طی چندروزگذشته کارگران بیکارشده کارخانه ذوب خاتون آباد برای بازگشت بکارمقابل کارخانه تجمع می کنند.
روزگذشته6بهمن ماه یگان ویژه بدستور مسئولین شهربابک به تجمع این کارگران یورش آورده و20کارگرمعترض را بازداشت کردند.
گزارش دریافتی:امروز7بهمن،تجمع کارگران با پیوستن خانواده های کارگران بازداشت شده ادامه وگسترش پیدا کرد.
20کارگرمعترض دستگیرشده توسط یگان ویژه کماکان دربازداشت هستند.
ادامه اعتصاب وتجمع کارگران معادن البرز شرقی(منطقه طزره دامغان) برای دومین روز متوالی
امروز7بهمن ماه،اعتصاب بیش از 1000کارگر معادن البرز شرقی(منطقه طزره دامغان) در اعتراض به ماهها عدم پرداخت حقوق وحق بیمه ادامه داشت.کارگران امروز دست به تجمع در در سه راه مهماندوست (جاده اصلی منتهی به معدن)زدند.
به گزارش7بهمن ایلنا، کارگران معدن طزره (از معادن البرز شرقی واقع در سمنان) که تعدادشان بیش از هزار نفر گزارش شده است در اعتراض به پرداخت نشدن ۳ ماه نیم حقوق و تاخیر در پرداخت دست کم دو ماه حق بیمه سهم کارگران به سازمان تامین اجتماعی، صبح دیروز دست از کار کشیدند و ابتدا در محوطه کارخانه و سپس با تعداد کمتری در مقابل ساختمان اداری معدن درشاهرود تجمع کردند.
به گفته کارگران معترض، کارفرما با حضور در جمع معترضان به آنان وعده داده است که تا روزهای آینده، مشروط به دریافت بخشی ازبدهیهای معدن مطالبات حقوقی آنان پرداخت شود.
کارگران میگویند در گذشته نیز چنین وعدههایی دریافت کردهاند اما به دلیل محقق نشدن، به وعدههای جدید نیز امیدوار نیستند.
کارگران معترض همچنین درباره تمدید نشدن بیمههای درمانی خود گفتند: طی روزهای گذشته کارگرانی که برای تمدید دفترچههای بیمه خانوادههایشان به اداره تامین اجتماعی دامغان مراجعه کرده بودند، پاسخ دلسرد کننده دریافت کردهاند و دفترچههای بیمهشان تمدید نشده است.
ادامه اعتراضات کارگران شهرداری دهدشت نسبت به عدم پرداخت4ماه حقوق و7ماه حق بیمه!
تحمیل سرگردانی 4 ماهه شغلی به یکی از کارگران معترض!
تعویق 4 ماهه پرداخت حقوق پرسنل شهرداری دهدشت موجب شده تا در این چند ماه گذشته چند بار کارگران فضای سبز در جلوی شهرداری و فرمانداری تجمع کرده و خواستار حقوق عقب افتاده خود شوند که هر مرتبه با وساطت مسئولین شهر و دادن قول پرداخت مطالبات دوباره بر سر کار خود باز میگشتند اما این بار اکثر پرسنل اعم از کارگران خدمات شهری، فضای سبز، کارگران قراردادی و حتی برخی از بازنشتگان که طلبهای گذشته خود را دریافت نکرده و کاسه صبرشان لبریز شده بود خواستار مطالبات به حق و قانونی خود هستند.
صیف الله نوروزی از کارگران خدمات شهری با بیان اینکه نزدیک به 25 سال در شهرداری دهدشت مشغول به کار است، اظهار داشت: تا الان 4 ماه حقوق ما را نداده و 7 ماه بیمه ما پرداخت نشده است، دادمان را کجا فریاد بزنیم.
وی با بیان اینکه 6 فرزند دارم دو نفر از آنها امسال بخاطر مشکل مالی از ادامه تحصیل محروم شدند، افزود: بخاطر بدهکاری زیاد مغازهداران حاضر به نسیه دادن به ما نیستند و نمیدانیم نان زن و فرزندمان را از کجا تامین کنیم، چهکسی به فریاد ما میرسد.
نوروزی با بیان اینکه همسرش بیماری روماتیسم دارد، افزود: سه بار به شهردار برای دریافت مساعده مراجعه کردم، چیزی نداد.
محمد جعفر خدامی نگهبان نقلیه شهرداری با بیان اینکه برای تامین مخارج زندگی خانواده خود مشکل دارد، گفت: متاسفانه کاری کردند که تمام پرسنل شهرداری در مقابل خانوادههایشان شرمنده شوند.
امرالله معززی از کارکنان خدمات شهری با نشان دادن کتف خود گفت: چند ماه است که به خاطر نداشتن پول نمیتوانم به دکتر مراجعه و باید با درد زیادی شب را تا صبح سر کنم.
وی با بیان اینکه 7 ماه است که بیمه ما به تامین اجتماعی پرداخت نشده، عنوان کرد: به خاطر پرداخت نشدن حق بیمه ما، تامین اجتماعی از تایید دفترچههای درمان ما خودداری میکند و اگر ما و یا خانوادههایمان مریض شویم نمیتوانیم به پزشک مراجعه کنیم.
یکی دیگر از کارکنان شهرداری با بیان اینکه هفته پیش یکی از همکاران بر اثر سرطان در گذشت اما شهردار و شورای شهر حتی به مراسم وی نرفتند، بیان کرد: شهردار در هفته یک روز بیشتر در شهرداری حضور ندارد و اسناد را بیرون از شهرداری امضاء میکند و هیچ ارزشی برای کارگران و کارمندان قائل نیست.
پرندوار یکی دیگر از پرسنل شهرداری بابیان اینکه شهریه فرزندم را نمیتوانم پرداخت کنم، بیان کرد: الان مدتی است که در واحد راهرو شهرداری( به کنایه) کار میکنم که قبلا مسئول امور مالی بودم و شهردار به دلیل اینکه من را مقصر گزارشات علیه شهرداری میداند جابجا کرده و الان 4 ماه است که در راهروی شهرداری میچرخم و حتی صندلی برای نشستن ندارم.
محسن فضایل از کارگران فضای سبز با بیان اینکه دو سال است که ما را به پیمانکار سپردهاند، تصریح کرد: سال گذشته اولین پیمانکار حقوق یک ماه به همراه سنوات و عیدی را به ما پرداخت نکرد و الان 7 ماه از کارکرد ما برای پیمانکار دوم میگذرد و به بهانه اینکه شهرداری پولی به او نداده از پرداخت حقوق و بیمه ما امتناع میکند.
یکی از کارگران با بیان اینکه از سال 89 تا الان اضافه کاری به ما ندادهاند با ناراحتی و حلقه زدن اشک در چشمانش گفت: پسرم در اصفهان مشغول تحصیل است و دیشب تماس گرفت که حتما باید 120 هزار تومان برایم بفرستی اما ندارم از کجا بیاورم.
پرداخت یک ماه حقوق کارگران کارخانه نساجی مازندران پس از اعتراضات گسترده روزهای گذشته!
به دنبال اعتراضات گسترده کارگران کارخانه نساجی مازندران طی روزهای گذشته ، کارفرمای این واحد تولیدی یک ماه از مطالبات معوقه حدود ۴۰۰کارگر را پرداخت کرد.
به گزارش 7بهمن ایلنا،کارگران کارخانه نساجی مازندران با اعلام این خبر گفتند: هنوز وضعیت پرداخت دستمزد ۳ماه باقیمانده آنها مشخص نیست اما روز گذشته که مصادف با آخرین روز اعتراض کارگران بود، اعضای شورای تامین در محل فرمانداری جلسه مشترکی برای بررسی وضعیت مطالبات کارگران نساجی مازندران برگزار کردندکه نتیجه آن پرداخت یک ماه از معوقات مزدی بود.
براساس این اظهارات اعضای شورای تامین در جلسه یاد شده مصوب کردند به ازای پرد اخت تسهیلات مالی که قرار است با پیگیریهای استانداری مازندران از طرف یکی از بانکها به کارفرما پرداخت شود همه مطالبات مزدی وبیمهای ۴۰۰ کارگر این کارخانه تا پایان سال پرداخت شود.
پیش از این ۴۰۰ نفر از کارگران کارخانهنساجی مازندران بابت معوقات مزدی پرداخت نشده خود در روزهای بیست و پنجم، بیست و ششم دیماه و سپس در روزهای سوم وششم بهمن ماه مقابل ساختمان فرمانداری قائم شهر تجمع کرده بودند.
محرومیت650کارگر مشمول مقررات مشاغل سخت و زیان آور مجتمع نیشکرهفت تپه از حق بازنشستگی پیش از موعد!
حدود ۶۵۰ نفر از کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه که مشمول مقررات مشاغل سخت و زیان آور میشوند، به دلیل افزیش مبلغ حق بیمه مربوط به مشاغل سخت و زیان آورشان نمیتوانند از فرصت بازنشستگی پیش از موعد استفاده کنند.
به گزارش7بهمن ایلنا،منابع خبری در مجتمع کشت وصنعت نی شکر هفت تپه میگویند: این معوقات در اصل به ۴ درصد حق بیمه اضافی مربوط میشود که میبایست توسط کارفرمای این واحد بابت ایامی که کارگران مشمول در مشاغل سخت و زیان آور اشتغال داشته به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود.
کارگران هفت تپه بابیان اینکه در محل کار آنها روز به روز بر تعداد کارگرانی که به دلیل داشتن کار سخت و زیان آور منتظر پرداخت شدن سهم بیمه اضافی خود هستند، افزوده میشود گفتند: در حال حاضر مهمترین مشکل آنها این است که سازمان تامین اجتماعی از تاریخ ۱۴ مهر ماه سال ۹۳ سهم ۴ درصدی حق بیمه اضافی را تا دو برابر افزایش داده است.
آنها میگویند از آنجا که کارفرما در حالت عادی برای پرداخت سهم بیمه اضافی مشکل مالی داشته است بطور قطع با افزایش این مبلغ دیگر احتمال بازنشستگی پیش از موعد آنها کمرنگتر خواهد شد.
تجمع مجدد دانشجویان پیام نور مشهد دراعتراض نسبت به تغییر فرایند شهریهها!
صبح امروز7بهمن، تعدادی از دانشجویان دانشگاه پیام نور مشهد مجددا مقابل ساختمان شماره پنج این دانشگاه حضور یافتند و نسبت به تغییر فرایند شهریهها اعتراض خود را اعلام کردند.
به گزارش7بهمن ایسنا بنقل از دانشجویان،قرار بود پیام سایت گلستان مبنی بر الزام دانشجویان به پرداخت شهریه تا 25 بهمن ماه برداشته شود اما همچنان این پیام روی سایت باقی است و دانشجویان تا 25 بهمن ماه فرصت دارند شهریه خود را پرداخت کنند.
یکی از دانشجویان در خصوص تجمع مجدد امروز اظهار کرد: ما پیشتر هم درخواستی برای تغییر مهلت پرداخت شهریه ثابت و متغیر که مهلتی کوتاه تعیین شده بود، داشتیم، همچنین پیش از این با پرداخت شهریه ثابت امکان انتخاب واحد وجود داشت و دانشجو برای پرداخت شهریه متغیر تا زمان امتحانات فرصت داشت.
وی افزود: در ترم جدید برای پرداخت شهریهها تاریخ تعیین شده و از دانشجویان خواستهاند تا 25 بهمن ماه شهریه را به طور کامل پرداخت کنند؛ در صورت عدم پرداخت امکانی برای حذف و اضافه و حذف اضطراری برای دانشجو وجود نخواهد داشت. با توجه به اینکه اکثر دانشجویان شهریه متغیر خود را انتهای ترم پرداخت میکنند، همین ماه پیش ترم گذشته تمام شده و خیلی از دانشجویان به تازگی شهریه پرداخت کردهاند. این مساله ممکن است برای برخی دانشجویان مشکلساز باشد. خصوصا برای رشتههای فنی که برخی درسهای آنان با کارگاه و آزمایشگاه همراه است، این مساله مشکلتر خواهد بود. همچنین واریز زودهنگام تمام شهریه برای دانشجویان مقاطع کارشناسیارشد و دکتری به مراتب پرداخت شهریه را دشوارتر میکند.
این دانشجو در ادامه گفت: براساس نامهای که ابتدای هفته دانشگاه به ما داد، قرار بود این الزام به پرداخت شهریه از روی سایت حذف شود ولی همچنان باقی است. پرداختهای پیامنور از طریق سایت گلستان است و دانشجویان مراجعه مستقیم به دانشگاه ندارند.
یکی دیگر از دانشجویان در این خصوص گفت: یکی دیگر از مشکلاتی که قرار بود حل شود، مساله زوج و فرد دروس بود که در برخی از درسها وجود دارد و هنوز مشکلات ما پابرجاست. قولهایی داده شده که رئیس دانشگاه استان در سالن آمفیتئاتر دانشکده با دانشجویان سخن خواهد گفت.
یکی دیگر از دانشجویان معترض با بیان اینکه این سومین تجمع دانشجویان در این زمینه است، عنوان کرد: این مساله گویی بدون درنظر گرفتن شرایط دانشجویان اعمال شده و موجب اعتراض دانشجویان شده است و تنها خواسته ما این است که شرایط پرداخت شهریهها به روال سابق بازگردد. ما درخواست جدیدی از دانشگاه نداریم.
او ادامه میدهد: دانشگاه پیام نور مشکلات زیادی دارد اما تجمع امروز ما به جهت تغییر فرایند دریافت شهریه متغیر است. این مساله شاید برای همه دانشجویان مشکلساز نباشد ولی تعدادی از دانشجویان پیام نور مشکلات مالی دارند.
در ادامه رئیس دانشگاه پیام نور مشهد در بین دانشجویان معترض حضور یافت.
رئیس دانشگاه به دانشجویان گفت: برای شهریه مشکلی وجود نداشته و ما پیگیری خواهیم کرد تا مشکل آن حل شود. تا پیش از 12 بهمن ماه نتیجه این پیگیری به دانشجویان اعلام میشود. ما نامه نوشتهایم و پیگیر هستیم.
در پایان این تجمع تعدادی از دانشجویان با مسئولین دانشگاه گفتوگو داشتند و دانشجویان طوماری در اعتراض به تغییر فرایند شهریهها امضا کردند.
چرا با خصوصی سازی آموزش مخالفم؟
فرایند خصوصی سازی آموزش میتواند متفاوت باشد ولی به هرشکل و صورتی که خصوصی سازی انجام بگیرد، «منافع» احتمالی آن ناروشن و غیر مطمئن ولی معایب و مضراتش روشن و مشخصاند.
احمد سیف استاد اقتصاد دانشگاه «ریجنت» در لندن
اجازه بدهید از یک «اصل» ابتدائی اقتصاد سرمایه داری آغاز بکنم که یک بنگاه خصوصی مسئولیت قانونی دارد که به سهامداران خود به ازای سرمایهای که گذاشتهاند سود بدهد در نتیجه هر چه که ادعای مدافعان خصوصی سازی آموزش باشد ارجحیت یک بنگاه خصوصی دراین بخش این است که سود خود را بیشینه نماید.
در عمل برای اینکه این کار صورت بگیرد مدیران ناچارند تا از هزینه هائی که موجب افزایش سود نمیشود بکاهند. در عرصه آموزش، هزینه پژوهش تاثیر آنی بر میزان سود ندارد و بعید نیست در یک نظام آموزشی خصوصی شده کاهش یابد و در نتیجه کیفیت آموزش لطمه خواهد خورد.
از سوی دیگر، بنگاههای خصوصی باید در حفظ «اسرار تجاری» خود کوشا باشند. در نتیجه در عمل کسانی که از این خدمات خصوصی شده – در اینجا آموزش- استفاده مینمایند با اطلاعات کمتری باید تصمیم گیری نمایند. این اطلاعات در اختیار آنها قرار نمیگیرد.
به همان دلیل پیش گفته، هزینهای که باید از سوی استفاده کنندگان از این خدمات پرداخت شود افزایش مییابد چون یک بنگاه خصوصی باید برای بیشینه کردن سود خود بکوشد.
البته توجه دارید که حقوق پرداختی به مدیران بنگاههای خصوصی شده از آنچه در بخش دولتی دریافت میکنند به مراتب بیشتر است و این حقوقها و درآمدهای بیشتر هم باید از سوی استفاده کنندگان تامین شود
در یک نظام آموزش دولتی، وقتی مشکل و گرفتاری پیش میآید اینکه به کجا باید شکایت برد روشن است- البته ممکن است در عمل نهاد دولت کارآمد نباشد که آن مقوله دیگری است- ولی در این تردیدی وجود ندارد که مسئولان مشخص و معلوماند و براساس قوانین جاری موظف به پاسخگوئی هستند.
چنین مسئولیتی در پیوند با بنگاههای خصوصی وجود ندارد. قرار است مبادلات در یک آموزش خصوصی شده به صورت دلبخواهی و انتخابی صورت گرفته باشد- در واقع آنچه که با مبالغه «ادب کردن» تولید کنندگان از سوی بازار نام گرفته است.
یعنی شمای خریدار تولیدات عرضه کننده الف را دوست ندارید، مسئلهای نیست از عرضه کننده ب خرید خواهید کرد و عرضه کننده اولی یا کیفیت محصولش را بهبود میبخشد یا ورشکست میشود. ولی چرا چنین وضعیتی در باره مدارس وجود ندارد.
بر خلاف وعده هائی که میدهند آموزش مثل بسیاری از حوزههای عمومی نماد آنچه است که به آن انحصار طبیعی گفته میشود. یعنی این گونه نیست که در یک محل مشخص زندگی تعداد زیادی مدرسه وجود داشته باشد که والدین بتوانند از «خصلت» ادب کنندگی بازار استفاده نمایند.
اگر مدرسه بعدی ده کیلومتر آن طرفتر باشد، بدیهی است که برای شمای والدین بود و نبودش تاثیر چندانی ندارد چون در آن صورت چگونه باید فرزند خردسال خود را هر روزه ده کیلومتر آن طرفتر به مدرسه «بهتر» برسانید تا ازمزایای آن مدرسه بهتر بهرهمند شود.
البته که فرایند خصوصی سازی آموزش میتواند متفاوت باشد ولی به هرشکل و صورتی که خصوصی سازی انجام بگیرد، «منافع» احتمالی آن ناروشن و غیر مطمئن ولی معایب و مضراتش روشن و مشخصاند.
درشرایطی که دولت ارایه این خدمات را به مزایده میگذارد، اگردولت بخواهد هم چنان برارایه این خدمات نظارت تعیین کننده داشته باشد که نقض غرض میشود و در آن صورت دلیل واگذاری ناروشن است و اگر هم نظارت نکند که بخش خصوصی ساز خود را خواهد زد.
اقدام به خودکشی یک کارگر کارخانه ذوب فولاد یزد به دلیل اختلاف با کارفرما
رئیس اورژانس اجتماعی کشور از اقدام به خودکشی یکی از کارگران کارخانه ذوب فولاد یزد به دلیل اختلاف با کارفرما خبر داد.
به گزارش7بهمن ایلنا،حسین اسدبیگی با بیان اینکه ساعت ۲۰ دوشنبه ۵ بهمن ماه در شهرستان یزد یک مورد اقدام به خودکشی گزارش شد، گفت کارگراقدام کننده به خودکشی با حدود ۵۰ سال سن به پشت بام کارخانه رفته و به دلیل اختلاف با کارفرما تهدید کرد که خود را به پایین پرت میکند.
وی ادامه داد: پس از تماس با همکاران ما در اورژانس اجتماعی، آنها به محل اعزام شدند و با فرد اقدامکننده گفتوگو کردند که در نهایت ساعت یک و نیم صبح روز سهشنبه همکاران اورژانس اجتماعی موفق شدند، وی را از اقدام به خودکشی منصرف کرده و سپس فرد مذکور را به بیمارستان روانپزشکی یزد اعزام کنند.
رئیس مرکز اورژانس اجتماعی با تاکید براینکه با توجه به افزایش موارد اقدام به خودکشی در جامعه یکی از ماموریتهای اورژانس اجتماعی مداخله در این موارد است، خاطرنشان کرد: در مواقعی که فردی تهدید به خودکشی میکند با اورژانس اجتماعی (۱۲۳) تماس گرفته میشود و در صورت لزوم کارشناسان، روانشناسان و مددکاران با خودروهای ویژه خدمات اجتماعی سیار خود را به محل رسانده و با انجام مصاحبه تخصصی با فرد اقدام کننده تلاش میکنند؛ وی را از این کار منصرف کنند.
وی ادامه داد: همچنین با رفع خطر خودکشی، فرد را دعوت به انجام درمان در بیمارستان یا مراجعه به مراکز مداخله در بحرانهای فردی، خانوادگی و اجتماعی بهزیستی میکنند.
مرگ کارگر17ساله خشکشویی براثرگازگرفتگی
صبح امروز7بهمن،رعایت نکردن اصول ایمنی و استفاده از بخاری بدون دودکش در یک خشکشویی مرگ خاموش کارگری 17 ساله را در خیابان سهروردی، خیابان ابن یمین رقم زد.
به گزارش 7بهمن پایگاه خبری 125، محسن عزیزآبادی فرمانده گروه نجات 13در این باره گفت: با حضور آتشنشانان به محل حادثه یک مغازه خشکشویی به وسعت 12متر دیده می شد که طبق گفته فروشندگان مغازه های اطراف یک نوجوان17 ساله که کارگر شهرستانی این مغازه بود ساعت 6 صبح وارد مغازه شده و هنوز از وی خبری نبود.
وی افزود: از این رو آتش نشانان با ابزار ویژه نجات اقدام به باز کردن درکرکره ای مغازه کرده و واردآن شدند که با جسم بیهوش و بی رمق کارگر نوجوان به نام جواد-ر روبرو شدند.
عزیزآبادی خاطرنشان کرد: پس از بررسی های اولیه معلوم شد استفاده از بخاری بدون دودکش و با شعله زیاد و همچنین بسته بودن درب و پنجره و هر گونه منافذ دیگر موجب انتشار گاز مونواکسید کربن و انتشار گازهای خطرناک دیگر -با توجه به قرار داشتن ظرفی از ماده شیمیایی که برای شست و شوی البسه در این مغازه خشکشویی نگهداری میشد- شده بود.
وی تصریح کرد: با توجه به حضور عوامل اورژانس و تائید مرگ این کارگرنو جوان، آتش نشانان پس از ایمن سازی های اولیه و ارائه تذکرات ایمنی لازم به مالک به ماموریت خود پایان دادند.