اخباروگزارشات کارگری 19 آذر1394

- عدم پرداخت ماه ها حقوق کارگران کارخانه ریسندگی و بافندگی سراب بافت!
- خبرنگار پیام سندیکا گزارش می دهد:
- پرداخت 3ماه حقوق عقب مانده کارکنان آستان قدس رضوی پس از اعتراضشان!
- خودکشی 2نفراز کارکنان بورس استان البرز
- ادامه بلاتکلیفی وضعیت استخدامی کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی!
- تجمع دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اهواز در اعتراض به طرح تربیت کمک پرستاران یکساله
- خصوصی‌سازی را متوقف کنید

آموزش کیفی، برابر و رایگان حلقه مفقوده اتحاد و پیوند کنشگران اجتماعی مستقل
- کشته شدن کارگر و2صاحب یک گاوداری سمنان در اثر گازگرفتگی!
- رئیس کنفدراسیون اتحادیه های کارگری کره جنوبی خود را تسلیم پلیس کرد
عدم پرداخت ماه ها حقوق ومطالبات کارگران کارخانه ریسندگی و بافندگی سراب بافت!


با گذشت 7ماه از بازگشایی مجدد کارخانه سراب بافت فقط حقوق دوماه 170 کارگر پرداخت شده و برخلاف قول مدیران سراب بافت مبنی بر پرداخت معوقات 30 کارگری که در مدت تعطیلی این کارخانه زندگی خود را فدای این واحد کردند هنوز مبالغ ناچیزی پرداخت شده و هرکدام نزدیک به 20 الی 30 میلیون تومان طلب دارند و این کارگران خود را بزرگترین متضرر این کارخانه می‌بینند، چرا که سالهاست جانفشانی می‌کردند به امید آینده ای بهتر ولی اکنون آنچه می‌بینند همان وضعیت کارخانه در آتش سوخته است.


با توجه به اینکه مدیر کارخانه سراب بافت همان مدیر کارخانه تعطیل شده تبریزکف است و سابقه وی در عدم پرداخت حقوق کارگران در این کارخانه‌ها کاملاً روشن است، انتظار می‌رفت که پس ازراه اندازی مجدد این واحد تولیدی تضمین‌های لازم در مورد پرداخت بموقع کارگران گرفته می شد تا دوباره شاهد چنین مواردی نباشیم .


به گزارش19آذرتسنیم، پس از تعطیلی کارخانه سراب بافت که با مانور تبلیغاتی، ۷ ماه پیش، مجدداً بازگشایی شد، امید کارگران برای اشتغال در این واحد صنعتی با عدم پرداخت حقوق و معوقات، به نا امیدی مبدل شده است.


براساس این گزارش،در هفت کیلومتری شهرستان سراب، مجتمع بزرگ صنعتی سراب بافت قراردارد، این مجتمع روزی با به کارگیری 500 کارگر در منطقه از امیدهای اشتغال جوانان بود که در سال 87 طعمه حریق شد که دیگر بنا به اذعان مدیر عامل این شرکت، نبود توجیه اقتصادی برای کارخانه‌های نساجی این واحد تولیدی چرخ‌هایش خاموش شد.


هرچند که از سال 84 حقوق کارگران به صورت نامنظم پرداخت می‌شد ولی این حریق از یک سو و عدم بیمه دستگاه‌های ریسندگی از سوی دیگر بهانه ای برای عدم پرداخت حقوق کارگران شد, تاجایی که تعدادی از کارگران پس از سال‌ها به کمک دستگاه قضا و زمانی که ارزش پولشان افت کرده بود توانستند حقوق عقب مانده خود را دریافت کنند و برخی هنوز در انتظار طلب‌های میلیونی خود هستند.


اکنون بعد از هفت سال که حذف ارز ارزان به عنوان یک عامل منفی از سیستم اقتصادی شرایط و توجیه اقتصادی برای فعالسازی واحدهای نساجی فراهم شده، بازگشایی مجدد سراب بافت موجی از شادی و امید را در دل خانواده‌هایی که امیدشان را در گره‌های در هم تنیده پارچه‌های این واحد تولیدی می‌دیدند نمی‌گذرد که متاسفانه گره‌های کوری را دوباره به جان خانواده‌ها و کارگران انداخته و آن‌ها را از تأمین مایحتاج زندگی‌شان عاجز کرده است که گواه آن افرادی است که یکی به دنبال دیگری از کار در این واحد تولیدی انصراف می‌دهند.


خبرنگار پیام سندیکا گزارش می دهد:

*پرداخت 3ماه حقوق عقب مانده کارکنان آستان قدس رضوی پس از اعتراضشان!

*خودکشی 2نفراز کارکنان بورس استان البرز

گزارش خبرنگار پیام سندیکا

خبر اول: حقوق کارکنان آستان قدس رضوی بیش از سه ماه است که عقب افتاده بود که با اعتراض این کارکنان یک ماه از این حقوق پرداخت شد.

خبر دوم: کارکنان بورس استان البرز بخصوص ۵۰ نفر از کارمندان قدیمی این سازمان که پولها و وام های گرفته شده خود را در بورس سرمایه گذاری کرده بودند ، با افت بورس ورشکسته شده و مدت ۴ ماه است که حقوق هایشان توقیف کرده اند. حقوق توقیف شده صرف تنها بهره بانکی هر ماهه این ورشکستگی را جبران می کند. ۲ نفر از این کارمندان تا کنون دست به خودکشی زده و فوت کرده اند.

خبر سوم: وام ۲۵ میلیونی بازنشستگان تامین اجتماعی که قولش را دولت به بازنشسته ها داده بود با مراجعه بازنشستگان به شعب بانک رفاه ، مسوولین بانک ها اظهار بی اطلاعی می کنند. بعضی از بانک های رفاه هم به بازنشستگان می گویند که ثبت نام این وام ها پایان یافته است.

ادامه بلاتکلیفی وضعیت استخدامی کارگزاران صندوق بیمه کشاورزی!

طرح ساماندهی کارگزاران بیمه کشاورزی در حالی از دستور کار مجلس خارج شد که هیچ مغایرتی با بند ج ماده ۲۴ قانون مدیریت خدمات کشوری و اصل هفتاد و پنج قانون اساسی و برنامه پنجم توسعه نداشت.

نگرانی کارگزاران بیمه از مشخص نبودن وضعیت شغلیشان همچنان ادامه د ارد به همین علت نیز در هفته گذشته جمعی از کارگزاران بیمه کشاورزی از سراسر کشور برای دو روز متوالی (۱۵ و ۱۶ آذر) مقابل مجلس شورای اسلامی تجمع کردند اما بدون گرفتن نتیجه‌ای به شهرهای خود بازگشتند.

به گزارش19آذرایلنا،کارگزاران بیمه کشاورزی زیر نظر بانک کشاورزی و با قرارداد مستقیم و مستمر سالانه، مشغول به کار بیمه‌ و ارزیابی خسارت، نظارت محصولات زراعی، باغی، دامی و شیلات در روستاهای محروم و صعب العبور هستند.

در عین حال این کارگزاران که حداقل دارای مدارک تحصیلی لیسانس هستند سال ها‌ بدون بیمه و قرارداد ثابت با حقوقی کمتر از درآمد یک کارگرساده بدون داشتن امنیت شغلی در این امر مشغول به کار بوده‌اند.

سال ۹۳ طرح یک فوریتی ساماندهی کارگزاران بیمه کشاورزی به مجلس ارائه شد و در (مهر۹۴) با اکثریت آراء نمایندگان مجلس تصویب شد.

در طرح تصویب شده به منظور ساماندهی کارگزاران بیمه کشاورزی آمده، کارگزاران با تحصیلات لیسانس به بالا در رشته‌های کشاورزی پس از قبولی در آزمون و با احتساب سنوات شغلی، طی پنج سال جایگزین بازنشستگان بانک کشاورزی شوند.

در مرحله بعد از تصویب مجلس این طرح برای بررسی و تصویب در اختیار کمیسیون‌های اجتماعی و کشاورزی مجلس قرار گرفت و جزئیات آن نیز در آبان ماه ۹۴ با بیشترین رای نمایندگان مجلس تصویب شد.

قرار بود طرح مذکور بعد از تأیید شورای نگهبان به قانون تبدیل شده و اجرایی شود اما با مخالفت هیئت رئیسه مجلس و با استناد به بار مالی و نیاز به دو سوم آراء، از دستور کار مجلس خارج شد.

بر طبق بند ج ماده ۲۴ قانون مدیریت خدمات کشوری، کلیه دستگاه‌های اجرایی موظفند حداقل معادل یک سوم کارمندان که به روش‌های بازنشستگی، بازخریدی، استعفاء و سایر موارد از خدمت دستگاه‌های اجرایی خارج می‌شوند را استخدام نمایند و لذا بار مالی نداشته و مغایر با اصل هفتاد و پنج قانون اساسی نیست.

کارگزاران بیمه کشاورزی می گویند بانک کشاورزی حدود هزار نفر ظرفیت خالی برای جذب کارگزاران بیمه را به جای بازنشستگان در بانک کشاورزی دارد که می‌­تواند این فرصت را در اختیار این کارگزاران قرار دهد.

تجمع دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اهواز در اعتراض به طرح تربیت کمک پرستاران یکساله

دانشجویان پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اهواز در اعتراض به طرح تربیت کمک پرستاران یکساله در دانشکده تجمع اعتراضی برگزار کردند.

به گزارش19آذر خبرگزاری دانشجو ، دانشجویان دانشکده پرستاری دانشگاه علوم پزشکی اهواز در اعتراض به طرح بهیار یکساله تجمع اعتراضی برگزار کردند.

این اعتراض دانشجویان پرستاری به طرح تربیت کمک ‌پرستارانی است که به‌تازگی به آنها لقب بهیار یک ساله داده شده است.

دانشجویانی که در این تجمع اعتراضی شرکت کرده بودند، به تغییراتی که در شرح وظایف کمک ‌بهیاران ایجاد شده و آنان را در امور بالینی و درمانی بیمار شرکت می‌دهد، معترض بودند.

دانشجویان پرستاری در این تجمعاعتراضی ، با صدور بیانه‌ای خواستار تغییر در شرح وظایف کمک‌پرستاران و حذف اموری شدند که با جان بیمار سر و کار دارد.

یکی دیگر از مطالبات مهم دانشجویان پرستاری، جایگزینی واژه بیماریار به جای کمک‌ پرستار یا کمک‌ بهیار به‌منظور جلوگیری از تداخل وظایف آنان با پرستاران و بهیاران بوده است.

این دانشجویان به علت عدم مهارت کسانی که در این دوره ها شرکت می کنند، با ابراز نگرانی از به خطر افتادن سلامت مددجویان خواستار لغو برگزاری دوره ی جدید و همچنین حذف موارد زیر از شرح وظایف آنها شدند:

۱.‏ شرکت در احیا پایه
‏۲.‏ تزریق زیر جلدی
‏۳.‏ کنترل وثبت علایم حیاتی
‏۴.‏ انجام گاواژ
‏۵.‏ دادن داروهای خوراکی
‏۶.‏ ‏ انواع بانداژ
‏۷.‏ برداشتن پانسمان ساده
‏۸.‏ ریختن قطره های گوش چشم وبینی
خصوصی‌سازی را متوقف کنید

آموزش کیفی، برابر و رایگان حلقه مفقوده اتحاد و پیوند کنشگران اجتماعی مستقل

روز 16 آذر در حالی روحانی با دست‌چین کردن هوادارانش در سالن دانشگاه شریف سخنرانی نمود و کوشید برنامه‌ها و سیاست‌های دست راستی خود و حامیانش را تئوریزه کند که آن‌سوتر دانشجویانی که فرصت پیداکرده بودند در دانشگاه تهران یک‌ صدا شعار می‌دادند «دانشگاه پولی نمی‌خواهیم». اگرچه مدیریت و مهندسیِ 16 آذرِ دولتی و به سبک حامیان اعتدال بایستی به سمتی سوق پیدا می‌کرد که به کمپین انتخاباتی هواداران تغییر بنفش تبدیل گردد اما تأکید دانشجویان بر یک حق صنفی و آموزشی و مخالفت با خصوصی سازی و برون سپاری خدمات آموزشی و خدماتی دانشگاه به بخش خصوصی، در اصل سیاست‌های اقتصادی و پایه‌ای دولت و حامیانش را به چالش کشید.

دانشجویان این شعار را در حالی به‌عنوان یک شعار محوری در روز دانشجو مطرح کردند که پیش‌تر از این سایر گروه‌های اجتماعی مانند جنبش زنان بر تبعات منفی سیاست‌های خصوصی‌سازی در حوزه‌های مختلف بر زندگی و زیست روزمره زنان تأکید نمودند و نشان دادند که خصوصی‌سازی به اشکال مختلف زنان طبقات فرودست را به‌صورت گسترده در دسترسی به خدمات عمومی محروم خواهد نمود.

از سویی از یک سال پیش معلمان معترض به وضعیت نظام آموزشی، در کنار طرح مطالبات معیشتی، بهبود کیفیت آموزشی و توقف خصوصی‌سازی آموزش را به‌عنوان یک مطالبه پایه‌ای تبدیل نمودند و به خاطر پیگیری این حقوق متحمل انواع هزینه‌ها از توبیخ و احضار و اخراج تا بازداشت و زندان شدند. طرح این شعار در فضای دانشگاه نشان از درستی حرکت معلمان و پیشرو بودن آنان در طرح این مسئله اجتماعی است ک تبعات آن فراتر از دانشگاه سایر عرصه‌های اجتماعی را نیز گرفته است. بنابراین می‌توان نتیجه‌گیری نمود که مخالفت با خصوصی‌سازی به‌صورت عام و خصوصی‌سازی آموزش به‌صورت خاص در حال تبدیل شدن به یک مطالبه اجتماعی سراسری است و بایستی از آن بعنوان مهمترین چالش برنامه های اقتصادی دولت یاد نمود.

کسانی که برنامه‌های اقتصادی دولت روحانی را دنبال می‌کنند نیک می‌دانند که خصوصی‌سازی گسترده به شکل اختصاصی سازی شرکت‌های دولتی و پولی کردن خدمات عمومی از قبیل بهداشت و آموزش در بطن سیاست رونق کسب‌وکار این دولت قرار دارد. دولت روحانی از سال 92 تاکنون، در عرصه آموزش همگانی یک برنامه مشخص داشته است برنامه خصوصی‌سازی که به شکل پولی کردن مدارس دولتی و حمایت از بخش خصوصی پیگیری و دنبال شده است و تبعاتی چون افت کیفیت آموزشی در مدارس و تقویت شکاف طبقاتی را به دنبال داشته است. در این میان آموزش عالی به‌عنوان یک نمونه سودآور از خصوصی‌سازی برای صاحبان ثروت و قدرت چنان سودآور بوده است که این افراد به فکر گسترش منطق سود و سرمایه به عرصه آموزش عمومی بصورت گسترده افتاده‌اند.

اگرچه این سیاست جدید نیست و دولت‌های پس از جنگ، از رفسنجانی و خاتمی تا احمدی‌نژاد همه بر این مدار حرکت کرده‌اند اما با هژمونی مجدد جناح موسوم به کارگزاران و ائتلاف آن‌ها با تئوریسین‌های اتاق بازرگانی برای پیوند هر چه بیشتر با بازار جهانی، طبیعی است که نتوان راهی برای دولت جز پیشبرد خصوصی‌سازی گسترده متصور بود.

عملکرد و فساد دولتی درگذشته این فرصت را به حامیان خصوصی‌سازی داده است تا این بار با کمک قدرت رسانه‌های داخل و خارج تحت نام خصوصی‌سازی هجمه گسترده‌ای را برای حذف خدمات عمومی تدارک ببینند. سمت‌وسوی این تبلیغات به‌گونه‌ای است که شهروندان را بین دو انتخاب قرار می‌دهند یا تن دادن به فساد دولتی از جنس اختلاس‌های دوران احمدی‌نژادی یا تبعیت از سیاست‌های انقباضی روحانی با حذف حمایت دولت از خدمات عمومی، البته اگر فرض کنیم درگذشته و حال حامیان فعلی این سیاست از رانتی برخوردار نبوده و اختلاس و فساد فقط در دولت احمدی‌نژاد وجود داشته است؛ اما واقعیت آن است که شق دیگری نیز متصور است و آن تقویت نهادها و تشکل‌های مستقل برای نظارت بر ساختار قدرت و مشارکت واقعی ذینفعان در تصمیم‌گیری و اجرای آن. مشارکتی که حق شهروندان را به شرکت در انتخابات موسمی محدود نمی‌کند.

اگرچه حامیان رسانه‌ای روحانی با ایجاد دوگانه احمدی‌نژاد یا روحانی می‌کوشند سیاست‌های روحانی را تنها راه برون‌رفت از شرایط موجود ارزیابی نمایند ولی واقعیت امر این است که این دوگانه مربوط به عرصه انتخابات در جهت کسب قدرت سیاسی است و برای کنشگران مستقل معتقد به تغییر، عرصه عمومی زمین فراخ‌تری را فراهم نموده است عرصه‌ای که می‌توان در آن بجای خزیدن در کمپین‌های انتخاباتی رنگارنگ به سمت تشکل یابی مستقل قدم برداشت و گروه‌های اجتماعی مختلف را حول خواسته و مطالبه مشترک متحد نمود.

به نظر می رسد توقف خصوصی سازی بصورت عام در عرصه های مختلف از بهداشت و آموزش تا محیط زیست می تواند حلقه مفقوده اتحاد و پیوند بین کنشگران عرصه اجتماعی باشد، در این صورت دفاع از حق تحصیل و برخورداری از خدمات آموزشی کیفی، برابر و رایگان برای همه با تاکید بر حق کودکان مناطق محروم و کودکان طبقات فرودست و رفع تبعیض جنسیتی از نظام آموزشی می تواند نقطه شروع این پیوند باشد.این مطالبه خاص بخاطر هم پوشانی منافع اکثریت جامعه ایران، قادر است به صاحبان قدرت و ثروت این پیام مشخص را بدهد که اکثریت زنان، دانشجویان، معلمان و دانش آموزان و خانواده هایشان به همراه کارگران و سایر زحمتکشان مخالف بازتولید ساختار اجتماعی نابرابر از طریق خصوصی‌سازی و پولی کردن مدارس و دانشگاه‌ها هستند.

جعفر ابراهیمی- کنشگر صنفی معلمان

برگرفته ازسایت حقوق معلم وکارگر
کشته شدن کارگر و2صاحب یک گاوداری سمنان در اثر گازگرفتگی!
یک کارگر و دو پیشکسوت ورزش اهل سمنان در اثر گازگرفتگی جان خود را از دست دادند.
به گزارش19آذر خبرآنلاین، حیدر نورانی و حجت نورانی دو پسر عمویی كه سال‌ها در سطح استان سمنان ورزش می‌كردند شب گذشته در گاوداری خود بودند كه در اثر گازگرفتگی جان خود را از دست دادند. یكی از كارگران گاوداری هم در این حادثه جان خود را از دست داد.

رئیس کنفدراسیون اتحادیه های کارگری کره جنوبی خود را تسلیم پلیس کرد

هان سنگ گیون (Han Sang-gyun)، رئیس کنفدراسیون اتحادیه های کارگری کره جنوبی روز پنجشنبه خود را به پلیس این کشور تسلیم کرد.

اودرعین حال اعلام کرد: با وجود بازداشت، همچنان به تلاشهایش برای متوقف کردن سیاستهای دولت که منجر به بدتر شدن شرایط کار می شود، ادامه خواهد داد.

به گزارش10دسامبریورونیوز،او مدت چهار هفته در داخل یک معبد بودایی در شهر سئول پناه گرفته بود. دولت کره جنوبی برای او به علت سازماندهی یک اعتراض ضد دولتی در ماه گذشته، قرار بازداشت صادر کرده بود.

هان سنگ گیون در ۱۴ نوامبر تجمعی را در اعتراض به لایحه دولت برای ایجاد اصلاحات در قوانین اتحادیه های کارگری این کشور برگزار کرد. این تظاهرات که در آن بیش از ۶۰ هزار نفر شرکت داشتند، بادخالت پلیس به خشونت گرایید و ۵۰ نفرازمعترضین بازداشت شدند.

او در زمان خروج از معبد گفت که با وجود بازداشت، همچنان به تلاشهایش برای متوقف کردن سیاستهای دولت که منجر به بدتر شدن شرایط کار می شود، ادامه خواهد داد.

نوزدهم آذرماه1394