فشارهای امنیتی از سوی دستگاههای اطلاعاتی جمهوری اسلامی، روزبهروز عرصه را بر فعالین کارگری و سندیکالیستهایی که تمام خواستهشان داشتن حقوق برابر برای کارگران و زحمتکشان جامعه ایران است را تنگتر کرده است.
مرگ «شاهرخ زمانی» از رهبران جنبش کارگری در زندان «رجایی شهر کرج»، ضایعه بزرگی برای این طیف از جامعه بود. با مرگ دیگری از این دست، شوک
ناشی از فقدان رهبران جنبش کارگری در روزهای اخیر محسوستر شد. «کورش بخشنده» فعال سرشناس و خوشنام کارگری در «سنندج»، روز جمعه ۱۵ آبانماه سال ۱۳۹۴، بر اثر سکته قلبی درگذشت.
«کورش بخشنده» از اعضای هیات مدیره «کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکلهای کارگری» و عضو هیات اجرایی «کمیته دفاع از فعالین کارگری مهاباد» و همچنین عضو چندین تشکل کارگری مستقل دیگر بود، که هر کدام در زمان خاکسپاری پیکر او در آرامستان «بهشت محمدی سنندج» تسلیتنامه، بیانیه و اطلاعیه خواندند و یادش را گرامی داشتند.
برخی از فعالان کارگری بر این باورند که مرگ «شاهرخ زمانی» در زندان و «کورش بخشنده» که منتظر فراخوانی برای اجرای حکم زندانش بود و با قرار وثیقه آزاد بود، بر اثر فشارهای رژیم و حکومت بر این انسانهای آزادیخواه روی داده است. آن ها همچون دیگر فعالین صنفی تنها در پی احقاق حقوق صنفی خود و کارگران دیگر بودهاند. دستگاههای اطلاعاتی جمهوری اسلامی با فشار بر طبقه کارگر جامعه، هر روز به نفع شرکتهای دولتی و یا نیمه دولتی، به خصوص شرکت های بی شمار وابسته به نهادهای امنیتی و تحت نظارت مقامات حکومتی از جمله بیت رهبری عمل کرده و باعث بی صدا کردن و یا از بین بردن و یا فرار این کنشگران و سندیکالیستها میشود.
«بهنام ابراهیم زاده» دیگر فعال کارگری که سالهاست در پی احکام ناعادلانه محاکم قضایی جمهوری اسلامی در زندان است، خانوادهاش با شرایط اسفناکی در گذران زندگی مواجه است. از دیگر فعالین کارگری که مجبور به خروج از کشور شد میتوان به «منصور اسانلو» فعال سرشناس کارگری اشاره کرد و یا از «مهرداد امین وزیری» دیگر فعال کارگری سنندجی که عضو «کمیته هماهنگی» بود نام برد که به دنبال صدور حکم ناعادلانه ۵ سال زندان، مجبور به ترک کشور شد.
در همین رابطه روز یکشنبه ۱۷ آبانماه ۱۳۹۴، «جعفر عظیم زاده» یکی دیگر از فعالین کارگری ایران، خود را برای تحمل محکومیت به زندان «اوین» معرفی کرد. دبیرخانه هیات مدیره «اتحادیه آزاد کارگران» بیانیهای در اعتراض به حکم صادره او صادر کرده که متن آن در پی میآید.
براساس ابلاغیه شعبه اول اجرای احکام کیفری دادسرای ناحیه ۳۳ اوین، جعفر عظیمزاده دبیر هیات مدیره اتحادیه آزاد کارگران ایران، امروز یکشنبه ۱۷/۸/۹۴ ساعت ده صبح، برای تحمل شش سال زندان به دادسرای مستقر در زندان اوین رفت.
تعدادی از دوستان و کارگران همراه ایشان و تعدادی نیز قبل از حضور وی به منظور اعتراض و دیدار با این کارگر مبارز سرشناس در محوطه زندان اوین حضور یافتند.
این کارگران که از نقاط مختلف از جمله سنندج، اصفهان، کرج و تهران برای مشایعت و قدرشناسی از این کارگر معترض که به جرم بیش از یک دهه تلاشهای پیگیر در طرح مطالبات کارگران به ویژه افزایش مزد و به عنوان صدای رسای اعتراض کارگری اینک راهی زندان شده بود، در فضایی از اندوه و خشم و اعتراض و انزجار برای مدت کوتاهی گردهم آمدند تا این چهره خوشنام کارگری را همراهی کنند.
جعفر عظیمزاده نیز سخنان کوتاهی در میان همراهان ایراد کرد و گفت که با زندان کردن کارگران معترض، معضل و بنبست جامعه حل نخواهد شد و او را به جرم پیگیری بدیهیترین حق یک انسان و پایمال شدن ابتداییترین خواست بشر که خواهان تامین معیشت و رفاه است به زندان میبرند.
حضور این کارگران، نه تنها سمبل اعتراض به این فشارها و محدودیتها به چهرههای سرشناس کارگری که اخیرا شدت بیشتری گرفته است، بلکه نشان از عزم راسخ آنان برای ادامه راه نمایندگان زندانی خود در دفاع از سطح زندگی و معیشت کارگران در مقابل تعرض دایم ناقضان حقوق کارگران در ایران است.